Ki is az a BackOffice?

Kategória: 'Ki kicsoda? - A csapat', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 12.1.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. HéricsBáró

  HéricsBáró Fórum elő legendája

  Aloha Genka

  Köszi . :inlove:
   
 2. kukori80

  kukori80 Fórum elő legendája

  Szia Beko.
  Megmondom őszintén hogy csak félig néztem át amit írtál, mert a sok linktől elvesztettem a fonalat. Ha én meguntam akkor gondolom hogy egy új játékos se fogja elolvasni mert elveszti a fonalat.. Valahogy egyszerűbben kellene megcsinálni. De ez csak az én véleményem. Szeretem rögtön látni a lényeget és nem külön kattogni . Szeretném úgy elolvasni a segédletet hogy pár perc legyen, ne kelljen órákig szöszmötölni vele mire megértem mert akkor otthagyom. Tudom hogy pont ez a nehéz az egészben.
  Közben törtem a fejemet hogy lehetne rövidebben.:) Mi lenne, ha olyan lenne mint az Enciklopédia hogy magába a linkbe rakni a témák felsorolását. Amelyik téma rövidebb, pl. a Panni, akkor oda több témát berakni.
   
  Utoljára szerkesztett: 2.11.17
  kekmaci75, revaa, Fenyvesi1010 és 5 más kedveli ezt.
 3. Fätum

  Fätum Fórum félistene

  Jó reggelt :) Mindjárt kész a kávém, gondoltam kávézás közben olvasgatom kicsit az event segédletet. Először is gratulálok Beko az eddigi munkához, szépen körvonalazódik az irány. És amit most írok kérlek ne kritikának vedd, mert nem az, csak egy rövid gondolatsor :)
  Az eventes csevegőkben sokszor elfelejtjük, hogy ami nekünk természetes, és evidens az másnak nem az. Gondolok itt egyes felhők vagy Páncél Pannik ( :wuerg: bahh de utálom őket) meglétére. Amikor egy 70-80-90 szinten lévő játékos segítséget kér sokszor szajkózzuk: felhősor, nulla percezés, Pannik. Sokan meg azt se értik miről hablatyolunk. Azt gondolom az event segédletet ketté kellene választani: alap szintű és gyakorlott játékosokra (szándékosan nem írtam kezdőt, mert aki már eljutott a 70-80-90 szintre az a játékos már nem kezdő) Mégpedig azért kellene szerintem ketté választani, mert a felhők nagy része (bár nem néztem végig e felhősorokat, melyik honnan van) event nyeremény és már nem szerezhető be (hacsak nem lesz később megvásárolható).
  1. Nem tudok olyan felröppenőre ható felhősorról (persze lehet, hogy tévedek, hisz nem néztem végig őket) amit a gazdakörből lehetne megszerezni.
  2. A Pannik beszerezhetősége szinte lehetetlen.
  Éppen ezért az egyik irányban az eventek javasolt stratégiai (mert erről beszélünk most, egy stratégiai iránytűről) kidolgozásánál alap szintű megoldást vs iránytűt kell (ene) megadni ahol nincs Panni és nincsenek felröppenőkre ható felhősorok sem és nincs nulla percezés sem.
  Tehát egyrészt alap farmnak, alap lehetőségekkel (kupákra való hivatkozással, mert az viszont mindenki számára elérhető) adni egy iránytűt, másrészt követni azt az irányt amit eddig is a már gyakorlott gazdák részére.
  Érdemes megemlíteni a hosszú érésű növényeknél, hogy a tapasztalatok alapján azok a hosszú érésű növények adják jól (jobban) a felröppenőket amik több mint (bruttó) 10 órások.
   
  Utoljára szerkesztett: 4.11.17
  kekmaci75, revaa, Fenyvesi1010 és 6 más kedveli ezt.
 4. szeva50

  szeva50 Fórum mestere

  Tetszik guide, csak egy javaslatot szeretnék tenni. Hivatkozol -Bombadiltoma- éréstáblázatára, viszont sokat segítene, ha rákattintáskor odarepítene. Köszi a munkádat.
   
  kekmaci75, Fenyvesi1010 és -ágianyu33- kedveli ezt.
 5. Farmer*54

  Farmer*54 Fórum admirálisa

  [​IMG] Szép vanik Modi! Tudom, hogy off szerű volt a hsz-em a Mackós topikban, de azért ha egy kép jogvédett abból már Devike sem más nem csinál bannert. Már pedig itt a fele Medve címzés jogvédett amit a gazdatársak leírtak. No mindegy, hoztam magának valamit a spoiler alatt megleli.


  Most pedig balra el mint Vanek úr mondá. Nem Santana, de azért anno volt akkora hírük mint neki.


   
  genka53, iboly54, Fenyvesi1010 és 4 más kedveli ezt.
 6. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Biztos, hogy engem segítene ez a gyűjtemény. Sokszor azért nem fogok neki valaminek, mert nincs módom utánajárni.
  Köszönöm BeKo az ötletet! :inlove:
   
  Mevilla, genka53, revaa és 6 más kedveli ezt.
 7. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Szia!
  Én is jó sokat késtem a válasszal. Elnézést! :oops:
  Jó sok minden van körülöttem....

  Az összeállítás egy nagyon komoly meló volt, azt látom. Ügyes vagy (és türelmes) nagyon.
  Érdekes látni a hsz-ek számát. o_O

  Vajon az idei TOP csevegője hányadik lesz a listán? ;)
   
  újfarm53, genka53, kekmaci75 és 7 más kedveli ezt.
 8. HéricsBáró

  HéricsBáró Fórum elő legendája

  Szia BackOffice

  Semmi baj .
  Szerintem az első tízben mindenképp benne lesz :inlove:
   
  genka53, Fenyvesi1010, Gio és 5 más kedveli ezt.
 9. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Szia! :)
  Akkor hagyom az első hsz-t úgy, ahogy van, linkek nélkül. Aki olvasni szeretne, az görgessen egyszerűen lefelé.
  Az első hsz végére pedig odatenném az (enciklopédia mintájára) a linkgyűjteményt a későbbi hsz-ekről. Hogy aki pl. a nulla percre kíváncsi, ne kelljen 10-12 hsz-t átgörgetni, hanem egy katt-tal odajusson.
  Mit gondolsz?

  Az első hsz-be szerinted kell még több szöveg? Összefoglalónak talán jó lehet. És a "kifejtős" hsz-eket ehhez lehetne igazítani.
   
  Utoljára szerkesztett: 8.11.17
  genka53, kekmaci75, revaa és 7 más kedveli ezt.
 10. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Szia!
  Természetesen benne lesz a kattintható link. Már kértem és kaptam engedélyt BombadilTomatól. :)
   
  genka53, kekmaci75, revaa és 8 más kedveli ezt.
 11. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Köszönöm az észrevételedet! Továbbítottam a játék szervezőinek, akik szintén köszönik a meglátásodat. Figyelembe veszik a döntéseikben.
  ------
  Én újra Santana-val jövök.
  Ez "időben fiatalabb" szám, mint az Europa, és "szöveg" is van benne, de remélem elnyeri a tetszésedet. Én ezt (is) nagyon szeretem.
   
  Utoljára szerkesztett: 8.11.17
  genka53, kekmaci75, revaa és 7 más kedveli ezt.
 12. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Szia! :inlove:
  Sok meló van még vele, de remélhetőleg eléri célját.
  Ha te is tudsz még tanulni belőle, akkor főleg megéri, hogy foglalkozzunk vele.
   
  genka53, kekmaci75, revaa és 11 más kedveli ezt.
 13. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Szia! ;)
  Igen, az alap-elgondolás az, hogy azt írjuk le, hogy felhők/Pannik/pénz és mindenféle egyéb vuduzás nélkül is lehet eredményesen eventezni.
  Az első hsz-ben azért is került a legvégére az "extrák" kategória. Mert a hangsúly valóban nem ezen van.

  A részletező írásokban pedig lehet akár "szájbarágósan", akár magas szakmai színvonalon (gondolok pl BombadilToma felröpis anyagára) kifejteni a dolgokat. Linkekkel, képekkel és mindenféle csili-vili dologgal.

  Valamilyen módon meg fogjuk jeleníteni azt is, hogy az anyag értelmezéséhez valamiféle alap farmos tudás szükségeltetik, hiszen nem csibéknek készül ez az anyag elsősorban.

  Szép feladat, ugye? :)
   
  genka53, kekmaci75, revaa és 12 más kedveli ezt.
 14. Farmer*54

  Farmer*54 Fórum admirálisa

  Tiszteletem Moderátor! Köszönöm a közreműködését a Macis ügyben. [​IMG] Zene, van amelyik eredetiben és akkor ott ahol és amiért játsszák, jobban megfogja az embereket. Így vagyok én az alábbival is hiszen nemcsak kazettán sőt cd-n van meg, de a filmet is láttam a korai 70'-es években.  De ettől függetlenül tőle sem tudok elszakadni, hiszen kora egyik legjobb zenészei közé tartozott.

  [​IMG]
   
  genka53, iboly54, Fenyvesi1010 és 5 más kedveli ezt.
 15. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Szép estét Neked is!
  Igen, az eredetit én is ismerem, de bevallom nekem az említett feldolgozás jobban tetszik.
  Meglepő módon, egyesek képesek úgy hozzányúlni zenékhez, hogy (meg merem kockáztatni) jobbat hoznak ki belőle.
  Van egy réges-régi "feldolgozás", ahol nem tudom eldönteni, hogy melyiket kedvelem jobban. Az eredetit, vagy a feldolgozást. Vivaldiról és Bach-ról beszélek. Nem tudom, tudod-e, hogy mire gondolok. Ha nem, hozom legközelebb azokat a zenéket is neked.

  Visszatérve a macis topikra egy picit:
  - Ma estétől már lehet szavazni a "vicces" kategóriára. Utazás közben olvasgattam az ötleteket minap. Nagyon szórakoztató utazás volt és észre se vettem, hogy a végállomásra értem, annyira lekötött a sok érdekes, szellemes, ötletes név.
  - A farmszépségversenyes nevezés is lezárult. Ott is lehet tetszikelni még. Némelyik alkotás láttán elámultam. Nagyon megfogott az a gondosság, szépérzék, átgondolt tematika, amivel egy-egy kép készült.
  Ilyenkor elgondolkodom, hogy milyen szép is ez a játék a maga nemében.
   
  genka53, kekmaci75, revaa és 10 más kedveli ezt.
 16. Farmer*54

  Farmer*54 Fórum admirálisa

  Szép Vanik Modi! Sajnos az influenza elleni oltás, kihozta a lappangó megfázásomat és nem vagyok billentyű művész fél kézzel.
  [​IMG] Szeretem a komoly zenét is, néha arra is szükség van. Bár akit beteszek a You Tuben hallottam először és hála istennek egy akkor kiadott CD-jét sikerült behozatnom. A szám végén jobbra akinek odabólintva köszön az a Svéd trónörökös, és milyen érdekes, hogy a kislányának a kezében egy maci van és nem Barbie baba. Róluk véletlenül láttam egy videót.

   
  genka53, kekmaci75, iboly54 és 5 más kedveli ezt.
 17. Farmer*54

  Farmer*54 Fórum admirálisa

  Jó Hetet Mindenkinek:)! Egyikből kilábalok szép lassan:sleepy:, jön a másik ami ott van már több éve és lehet, hogy hamarabb kell az ünnepi virágokat elküldenem a szomszédoknak majd hosszú szabadság következik8), lehet írnom kell majd valahová egy deaktiváció ügyben is:eek:. Modi, szerintem néha a kevesebb sokkal szebb, mint a leggyönyörűbb orchideao_O. Van amelyikre csak azért kapott pontot mert a belefektetett munkát díjaztam:music:. Jó párat szerintem, a bekapcsolt napóra agyonvert mert a szépségét az a narancsszínű fényköd elvitte:wuerg:. Nem beszélek arról, hogy külön kellene választani a pinkólakkal megspékelt farmképet egy egyszerűbb farmos fotótól, mint ahogy Rubens, Picasso, mellé sem raknak egy kiállításon egy naív művész képét:p:wuerg:. Muszáj így beraknom egy művész csodás képeit, pedig mesefilmekhez készült:D . Komolyzene nálam inkább a keleti oldal hatása jön le, no nem a törökök hastánc zenéi. Amit berakok kevésbé ismert a szerzőtől:sleepy:, mert eredetileg sem színházi műnek készült, hanem Napóleon feletti győzelemre készítette:music:. Ha a banneromra rákattint ott is talál egy csodás zenét:p:inlove:.


   
  miniowl és Sauvage kedveli ezt.
 18. nolina1965

  nolina1965 Fórumfelvigyázó

  Szia,
  szeretnélek kérni, ha lehet, hogy az ólválogatáshoz szövegesen is írd oda, légy szeves ,hogy melyik ikon mit takar, mert olyan kicsik, hogy nem tudom megfejteni. Azt hittem, hogy a válogatáskor lesz buborék, de nincs. Ez valszeg az én gépem hibája, mert hol van bubi, hol nincs.
  Nem azért, emrt nagyon sokat próbálkoznék, 15 FA nekem nagyon sok, főleg a mostani időkben. Mégis szeretném tudni, h. egyáltalán mikből lehet válogatni.
  Köszönöm, ha szakítasz rá időt :)
  PusziL.
   
 19. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Szia nolina!
  Csak most értem ide, remélem, nem késő.
  Kiírom az ólak neveit az ismertetőben tüstént.

  Update: megtörtént :)
   
  Utoljára szerkesztett: 24.11.17
  Farmer*54, genka53, kekmaci75 és 2 más kedveli ezt.
 20. Lindus1226

  Lindus1226 Fórummogul

  Akkor itt is: Csigusz kategóriája legyen mezítlábú :)
   
  Farmer*54, genka53 és BackOffice kedveli ezt.