Ki is az a SzfinX124?

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: SzfinX124, témanyitás ideje: 3.10.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. SzfinX124

SzfinX124 Rutinos

Ilyen terjedelmű válaszok, és semmi reagálás... így nehéz megismerni mások véleményét.
    Nem túl jó érzés, mikor elfogynak az érvek, és jön a szarkazmus meg a kikerülés, mi? :) Mert nyugodtan bele lehet ám kötni bármelyik gondolatomba, én meg tudom védeni;)

2. Grétavani00

Grétavani00 Fórum-zöldfülű

Az érvek nem fogynak el, csak a Ti álláspontotok meg az enyém soha nem fog találkozni, sőt még közeledni sem....Ti sem válaszoltok mindenre, persze megértem feletettek ott a felső hatalom...amit szerettem volna tudni azt a sorok között kiolvastam...a véleményem meg szerintem olvasható a 2 előző írásomban. ;)
    Nekem már nincs veszíteni valóm veletek ellentétben ;) de újjal mutogatni nem fogok.

.karnold. kedveli ezt.
  3. SzfinX124

SzfinX124 Rutinos

Ez a szép a világban, hogy nem kötelező egyformának lenni. Unalmas is volna, ha mindenki ugyan olyan lenne, mint én... Bele gondolni is rossz.
    2 írás, amire több ellenérv is érkezett, példával alátámasztva a saját véleményem. Nálam valahogy így néz ki a vita:) És ahhoz, hogy a tiedet vagy akár másét is jobban megismerjem, 2 hsz édes kevés.
    Lehetőségeimhez mérten igyekszek mindenre válaszolni, de ahogy erre jól rávilágítottál, az információ mennyisége korlátozott.
    Ilyen hozzáállással nem is fog közeledni soha sem. Meghallgatom én szívesen mások véleményét, de ha nincs vagy nem fejti ki, úgy nehéz.
    Tudod, nem egyszer olvastam a panaszt, hogy a motorosok hogy el vannak itt nyomva, még csak megemlíteni is tilos itt a fórumon, stb stb. Most, amikor adott a lehetőség bárki számára, írtak eddig talán 3-an? És neked is 2 hsz után az a véleményed, hogy felesleges?
    Olyan ez, mint amikor a kisgyerek nagyon vágyik valamire, és amikor megkapja, rájön, hogy nem is kell az annyira.
    Mikor értelmetlen vádaskodásra kerül a sor, mindenki az élen jár, és elárasztják a fórumot, de ha kulturált elmepárbajban kell részt venni, mindenki az árnyékba húzódik.

Veszteni való? Nem érzem úgy, hogy lenne. Bár valószínű sokan egész mást gondolnak arról, hogy ki-miért csinálja ezt az egészet. Nekem ez szórakozás. Pláne mikor jó vitapartnerre talál az ember. Ugyanakkor ha megszűnne se mennék a falnak. Ha nem tudok játszani, hát nem tudok, na bumm :) Megvonnám a vállam, és mennék tovább. Igaz, valószínűleg egész más is az értékrendem, mint sok elkényeztetett panaszosnak, akiknek ha nem a saját szájíze szerint történik valami, megáll a világ.

]nimród[, Cyra65 és zsazsa96 kedveli ezt.
  4. fatbird1

fatbird1 Fórum-zöldfülű

46 tilosba tévedt játékos miatt írt/íratott a BP egy scriptet?

5. Csocsoovb

Csocsoovb Fórum elő legendája

Szia!

Nem!

Több millió tisztességesen játszó játékos érdekében dolgoztak ezen az ügyön.
    Első körben több száz játékos volt még érintett (bukott meg), aztán egyre kevesebben gondolták úgy (3 alkalommal futott korábban a szkript, visszatéve a tojásokat a menübe), hogy ezt büntetlenül (pofátlanul) folytathatják tovább.
    A vége pedig az lett, hogy a legkitartóbbak elnyerték jutalmukat. No persze nem pont azt, amire Ők gondoltak, hanem azt, amit a játékszabályok durva megsértése miatt járt nekik.

Egyet nem tettek még meg, nem kérdezték meg a még időben észhez térő társaikat: hé, Ti miért nem tettétek vissza ekkor meg akkor a tojásokat? Mitől féltetek: elkapnak minket, következménye lesz, bezárnak?
    Nem kérdeztek, mert nem érdekelte Őket a válasz. Úgy gondolták, hogy nekik ez jár, következmények nélkül megtehetnek bármit. Tévedtek.

Utoljára szerkesztett: 8.10.14
    apa1971, ]nimród[, Cyra65 és 2 más kedveli ezt.
  6. Grétavani00

Én is úgy érzem, hogy fölös a vélemények ütköztetése, mert én mint játékos vagyok jelen Te viszont mint BP alkalmazott. Ti tudtok ellenőrizni, hogy valós dolgokat állítok-e a farmomról, én viszont nem tudlak benneteket és azt a sok millió becsületesen :) játszó farmert sem. Na most vagy elhiszem amit mondtok, vagy nem. ;)
    Az adatok magukért beszélnek, csak 46 farm bukott, ebből látszik, hogy csak a baglyokra volt kiélezve a program, a bagoly nélküli botos farmok viszont nem buktak.
    De azt a többi játékosnak leírnám, hogy Tp-ből nem lehet megélni :)
    Abban viszont tiszta a lelkiismeretem, hogy az én farmomra nem áramlott be a sok cucc több 100 botos tömőfarmról. ;) ennek utána tudtok nézni.
    Én viszont ezt nevezném csalásnak, haszonszerzésnek, a többi játékos elleni jogtalan előnynek, mikor a piacokon nyomják lefele az árakat, mert minek is tartani, van bőven, meg majd újra termelik a tömők :D
    Az hogy én gyorsabban léptem szinte az csak a Bp-nek fájt 1-1 aranyába :p

.karnold. kedveli ezt.
  7. Csocsoovb

Szia!

Így van, a szkript a tojásokra volt kiélezve. Ennek nagyon egyszerű oka van: könnyebb egy ilyen program elkészítése, mint egy tökéletesen működő bot szűrő.
    Ha emlékszel, régebben már futott bot szűrő program a játékban, és nagyon sok vétlen játékos is ki lett téve a játékból néhány órára - a bűnösök mellett.
    Ennek a csiszolgatása folyamatos, és amennyiben elérkezik egy teljesen kész állapotba, rendszeresen futtatásra fog kerülni.
    Rajta vagyunk az ügyön, ezerrel "ütjük a vasat".

Mint ahogy Csp-ből, VB léghajóból, és rózsaszín ólakból sem.:)

Igazad van, ez valóban csalás (pushing), nem kívánatos jelenség.

Ez a tény önmagában nem mindenki számára kedvezőtlen.
    Aki csak vásárolni jár a piacra, mondjuk kis érési idővel rendelkező növényeket - igencsak örül az ilyen ajánlatoknak a piacon. Természetesen aki eladni szeretne, az nem.

A Bigpoint számára teljesen érdektelen, hányadik szinten vagy.
    A miként jutottál el oda, milyen erőfeszítések árán, a többi játékos hogy tekint erre, milyen hatással volt teljesítményed a többi játékosra, stb. az érdekes.

Egy olyan játékot gyorsan elhagynak a fizető felhasználók, ahol a csalóknak áll a világ - nekik mindent lehet. Aki becsületesen játszik, betartja a szabályokat és költ a játékra az pedig nem halad előre. Ezt előbb utóbb megunják, és távoznak a játékból.
    És igen, ha csak egyetlen játékos is távozott a csalók miatt, az már kézzel fogható veszteség a Bigpointnak.
    Márpedig ne legyen kétséged, hogy volt ilyen - TGC játékos töröltette magát a játékból, mert elege volt ebből.
    Mások pedig csak "csöndben" úgy döntöttek, ameddig ennyi csaló van a játékban, és a Bigpoint ezt tétlenül tűri, nem hajlandó többet költeni a játékra.
    Tehát a Te ezzel senkinek nem ártottál védekezés megbukott.
    Ha visszaolvasol, láthatod: ezeken kívül egyéb formákban is volt még hatása az "áldásos" tevékenységeteknek - ezt most nem ismételném meg.

]nimród[, Cyra65, Dynnye és 2 más kedveli ezt.
  8. Arrah

Arrah Törzsjátékos

Csocsó:

Igen volt köztük közel 5 éves játékos több éve prémium, rendszeresen vette a valós pénzért a FÁ-t.. bagolya volt,talán 3.. neki is nyaktiló!!!! Az aranyattojótyukot is kivégezték...

Moderátor által utoljára szerkesztve: 8.10.14
    .karnold. kedveli ezt.
  9. Csocsoovb

Szia!

Mivel név nélkül megy a dolog, nem tudom megmondani, neki éppen mennyi volt.
    Egy biztos: ha vele kivételeztek volna a döntéshozók, most azért írnál, Őt bezzeg nem zárták ki.

Ha van rajta sapka, azért, ha nincs, azért... tipikus mese jutott eszembe erről az írásodról.

]nimród[ és ciklon23 kedveli ezt.
  10. Arrah

Arrah Törzsjátékos

Nem igaz, én nem írnék, nem firtatnám, hogy ki miért úszta meg most sem tettem!!!!.. De van olyan is nem kétlem aki írna.
    Ez a Bp képviselet az ami engem zavar.Én inkább emberi oldalról közelítem meg a dolgokat..

.karnold. és Pharmer500#2 kedveli ezt.
  11. Csocsoovb

Szia!

Rendben, hiszek neked:)

Persze, van emberi oldala is a dolognak. Azonban erről is mindenkinek más a véleménye.

Nem akartam elsőre példát írni neked, mert lehet erősnek tartanád, de... hátha megérted a lényeget belőle.

Van egy száguldozó motoros, kétszázzal repesztve közlekedési balesetet okoz, egy gyermek súlyos sérüléseket szenved - esetleg ettől is rosszabb a végkifejlet.
    A sérült gyerek szülei legszívesebben évekre börtönbe zárnák a felelőst, egy életre elvéve a jogosítványát.
    A balesetet okozó srác szülei pedig azért szurkolnak, hogy a bíróság vétlennek hozza ki az ügyben a fiukat. Egy eset, két nézőpont - és mindkettő teljesen emberi.

Cyra65, Kukori.és.Kotkoda és ciklon23 kedveli ezt.
  12. Arrah

Arrah Törzsjátékos

És a független bíróság nem szab ki halálos büntetést, hanem a bűn mértékéhez képest hoz ítéletet...

.karnold. kedveli ezt.
  13. SzfinX124

SzfinX124 Rutinos

Véleményem szerint azért csak van haszna ennek az eszmecserének. Legalábbis én úgy érzem.
    Kiábrándítalak, ha azt gondolod, hogy bármit is ellenőriztem rólad. Hogy miért? Mert egyszerűen nem érdekel a farmod :) Hogy hiszel-e nekem vagy sem, valóban rajtad áll, azonban nem szokásom hazudni. Persze ez is olyan, hogy vagy elhiszed vagy sem, ahogy minden más is. Viszont nekem továbbra sem áll érdekemben hazudni és valótlan dolgokat állítani.

A szkriptnek ennyi volt a célja, és nem más, ez eddig sem volt titok. Való igaz, hogy TP-ből nem lehet megélni, de a játékosok túlnyomó többségének ez a mérce. És nem azt nézi, hogy milyen csilli-villi a farmod, milyen óljaid-fáid akármid van, hanem, hogy hanyadik szinten vagy.

Mint írtam, én itt nem bűnösöket keresek. Eszembe se jutott, hogy nézegessem a farmodat.
    Ellenben ha jól értelmezem a gondolataid, te egészen addig azon a véleményen vagy, hogy tisztességes módon játszol, amíg közvetett módon kárt nem okozol más játékosnak. Viszont a játékszabályok elfogadásával mindet elfogadtad, nem csak a neked tetszőket:)

Persze, ez is legalább ugyan olyan, hanem súlyosabb dolog, azonban ennek a szűrése már kicsit bonyolultabb. Ezt maximum úgy tudom elképzelni, hogy egy szkriptel listázzák azokat a farmokat, ahol mondjuk egy nap X milliónál nagyobb CSP mozgás van, majd manuálisan ellenőrzik a felhasználókat. Adtál is egy jó ötletet:) Megemlítem a kintieknek;)

A csalás rövid távon kifizetődő a játékosoknak, és a BP-nek sem árt. Hosszú távon azonban már a tisztességesen játszókban van a jövő.

Lehet te nem tennéd, de más igen, ahogy meg is tette. Gondolok itt arra, hogy milyen gyorsan előkerült Rudi, hogy ő miért nem lett zárva, és kit figyelmeztetett. Mindig könnyebb másban keresni a hibát, mint elgondolkozni azon, hogy mi magunk hol vétettünk.

Kedves Gigi!
    Saját szórakoztatásodra jó tönkre tenni más szórakozását? Kicsit önző felfogás, nem gondolod? A kioktatástól pedig igen messze áll a vélemény nyilvánításom. Ezen kívül a hozzászólásodban megint olyan megalapozatlan vádaskodás irányába próbálod terelni a társalgást, aminek az egészhez semmi köze. Pedig mint láthatod, van itt olyan, aki kulturált formában meg tudja fogalmazni a mondandóját.
    Már megint az előzetes figyelmeztetés... Korábban hozták a gyorshajtást példának, maradjunk most annál. Ha te gyorsan hajtasz, előzetesen figyelmeztetést kapsz, hogy ejnye-bejnye, gyorsan hajtottál, most nem baj, de újra elő ne forduljon. Vagy hetekkel később jön a csekk, hogy be kéne fizetni.
    De vegyük inkább az ittas vezetést. Talán ez még jobb példa. Ugyanis mindegy, hogy egy sört iszol, vagy egy liter pálinkát, a végeredmény mindenféleképpen ugyan az, ha elkapnak, elveszik a jogsidat. És ott sem fognak előre figyelmeztetni...
    Előzetes figyelmeztetés az volt, amikor te "elolvastad" és elfogadtad a játék szabályzatát, amivel bele egyeztél abba, hogy vállalod a játékból való kizárást, ha vétesz a szabályok ellen.
    Ha rágalmazás, provokálás a cél, a hozzászólás törlésre kerül, ahogy eddig is. Ha ujjal akarsz mutogatni, annak nem itt van a helye.
    És kérdésedre válaszolva, igen, minden vétkes egységes büntetést kapott.

Ami nézőponttól függően lehet túl szigorú, vagy akár túl enyhe is.
    Pár éve volt, hogy részegen-drogosan XY halálra gázolt valakit, majd rövid időn belül szabadult. Míg YX ellopott valamit, de nem sérült meg senki, és életfogytiglan.
    Ebben hol van az igazság és a bűn mértékéhez való igazodás?
    A büntetés meghozatalánál véleményem szerint mindenki figyelembe veszi a saját értékrendjét, és ehhez mérten hozza meg a döntését, így hát nehéz megmondani, hogy igazságos volt-e egy-egy döntés, vagy nem.

Utoljára szerkesztett: 8.10.14
    ]nimród[, Cyra65 és ciklon23 kedveli ezt.
  14. Pug

Pug Utánpótlás-írogató

Szia!
    Ha valóban van erre törekvés, szerintem lenne egy nem feltétlenül egyszerűbb, ám pontosabb módja a dolognak, ha megnézik, hova úsznak be rendszeresen a növények,állatok, termékek a pajtaértéknek a törtrészén.
    Mert látni a piacon hagymát, csatnit átfutni 0,1 CSP-ért, és nem gondolnám, hogy ez véletlen lenne, és azt sem hiszem, hogy valaki mindig felszámolja a farmját.

skalimaci, Cyra65, kukac42 és még 1 ember kedveli ezt.
  15. Arrah

Arrah Törzsjátékos

Szfix:
    Talán, de én már e Független bíróságnál elakadtam....Egy fenékkel két lovat nem nyergelhetsz.

Moderátor által utoljára szerkesztve: 8.10.14
  16. *Amira15*

*Amira15* Utánpótlás-írogató

Szia SzfinX!

Csocso azt írta, hogy megkárosítottuk a BP-t. Akkor mit szóljak a több száz óra turbomalom előfizetésért, a kb. 800 óra munkásokért előre fizetett díjért, amelyet nem tudok kihasználni.
    Egyébként nem értem a farmzárásokat sem, van akinek az jön fel, hogy egy adminisztrátor kizárt, nekem viszont csak egy üres belépő oldal jön fel - még a mai napig is, holott a support levele alapján a múlt hét elején lettem kizárva.
    Mi a különbség a két kizárás között? Vagy csak a farm egyszerűen eltűnt mint Petőfi a ködben?
    A gyorsabb haladásról csak annyit, néhány gazda (modi) sokáig a képzeletbeli rangsorban utánam volt, míg modi nem lett, aztán szárnyakat kapott, vagy csak redbull-t ivott nem tudom, de azt igen hogy hatalmas szárnyalásba kezdtek szintlépésügyileg.
    Prémiumos gazda voltam, és azt is meglehet nézni, hogy havi szinten mennyi valós pénzt tettem a BP zsebébe (sajnos az ingyen FA-zást nem nekem találták ki).

A jogsit hozza fel mind két tábor, a véleményem: gyors hajtás miatt már jó páran meghaltak már, hogy a farmozás miatt is -mert mondjuk hogy egyesek gyorsabban léptek szintet - azt azért nem hiszem.

.karnold. kedveli ezt.
  17. Csocsoovb

Szia!

Senkinek nem szeretnék tippeket adni, mit hogyan művelnek ettől okosabban egyesek - az általad említett esetek inkább arra jellemzőek, amikor valakinek a farmját feltörték, és a csaló fillérekért mindent kidobál a piacra.
    Természetesen hasznos lenne ezt is minél szélesebb körben szűrni, ezáltal megelőzve hasonló cselekményeket.

Cyra65 kedveli ezt.
  18. Csocsoovb

Szia!

Szerintem itt csak egyetlen ló van jelen esetben:

Aki ezt a négy sort tudja értelmezni a játékszabályzatban, nem lehet kérdése a történtek után.

]nimród[, Cyra65 és ciklon23 kedveli ezt.
  19. Csocsoovb

Szia!

Erre vonatkozóan ezt ajánlom a figyelmedbe:
    A Bigpoint GmbH Általános Üzleti Szabályzata

Egy nevet és egy ID számot kérek az ellenőrzéshez.

Ugyan nem tudom kire céloztál, de a legtöbb moderátor majdnem a játék indulásától kezdve betölti jelenlegi funkcióját.
    És azt ugye Te sem gondolod komolyan, hogy mindenki egyforma taktikával és rendszerességgel gondozza a farmját, és az általa elért (elérhető) szintet a regisztráció időpontja 100%-ban meghatározza.

ciklon23 kedveli ezt.
  20. Grétavani00

Na úgy látom nem hogy közelednénk, még távolodunk a véleményben.
    Lehet nem nézted, nem tudom, de megtehetnéd, ellenben velem ;)
    Csak egy bizonyított tény a hazugságokra....nincs piacazonosítás, ugye? mennyire üldözött téma volt ez, aki erről mert írni, vagy csak kérdezni egyből ki lett vágva a fórumról...;)
    De maradjunk ez eredteti témánál, a figyelmeztetés és büntetésnél.
    A gyorshajtás ez jó példa....nekem nem lett elvéve a jogsim, mert tudtam tovább használni a farmom max leengedtétek a benzint, amit akkor nem igen értettem és hiába mondjátok, nem volt beszéd téma a motoron, mivel nem is tudták hogy nekem is van több baglyom csak 1 ember. Szóval azonnali kivégzés, de eltelt 1 hét, lassan nem is hiányzik....
    Bp megkárosítása...
    50-100 tömőfarmról a tisztességes játékos tolja át az árut, eladja a piacon és ebből vesz tp növelő termékeket, vagy tenyészállatokat...már nem is kell aranyra költeni, hogy alapanyagot vagy szuper tápot vegyen ;)
    Más játékos megkárosítása....
    Ugyan az az eljárás, botos tömőfarmok áruit áron alul adni....
    TGC
    Ha valaki csak azért hagyta abba a játékot mert a szomszédja gyorsabban haladt nála xD akkor az nem a játékért játszott....

Csocsó idézet...

Senkinek nem szeretnék tippeket adni, mit hogyan művelnek ettől okosabban egyesek - az általad említett esetek inkább arra jellemzőek, amikor valakinek a farmját feltörték, és a csaló fillérekért mindent kidobál a piacra.

Ezt nem néztem ki belőled, hogy ennyire naivnak tudod tetetni magad xD

Én befejeztem ezt a témát...További jó játékot nektek...a fórumozóknak meg egy kis gondolkodást kívánok ;)

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.