Visszajelzés Közvélemény-kutatás 2016. március 11.

Kategória: 'Központ archívuma', témanyitó: Laboviti, témanyitás ideje: 11.3.16.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Elfogadható lenne-e számodra ha a tápok összetevői állatokat is tartalmaznának?

 1. Igen

  711 szavazat
  24.0%
 2. Nem

  2,214 szavazat
  74.9%
 3. Nem érdekel ez a téma

  32 szavazat
  1.1%
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Boromir29

  Boromir29 Fórum-zöldfülű

  Sziasztok!

  Ha például Gólyát szeretnék termelni ahhoz békát kell termelnem először.Kinek hány béka tava van?(Nekem 3),Kinek hány gólya fészke van?Akkor nem lesznek különleges állatok csak olyanok amiket meg lehet venni a gazdaboltba?
  Válaszom: NEM
   
  alex0824 és emocy91 kedveli ezt.
 2. sárgazanót

  sárgazanót Fórumelemző


  Ez csak játék, ahol fán terem a cukor, tej, tojás, só, méz....stb. Legalább ilyenkor felejtsük el a valóságot!

  :):p:DxD:inlove::p:music:
   
  erika260665, alex0824, Cyra65 és 3 más kedveli ezt.
 3. r333dávid

  r333dávid Fórum-zöldfülű

  Legalább a játék ne legyen morbid, elég a jelenlegi, az igaz, hogy az anakonda nyulat eszik, de még sem ehet zabot, nem? Az én szavazatom egy erős nem.
   
  alex0824, Turika60 és emocy91 kedveli ezt.
 4. -Pöttyi-

  -Pöttyi- Fórum-zöldfülű

  Sziasztok!
  A játék maradjon egy kicsit a valóságnál, nehogy már állatokkal etessünk állatokat, amennyiben a természetben is úgy él az állat, mint például az anakonda, akkor jó, de különben nem találom szerencsés megoldásnak. Erős nem a szavazatom.
   
  alex0824 és emocy91 kedveli ezt.
 5. -Bogyóci-

  -Bogyóci- Fórum-zöldfülű

  Sziasztok! Nagyon szeretném, ha nem menne át a játék morbirdba, ezt kisebbek is játszák, nem nem és nem.
   
  alex0824 kedveli ezt.
 6. bundusz68

  bundusz68 Törekvő

  A játék nevében is benne van, " őrült" sőt dilis farmos játék ahol semminek nem kell olyannak lennie mint a valóságban. Ezért is csak játék. Az anakonda a kezdetek óta jelen van ami nem kis idő, 5 éve még furcsállottuk volna ha fára mászik és goji bogyót szopogat. 5 éves az unokám, a pandák a kedvencei,persze egyelőre csak pár percig nézheti amikor etetem őket. Minden gond nélkül elfogyasztja ebédre a rántott nyulat ami egyébként nagyon egészséges, de még véletlenül sem keverné össze A Húsvéti Nyuszival, mert az csak egy van és tavasszal jön és "különben is mami, teljesen máshogy néz ki". Arra azért kíváncsi lennék hogy például én magam ember vagyok vagy állat a játékban, bár ha jól emlékszem az utóbbi. Mindenesetre semmiképpen nem enném meg a saját farmom lakóit, akikkel együtt segítünk KacsaKatának, vagy a télapónak, vagy hegyre mászunk, és örömmel várjuk vissza minden évben kedves barátainkat a nublonokat.
   
  Utoljára szerkesztett: 13.3.16
 7. _Cygnus_

  _Cygnus_ Fórum elő legendája

  Sziasztok!
  Szerintem rosszul fogalmazták meg a kérdést.:oops:
  Mondtam a Gangon, hogy régebben az eventcsevegőben (azt hiszem a kakukkosban) vérre menő vita alakult ki arról, hogy a játékban "megölhetjük-e" az állatokat - sokan azt mondták, hogy azért nem tartanak soha kint pókokat vagy anakondát, mert a gyerek nehezen viseli, hogy másik állatot keverünk a tápba.
  Az este benéztem egy-két külföldi fórumra, a legelső amivel találkoztam az volt, hogy a játékban ne öljünk állatokat - nálunk is elhangzott, hogy már az is morbid, hogy a tyúkot és nyulat bekeveri a malom.
  De a legtöbben nem elvi okok miatt tiltakoznak az állatok tápba való keverése miatt, hanem azért mert nem gondolnak az óltároló bevezetésére.
  Ha a kérdést úgy tették volna fel, hogy az óltároló bevezetése után beleegyeznek-e az állatok tápba való bekerülésébe, az eredmény egészen más lett volna.
  Így kettőt tehetnek: vagy nem veszik figyelembe a szavazás eredményét (ezt mindig az orruk alá fogják dörgölni) vagy jó hosszú időre jegelik az óltároló bevezetését.
  Ha úgy vezetik be, hogy elképzelésük sincs az onnan kikerülő állatok felhasználásáról, akkor a most nemmel szavazók is elég sűrűn fel fogják tenni a kérdést, hogy mit csináljunk a sok állattal.
   
  Matold, alex0824, Rebcsok és 6 más kedveli ezt.
 8. bundusz68

  bundusz68 Törekvő

  Teljesen egyetértek veled, de amíg nem tudom hogy néz ki és hogyan működik az óltároló addig zsákbamacska az egész. Minden ólhoz kell táp is és a pandáimról tudom, nem egyszerű és gyors előállítani nekik a tápot. Némelyik állatnak igen hosszú az "érés ideje", vagyis nem biztos hogy mindig minden ól működne. Nagyon sok eventbe, feladatba tenyésztéshez, a 30 %-os kupa megszerzéséhez állat kell. Lenne helye a túltermelésnek, gondolok itt a kezdőkre.
   
  alex0824, imi010, katimami51 és 3 más kedveli ezt.
 9. alex0824

  alex0824 Fórumőrült

  Régen én is aggódtam a gyerekek miatt azt hiszem hangot is adtam anno miattuk! Viszont a lányom az élő példa és az ismerőseim gyerekei arra,hogy igen is tudnak különbséget tenni a játék és valóság között! Nem zavarta őket sosem ,hogy ebben a játékban nem valós dolgok is vannak!Nem buták a gyerekek hisz az udvaron játszva is olyan játékokat játszanak és olyan dolgokkal,tulajdonságokkal ruháznak fel dolgokat amik nem felelnek meg a valóságnak! Amikor pedig szólunk nekik azért mert számunkra "már" érthetetlen módon nem valósan jelenítenek meg vagy játszanak el dolgokat akkor azt a választ kapjuk,hogy "jaj apa ez csak jácccásíból van így" !Már elfelejtettük,hogy gyerekkorunkban pl autóztunk a fotelban egy fazékfedővel a kezünkben mégse gondoltuk azt,hogy az autóba az van kormány helyet mert az csak "jácccásíból" volt úgy! Szóval a gyerekeket teljesen fölösleges indokul venni azért,hogy állatok legyenek részei egy játékban a táplálékláncnak! A gyerekek nem azért fejezik be ezt a játékot mert nem valós dolgok vannak benne hanem azért mert nem haladnak mert drága ez drága az hónapok alatt lehet szintet lépni egy idő után és a gyerekek ha nincs sikerélmény játékot váltanak! Csak mi felnőttek vagyunk ilyen ragaszkodóak egy játékhoz illetve kitartóak benne!Az óvodai és iskolai tanításokat egyszer nem keverte sosem a lányom és társai sem semmilyen játékban tapasztalt dologgal mert tisztában vannak a játék és valóság fogalmával!Szerintem a rengeteg felhalmozott ólra nem a tároló lenne a legjobb megoldás felesleges is erre fordítani a fejlesztőknek az idejüket elég lenne a gőzöst rendszeresíteni és átszervezni benne az ajándékokat!
   
  Utoljára szerkesztett: 13.3.16
 10. soramay72

  soramay72 Fórum hercege

  Nem és nem, nem szeretném, mint ahogy most sem örülök neki, ezért is van csak minimális készletem az olyan állatokból ami állatos táppal etetendő. :cry:
   
  alex0824, .Eperke73., imi010 és még 1 ember kedveli ezt.
 11. ho-hoboy

  ho-hoboy Fórum hercege

  Csatlakozom:)
   
  alex0824 és emocy91 kedveli ezt.
 12. Tolvaj_Martalék

  Tolvaj_Martalék Fórum-zöldfülű

  És nem csak hely nincs rá, hanem idő se a kattogtatásra...
   
  alex0824, ho-hoboy és emocy91 kedveli ezt.
 13. zigus46

  zigus46 Junior szaki

  Nem gond ha állatokat is kapnak ,csak annyi már az állat ,hogy nem győzzük a tápokat csinálni ...jó lenne ha a malom minden kereke gyártaná a tápot nem csak egy mert ez így nagyon kevés ....ja és a termelési idő is kevesebb legyen az állatoknál és a db szám is arányos legyen a mennyiséggel... és legyen terület fejlesztés is mert így gond lesz a tenyésztéssel is.......és még valami élethű legyen minden...mert így nevetséges az egész ....
   
  Utoljára szerkesztett: 13.3.16
  alex0824 kedveli ezt.
 14. TeremtŐ

  TeremtŐ Fórumszaki

  Sziasztok ! (A hozzászolásokat #42.-ig olvasva)

  Válaszom egyértelműen: IGEN
  Tudtommal a játék 2009.10.hóban jelent meg.Én 2010.04.28.-án regisztráltam.Félre értés Ne legyen nekem sincs meg minden,rendszeresen változtatom/formálom farmom dolgozok/teszek azért amim van a játékban.Egy dologra rájöttem a játék a BP felől elsősorban ÜZLET, CSAK a mi szemszögünkből játék. Ma már(ilyen viszonyban),Senki Nem várhatja el a másiktól,hogy ha valamibe pénzt/időt/energiát fordít akkor azt másnak teljesen ingyen nyújtja! Márpedig ez a játék valahol ilyen!!! Lassan 6.éve játszom(elég rendszeresen) kevés anyagi ráfordítással jutottam oda ahol vagyok(Szinte mindig mindent megkapok-lehet nem rögtön-a "BP-től") - Miért is kéne azonnal(ingyen) ?
  1., Sokaknak,hátránya,hogy legtöbbször NEM azonnal van meg a legújabb termék/ól stb...,de valójában hova is sietnénk ???
  2., Legtöbb játékos kevés vagy semmilyen anyagi ráfordítás nélkül szeretne azonnal lehetőleg a legújabb termékekre szert tenni(Lásd-akár: Cserebere hirdetés)
  Ne követeljetek,hanem tegyetek érte! A Nehézségek ellenére egyre jobban élvezem,mert küzdenem kell,vagy fizetek! Ebben a játékban, a fejlettséget elősegítheted anyagi javakkal! Viszont a Bp erről (soha)NEM fog lemondani(érthető is,bár "csökkenteni lehetne esetleg az árakon")! Szóval az esetleges táp/egyéb átalakítás(ez is munkájuk része)számukra újabb esély anyagi javak szerzésére(amit én ha olcsóbb lenne,akkor akár többször is igénybe vennék). Lássuk be azt is ha esetenként tanulni is lehetne(A pontosabb "VV" másolásával) az senkinek nem fájna(remélem!). Játszva a legkönnyebb/
  szórakoztatóbb tanulni. Mivel jobb ha kitalált vagy teljesen bugyuta dolgokat olvasol ???
  A fent leírtakhoz,kiragadok egy hozzászólást (Nem személyeddel,van gondom hanem a leírtakkal nem értek egyet.
  Fórumok->Felhasználók és a játék->Visszajelzés a játékról 2.oldal #30

  Játékszabályok: Ne játssz! vagy oszd be! illetve NE akarj mindent ha nincs ráfordítani való időd/pénzed(erről nem a "BP" tehet - Ez mind saját döntés).
  Kívánom,találd meg/fogadd el(te is) a középutat (anyagiakhoz mérten is/játék élvezetben) és apránként változtatva játékon/szemléleten élvezd hisz ez TÉNYLEG csak játék !
   
  Utoljára szerkesztett: 13.3.16
  Trace76, (SunshineFarm), GoodX és 5 más kedveli ezt.
 15. monster_02

  monster_02 Járnitanuló

  Nem lenne rossz ..csak ha élethű is lesz és a feltételek is adottak lesznek ...és sajnos a terület is kevés a tenyésztéshez ...és a malom minden kereke egyszerre daráljon ...köszi...
   
 16. kiskacsa15

  kiskacsa15 Fórum-zöldfülű

  Sziasztok!
  A tápkeverést figyelembe véve tényleg morbid lenne az elképzelés. Azt viszont a gyerekek is elfogadnák, hogy az egyik állat megeszi a másik állatot. Ez a való élet. Ezért ezt tanulják az iskolában is. Az lenne az életszerű, hogy az anakonda például nem tyúkot és nyulat enne (darálva), hanem mondjuk majmot. A tyúkot és a nyulat egye a róka. Vagy az egyiket vagy a másikat. Vagy akár mind a kettőt, de nem egyszerre. Ettől még elfogadhatók a meseszerű fák is, mint a tehéntejfa vagy a tojásfa.
  Újból fel kellene tenni a kérdést az általam leírtak szerint. Biztosan többségbe kerülne az igen. Szükség lenne a játék élénkítésére.
   
  HéricsBáró kedveli ezt.
 17. Vakundekli

  Vakundekli Járnitanuló

  A kérdésre NEM-el szavaztam, de nem azért, mert morbidnak tartom, hanem azért - mint ahogy azt sokan leírták - mert az egész játékot alapjaiban kellene átszervezni, hogy megfelelőképpen működjön.
  Gondolok itt a területek számára, az egyes állatok megszerzésének a lehetőségére, a piaci CSP és termelési TP egymáshoz viszonyított arányára, és még sok egyébre.
  Szintén többen leírták: bőven van a játékban olyan anomália, amit orvosolni kellene.
   
 18. kincsembogaram67

  kincsembogaram67 Fórumprofi


  Igen . Először is valóban a földterületeket kellene adni . A valós életben az állatok állatokkal is táplálkoznak . De legalább a Farmerama - ban ne lenne így .
   
 19. MrRoy78

  MrRoy78 Fórum mestere


  mi azaz óltároló?
   
 20. _Cygnus_

  _Cygnus_ Fórum elő legendája

  Idézek a januári közleményből:

  "Talán emlékeztek, hogy emlegettünk még egy bizonyos új „tároló területet” is, ez átfogó fejlesztést jelent majd a Farmerama egésze számára. A fejlesztés jól halad a témán dolgozó csoport vezetése mellett a Farmerama csapatban. Szeretnénk biztosítani benneteket, hogy a játékelem megbízható, és a legjobb minőségben fogjuk bevezetni, amelyet elvártok. A pontos érkezési időpontot még nem tudjuk megadni, de az biztos, hogy a következő hónapokban várható. Kíváncsian várjuk, hogy tetszik majd!"

  https://board-hu.farmerama.com/inde...erama-változások-tervek-és-információk.13596/

  Képek már vannak róla, úgyhogy nem lehet nagyon messze.
   
  HéricsBáró, csio70 és alex0824 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.