Kérdések, amikhez nem találtál topicot (Általános témák részleg)

Kategória: 'Általános témák', témanyitó: Othep, témanyitás ideje: 21.7.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    eventes területen csak a Víz és Trágya hat az érési idő csökkentésére, így 3:58-ra lehet csökkenteni az érési időt (vetéstől számítva). A 3:38 az csak akkor lehetséges, ha már 20 perce vetetted el a magokat.
    Amennyiben a Bölcs tölgyön nincs kiváltva még a Nő, mint a bolondgomba - Hatékonyabb trágyázás rúnád, akkor a sima trágya nem 10%-kal, hanem csak 5%-kal csökkenti az érési időt. Ez lehet eltérés a két farm között.
    Innen hoztam az információt:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/az-erdei-tisztás-ismertetője.2159/#post-5870
    12. Nő, mint a bolondgomba - Hatékonyabb trágyázás
    Hallod, ahogy nő a fű? Látod, ahogy pillanatok alatt érik be a termés? Nem tévedsz! A szupertrágya mostantól 60%-kal (50% helyett), a normál trágya pedig 10%-kal (5% helyett) gyorsítja meg a termesztést!

További jó játékot!

Swartsch és Lenczy kedveli ezt.
  2. Dolphin

Szia,
    amennyiben XXL kosarat vettél, akkor Állatkákat tudtál szerezni.
    A Kosár tartalma javításra került az ismertetőben, itt találod róla a Közleményt:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/tengeri-boszorka.26122/#post-1442426
    Megértésedet köszönöm!

Swartsch és Farm_Tadity_ kedveli ezt.
  3. pipásjani

pipásjani Utánpótlás-írogató

Bocsánat, annyit ugráltam a farmok között, rossz helyről válaszoltam, kérlek offold! Köszönöm!

4. Dolphin

Szia,
    akkor nincs már probléma a farmjaidon?
    Ha vhol mégis problémát tapasztalsz, akkor a hiba jelzéskor rögtön add meg a Farm nevet és a Farm ID-t, ahol a problémát észleled, s akkor nem keveredsz össze a farmjaid között.
    További jó játékot!

pipásjani és Swartsch kedveli ezt.
  5. Farm_Tadity_

Farm_Tadity_ Fórumfelvigyázó

Dolphin kedveli ezt.
  6. GálPatrik001

GálPatrik001 Fórum-zöldfülű

Sziasztok! Olyan problémám van,hogy amikor a begyűjtöm a kecskéket akkor egy kis ideig megtalálható a pajtában,utána viszont eltűnnek. a kecsketejüzemből csak egyet tudok használni,gondolom azért mert nincs elég kecske így nincs mit fejni. És mikor mindent egyszerre gyűjtök be akkor más jószágom is eltűnik nem csak a kecskék,viszont a többi jószágból nem az összes tűnik el. Ha viszont a többi jószágot külön gyűjtöm be,miután a kecskék eltűnése megtörtént akkor már megtalálhatóak a pajtában,a kecskéken kívül persze. Mi lehet a gond? Előre is köszönöm a válaszokat. Gazda: GálPatrik001 ID:57836091

7. Dolphin

Szia,
    azt sajnos nem tudjuk ellenőrizni, hogy melyik aratáskor melyik ólból mennyi állatot kaptál.
    Annyit tudunk felajánlani, hogy ha beérnek az óljaid, akkor teszt aratást végzünk Nálad, ha erre felhatalmazást adsz nekünk.
    Igen, azt jól tudod, hogy minden Kecsketejüzem indításához Kecskére is szükség van, nemcsak Kecsketápra, méghozzá indításonként 2 db Kecske szükséges:
    Kecsketejüzem
    Műhelyben megépíthető.
    Indításhoz szükséges: 1 db kecsketáp, 2 db kecske

Az információt innen hoztam:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/Állatok-termények-és-ólak-a-játékban.16260/page-2#post-860723

Ellenőrzésem alapján jelenleg 2 db Kecsketejüzemed van kihelyezve, így ezek indításához 4 db Kecskére van minden egyes alkalommal szükséged. Az egyik a Főfarmon (ez jelenleg nincs működésben), a másik a Szédült szántón.
    Ugyanígy 2 db Kecskeólad van, az mindkettő a Szédült szántón áll (2025-03-22 02:10:52-kor fognak legközelebb beérni). A két Kecskeólad egy aratáskor 2 db Kecskét ad, az 1 db Kecsketej üzem indításához elegendő.
    Nem tudom hányszor aratod a Kecskeóladat egy nap, így lehet ebből adódik a "hiányérzeted", hogy nincs kint elegendő Kecskeólad a két üzem működtetéshez. Jelenleg Kecskéd nincs a Pajtában.

De ettől függetlenül, ha szeretnéd, akkor elvégezzük a teszt aratást Nálad, ha jelentkezel, amikor beérett az ólad.
    Megértésedet köszönöm!

Swartsch kedveli ezt.
  8. GálPatrik001

Szia. Rendben azt megköszönném ha végeznétek egy teszt aratást. Remélem megtudjátok oldani,hogy aratás után a pajtában legyenek a kecskék.

9. Dolphin

Szia,
    rendben, akkor napközben, amikor be vannak érve az óljaid, akkor írj egy új bejegyzést (Kecskeólak teszt aratás kéréssel, és azonosítókkal), s ne arasd le őket, amíg vissza nem jelzünk. Amint lesz megfelelő jogosultságú Kolléga gépnél, elvégezzük a tesztaratást, s vissza fogunk jelezni részedre. Aratás előtt és aratás után is fogunk a Pajtádról képet készíteni.
    De ahogy írtam, két Kecske óllal két Kecsketejüzemet csak akkor tudsz üzemeltetni, ha Kecskeólakat legalább kétszer aratod minden nap, és a Kecsketejüzemeket csak egyszer indítod naponta.
    Megértésedet köszönöm, várjuk a jelentkezésedet.

Swartsch kedveli ezt.
  10. qw001

qw001 Fórum-zöldfülű

Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy a páfrány ami 240 TP-t kellene hogy adjon, miért csak 114TP-t ad? qw001
    ID: 22183504

11. Dolphin

Szia,
    ezzel a Farmnév / Farm ID párossal nem találtam farmot, így nem tudtam benézni Hozzád.
    Kérlek, ellenőrizd, javítsd, hogy ellenőrizni tudjuk, hogy mit látunk Nálad.
    Megértésedet köszönöm!

Swartsch kedveli ezt.
  12. GálPatrik001

Szia. Rendben,akkor szeretném igénybe venni a kecskeólak teszt aratását. Köszönöm szépen. Gazda:GálPatrik001 ID:57836091

13. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Továbbítottam a kérésedet az illetékes kollégáknak.
    Kérlek, ne arasd le a kecskeóljaid a visszajelzésünkig.
    Türelmedet köszönjük.

14. Luminary

Luminary S-Moderator Team Farmerama HU

Szia!

Ahogy látod, a 4 kecskeól aratása után a 4 darab kecske bekerült a raktáradba. Célzottan csak a kecskeólakat arattam.
    A Főfarmon lévő kecsketejüzem etetésre vár, oda el fogsz használni a tápon kívül 2 db kecskét. A Szédült szántón van a 4 db kecskeólad és ott is van egy kecsketejüzemed, ami már aratható állapotban van.
    Ha, mind a két Kecsketejüzemet megeteted, vagyis indítod, akkor megint nem lesz kecskéd. Dolphin kollégám is írta neked korábban, hogy a kecsketejüzemek indításához minden esetben szükséges 2 darab kecske is. Nézz körül a piacon, hogy mennyiért tudnál kecskét vásárolni. Vagy vegyél még pár darab kecskeólat - 500 CSP darabja. Az is megoldás, ha elteszed a Kecsketejüzemeket, addig, amíg nem gyűjtesz pár darab kecskét és ne használd el azonnal a műhely indítására.
    Aratás előtt
    Aratás után
    upload_2025-3-23_0-0-2.png
    Fő farmon Kecsketejüzem
    Szédültön Kecsketejüzem
    upload_2025-3-23_0-2-1.png
    upload_2025-3-23_0-2-38.png
    Cserenapon próbálj szerezni Kecsketejfát, illetve a Bölcs tölgynél is ki tudsz egyet váltani, akkor nincs szükség a Kecsketejüzemre és nem fogyasztja az állataidat.
    upload_2025-3-23_0-22-48.png
    Sajnos 150 csillag kell a kiváltáshoz és még az előtte lévő rúnákat is fel kell oldanod. A Bölcs tölgyön elérhető bónuszokról, illetve megszerezhető fákról, raktárházakról stb. az alábbi linkre kattintva tájékozódhatsz:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/az-erdei-tisztás-ismertetője.2159/

upload_2025-3-23_0-15-29.png

Sok sikert!

Utoljára szerkesztett: 22.3.25
    Dolphin, Othep, Swartsch és 2 más kedveli ezt.
  15. pirikeb

pirikeb Utánpótlás-írogató

Kedves Moderátor! Segítséget szeretnék kérni. A supporthoz írtam egy levelet, de nem tudom elküldeni mivel kéri, hogy azonosítsam magam, hogy nem vagyok robot, elvégzem a feladatot a jelenlegi az, hogy válasszam ki a különböző alakzatot.Kiválasztom , de nem történik semmi. Mi lehet a gond. A golyók közt látok egy szikladarabot arra kattintok, de semmi más lehetőség nem jön elő a továbblépésre. Megköszönném ha segítenének. Tisztelettel pirikeb

16. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Vedd kisebbre a képernyő méretét a CTRL és - vagy a CTRL és egérgörgő használatával. (A CTRL és + vagy a CTRL és egérgörgővel vissza tudod később állítani.)
    Ekkor meg fognak jelenni gombok, amikkel továbbléphetsz választhatsz, stb.

Dolphin, Luminary és -ágianyu33- kedveli ezt.
  17. pirikeb

pirikeb Utánpótlás-írogató

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, sikerült megoldani köszönöm

Dolphin, Luminary és Othep kedveli ezt.
  18. krisztabanya

krisztabanya Fórum nagymestere

Sziasztok! Kérdésem, hogy a most megvásárolható felhősoroknál nem lehetne tudni, hogy mit adnak? Pl.TP/TPP-ből mennyit? mert akkor tudnám eldönteni, hogy nekem melyiket érné meg megvásárolni. Köszi a választ előre is.

19. Dolphin

Szia,
    két módon is megtudhatod.
    Az ismertetőben a felhősor nevére kattintva odajutsz automatikusan a Fórumon, ahol a felhő tulajdonságai vannak.
    upload_2025-3-24_13-24-5.png

Másik módszer, az akciós felületen az egeret a felhő fölé viszed, s vársz picit, jön egy felugró ablak az információkkal.
    példa: az egeret a felhő ábrájához vittem, és megjelent az ablakban a felhő tulajdonsága:
    upload_2025-3-24_13-26-28.png

Jó válogatást!

aida2330, kigyo51, Swartsch és még 1 ember kedveli ezt.
  20. Bátyus

Bátyus Fórumfelvigyázó

Sziasztok! Szeretném, ha ránéznétek a farmomra, ugyanis kiváltottam a dekorok közül a Jack-et, a varázskalapot és a virágfestést, de nem találom a dekorok között. Vettem egy felhőt is ez rendben is van. Köszönöm. id.sz.5917910