Ki is az a BackOffice?

Kategória: 'Ki kicsoda? - A csapat', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 12.1.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórum félistene

  Az egy évvel ezelőtti: https://www.gameswirtschaft.de/wirtschaft/bigpoint-yoozoo-strategie-2019/
  Az új: https://www.bigpoint.net/press/rele...mesmarkt-interview-managing-director-qin-liu/

  És még van pár a neten...
  Aki követi a Bigpointtal kapcsolatos híreket, és az adott CEO közleményeit, látható hogy nem fognak azonnal átváltani.
  Eleve eléggé logikátlan lenne... A Bigpointnak nem érdeke, hogy azért vesszen játékosokat, mert nem fut el a gépükön pl. a játék. A flash ezért logikusan nem fogják pl. novemberben vagy decemberben kivezetni. Persze, ez feltételezés, mint írtam az előző hozzászólásomban is.

  Nem lenne logikus ha kivezetnék azonnal.
  Se szakmai szempontból, se logikus gondolkozással.

  Persze, feltételezés, és bármi megtörténhet.
  De elég megnézni az eddigi Bigpoint játékokat, amik már hónapok óta unity alapon vannak, és nincs kivezetve a Flash, és ugyan úgy építenek a Flash-ra is és Unity-ra is egyszerre.

  Elképzelhetetlennek tartom azt, hogy amint vége a béta tesztelésnek az Unity-nek itt a farmon, akkor kivezetik a Flash-t azonnal.

  Lehet túlságosan nagy az önbizalmam ezzel kapcsolatban, de nem látnám az értelmét.

  /* Ha nem írhatom le a Bigpointos játék neveit itt, akkor töröld légyszíves.
  De elég megnézni a Darkorbitot... Flash és Unity. Egyszerre építenek mindkettőre platformra. És fognak is még egy darabig valószínűleg. Nyugodtan megtehették volna, amikor unity-s verziót bevezették, egyúttal a flash-t is kivezetik. */
   
  GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
 2. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Szia!
  Késő van, fáradt vagyok.
  A friss cikket átpörgettem.
  A német tudásom kicsit megkopott már, biztos az az oka, hogy nem akadtam rá arra a részre, ami a flash-unity átállásra, vagy egyáltalán a farmerama jövőjére vonatkozott volna. :(

  A tavaly nyáriban egy mondat van arról, hogy flash-ről unityre írják át a farmot. Semmi egyéb messzemenő következtetés nincs benne.
   
  GA-BI-O-Farm, Kuzdern és -ágianyu33- kedveli ezt.
 3. FarmSámán

  FarmSámán Utánpótlás-írogató

  Bocsi! Nem szerettem volna ilyesmit, megláttam és csak gyorsan jelezni akartam. Nem gondoltam, hogy már tudnak róla rég. Elhiszem, hogy rengeteget foglalkoztatok ezzel, bőven kisebb projekteknél is látom, hogy mennyi munka van vele. Szívesen beszélnék még erről (meg az első próbálkozásokról, aminek már legalább 5 éve), de persze, akkor részemről jegelem a témát, bár bevallom, tényleg várom, hogy mi lesz belőle. Remélhetőleg nem lesznek nagy gondok.

  Amiről beszéltünk, ott a kliens maga egy böngésző, ami használja a bővítményt (és csak megnyitja az oldalt). Bár lehet, ugyanarról beszélünk vagy én nem értem, de a legjobb lesz, ha elengedem a témát.

  Szerintem ezzel mindannyiunk így van. :)
   
  GA-BI-O-Farm, BackOffice és Wolf[Black] kedveli ezt.
 4. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Keressünk rá időt és alkalmat! Várjunk a unity hivatalos bejelentésére, aztán szabad a pálya minden emléknek, véleménynek, tapasztalatnak.
   
  GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
 5. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórum félistene

  Szia!
  Az Én hülyeségem, hogy több cikkből kezdek el feltételezni.
  Jöhet az, hogy megint hülyeséget írok, és összeesküvés-elmélet az egész, de... az eddigi 2 ceo mindig azt közölte, hogy szorgosan készül a Farmerama Unity-s változata. De arról egy szót se ejtenek, hogy majd a Flash verziójú farmot nem üzemeltetnék. Most linkelhetnek be 4-5 cikket is, konkrétan nincs leírva sehol se, de direkt írtam a feltételezés szót.

  Jöhet a lehurrogás, és lehet tényleg Én vagyok a hülye, de....
  Nézzük a Te szemszögedből.
  Van egy Farmerama nevű játékod. Tíz éve üzemelteted, Flash alapon. Ami ugye nem igényel azért olyan nagy erőforrást. Most váltani kell motort, újra kell írni a játékot. Akármennyire lecsökkented a forrásokat, többet fog enni a gépezetből. De mennyi az az annyi? Annyi, hogy nem fog jó pár játékosnak futni? Akkor miért ne tartsam meg a Flasht és az Unity-t egyszerre, és ameddig tudom tartani mindkettő platformra a fejlesztést, addig miért ne legyen Flash is? Hiszen nem érdeke a Bigpointnak, hogy az átállás miatt veszítsen játékosokat....
  Csak ameddig a Flasht üzemelteti, addig van lehetősége (pl. ez a teszt időszak alatt), hogy kiknek nem fut el esetleg. Gondolom fogtok ilyen adatokat is küldeni... Akkor a kapott adatok alapján, egy-két dolgon módosítunk, lehet 6-12 hónapba telik, de akkor se vesztem el azokat a játékosokat.


  Ezért nem tartom se logikusnak, és ezért tartanám értelmetlennek a flash kivezetését azonnal.
  És a Bigpointnál több játék is van, ami tartja a Flasht és az Unity-t. És egyszerre ugyan az a tartalom mind két platformra elkészül.
  Ez a Farmon is szerintem is így lesz. Hiszen eddig ez a gyakorlat a Bigpointnál.

  És ez a logikus gyakorlat is.
  És Én merem állítani erre alapozva, hogy itt is így lesz.
  Remélem... Én örülnék neki.
  Már csak azért, mert talán feltudjuk készíteni a játékosokat arra, akiknek nem fut jól az unity, hogy miket tud tenni azért, hogy még is jól fusson. De addig tud játszani flash-on.
   
  GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
 6. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Nézd, a témáról lehet beszélgetni és lehet véleményt, saját meglátást mondani. De "központi" alátámasztásként egy szépen megírt toborzó cikkre hivatkozni nem éppen szerencsés megoldás.

  Nekem nincsen játékom, nincsen játékgyártó cégem. Nem is óhajtok erről gondolkodni. Amennyiben megnyerem az eurojackpotot, elgondolkodom a BP megvásárlásán, de addig ilyen magasröptű dolgok nem foglalkoztatnak, hogy mi lenne, ha lenne egy játékom.

  Nem is óhajtok vitatkozni veled, hiszen, ahogy korábban írtam, fogalmam sincs a te vezetéselméleti, közgazdasági képzettségedről, vagy multinál szerzett vállalatirányítási tapasztalatodról.

  Szerintem senkit nem kell meggyőznöd arról, hogy kivezetik-e a flasht és ha igen mikor, mert senki nem képvisel veled szemben más nézetet.

  Jelen helyzetben a legfontosabb és legégetőbb téma a unity béta tesztje.
  Ahogy írtam, várjuk ki a hivatalos közleményt, ami remélhetőleg kellő információval rendelkezik majd ahhoz, hogy eredményesen kipróbálhassa mindenki.
   
  GA-BI-O-Farm, Kuzdern és Wolf[Black] kedveli ezt.
 7. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórum félistene

  Homály fedi, hogy mi lesz a tesztelés után. Gondolom a beérkezett bug reportokat javítják, és megint lesz egy teszt. Vagy lehet a teszt alatt javítanak folyamatosan, és nem akarnak kettő fázist, hanem publikusan hagyják az egészet, de javítanak folyamatosan a háttérben. Az utóbbi idő-gazdaságosabb lenne, az biztos.

  De lehet lemegy a tesztelés októberben, és azután kiveszik... és marad a flash, és majd valamikor visszajön az unity.
  Ezeket nem tudjuk. De, akik értenek a számítógépekhez, és tudnak segíteni egy-két dologban, amik az erőforrást lejjebb viszik, igen is nekik is előny, ha benn marad az Unity végig. Hiszen sokkal több lehetőségünk van segíteni olyan játékosoknak, akiknek nem fut el a játék, de lehet futna, csak állítgatni kell a beállításokon.

  Hiszen nem lehet mindenki gépzseni...
  Ezért jó ha úgy tudunk segíteni, hogy ott van az unity, és mi is tudjuk azért tesztelni, mi a helyzet erőforrás szinten.
  És lehetőség van kalkulációra.

  Talán Beko vagy Máriusz írta, nem tudom már pontosan, de elvileg faragtak azóta az erőforrásokon. Én bizakodó vagyok, hogy minimál grafikai szinten elfog futni minden gépen. Ha nem, akkor lehet a segítségek által elfog. Ha úgy sem, akkor az viszont már a Bigpointnak a kiesés, és pont itt van az, hogy ezért nem lenne logikus kivezetni azonnal a Flasht, amint vége a tesztelésnek.

  Annyit megtudhatunk esetleg, hogy az átváltás az zökkenőmentesen megy a jobb felső gombbal, vagy ki-be kell lépni a felhasználófiókba?
   
  GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
 8. JövendölőMáriusz

  JövendölőMáriusz Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia!
  Amikor kezded unni az unity betöltésének az idejét, akkor ha átváltod felül inkább flash-ra, akkor zökkenőmentesen betölti a játékot. Nem kell ki-be lépegetni.
  :D:)
   
 9. elefáncsifáncsi

  elefáncsifáncsi Törzsjátékos

  Nagyon szépen köszönöm Zsu!! De kálváriám ezzel nem ért véget, mert erről a felhőről a kicsobbanó öröm is hiányzik!! Hogy az honnan lesz meg, nem tudom! :( A hajón, még ebben az ében nem találkoztam egyikkel sem! :(
   
  GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
 10. zsani_apja

  zsani_apja Fórum admirálisa

  Szia!
  Hajón nem fog utazni szerintem soha. ;)
   
 11. elefáncsifáncsi

  elefáncsifáncsi Törzsjátékos

  Szerintem sem,mert nem lesz cserekápes tárgy, nem az a kategória!
  Így marad a remény, hogy talán,egyszer megvásárolható lesz mindkettő, mert szerintem rajtam kívül többen beugrottunk ennek a szilveszteri felhő-vásárnak!!! Foghíjasan is elfér a paszulyon, de csúúúnya!:D
   
  GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
 12. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórum félistene

  Sziasztok!
  Direkt ide írok ez ügyben.

  Nem értek valamit, és kérlek Titeket valaki magyarázza el, mert sötétségben tapogatózok. A titokzatos tojást miért nem szedi le semelyik arató se? Semmi olyasmi bónuszt nem ad, aminek hátránya lenne ha leszedné valamelyik arató akár véletlenül is. Nem ad se TP bónuszt, se terménybónuszt, se semmi ilyesmit.

  Köszönöm előre is.
   
  GA-BI-O-Farm és -gyöngy-581 kedveli ezt.
 13. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia!

  Ez egy érdekes kérdés, már hetek óta figyelem én is, hogy mennyire szereti a titokzatos tojás a munkásokat. Van amikor a sima arató teljes léleknyugalommal lekapja a tojást, és van amikor nem... nem igazán jöttem rá az okára, hogy miért arat néha és miért nem máskor. Azt hiszem a rendszer nem igazán tudja kezelni a tojást, hogy hol bónuszt adónak veszi, hol nem.... A bónuszaratót én azon a területen nem használom, mert olyan dekorok is vannak területen amiket nem szeretnék learatni még véletlenül sem. Szóval a normál aratás után megnézem, hogy kell-e aratni kézzel a tojást vagy sem és ha igen aratom... (Nálam mindig csak egy tojás van kint és általában naponta egyszer aratok csak azon a területen)
  Szóval ettől azt hiszem nem lettél okosabb , de nekem is furcsa a tojás és az arató viszonya:D
   
 14. Olgica52

  Olgica52 Utánpótlás-írogató

  Úgy vettem észre, hogy csak először szedi le az aratógép, amikor kiderül, hogy miket ad majd. Azután mindig kézzel kell aratni. Mondjuk a logikáját én sem értem.
   
  Ribiszke, GA-BI-O-Farm és -gyöngy-581 kedveli ezt.
 15. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórum félistene

 16. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia!
  Valószínűleg nálad működik jól :) Nálam a sokadik aratásnál is van hogy leszedi, van, hogy nem.. még nem találtam meg rá a magyarázatot... De miután csak egy kattintásról van szó nem foglakoztatott tovább túlzottan a dolog.
   
  HéricsBáró és GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
 17. elefáncsifáncsi

  elefáncsifáncsi Törzsjátékos

 18. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórum félistene

  Sziasztok!
  Hamarosan nagy nap elé érkezünk, amikor elérhetővé válik számunkra az Unity béta tesztelése. Egy ilyen régóta futó játéknál, egy nagy mérföldkő lesz ez, és beírja magát a játék történelmébe. Vegyes lesz a fogadtatása az Unity-nek, ebben biztos vagyok. Valószínűleg hibák is lesznek, és lesznek elkeseredett játékosok is, akiknek nem fog futni rendesen. De nem szabad elkeseredni senkinek, vannak olyan játékosok itt, akik értenek egy kicsit jobban a számítógépekhez, és biztosan fognak segíteni.

  Ne feledkezzünk el a moderátorokról, adminisztrátorokról se. Nekik még nehezebb napok lesznek, a sok panaszolást, kérdést megválaszolni, ami az Unity-vel kapcsolatos, és biztosan lesznek holtpontok is. Segítsük őket közösen, és szívemből kívánok kitartást és sok sikert mindegyiküknek.

  Kitartást a központosoknak is, a fejlesztőknek elég nehéz napok lesznek ezek. És egy izgalom is, hogy végre elérhetővé tehetik azt, amin már talán egy+ éve dolgoznak.

  Reméljük, hogy nem lesz annyira rossz ez, és hamar megtudunk barátkozni az Unity-vel, és nem kell sok bugreportot elküldeni.

  Kitartást mindenkinek, álljunk pozitívan elébe az Unitynak.
   
  -vadocka70-, Ribiszke, CoraQueen és 4 más kedveli ezt.
 19. sosoump

  sosoump Járnitanuló

  Szia!

  Köszönöm soraidat, szívemböl beszélsz:inlove:

  Végül is mindaanyijan egy csónakban ülünk:D mindenkinek szurkolok: a fejlesztöknek, a moderátoroknak, az
  adminisztrátoroknak, és nekünk gazdáknak is:inlove:
   
  Ribiszke, Hahacska, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
 20. GA-BI-O-Farm

  GA-BI-O-Farm Fórum parancsnoka

  Úhh remélem a holnapi karbantartás csak tényleg karbantartás és nem most vezetik be, akár részlegesen is a béta verziót.
  Bevallom töredelmesen, amikor ezt a szót meghallom Unyti, már égnek áll a hajam, görcsbe rándúl a gyomrom:(
  Nem vagyok egy nyugodt tipúsu ember, főleg, hogy jelenleg ez a nyomorúlt játék ami még talán kikapcsol és időlegesen el tudom felejteni mindazt ami körülvesz.
  Biztos hogy hót ideg leszek, ha nem tudok majd belépni a játékba, akkor a fórumra se és akkor hogyan kérjünk segítséget.:wuerg:
  Jó lenne már legalább azt tudni, milyen paraméterek azok, ahol normálisan megy a játék. Mondjuk jelenleg is, ha bekapcsolnám az animációt, befonnám a hajam, mire területet váltok. Ha ez mégnagyobb gépkapacitást igényel, akkor az elmúlt 10 év mehet a levesbe.:music:
  Még jó, hogy vagytok Ti páran, akik megpróbálnak segíteni, de azért az otthonülő idősebb játékosok zöme szerintem ugyan így érez mint én. :sleepy:
   
  jófarmerlány és Kuzdern kedveli ezt.