Kérdések, amikhez nem találtál topicot (Általános témák részleg)

Kategória: 'Általános témák', témanyitó: Othep, témanyitás ideje: 21.7.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. Luminary

Luminary S-Moderator Team Farmerama HU

Szia!

Köszönöm az adatok pótlását. Jelenleg ez a készlet áll rendelkezésedre:
    • Matricaragasztó: 699
    • Szerencseérme: 45
    • Narancszseton: 30
    • Piroszseton: 24
    További jó játékot! :)

Swartsch, Bátyus, Dolphin és még 1 ember kedveli ezt.
  2. Lizikertje

Lizikertje Rutinos

Szia! Megvettem a hajló lecocarpus szobrot, de hiába vásárolok a növényből ,nem jelenik meg se a normál,se a bahás farmomon. Hol keressem. 238 szinten vagyok,

3. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

A bahás piros kosár alatt a Növényeknél meg kell jelenjen.
    Használd a keresőt.
    upload_2024-11-9_14-0-20.png
    (A kép illusztráció, nem a farmodon készült.)

Ha mégsem találnád, kérlek, hozz Farm nevet és Farm ID-t, hogy ellenőrzést végezhessünk.

Swartsch és -ágianyu33- kedveli ezt.
  4. Lizikertje

Lizikertje Rutinos

Köszönöm, :inlove:végül sikerült az útmútatásod alapján.:music:

Othep kedveli ezt.
  5. palota63

palota63 Járnitanuló

Szia. Tegnap eltünt 2db titokzatoa fám amit a csillagos érmékért vettem és kiraktam.Most nem találom sehol eltünt! ID számom-20112859

6. Othep

Szia.

Köszönöm, hogy a megfelelő helyre hoztad a kérdésedet. :)

Kollégám ellenőrzése alapján:
    A Bahán 2024-11-09-én (tegnap) 15:38:10-kor arattad a 2 db „Redonda” talányos tiki-fát: 1 db Kukui diófa, 1 db Kivifa XXL lett belőle.
    2024-11-09-én (tegnap) 13:08:37 -kor arattad az erdei tisztáson lévő „Shanghai” talányos fákat, amiből lett 1 db Toromiro XL és 1 db Mezei juhar XL fa.

Sali~*.*, Dolphin és -ágianyu33- kedveli ezt.
  7. nolina1965

nolina1965 Fórum félistene

Sziasztok, kérdés, hogy a Fák automatikus szürete a Füvészkertekre nem érvényes?
    Leginkább a Bahán vannak állandóan kirakva, a 2 szélső szigeten. Mindig, ha belépek, azoknál ott virít a megérett - tábla, a szóló fáknál pedig nem.
    Ezt régóta látom, most ami a legnagyobb kétségeket ébresztette, az, hogy a Zuhatagra egyszer 3, majd 2 pavilont raktam tele a legújabb fával, néhány óra különbség volt köztük. Ugye, ha automatában aratódnak, akkor ennek a különbségnek meg kéne maradnia. És ma teljesen egyforma idejeik vannak. Igaz, hogy áltlában kaptak zoknit, de attól a különbségnek meg kellene maradnia, legfeljebb kisebb lesz valamiel.
    KÖszönöm, ha meg tudjátok fejteni!

8. Othep

Szia.

Az automata aratás működik a Raktárházakban is, természetesen.
    Cumit én csak olyankor láttam, ha lejárt a prémiumom, és újra aktiváltam egy idő múlva, s addig a fa beérések megtörténtek.
    Az egyforma érésidőre az az elképzelésem, hogyha nem hajszálpontosan a beéréskor kaptak turbótrágyát a fák, akkor az érésidő különbségek egy idő után eltolódhatnak, kiegyenlítődhetnek.
    Ha pl. pedig a Raktárba érés közben cserélsz fákat, akkor az érés újraindul.

A kollégáknak is elvittem a kérdésedet, hátha van valakinek jobb ötlete.
    Viszont mivel ma és jelenleg csak én vagyok szolgálatban, a válaszukra várnod kell.
    Szíves türelmedet kérem. :)

-ágianyu33- kedveli ezt.
  9. Ágimamácska

Ágimamácska Fórumlakó

Szia ! Segítséget kérek a 0 perces állattenyésztéshez. Van 5 virágfestés dekorom, úgy emlékszem az kell hozzá, hogyan használjam ?
    Ágimamácska, ID 7851011 , Köszönöm

10. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Pontosítsunk: 5 db Virágfestés (+) dekor kell hozzá.
    Egyszerűen arasd le az 5 dekort, és 10 órán keresztül minden állatos ól nulla perc alatt fog beérni normál táppal.
    A gyakorlatban először rendezd be a területeket azokkal az ólakkal, amelyekkel nullázni szeretnél. Utána aktiválj minden ólakra ható bónuszt, pörgess további bónuszokért. Ezek után aktiváld a Virágfestéseket, és kezdődhet a buli.

genka53, Sylja, Synodendron és 2 más kedveli ezt.
  11. Marika312

Marika312 Fórum császára

Szeretnék moderátori ellenőrzést kérni. Mai aratásom után úgy gondolom, hogy a Kincses szigeten levő farmaranyat adó tárgyakból nem kaptam meg a FA-t. Köszönöm, ha megnézitek.
    Gazdanév: Marika312 / ID: 49267527

12. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    amit fontos tudni, hogy az aratás pillanatában már jóváíródik az egyenlegedben a növekmény. Ezért az a javaslatom, ha ilyet ellenőrizni szeretnél, hogy az aratás előtt a Városba menj, s ott nézd meg a nyitó készletedet. Ezt követően menj a területekre aratni, s nézd meg az új egyenleget :)
    Most benéztem Hozzád, s az alábbiakat látom a Farmarany készleted kapcsán:
    - tegnapi utolsó ténykedésed FA-t érintően: 2024-11-10 17:13:05-kor 5 db Farmaranyfát arattál, ekkor lett a készleted 682 FA
    Mai változások időrendben:
    - 2024-11-11 13:40:50-kor arattál 1 db Farmaranyfát, 2 db Varázskalap (+) dekort és egy Végtelen kincskeresés (+) dekort, kaptál összesen 10 FA-t
    - 2024-11-11 13:42:32-kor arattál 5 db Farmaranyfát, kaptál 5 db FA-t.
    Ma összesen 15 FA-t arattál, 682 + 15 = 697 FA, jelenleg ennyi a készleted.
    Ha másik aratást hiányolsz, vagy Te nem ezt látod az aktuális egyenlegedben, akkor jelezz vissza.
    További jó játékot!

Marika312 kedveli ezt.
  13. Dolphin

Szia,
    ahhoz, hogy be tudjunk nézni Hozzád, szükségünk lenne a Farm nevedre, Farm ID-ra.
    Ezek nélkül csak azt tudnám én is írni, amit Othep Kollégám már megírt Neked.
    Ha szeretnél ellenőrzést kérni a Füvészkertjeid kapcsán, akkor kérlek, hozd az azonosító adatokat.
    Megértésedet köszönöm!

nolina1965 és Luminary kedveli ezt.
  14. Ágimamácska

Ágimamácska Fórumlakó

Köszönöm !

-BombadilToma- és Kuzdern kedveli ezt.
  15. Marika312

Marika312 Fórum császára

Kedves Dolphin !
    Köszönöm szépen, igazából én nem voltam biztos, hogy 682, vagy 692 volt az induló FA-készletem aratás előtt. De így korrekt, megnyugtatott, hogy megnézted. Legyen szép, gondtalan heted!

Dolphin kedveli ezt.
  16. nolina1965

Szia, ha "nagyon ráértek", akkor kérem szépen, csak kíváncsiságból, hogy miért értek össze, amikor elvileg nem kellett volna.
    Íme, képe a cumiról, a zuhatagon is mindig látom. Bocs, ha nagy, ki is vehetitek, csak most egyszer érdekes. Rajta hagytam az ID-ket.
    Ma délelőtti aratás, de mindig ilyen. Máshol csak ritkán van füvészkert.
    Toma válaszához kérdés:
    4 virágfestés, + víz (esetleg + Valentincserép - ami -10%) nem elég?
    Köszi előre is!

upload_2024-11-11_19-6-51.png

17. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    4 Virágfestés is elég lehet, ha teszel hozzá még 20%-nyi bónuszt. A szóba jöhető bónuszok a rekeszbe tehető, minden területen ható bónuszok (Valentin-napi cserép, tojáspuncs, sajtgolyó), és a minden állatos ólra minden területen ható felhők (Húsvét 2012, Szárnyas ovi, Karneválkirálynő). Ekkor viszont csak a Húsvét 2012 felhővel lehet hosszasabban nullázni, mert a többi hatóideje fél-egy óra.

A víz nem játszik a nullázásban, mert nem adódik össze a hatása a Virágfestések hatásával; külön szorzótényezőként veszi figyelembe a rendszer. Hasonlóképpen nem játszik a szupertáp sem, és olyan felhők/dekorok sem, amelyek csak egy területre, vagy csak egy-két állatra hatnak.

nolina1965, kigyo51, Sali~*.* és 3 más kedveli ezt.
  18. Dolphin

Szia,
    a Zuhatagok szigetén álló 5 db Füvészkertedben egyforma fák vannak, ezek érési ideje egyforma, s mivel nagyjából egyszerre pakoltad be őket, ezért érnek be szinte egyszerre ezek a Füvészkertek, pár másodperc eltérés van köztük:
    - 2024-11-11 18:23:28-kor indult, 2024-11-12 10:23:28-kor fog beérni
    - 2024-11-11 18:23:33-kor indult, 2024-11-12 10:23:33-kor fog beérni
    - 2024-11-11 18:23:34-kor indult, 2024-11-12 10:23:34-kor fog beérni
    - 2024-11-11 18:23:45-kor indult, 2024-11-12 10:23:45-kor fog beérni
    - 2024-11-11 18:23:48-kor indult, 2024-11-12 10:23:48-kor fog beérni
    Az Esőerdőben álló 2 db Füvészkerted érési ideje eltérő: amelyikben a Havasszépe fák vannak, annál ma 2024-11-11 09:19:06-kor indult új érési ciklus, ez a Füvészkert 2024-11-11 23:43:06-kor fog beérni, a másik Füvészkertedben Pisztáciafa XXL fák vannak, ennek az érési ciklusa 2024-11-11 13:05:25-kor indult, 2024-11-12 01:05:25-kor fog beérni legközelebb.
    További jó játékot!

Swartsch kedveli ezt.
  19. nolina1965

Szia, köszönöm a részletes kimutatást, de amikor beletettem, akkor órás eltérések voltak az 5ből 2 és 3 másik közt. Az alsó kettőt raktam biztosan sokkal korábban be, akkor amikor megjelent az új fa (úgy mondom, ahogy a képernyőn látom) a jobb oldali középsőt talán kicsit később tettem be, a fölső kettőt pedig akkor cseréltem le, amikor a havasszépék megértek. Legalább 4-5 óra különbség volt, ennek a kezdeti különbségnek az eltűnését nem értem. Az ok, hogy most van néhány mp, mert kézzel rakom rá a KK-kat. De hogyan jutottak idáig? Tudtommal végig volt VIP-em és be is volt folyamatosan kapcsolva az automata szüret. A kezdet után mindig egyszerre szórtam őket, bármilyen érési állapotban voltak is. De emlékszem, hogy figyeltem, melyik mikor érik, hogy hasson még az aran rekeszes fabónusz is, stb...

20. Dolphin

Szia,
    a Prémiumod 2024-10-12 13:00:17-kor indult, holnap lesz a következő fordulód.
    A Raktárházak kapcsán a játék naplójában az alábbiakat látom - a miértekre nem minden esetben látjuk az okot.
    - egyik füvészkert:
    2024-11-08 01:08:15-kor kezdted a Scalesia fa bepakolását, ebben előtte Havasszépe fa volt. 2024-11-08 10:38:12-kor manuálisan arattad (Lehet ki volt kapcsolva az automata faaratód például a csütörtökön indult event miatt vagy egyéb okból? Ezt nem tudom visszaellenőrizni a naplóban, ennek csak az aktuális státuszát látom, jelenleg bekapcsolt állapotú). Innentől kezdve mindig automata aratás történt.
    - másik füvészkert:
    ebbe 2024-11-07 20:39:44-kor kezdted bepakolni a Scalesia fákat, itt előtte Mongongo-fa volt. 2024-11-07 23:52:37-kor manuálisan arattad le. Ezt követően már automatikus aratás volt.
    - harmadik füvészkert:
    itt 2024-11-07 20:36:53-kor kezdted a bepakolást, ebben vegyesen voltak fák előtte. Ezt nem arattad manuálisan, itt csak automatikus aratásokat látok
    - negyedik füvészkert:
    ebben 2024-11-07 20:38:20-tól pakoltad be a Scalesia fákat, ebben Mandarinfa XXL volt előtte. 2024-11-07 23:52:25-kor volt egy manuális aratás, ezt követően már automatikus aratások történtek
    - ötödik füvészkert:
    2024-11-08 01:11:00-kor kezdted bepakolni a Scalesia fákat, ebben is Havasszépe fa volt előtte. Itt is manuális volt az első aratás, 2024-11-08 10:38:12-kor. Ezt követően már automatikus aratások voltak.
    Én ezeket az információkat látom.
    Megértésedet köszönöm!

Farm_Tadity_ és Swartsch kedveli ezt.