Kérdések, amikhez nem találtál topicot (Általános témák részleg)

Kategória: 'Általános témák', témanyitó: Othep, témanyitás ideje: 21.7.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    a Részvétel gomb onnantól használható, ha legalább két dominót már leraktál a táblára. Ekkor válik a gomb zöldre.
    Ha zöld a gombod, s nem tudod használni, akkor javasolt egy frissítés az oldalon, mert lehet leszakadtál egy pillanatra a játékról (akár egy pillanatnyi internetkimaradás miatt).
    Ha ezt követően sem sikerül, kérlek, jelezz vissza.
    Sok sikert a folytatáshoz!

2. jollygazda66

jollygazda66 Járnitanuló

Kedves Dolphin!
    Frissítettem, takarítottam, el is tűnt minden. Tegnap is ezzel a problémával küzdöttem. A a gomb zöld, de nem írjí jóvá.
    Köszönöm, ha utána nézel.
    ID:40286162 jollygazda66

3. Dolphin

Szia,
    a Játék naplójában azt látom, hogy 2025-06-17 10:29:57-kor volt a legutóbbi befejezett pályád, ekkor kaptál 1 db Fogaskerékérmét és 1 db Kacsa Kata szupertrágyát, 3 db lerakott dominód volt. Ahhoz, hogy több jutalmat kapj, több dominót kell a pályára kihelyezned, úgy hogy minél több azonos mintázat legyen egymás mellett. Ez volt a 40. befejezett pályád, s eddig 205 dominót raktál le.

Jelenlegi pályád: eddig egy dominót raktál le, így még szürke a részvétel gomb, mert ahhoz minimum két dominónak kell a pályán lennie. Már elhasználtad az összes csere lehetőségedet - ezt csak azt követően célszerű megtenni, ha már legalább két dominót leraktál, hogy ne ragadj be egy pályára.
    upload_2025-6-17_11-45-48.png

Ha ez az én pályám lenne így folytatnám a kirakást: a legfelső (1-essel jelölt) elemet elvinném a labda mellé (ezzel lehet Fogaskerékérmét szerezni), aztán folytatnám a második dominóval, amit a bordó oldalával vinnék át. Azután lehívnék újabb dominókat, bízva abban, hogy ismét jön bordó mintázatú. Ha nem, akkor a harmadik dominót vinném be a táblára, a lila oldalánál felemelve, s az előzőleg lerakott dominó lila oldala mellé raknám. A következő lépésem az már az új dominók függvénye.
    Új dominót a nagyobbik zöld plusz jellel tudsz lehívni, jelenleg van 86 db Malomterméked a pajtádban, de van még eventnövényed, felröppenőd is, így tudsz még keverni is.
    upload_2025-6-17_11-51-44.png

Sok sikert a folytatáshoz, remélem a mai útmutatók alapján már boldogulsz. Minél több dominót tegyél le egy - egy táblára, a magasabb számú jutalmak érdekében.
    Ha ezeket leraktad, s nem boldogulsz, gyere vissza, de ne nyomj a Részvétel gombra, ha visszajössz még.

Kiegészítés 12:24-kor:

Teszten kiraktam egy nagyobb pályát - nem érkeztek az elején a bordó mintázatok, de azzal, hogy a többit raktam, megérkeztek azok is. Minden pályán mindig 4 mintázatot oszt a rendszer.

upload_2025-6-17_12-25-19.png

Erre ez lenne a jutalom, az összesítő ablak a Részvétel gomb megnyomása után látható minden pályán - 19 db Fogaskerékérmét tudnék gyűjteni és mellette még Csillag, TP, Szupertáp is érkezne.
    upload_2025-6-17_12-26-17.png

Utoljára szerkesztett: 17.6.25, 11:29
  4. brumakka

brumakka Fórum-zöldfülű

Köszönöm a válaszod. Most a kisfarmomon jártam hasonlóan.
    brumakka ID:47854200

5. Dolphin

Szia,
    nem tudom, mit jelent az, hogy hasonlóan jártál.
    Úgy látom, hogy eddig 17 pályát fejeztél be, s 180 dominót helyeztél már ki.

Benéztem Hozzád, s nem látok semmi problémát. Egy új pálya érhető el jelenleg, ahol már minden cserét elhasználtál, s nem raktál le még egyetlen dominót sem.
    Egy kezdési javaslat a sok lehetséges verzióból:
    - a legalsó elemet (1-essel jelölve) elvinném a labda mellé, a rózsaszín felét megfogva
    - aztán a középső dominót vinném, (2-essel jelölve) a narancs mintázatnál fognám meg, így le tudom tenni az előző dominó mellé
    - a felső dominót vinném következőnek, a rózsaszín felével le tudnám tenni az első dominó másik oldalára
    upload_2025-6-17_12-53-19.png

Ezt kővetően hívnék le új dominókat, a nagyobbik zöld plusz jelre kattintva:

Ha az új dominók nem tetszenek, akkor mivel leraktál már minimum kettőt, zöld lesz a bal alsó sarokban a Részvétel gomb, be tudod fejezni a pályát és egy újjal folytathatod.

Amit javaslok: a Cseréket a pályán ne használd fel addig, amíg két dominót nem raktál le, nehogy beragadj egy pályára.

Minél nagyobb összefüggő alakzatot raksz ki, annál több jutalmat tudsz szerezni, lásd a teszten kirakott pályát a feletted lévő válaszomban.

Javaslom olvasd át újra az event mechanikát is, melyet <<ITT>> találsz.

Ha problémád van, elakadsz, akkor pedig részletesen írd le, hogy mi a gondod, mert azzal, hogy "hasonlóan jártam" nem nagyon tudunk mit kezdeni.

6. jollygazda66

jollygazda66 Járnitanuló

jollygazda66 vagyok, kiraktam a mintákat, ahogy kérted nem léptem a részvétel gombra.ID:40286162
    A brumakka ID:47854200 farmomon is ez a helyzet. Nem tudom, mit csinálok rosszul...

7. Dolphin

Szia,
    szerintem egyetlen dolog van, amit nem értettél még ennél a minijátéknál szerintem, hogy minél több dominót érdemes lerakni az adott játéktérbe, mielőtt a Részvétel gombot megnyomjuk.

Amit látok a Játék naplójában a jollygazda66 farmodon, hogy minden pályát pár dominó lerakása után befejezel, a délutáni írásom óta 15 pályát fejeztél be, s 259 lerakott dominónál tartasz. Így nem fogsz tudni sok Fogaskerékérmét szerezni.
    Legutóbb 2025-06-17 16:25:49-kor fejeztél be pályát, arra 2 Luxus bájitalt kaptál. A haladási sávban 2025-06-17 16:21:50-kor kaptad meg a 11. szint jutalmát, ami a Tollaslabda csapat nevű dekor.
    Jelenleg megint egy új pályád van a táblán, ezen én a következő lépéseket tenném meg:
    - először a középső dominót fognám meg a kék felénél, s ezt tenném a Strandlabda mellé
    - utána az ezzel megegyező dominót raknám le melléje
    - utána mindkét dominó helyén lehívnám a következő dominókat a zöld plusz gombbal - mivel ezek nem tudom milyen mintázatúak lesznek, ezt Neked kell látni, hogy hogyan tudod folytatni
    - ha más megoldás nincs, akkor a 3-assal jelölt dominó mindenképpen lerakható még, ezt a lila végén kell megfogni és az első kettő lerakott dominó egyike mellé tudod lerakni majd
    - ha az újonnan lehívott dominókkal új alakzatot szeretnél elkezdeni, akkor azt a Strandlabda másik oldalára tudod lerakni, zölddel jelölöm, hogy én hova tenném le
    upload_2025-6-17_17-8-8.png

Én ennél többet nem tudok már Neked segíteni, vittem példát is már az előző válaszomban. Az lenne a lényeg, hogy 10-15 vagy akár még több dominót rakj le, s a Fogaskerékérmékhez próbálj meg bordó mintázatot keresni. Ha nagyon nem akar jönni, s már leraktál 5-6 dominót, akkor érdemes megfontolni, hogy új pályát kérsz.
    Ezen a pályán most ez a 4 mintázat, ha hasznos számodra a Farmpengő és a Szupertáp, akkor érdemes még rakni a lila és kék mintázatú dominókat tovább.
    upload_2025-6-17_17-10-26.png

A dominó cseréket akkor kezd csak használni, ha már 2 dominót felraktál a pályára.

A brumakka farmodon én így folytatnám a lépéseket:
    - a középső elemet a lila végénél fognám meg és oda beraknám, ahova a nyíl mutat, így a bordó elemek is egymás mellé kerülnek
    - az alsó elemet (dupla lila) elvinném a lila mellé a másik oldalára
    - a felső elemet pedig a rózsaszín mellé raknám le
    - ezt követően újra kérnék dominókat, s az alapján folytatnám a kirakást.
    upload_2025-6-17_17-19-49.png

Ezen a táblán ez a 4 mintázat szerepel:
    upload_2025-6-17_17-22-0.png

Ha ezek számodra nem hasznos nyeremények, akkor akár le is zárhatod a pályát a dominók lerakása után, főleg, ha az új dominókon sem érkezik több bordó mintázat. Csere lehetőséged ezen a farmon már nincs.

Döntést Neked kell meghozni mindig a dominókat látva, hogy érdemes ezt a pályát tovább folytatni, vagy inkább újjal próbálkozol a bordó mintázat reményében. 5-6 dominót mindig érdemes lerakni, hisz, ahogy láthattad a teszten lerakott mintázatból is, ott is csak 4-5 lerakott dominó után kaptam meg az első bordó mintázatot, de utána már több is érkezett, amiket lerakva gyarapítani tudtam a Fogaskerékérméket.

A Felhősort és a rávaló dekorokat a haladási sávban is megkapjuk, ehhez csak az szükségeltetik, hogy a 2 hét alatt létrehozzunk 518 malomterméket, és ezt az 518 dominót lerakjuk a táblára. A Fogaskerékérmékkel az eventboltban tudunk vásárolni, a dekorokból ki tudunk venni plusz egy példányt - de ez nem kötelező, ez csak egy lehetőség.