Kérdések, amikhez nem találtál topicot

Kategória: 'Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak', témanyitó: FA-HU, témanyitás ideje: 25.3.26.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. .Angyalka666.

.Angyalka666. Haladó

Tehát jól értelmezem, hogy a sima növénybevételi bónusz az nem?

2. apumbiapa

apumbiapa Fórum hercege

Szia!

A sima növénybevételi bónusz is hat.:)

.Angyalka666. és kigyo51 kedveli ezt.
  3. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Nem jól értelmezed.
    A síma növénybevételi bónusz általánosnak számít, tehat az hat eventnövényekre is.

Az eventnövényre ható bónusz nem hatna az általános növényekre, mert konkrétan meg van nevezve, hogy mire hat. (Az eventnövényekre.)

4. TOPI41

TOPI41 Rutinos

Nem találom hogy hol keresem a Bogárszarvú és a Mocsári sárkánykákat Kérlek segíts

5. Othep

Szia.

Ezek a most futó Kockás mocsár történetei 2. event növényei.
    Kockajátékkal nyerhetsz belőlük, illetve az ültethető magjukat.

A magok az Esőerdőben ültethetők, ezért azon a vetőtáblán vagy a Pajtában, vagy az event Pajtájában találhatóak meg.
    Figyelj arra, hogy a learatott eventnövény most nem visszaültethető, tehát bónuszokat kell használnod a mennyiség növeléséhez.

Kérlek olvasd el az event ismertetőjét ismét:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/kockás-mocsár-történetei-2-2026-július.28112/

Gazdatársad a gyakorlati megvalósításról hozott egy összefoglalót:
    https://board-hu.farmerama.com/thre...etei-2-eventcsevegő.28113/page-2#post-1518682

Sok sikert. :)

kigyo51 és -ágianyu33- kedveli ezt.
  6. TOPI41

TOPI41 Rutinos

Akkor sem találom egyiket sem

7. Othep

Lehet, hogy még nem szereztél ilyen magokat.
    A sárga és a piros kombinációk adnak ilyeneket.
    Nézd át a kockázós jutalmakat, kérlek, és igyekezz olyan kombinációkat dobni.
    Ha hozol farmnevet és ID-t, megnézzük, hogy nyertél e már növényeket vagy magokat.

kigyo51 kedveli ezt.
  8. TOPI41

TOPI41 Rutinos

ID 4583338

9. stefano0606

stefano0606 Fórumprofi

Sziasztok . Nem tudom jó helyen vagyok, e de nem arról volt szó indul ma 14 kor a renzo vidámparkja ? Köszi

10. Othep

Köszönöm szépen az adatokat.
    Elvittem ellenőrzésre a problémát.
    Jelenleg nincs ellenőrzésre jogosult Kolléga szolgálatban.
    Hétvége van, emiatt hosszabb időt is igénybe vehet, amíg választ tudok hozni.
    (Nézd meg, van-e a ládás menüdben Mocsári dolgok ládája II, abból is bontható.)
    Szíves türelmedet kérem. :)

11. Othep

Szia.

Elindult, nálam van Vidámpark.
    Ki- és beléptél a játékba 14 óra után?

stefano0606 kedveli ezt.
  12. stefano0606

stefano0606 Fórumprofi

Érdekes 15 óra után léptembe , rajta még a a függöny le van takarva , na nézek akkor 1 frissítést

Othep kedveli ezt.
  13. nyiriviola55

nyiriviola55 Utánpótlás-írogató

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. A Szúr szörp fát hogy lehet megszerezni. Köszönöm,ha tud valaki tanácsot adni.

14. Othep

Szia.

Cserenapon próbálj meg hozzájutni.
    A termés a bahás piacon kapható.

kigyo51 kedveli ezt.
  15. Othep

Az ellenőrzés szerint a fáid, amiket szereztél eddig - kint vannak az Esőerdőben. Az ólak a Teliholdason.
    A magokkal valóban hadilábon állsz.
    Mondjuk nem baj, ha először gyűjtöd, és majd egyszerre ülteted el őket, hozamnövelőkkel felturbózva. (Mert tudod, most nem visszaültethetők a magok.)
    De akkor kellene kockáznod a magok szerzéséhez legalább naponta 20-at, így az elején.

Ültess hosszúérésű növényt az Ültetvényen, és gyűjtsd a felröppenőt, hogy kockázni tudj. Napi 200 db kell.
    (Piros és Sárga kombinációt igyekezz majd kirakni a vetőmagszerzéshez.)

Felröpiszerzésnél a lényeg a minél hosszabb érésidejű növény a lehető legjobban rövidítve, és ne álljon sokáig a földben aratatlanul.
    Ha felröpire vadászol, akkor mindent, de mindent tarolj, és 1x1-es földeket használj. Aratás előtt tedd ki a Pannikat, ha vannak.
    Izzítsd be a felröpikre ható felhőid, ha rendelkezel velük. Tedd ki a Varázsfáidat, ha vannak, kérj a szomszédoktól Kockafőzet felröpit.

A legjobban rövidíthető érésidejű növények a Bahán a Zöldségek.
    A legnépszerűbb erre használatos Zöldség kategóriájú növény itt a Sisakbab (Maja maszkkal, A bölcsesség esszenciája, Gyógykenőcs termékekkel rövidítve.)
    De használhatsz Virágokat is.
    Pl. Ixorát (érésrövidítéshez felhők: Party pörgetés felhősor 1., Nyári szellő felhősor).

Itt találod meg majd a vetőmagokat a vetőtáblán:

upload_2026-7-26_21-50-7.png

Ne felejtsd el a Mocsári dolgok II ládáidat kinyitni.
    Azok is rejthetnek vetőmagot, vagy beérett növényt:
    upload_2026-7-26_21-52-31.png

Kérlek olvasd el az event ismertetőjét ismét:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/kockás-mocsár-történetei-2-2026-július.28112/

Gazdatársad a gyakorlati megvalósításról hozott egy összefoglalót:
    https://board-hu.farmerama.com/thre...etei-2-eventcsevegő.28113/page-2#post-1518682

Sok sikert. :)

TOPI41, -ágianyu33- és cicimsincs kedveli ezt.
  16. .Angyalka666.

.Angyalka666. Haladó

Köszönöm szépen! :)

Othep kedveli ezt.
  17. sadrika97

sadrika97 Fórum bárója

Ellenőrzést kérnék! A Kockás-mocsár-történetei-2 eventben úgy látom nulla Mocsári sárkányka bónusz +2 30 perc áll rendelkezésemre, pedig szombaton 4 db-ot írtam a jegyzetembe. A Nagy sorok nyereményeként kaptam, tudatosan egyet sem használtam el. Meg tudjátok nézni mi lett velük? Köszi! sadrika97, ID 2096495

18. évaauth

évaauth Törekvő

Szia!
    A varázsolt szomszéd napi ajándékát hol tudom megnézni? Sehol sem látom.
    Köszönöm!
    ID 11581979

19. Éva0315

Éva0315 Fórumfelvigyázó

Sziasztok! Lehet, nem jó helyre írok, de szeretném megtudni, h hogy lehet(ett) szert tenni a banyánfüge fára! Sajnos nekem nincs és nem is vettem észre, h mikor volt arra lehetőség! Azért kérdem, h esetleg oda tudjak figyelni a következő alkalomra.
    Köszönettel: Éva0315 ID: 44903957

20. kisbéka2017

kisbéka2017 Utánpótlás-írogató

Sziasztok! A napi feladatoknál azt kéri készítsek egy ólat. Szégyen, de fogalmam sincs, hol és hogyan kell. Köszönöm, ha segítetek.