Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak alfórumból archivált kérdések és válaszok

Discussion in 'Segítség archívuma' started by Csocsoovb, Jul 16, 2014.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. -Sudden-

-Sudden- S-Moderator Team Farmerama HU

Köszönöm a türelmed, megtörtént az ellenőrzés.
    Kollégám ellenőrzése alapján nem talált nálad problémát.
    A területek feloldása szinthez kötött és mindig az a terület oldható fel következőre, ahol a heverésző bagoly található.
    Az alpesi kert területeiről itt tudhatsz meg többet: KATT

Lesznek olyan részek az alpesi kertben, ahol egymás mellett nem 4 blokk vagy annak többszöröse található, hanem csak 6 blokk stb.
    Ez főleg a legfelső területen észrevehető, ahol is nem 4, 8 stb. "blokk" van hanem 6 blokk. Így sajnos döntened kell ilyen helyzetben, hogy elhasználsz-e 1 magot, 4-nél kevesebb "blokknyi" területre.
    upload_2025-4-28_15-26-46.png
    Így néz ki a legfelsőbb blokk, én nem vetek oda semmit, mert minden mag számít és 4 blokknyi helyett csak 2 blokknyit nyernék 1 maggal. (A kép nem a te farmodon készült).

upload_2025-4-28_15-27-50.png
    A legfelső terület számodra később oldható fel, a következő terület a 2-es számmal jelölt rész lesz mivel ott a heverésző bagoly.
    (Ez a kép a te farmodon készült.)
    Ez pedig az Alpesi kertben feloldandó területek sorszáma, a számok azt mutatják meg, hogy hányadikként tudod feloldani őket.
    upload_2025-4-28_15-29-23.png
    Megértésedet köszönöm.

2. -Sudden-

Szia.
    Jelenleg az összes csillag amit a Bölcs Tölgyhöz be lehet adni az 30795 csillag. Ellenőrizd, hogy ez a felirat található-e nálad a Bölcs Tölgy megnyitásakor:
    upload_2025-4-28_15-43-9.png
    (A kép nem nálad készült.)
    Ha ezt látod, akkor kiváltottál mindent, ha nem ezt látod, akkor valamit még nem sikerült.
    Mivel nem adtál meg Farm nevet és Farm ID-t, ezért nem tudtuk ellenőrizni a farmodat.
    Megértésedet köszönöm.

Kuzdern likes this.
  3. imici78

imici78 Fórum-zöldfülű

Nagyon köszönöm a kielégítő választ.

4. Csabigazda

Csabigazda Aktív író

Köszönöm. Kérdésembe nem irtam be hogy nálam 30795 Akkor mind kiváltva.

5. Maffin71

Maffin71 Haladó

Sziasztok!
    Azt vettem észre mintha nem kapnám meg a múzeumok aratásakor a tp-t. Nem vagyok benne 100%-ban biztos ezért szeretném ha valaki akinek van rá mód és lehetősége le ellenőrizné.
    Köszönöm a segítséget , ha tévedtem akkor meg elnézést kérek a felesleges segítség kérésemért.
    Maffin71 ID:55886646

6. -Sudden-

Szia.
    Kollégám ellenőrzése alapján 2025-04-28 16:45:10-kor arattál legutóbb múzeumot, rendben megkaptad a TP jóváírást, 9.180.001 TP-t kaptál.
    Reggel Baha múzeumot arattál, 2025-04-28 05:54:18-kor, itt is rendben volt a TTP jóváírásod, 14.833.440 TTP-t kaptál.
    Ha ellenőrizni szeretnéd, akkor mielőtt aratsz, csinálj a számláló állásáról egy képmetszést / képernyőképet - vagy írd le egy noteszbe a pontos állást, s az aratás után válts területet, vagy frissíts, s ezt követően ellenőrizd újra a TP / TTP számláló állását. Ha emelkedett az érték, akkor rendben van nálad a TP / TTP jóváírás.
    Ha azt is szeretnéd ellenőrizni, h adott múzeumra mennyi TP jár neked, akkor aratás előtt vidd az egeret a múzeum fölé, s akkor fogod látni, hogy mennyi TP-t ad az adott múzeum.
    Megértésedet köszönöm.

Dolphin likes this.
  7. Luminary

Luminary Board Administrator Team Farmerama HU

Szia!

Köszönjük szépen a türelmedet.
    A farmodon jóváírásra került 70x Ragasztó, 14x Narancs zseton , 14x Piros zseton. Ismét fejleszteni tudod a matricáidat, amelyek elvesztették a fejlesztést.
    Elnézést a kellemetlenségért, további jó játékot!

Swartsch likes this.
  8. spenót702002

spenót702002 Fórum-zöldfülű

szép napot a farmjaimon tapasztalom pár napja hogy aratáskor a tapasztalatpontokat nem adja hozzá azeddig megszerzett pontokhoz vagyis hiába vetek aratok nem változik a pontok száma, eddig nem írtam mert tapasztalatom , semmi nem fog változni... icu

9. Maffin71

Maffin71 Haladó

Köszönöm szépen a segítségeteket. Még egyszer bocsi hogy munkát adtam feleslegesen.

10. -Sudden-

Szia.
    Ha úgy gondolod, hogy a múzeum nem adja meg a meghatározott TP/TTP-t, akkor kérlek add meg a Farm neved és a Farm ID számodat, hogy ellenőrizhessük neked.

Ha nem a múzeummal kapcsolatos a problémád és szeretnéd, hogy a számodra teszt aratást végezzünk, akkor add meg szintén az adataidat a fentebb említett módon, az adataid mellé még szükséges lesz az, hogy:
    • melyik területen végezzük el?
    • teljes területet arassunk vagy csak pár ólat / fát / dekort
    Megértésedet köszönöm.

Luminary and genka53 like this.
  11. dallosj

dallosj Utánpótlás-írogató

Szia!
    Szeretnék kérni egy ellenőrzést, a múzeumok aratása miatt. Nekem sajnos nem jött ki a matek.
    Köszönöm a segítséget.
    dallosj ID: 2370469

12. Dolphin

Dolphin Fórum elő legendája

Szia,
    ellenőrzésem alapján a ma reggeli múzeumok aratásakor jóváírásra kerültek a TP/TTP értékek az egyenlegedben az alábbiak szerint:
    - 2025-04-29 05:51:41-kor Baha múzeumot arattál, 27.717.480 TTP lett jóváírva
    - 2025-04-29 05:55:37-kor farmos múzeumot arattál, 73.461.882 TP-t kaptál
    - 2025-04-29 06:00:15-kor, 2025-04-29 06:01:22 és 2025-04-29 06:04:07-kor teliholdas múzeumokat arattál, az alábbi TP-ket kaptad: 27.908.062 TP, 32.301.553 TP, 458.410.205 TP
    - 2025-04-29 06:08:13-kor ismét farmos múzeumot arattál, erre 129.285.376 TP került jóváírásra az egyenlegedben.
    Több múzeumot nem arattál a ma reggel folyamán.
    Az elmúlt három napra is ránéztem, itt is megkaptad minden múzeum után a TP-t / TTP-t, én nem látok Nálad problémát.
    További jó játékot!

dallosj and Swartsch like this.
  13. dallosj

dallosj Utánpótlás-írogató

Nagyon köszönöm a segítséged.

Dolphin likes this.
  14. Dolphin

Szia,
    mivel a Pletykatopik se nem csevegő, se nem segítségkérő hely, ezért itt reagálok.
    Ahogy a Közleményben jeleztük, akik úgy érzik, hogy nem kapják meg a TP-t a múzeumok aratásakor (szerencsére már csak egyedi esetek fordulnak elő), azoknak ebben a topikban kell jelentkezniük Farm név és Farm ID megadásával.
    Ha megtörtént az aratás a farmon, akkor meg tudjuk nézni, hogy a múzeumra jóváírásra került-e a TP / TTP; másik megoldás az lehet, hogy adott beérett múzeumra teszt aratást kér a Játékos, s így nézzük meg, hogy rendben van-e a múzeum aratás utáni TP / TTP jóváírás.
    Amennyiben bármelyik verziót szeretnéd kérni, mindenképpen szükséges a Farm név és a Farm ID megadása, amennyiben szeretnél teszt aratást kérni, azt is add meg, hogy melyik területen álló múzeumot arathatjuk le.
    Amit fontos tudni, hogy a múzeum aratása után szükséges egy frissítés, vagy egy területváltás ahhoz, hogy az egyenlegben is megjelenjen a TP / TTP növekmény.
    Várlak az adatokkal, ha szeretnél ellenőrzést kérni.
    További jó játékot!

peter1022 and vihence like this.
  15. csibegazda2014

csibegazda2014 Fórumlakó

sziasztok , kérdezném hogy nekem van e kolibri ólam mert hiába keresem nem találom, rossz a szemem ezért kérdem üdv csibegazda2014 ID.51330790

16. Dolphin

Szia,
    rendelkeztél korábban Kolibrifészekkel, de jelenleg nincs ilyen ólad.
    Amit a Játék naplójából látok, 1 db Kolibrifészket Cserenapon elajándékoztál Nikigabika gazdának, 2022-06-05 07:50:39-kor.
    Esetleg egyeztess vele, hogy ajándékozza vissza Neked, vagy a holnap induló csere napon próbálj újat szerezni.
    A Kolibri adatlapját itt éred el:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/Állatok-termények-és-ólak-a-játékban.16260/page-2#post-860714
    További jó játékot!

csibegazda2014 likes this.
  17. marcsi5556

marcsi5556 Rutinos

Szia!Mit ültessek a teliholdra mert ma 2 db felröppenőt adott egész nap!Nem tudom emiatt be fejezni?!

18. Dolphin

Szia,
    kérdésedet nem tudom miért pont a Baha szigetes topikban tetted fel, de ha már itt kérdeztél, itt válaszolok. :) Érdemes a kérdés írása előtt a topik témakörét megnézni :)

Melyik felröppenőre van szükséged?
    A Mikroszkóp felröppenőt a Fák adják, illetve adják a Varázsfák, valamint a Tenyésztésekből is szerezhetünk a Tenyésztelepen - pont ehhez írtam az event csevegőben délelőtt, hogy holnap lesz 1 tápos tenyésztésre is lehetőség Baby boom-mal:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/húsvétvárás-eventcsevegő.26220/page-16#post-1447885

Amennyiben Űrlénysejtre van szükséged, akkor ólakat, terményes ólakat tegyél ki.

Mindkét felröppenőnél azt tudom javasolni, hogy a hosszabb érésű idejűből tegyél ki, de azokból is olyat, amit a beéréskor rögtön tudsz aratni. Ne álljanak beérve sem a fák, sem az ólak hosszú ideig. Arass olyan gyakran, amilyen gyakran csak tudsz.

Sok sikert a folytatáshoz!

kigyo51, Swartsch and marcsi5556 like this.
  19. marcsi5556

marcsi5556 Rutinos

Köszönöm szépen!

20. kutyaszálló

kutyaszálló Fórumőrült

Sziasztok! a kergén van két múzeum, a legvégén arattam kézzel a számláló:771 157 119 343
    meg se mozdult , kétszer írt a múzeumoknál 1 171 821 056-ot.
    kérnék szépen segítséget,mert ki -be léptem, tisztogattam és semmi:cry: ID:16307977 kutyaszálló

Thread Status:
Not open for further replies.