Kérdések, amikhez nem találtál topicot (Általános témák részleg)

Kategória: 'Általános témák', témanyitó: Othep, témanyitás ideje: 20.7.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. zguteva65

  zguteva65 Fórum-zöldfülű

  Ahogy elküldtem az üzenetet, megtaláltam :)

  Felül rámész a fogaskerekekre és a beállításoknál megtalálod.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 14.8.22
  fiam62 kedveli ezt.
 2. bigman001

  bigman001 Utánpótlás-írogató

 3. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

 4. .apa64.

  .apa64. Aktív író

  Jó reggelt mindenkinek sziasztok!
  Csak azt szeretném kérdezni, hogy a mostani event 6-ik beadandó ideje 202.08.10.12:30
  Ma 15-e van és ez el írás vagy nem tudom mi??
  Megnéznétek?
  Előre is köszönöm szépen!
  Gergely
  Budapest
   
 5. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Akkor módosították a táblázatot.
   
 6. Enike**

  Enike** S-Moderator Team Farmerama HU

  Szia!

  Eredetileg másképp szólt a 6.küldetés beadandóinak követelménye. Az ismertető 10 órakor került ki, 12 óra után a központ által módosították az adatokat, így a követelményeket összegző tábla is módosult (látható a dátum a táblázat alatt).
  A pirossal írt dátum csak a figyelemfelkeltésre szolgál!

  Sajtos Marsra szállás 6. küldetés
  A küldetés beadandói módosultak! - 2022.08.10. 12:30


  [​IMG]

  [​IMG]
   
 7. bigman001

  bigman001 Utánpótlás-írogató

 8. Enike**

  Enike** S-Moderator Team Farmerama HU

  Szia!

  Úgy tudják a Supporton a legkönnyebben beazonosítani az adott fiókot, ha minden azonosító adata fel van tüntetve az adott farmnak.
  A játékon belül használt kapcsolatfelvételi oldal automatikusan elküldi az e-mail címet és a UserID-t, de nem baj, ha Te probléma jelzése közben is megadtad ezeket az adatokat.

  Azonban a Supporttal történő levelezés levéltitoknak minősül, tehát innentől kezdve csak azon a felületen írj erről a témáról, amennyiben szükséges!
   
 9. Szaba

  Szaba Forum Moderator Team Farmerama HU

  Utoljára szerkesztett: 15.8.22
  HéricsBáró kedveli ezt.
 10. Swallow

  Swallow S-Moderator Team Farmerama HU

  Szia!

  Köszönjük a jelzést!
  Továbbítjuk a központnak.
   
 11. rybar49

  rybar49 Haladó

  sziasztok
  letelt az újabb 3 napos ciklus, amit úgy indítottam, hogy aktiválva volt a kalózpapagáj-hajó, a ma reggeli aratás előtt is aktiváltam a kalózpapagájt. a mellékelt képek alapján megállapítható, hogy a kalózpapagáj-hajó okozza a galibát, ha az automata aratót használjuk a fák szüretelésére. az egészben az az érdekes, hogy a ciklus indításánál azt mutatta, hogy a füvészkertekre és a többi fára egyformán hat, mindkettőnél 18 órát mutatott a következő érésig. megkérek egy arra jogosult moderátort, lépjen be a farmomra és ellenőrizze le az itt leírtakat.
  szeretném megköszönni BombadilToma segítségét, aki hozzászólásával sokat segített abban, hogy megtaláljam a probléma forrását. köszönöm.
  név:rybar49 ID : 20071891
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára szerkesztett: 16.8.22
  genka53, ladislaw11, -ágianyu33- és 2 más kedveli ezt.
 12. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Köszönöm a visszajelzést.
  Mivel nem tudjuk, hogy ezt a hibát - mert egyértelműen az - javítják-e, és ha igen, mikor; érdemes lehet pontosan megérteni, mi miért működik így, hogy stratégiát lehessen hozzáilleszteni (érdemes-e aratás előtt használni a Kalózpapagáj-hajót, érdemes-e használni így a raktárházakat, stb.). Most az adataidból az látszik, hogy 4 órás eltérés van az érésidőben a raktárak hátrányára, ami arra enged következtetni, hogy a sima fák minden egyes körére hatott a Kalózpapagáj-hajó, visszamenőlegesen is (így lett az érésidő 4x18=72 óra). A raktárakban viszont csak két körre hatott (az okát el sem tudom képzelni), vagyis az érési ciklusok ideje 18+18+20+20 óra volt, ami pont 4 órával lépi túl a 72 órát. A lényeg: a raktárakban lévő fák késnek, így aratáskor egy körrel kevesebb termést takarítasz be. Ezt a termésmennyiség figyelésével lehet ellenőrizni (nem tudom, követed-e a papagájtoll-készleted változását).
  Így a következő javaslatom lenne:
  A követező aratás előtt ne aktiváld a Kalózpapagáj-hajót. Nézd meg az érésidőket, és jegyezd fel, mennyi termést takarítottál be. Vidd végig így a ciklust, tehát hogy indításkor nem volt aktív a Kalózpapagáj-hajó;majd az újabb 3 nap elteltével aratás előtt aktiváld. Megint nézd meg az érésidőket, és a termésmennyiséget. Az adatok birtokában el tudjuk dönteni, hogy mi lesz a járható út:
  1. Nem érdemes használni a raktárakat, mert egy környi terméssel kevesebbet takaríthatunk be belőlük; vagy
  2. A Kalózpapagáj-hajót nem szabad aratás előtt használni; inkább aratás után aktiválni, majd a farmvisszarendezővel újra kitenni mindent.
  (Jelenleg úgy látom, hogy az 1. lesz a járható út, mert azt vélelmezem, hogy a Kalózpapagáj-hajó hatását visszamenőleg számolja a rendszer. De ehhez tudni kellene, hogy pl. aratáskor 3 vagy 4 kör termését kapod-e.)

  Az is megoldás, ha nem foglalkozunk tovább a dologgal, hanem egyszerűen kicseréled a raktárban lévő fákat. A papagájtollakat kiteszed simán, a raktárakban pedig 18 órás fákat tartasz (pl. XL pitombákat).

  ---------------
  (Más: nem tudom, miért pont pitombákat tartasz kint; de ha pajtaértékre mész, akkor számos ennél sokkal értékesebb fa is van ma már. Normál fáknál ott az új Honduras mahagóni, rövidebb érésidőhöz majd kétszeres pajtaérték társul. Vagy titokfákból az Utazók pálmája, a Sárkányvérfa - ezek XXL verziói sokkal több termésértéket produkálnak a sima pitombánál.)
   
  Utoljára szerkesztett: 16.8.22
 13. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Szia!

  Egy kis pontosítás: jelen pillanatban 6 óra eltérés van a raktárházban lévő fák "javára".

  Szia!

  Korábban szóba került, mi az ami a helyes időt mutatja: a simán kitett fák vagy a raktárházban lévők. Szomorú leszel a hírtől, de a raktárházban lévők.
  A jelenlegi tudásunk alapján ugyanis a múltban az volt az általános szabály, hogy altatás alatt a fákra ható érésgyorsítók csak az első ciklus alatt fejtik ki hatásukat. Ez alapján ha jelentenénk most egy hibát, a javítás (ha történne) várhatóan úgy nézne ki, hogy a "sima" fáid is áttérnének a raktárházas tempóra.
   
 14. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Mivel aktív a Kalózpapagáj-hajó, ezért a papagájtollfák érésideje 18 óra, azaz a képen éppen elkezdődött az érési ciklus (ez a screenshot-on szépen látszik, a zöld csík mutatja, hogy nem 20 óráról indult). A raktárban csak 4 óra múlva érnek be a fák, így azok 4 órát késnek. Vagyis 4 óra az eltérés, és a raktárak hátrányára (matematikailag éppen lehetnének a raktárak előnyben, akkor 14 vagy 16 óra az előny...).
  Amennyiben a Kalózpapagáj-hajó csak az első ciklusra hatna, akkor az érésidő 18+20+20+20=78 óra lenne. A 72 órás aratáskor így még 6 órának kellene lennie a következő érésig. Vagyis sehogy sem stimmel a dolog. Mindazonáltal abban egyetértek, hogy a jelen állapotban a raktárak érésideje van közelebb a rendeshez, pont ezért írtam, hogy célszerű lenne ehhez alkalmazkodni. Még akkor is, ha én a tiszta játékot szeretem, de már eljutottam itt oda, hogy csak legyintek...

  Közben méricskéltem egy kicsit a képen, és a zöld csík hossza 18 órás érésidőre utal (oké, tudom, hogy ez semmit sem bizonyít, de könnyebb úgy programozni, hogy arányos legyen a csík hossza, így talán kiindulhatunk ebből). Így azt gondolom, hogy a raktáraknál az elején aktív hajó miatt lett 18 óra, majd két 20 órás kör következett, végül az utolsó kört - mivel aratáskor megint aktív volt a hajó, és visszamenőleg számol - szintén 18 órának vette. Ez magyarázhatja a látható időt, bár az utolsó kör számítása hibás (a javunkra). A sima fáknál pedig minden egyes körre hatott visszamenőleg - szintén hiba, és szintén a mi javunkra. Mindezt csak a termésmennyiségekből lehetne visszaszámolni, de itt meg az a baj, hogy bár a gyakorlat szerint a termésbónuszok minden egyes körre hatnak visszamenőleg, de Fatum tesztje valamelyik felhővel, amit Rybar is használ, azt mutatta, hogy az csak az utolsó körre hatott (vagyis valami ott is hibás)...
   
  Utoljára szerkesztett: 16.8.22
  genka53, ladislaw11 és zsani_apja kedveli ezt.
 15. rybar49

  rybar49 Haladó

  sziasztok
  amire reggelről emléxem : 1500....valamennyi volt a növekedés a papagájtollnál, a pitombánál 10 ezer...valamennyi a ciklus alatt. a reggeli aratás után a pajtában volt 587 063 papagájtoll és 2 673 588 pitomba.(ha ez segít a számolásnál a következő ciklus után) következő aratás tehát a kalózpapagáj aktiválása nélkül történjen, csináljak mentést. a ciklus után aktiváljam a papagájt és úgy arassak le, mentés az érésidőkről, aratás előtti és aratás utáni darabszám a pajtában? jól értettem, mi lesz a teendőm a következő aratásnál?
  nekem ebben az egészben nem arról volt szó, hogy minél több termést szedhessek le. simán zavart az eltérés az érésidők közt, azt hittem, én csinálok vmit rosszul. az első bejegyzésem ha elolvassátok, ott azt kérdeztem, mit csinálok rosszul?
   
  Utoljára szerkesztett: 16.8.22
 16. enikö32002

  enikö32002 Járnitanuló

  Gumbo-limbo néven van fám a bahamán lehet hogy már más is kérdezte mi ez?köszönöm a választ icu.
   
 17. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Semmit sem csinálsz rosszul, csak feltártunk egy hibát. Én nyilván szeretném pontosan tudni az okokat, de ez a Te farmod. Ha a továbbiakban nem akarsz foglalkozni az üggyel - ezt is értem és megértem -, és zavar az eltérő érésidő, akkor egyszerűen ne használd a raktárakat a Zuhatagoson. És ezzel le is zárhatjuk az egészet.
   
  genka53, ladislaw11 és -ágianyu33- kedveli ezt.
 18. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  genka53, ladislaw11 és -ágianyu33- kedveli ezt.
 19. rybar49

  rybar49 Haladó

  szia.
  biztosan félreérthetően fogalmaztam. továbbra is akarok foglalkozni az üggyel, csak annyit kérek, igazold vissza, hogy jól értettem-e? a következő aratásnál nem aktiválom a kalózpapagáj hajót, úgy fogok learatni, majd az azt követő aratásnál aktiválva lesz a kalóz, úgy aratok. mindkét aratásnál feljegyzem az aratás előtt és aratás utáni mennyiséget a pajtában papagájtollból és pitombából, mindkét aratás után mentem a képeket, ami az érésidőket mutatja. ezt kell tennem?
   
  genka53 és -BombadilToma- kedveli ezt.
 20. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Utánagondoltam, és egy kicsit kezdem ezt túllihegni. Eleméletileg persze érdekes a dolog, és valóban jó volna pontosan tudni, mi hogyan működik. Gyakorlati értelemben viszont lehet, hogy nem érdemes ezt folytatni; pláne hogy a Te kontódra kísérletezgetek. Tény, hogy a raktárházak ezalatt a 3 nap alatt négy órát késnek. Ez csak annyiban probléma, hogy kb. 18 naponta egy aratásnyi termés kiesik a 2x8 fánál - ez tkp. elhanyagolható. Mivel az automatikus faarató lényege éppen az, hogy nincs időveszteség, a fák folyamatos érésben vannak, valójában ez az érésidőbeli eltérés is csak bosszantó, de alapvetően nem lényeges probléma.
  Szóval egyszerűbb egy elfogadható gyakorlati megoldásra törekedni, mint az elmélet pontos ismeretében egy optimálisra - ami lehet, hogy meg sem lesz. Ezért a következőket javaslom:
  1. Egyszerűen vedd le a raktárházakat a területről. Ez némi veszteség lesz, de eltűnik az időkülönbség.
  2. Cseréld ki a raktárházak tartalmát XL pitombákra. Így már nem lesz veszteség; ha jól gondolom, akkor az XL pitombák egy kicsit még meg is fogják előzni a papagájtollakat. Viszont így fennáll majd az időkülönbség. Ezzel nem érdemes foglalkozni, a folyamatos érés marad.
  3. Hagyj mindent úgy, ahogy van, és ne törődj az időkülönbséggel...

  (Amúgy igen, jól értetted. Egy olyan kört javasoltam, ahol csak az elején aktív a hajó, és egy olyat, ahol csak a végén. Az idő figyelése mellett figyelni kell a termésnövekményt is, mert abból látható, hány kör is ment le. Viszont mivel a bónuszok nem (vagy legalábbis nem mindegyik) hat visszamenőleg egy gazdatárs tesztje alapján, így ez vélhetőleg csak újabb kérdéseket vetne fel, amikre újabb teszteket javasolnék, majd ... Szóval tényleg egyszerűbb, ha lezárjuk. Lehet, hogy egyszer kíváncsiságból beruházok egy(-két) havi prémiumra, és letesztelem oda-vissza, csak visszatart, hogy közben a farmon meg mennie kellene a szokott tevékenységeknek, eventeknek, stb.; kisfarmon pedig nincs semmi éréscsökkentő és raktár sem.)
   
  genka53 és ladislaw11 kedveli ezt.