Visszajelzés Közvélemény-kutatás 2016. március 11.

Kategória: 'Központ archívuma', témanyitó: Laboviti, témanyitás ideje: 11.3.16.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Elfogadható lenne-e számodra ha a tápok összetevői állatokat is tartalmaznának?

 1. Igen

  711 szavazat
  24.0%
 2. Nem

  2,214 szavazat
  74.9%
 3. Nem érdekel ez a téma

  32 szavazat
  1.1%
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. vadcicak

  vadcicak Fórum-zöldfülű

  Szerintünk igen.
   
  Gio és bendi1121 kedveli ezt.
 2. kocsisteri

  kocsisteri Junior szaki

  Nemmel szavazok mert az is morbid,hogy tenyésztésnél a négy állat a nihilbe tűnik holott az állatok ellés után nem pusztulnak el ezért nevezik szaporulatnak.Más túl sok az újdonság és egyre több a nyitott gazdaköri feladat.Titok ólak vásárlásánál már az is bosszantó, hogy 90-es szint felet tyúk,nyúl vagy egyéb olyan ól jön 20 darabból ami a pajtába landol az, hogy kinek jut új ól lutri és lehangoló.
   
  Ninettácska, GoodX, imi010 és 11 más kedveli ezt.
 3. eperke911

  eperke911 Aktív író

  nemmel szavazok mert igy is elég sok állat kell az eventekbe és a feladatokba ráadásul hiába van titokól nem mindenkinek sikerül pl hattyú ami kezdés óta részemre csak álom
   
  Cyra65, Turika60, dalmata10 és 4 más kedveli ezt.
 4. kocsisne.ter

  kocsisne.ter Aktív író

  nemmel szavazok.Nincsenek meg a feltételek az ólak kirakásához.Rengeteg az új fa ól és egyéb a hely pedig mint tudjuk korlátozott.
  A nyitott gazdaköri feladatok pedig torlódnak.
   
  imi010, Cyra65, g.bella és 10 más kedveli ezt.
 5. nevada007

  nevada007 Fórum hercege

  Szerintem meg az morbid ha a farkas burgonyát vagy zabot eszik:oops:.Szerintem az kellene legyen amit a valóságban is esznek.
   
  g.bella, _Cygnus_, Gio és 2 más kedveli ezt.
 6. zsani_apja

  zsani_apja Fórum admirálisa

  Halihoó!

  Szerintem berakhatnának olyan állatot táp összetevőnek,amelyik nem nagyon vesz részt aktívan a játékban.
   
 7. pistike-kdog

  pistike-kdog Utánpótlás-írogató

  Hát erről a valóságról akkor lehetne beszélgetni egy kicsit. Ez ugye játék. De ha a valóságot vesszük, akkor miért kell 4 állat egy utód tenyésztéshez? És miért csak egy utód? (Eltekintve ugye a baby boomtól, meg a néha odatévedt egy egy állatkától.) De akkor sem látom értelmét az állat táphoz való keverését. Már a nyúl és a tyúk is bőven elég ami az anakonda táphoz kell. Egyáltalán miért kellene újabb állat a táphoz? Mi haszna lenne? Teljesen mindegy hogy egy játékban mit eszik az az állat. Azért játék a játék. Na meg ahhoz nagyon sok mindent át kellene szervezni a játékban. Kezdve a területektől ami igy is kevés, az állatok nevelésidejétől, az értékétől, a malom örlési idejéről a keverési arányról és még lehetne sorolni mi mindent kellene átszervezni. Az én véleményem az hogy először azokat kellene rendbe tenni amik jelenleg vannak, kezdem ugye a viz és trágya mennyisége, ára a piacon. Miért kell tönkretenni egy jó játékot az állandóan újabb és újabb állatok bevezetésével, az új tenyésztések kitalálásával. Annyiféle állat van már játékban és tenyésztésben, azokból kellene kitalálni az eventeket nem pedig folyamatosan új állatok tenyésztését inditani. Szerintem ez az ötlet egy nagyon rossz ötlet.
   
  GoodX, konyhaszolga, Cyra65 és 5 más kedveli ezt.
 8. nolina1965

  nolina1965 Fórumfelvigyázó

  Kedves Modik!
  Ennek a hsz-adagnak akkor lenne igazán értelme, ha legalább szűrve továbbítani tudnátok és a fejlesztők meg is hallgatnák ezeket a véleményeket.
  A sajátom:
  - régóta rebesgetve lett, hogy csinálnak valami "emeletes ólat" vagy hasonlót, ahol kisebb helyen lehet több állatot gyártani. Amennyiben ez megvalósul, akkor egyértelmű igen lenne a válaszom
  - ha nem "mechanikusan", hanem alaposan megfontolva, a piacot, az értékeket (pajta- és piaci is), az érési időket, a tápkeverési időket (ld. Bahama eszement hosszú idők) és a használhatóságot is figyelembe véve állapítanák meg a fejlesztők, akkor egyértelmű igen lenne a válaszom
  - amennyiben nem valósulnak meg a fenti szempontok, akkor egyértelműen nem lenne a válaszom.
  - ha a jelenlegieken ésszerű módosítások hajtódnának végre, akkor is egyértelmű igen lenne a válaszom. Nekem az anakondában legjobban az fáj, hogy
  a., nem baha-állatot eszik,
  b., 6 db-ot eszik amit igen soká tart előállítani, és utána néhány óra alatt megzabálja a dög. Az xx-eseim pl. 2,5 ó alatt felélik a kb. 12 óra össz-érési idejű nyulat-tyúkot (azokat is gyorsítókkal számolva!!).
  Ezt simán lehetne - és kéne is! - racionalizálni pl. 1 majom v. 2 papagáj képében. Ha lehet, elefántot ne etessenek szegénnyel :) Igen, ezt feldobtam már évekkel ezelőtt az ötlettopikba is, de süket fülekre leltem :(
  - a többi tápok létrehozásában úgy érzem, az játszik közre, hogy az eddig még nem használt, de minél alacsonyabb szintű növényeket vonják játékba, pl. gólya-rebarbara. Rossz taktika.
  Amennyi időt a grafikára fordítanak, ha egytizede időt az ilyen dolgok komolyabb átgondolására szánnának, sokkal nagyobb játék-élményt lehetne vele elérni.
  A racionalitás nem kérdés sztem ebben a játékban, hisz színes állatok nincsenek. Innentől nincs miről beszélni, a játék átment mesébe, ahol az a szerencsétlen vega farkas is megél a brokkoliján, csak irracionális a letermelés ideje-piaci ár-tápkeverés ideje-farkas érési ideje-farkas használhatósága-farkas piaci ára láncolat.
  Az nem baj, ha valaki a 10. szintjén nem tud cukorjuharos tápot keverni, nem ettől dől össze a játék. Egyszer volt egy csibém - akkor még kevés titokállat volt -, és kérdezte, hogy rénszarvasólja van, de nem tudja etetni, mikor áll be a gomba? Mondtam neki, hogy vegye meg a kaját a piacon. Megköszönte és elkezdte gyártani a réniket. => mindenre lehet megoldást találni. csak OKOSAN kéne a játéknak ezen részét felépíteni.
  Mindenképp az a használhatóbb, ha kevés darabból áll össze a kaja. Ha valamiért - pl. egy event miatt - 1 összetevőnek elszáll az ára, ne omoljon össze emiatt a termelhetőség.
   
  Utoljára szerkesztett: 12.3.16
  GoodX, konyhaszolga, Rebcsok és 15 más kedveli ezt.
 9. htezs

  htezs Aktív író

  sziasztok

  én nemmel szavaztam..
  nem elég drágák még az állatok igy is...
  remélem a szavazatok alapján nem vezetik be...
   
  Turika60 és emocy91 kedveli ezt.
 10. Bolgár80

  Bolgár80 Fórum ismerője


  Pontosan ez a problémám..mármint az, hogy ez a közvélemény-kutatás nem lesz jó. Itt vagy tökéletes példának..nem az állat tápként történő megjelenése a bajod, hanem a jelenlegi rendszer hiányosságai, problémái. Viszont, ha ezt a kutatást így megkapják totál más lesz a következtetés. Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy a mi adminjaink jelezni fogják a készítőknek, hogy ez a kutatás félrement és vagy készítsenek egy bővebb kutatást vagy már most fogadják el, hogy az ötlet rendben van, de változtatni kell bizonyos dolgokon annak megvalósulásához.
   
  Cyra65, g.bella, -erbanna- és még 1 ember kedveli ezt.
 11. Talana86

  Talana86 Fórum-zöldfülű

  Pont ezért szavaztam én is a "nem" re
   
  yoda1215 és Turika60 kedveli ezt.
 12. laciku02

  laciku02 Utánpótlás-írogató

  Hmmmm. Én annak örülnék ha kevesebb forintot kéne "bedarálni" Lassan semmim sincs mert ez is pénzes játék lett. Egyre jobban, sajnos.
   
  -qwertzuio-, g.bella és Turika60 kedveli ezt.
 13. lucipulcsi

  lucipulcsi Fórum-zöldfülű

  Ha állat állatot eszik vagy enne akkor azt csak natúr ne kelljen a malomba keverni pl. róka tyúk. sokba jön az előállítás nem éri meg. Az viszont jó lenne ha nem irreális cuccok lennének, bár az is igaz hogy lövöldözős játékban sem hal meg senki :)
   
  Cyra65 kedveli ezt.
 14. franyo121

  franyo121 Fórum félistene

  Szervusztok!
  Én a 3. lehetőségre szavaztam, ugyanis nem látom értelmét ennek az egész herce-hurcának. Biztos vagyok benne, hogy a BP már eldöntötte, hogy mit csinál, és ebben a játékosok véleményei csak zavarná őket. Erre egy 2015. 5. hónapban lezajlott szavazás emlékeztet. Ott az volt a kérdés, hogy a rénszarvas vagy a bagoly kerüljön játékba. Elsöprő (68%-os) fölénnyel nyert a rénszarvas, mire természetesen a bagoly került be.
   
  Utoljára szerkesztett: 13.3.16
  Trace76, GoodX, -erbanna- és még 1 ember kedveli ezt.
 15. preciz222

  preciz222 Fórum-zöldfülű

  Szia!
  Az ötlet jó és életszerű! De nem kell feltétlenül tápban gondolkodni! Gondolkodjatok táplálékban. A tyúk például fogyaszthat tápot.
  A disznó úgyszintén. A sas viszont fogyasszon egeret vagy pockot vagy akár külön külön valamelyiket. De azt ne kelljen bekeverni mint tápot.
   
 16. alex0824

  alex0824 Fórumőrült

  Sziasztok ! Kezdek rettegni a gondolattól,hogy a szavazás ellenére állatok kerülnek újabb állatok étrendjébe!Én megértem az igennel szavazókat is de ha tényleg állatok lesznek a táplálék részei lehet rosszul leszünk amikor majd bemegyünk a malomba! Például tuti rosszul lennék ha meglátnám,hogy a farkastáp 5 csirke meg egy tehén vagy 5 birka, mert a mennyiségekről nincs kérdés annak ki leszünk szolgáltatva!Az anakondatáp is irracionális mennyiséget kér állatokból abba sincs beleszólásunk!Sokan panaszkodnak eventekkor mert a felreppenőből egy terméket kell csinálni a malomba amiből egy másik felreppenővel egy másik terméket,na ez is pont ugyanolyan lenne! Termeljek egy növényt vagy kettőt hármat egy állatnak ami kell a játékba ,abból termeljek állatot de annyit,hogy majd egy másik állatnak is tudjak belőle másik tápot csinálni vagy csak simán megetetni vele és örüljek ha a másik állat csak egyféle állatot fogyaszt!Attól,hogy az állatok állatot fognak enni nem fog lemenni a növények ára mert azok az egymást követő eventek miatt drágák,nincs idő termelni növényt ezért ha plusz állatok kellenek majd az állatok etetéséhez az még több növényt fog igényelni még drágábbak lesznek a növények amik majd az állatok árát is magukkal húzzák!
   
  HéricsBáró, Cyra65, emocy91 és 9 más kedveli ezt.
 17. Papírgyároslány

  Papírgyároslány Járnitanuló

  én igennel szavaztam
  nekem tetszik, hogy pl. a pók mellé ki kell tegyem a szentjánosbogár fészket, szépek az ólak, szívesen kiraknék több ilyen párosítást, azonban a jelenlegi felállás sem zavar, csak érdekesebb lenne a játék szerény véleményem szerint
   
 18. suba_klara

  suba_klara Fórumőrült

  Szia Mimi!
  Én is"nem"-el szavaztam,mert tényleg keserves lenne megtermelni a táphoz való állatokat!
  A piacon meg mos is drága,és ha végül mégiscsak bekerül a játékba az "állatos táp" akkor az árak a csillagos ég lehet!
  Ez-az én véleményem! :)
   
 19. nyaf-nyaf

  nyaf-nyaf Fórum veteránja

  Sziasztok.. Hmm...
  Azért valljuk be nem is olyan rég a kutya is csontot kapott a tápjába.. ;)
  Én pl.. csak arra használtam a Teliholdast hogy csontot ültessek..
  Mióta ez megszűnt azóta haladok a gazdaköri feladatokkal ott is.. :D
  De azért én is Nem-mel szavaztam ...
  Így is sok állat kell már minden hova.. /Gazdakör,Eventek,/
  Persze mindenkinek szíve-joga voksolni mi lenne ideális számára :)
  Azt is elfogadtuk hogy a kacsát és a halat itatni kell ill a többi vizes állatot ;)
   
  emocy91, g.bella és sziszi1965 kedveli ezt.
 20. nevada007

  nevada007 Fórum hercege

  Sziasztok!
  Az én élet tapasztalom meg az hogy ezt a játékot gyerekek is játsszák és az nem jó ha bennük az marad meg hogy a farkas zabot eszik a sas berkenyét és stb. mert a gyerek már csak ilyen hogy játszva is tanul és mikor meg kérdezik hogy a sas mivel táplálkozik azt fogja felelni berkenyével mert ezt tanulta a játékból de most jöhetsz azzal elő hogy magyarázzam én el neki hogy miért eszik itt berkenyét és a valóságban meg egeret vagy patkányt én meg azt mondom hogy az lenne a helyes ha már a játék rendes irányba tájékoztatná mert egy ilyen szintű játéktól ez a elvárásom.
   
  zigus46, Trace76, 24orsi és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.