Ki is az a Well-Wisher?

Kategória: 'Ki kicsoda? - A csapat', témanyitó: Wellwisher, témanyitás ideje: 14.1.20.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. genka53

  genka53 Mindentudó orákulum

  Áldott, békés, boldog Ünnepet kívánok! :inlove:
  [​IMG] :inlove::inlove::inlove:
   
  nagymami2, Wellwisher és Kuzdern kedveli ezt.
 2. jófarmerlány

  jófarmerlány Fórum félistene

  Kedves Well-Wisher !
  Békés, boldog karácsonyi ünnepet kívánok!
  [​IMG]
   
  genka53, Wellwisher és Kuzdern kedveli ezt.
 3. rozo52

  rozo52 Haladó

  Áldott Békés Boldog Ünnepeket kívánok!
   
  genka53, Wellwisher és Kuzdern kedveli ezt.
 4. Wellwisher

  Wellwisher S-Moderator Team Farmerama HU

  0320af261ad9c7474115e0c213aa485d.png

  Kedves Játékostársaim, Kollégáim!


  Elérkezett az év legszebb ünnepe.
  Ezúton kívánok Mindnyájatoknak Áldott, Békés Karácsonyt.

  letöltés.jpg

  Engedjétek meg, hogy az én ajándékom Számotokra az a mese legyen, melyet talán már olvastatok tőlem itt a fórumon.


  Karácsonyi álom

  A kandallóban halkan duruzsolva égett a fahasáb, a lángok táncoló fényeket szórtak a picinyke egérház falaira. Karácsonyi süti és mézeskalács illata árasztotta el az egész lakást. Egérmama a holnapi ünnepi menüt készítette, Egérpapa újsággal a kezében üldögélt hintaszékében.

  Franci az ablakpárkányra könyökölve gyönyörködött a kis farm udvarának csodálatos látványában. Kint sűrű pelyhekben hullott a hó, a hold fényében ezüst lepelként takart be mindent. Piciny orrát a hideg ablaküveghez nyomva próbált a távoli erdei tisztásra rálátni, de hiába kíváncsiskodott, a sűrű hóesés megakadályozta őt. Tudta, hogy a Bölcs Tölgynél már nagy lehet a sürgés-forgás, hisz az erdő lakói minden karácsonykor együtt ünnepelnek és már folynak az előkészületek.
  A tavaly kapott hógömböt forgatta aprócska kezében és ismét eszébe jutott, hogy mennyire szeretné idén karácsonyra megkapni a jégkorcsolyát, hogy együtt csúszkálhasson kis barátaival a farm szélén álló tavon. Meg egy babára és szánkóra is vágyott régóta.

  Annyira belemerült a gondolataiba és úgy lenyűgözte őt a hógömbjében repülő karácsonyi szán látványa, hogy szinte alig hallotta meg édesanyja kedves, hívó szavát.
  - Franci gyere, későre jár. Gyorsan bújj ágyba, mert holnap nagy nap lesz, végre itt a Karácsony! Franci lepattant a kisszékről és szaladt is az ágyacskájába. Édesanyja kedvesen betakargatta, megsimogatta a buksiját és jó-éjt puszit nyomott a homlokára. Lekapcsolta a kislámpát és visszasietett a konyhába. Franci a karácsonyvárás izgalmától sokáig csak forgolódott, nem jött álom a szemére. Amikor végre elaludt egy csodálatos történet vette kezdetét.

  Álmában csengettyű hangját hallotta a távolból. Gyorsan az ablakhoz szaladt és elámult, mikor meglátta a rénszarvasokat, akik kivilágított szánt húzva repültek épp a farm felé. A száncsengő csilingelését Télapó hangja nyomta el: - Gyere Franci, ha van kedved, ülj ide mellém! Elrepítelek a szánommal, hogy csodálatos dolgokat mutassak neked! Franci szaladt gyorsan, hogy kis csizmájába bújjon és puha, meleg kabátkájába. Nyaka köré tekerte az édesanyja által kötött sálat és jól a fejébe húzta a bojtos sapkát. Egy pillanat múlva már Télapó mellett ült a szánon és a rénszarvasok nekiiramodtak.

  - Merre induljunk Franci? - kérdezte Télapó. - Ha lehetséges, szeretném egész Farmeramát látni! - válaszolta. Télapó a város felé irányította a szánt. Talán a csillagok még fényesebbnek tűntek itt fent, mint valaha. Elámult Franci, ahogy lenézett a földre. Fényük úgy szikrázott a friss havon, mintha ezer csillagszóró lett volna meggyújtva.

  A kisegér sokat hallott már a városról, de még soha nem járt ilyen messze az otthonától. A Főtér fölé érve Télapó lelassította a szánt. Ámulatba ejtő látvány fogadta Francit. Az épületek csillogó fényfüzérekkel feldíszítve kristálypalotáknak tűntek. Télapó olyan közel vitte a szánt az egyik épülethez, hogy Franci beláthatott annak egyik ablakán. Gyönyörű karácsonyfa állt a szobában az ablak mellett, alatta sok-sok ajándék. Boldog nyuszi gyerekek ugráltak vidáman a fa körül.

  Ahogy a szán tovább suhant a kisegér meglátta a piacot. Karácsonyi vásár volt még éppen, a standokon gyönyörű portékák sorakoztak. Volt itt gördeszka, legyező, pehelytoll ágynemű, ékszerek, meleg gyapjú holmik és számtalan más, ajándéknak való dolgok. Eddig erről az izgalmas helyről csak szülei elbeszélése alapján volt elképzelése, de nem csalódott. Tényleg olyan nagy és izgalmas hely, ahogy meséltek róla.

  - Menjünk Franci, mert még szeretnék neked mutatni valamit!- mondta kedvesen Télapó a tátott szájjal bámészkodó kisegérnek és megrántotta a gyeplőt. A szarvasok újra nekiiramodtak és repítették a szánt az erdei tisztás felé. Közben több farm felett is elsuhantak, de a kisegér ebből a magasságból nem tudta beazonosítani, hogy éppen kié is az. Amikor meglátta a befagyott tó körvonalait már tudta, hogy épp a szédült szántó fölött repülnek. Hamarosan gyönyörű színes fények világították meg még az égboltot is. A szán lassan ereszkedni kezdett és csilingelve szállt le az erdei tisztás friss haván. A Bölcs Tölgy mellet hatalmas karácsonyfa állt. Szinte roskadoztak az ágai a szebbnél-szebb üveggömbtől és fényfüzértől, nappali világosságot varázsolva az erdei tisztásra. A fa alatt tömérdek ajándék sorakozott csillogó papírba csomagolva, óriási masnikkal átkötve. A fa körül hatalmas volt a tömeg, itt volt erdő-mező minden lakója.

  Francinak földbe gyökerezett a lába és hirtelen félelem fogta el. Gondolatai gyorsabban száguldottak, mint Télapó szánja... - Mi történik itt? Jól látom? A farkaskölyök a zergegidával játszik? Hogy került ide a krokodil és miért pont a báránnyal cseveg? Ott meg a róka a fácánnal nevetgél? A sas meg a pocokkal táncol? Nahát!... Anyu meg a szomszéd farmon élő cirmos macskával társalog? - Ezt én nem értem!- mondta ki véletlenül hangosan a gondolatát a kisegér. Télapó lehajolt és megfogta Franci reszkető kezét. -Ne félj! Minden a legnagyobb rendben van! Ma Karácsony van, a szeretet ünnepe és tudod, hogy a szeretet mindent legyőz! Így kell ennek lennie. - mondta kedves mosollyal a szakálla alatt, majd a nagy fekete csizmák megindultak a karácsonyfa felé. Franci szinte szaladt aprócska lábaival a Télapó mellett. Amikor megálltak, lehajolt a nagyszakállú és egy óriási, piros masnival átkötött ajándékdobozt tett Franci lába elé. - Ez a Te karácsonyi ajándékod! Bontsd ki gyorsan! A kisegér az izgalomtól kipirosodva bontotta ki a nagy csomagot. Ámulatba ejtette a látvány és majd ki ugrott kis egérbőréből. A doboz szánkót, jégkorcsolyát és egy babát rejtett.
  Épp a korcsolyát húzta aprócska lábaira, amikor...

  -Franci! Franci drágám, ébredj! Kelj fel gyorsan, mert Karácsony van! - hallotta az álmából ébredő kisegér édesanyja hangját. Szemeit dörzsölgetve nyújtózkodott a piciny ágyban és gondolatban egy fohászt mondott: - Istenem, kérlek add, hogy mindez valósággá váljon!

  Már sötétedett, amikor elindult szüleivel az erdei tisztásra a Nagy Karácsonyi ünnepre. Franci szaladt a nagy hóban, mert annyira kíváncsi volt, hogy Isten valósággá váltja-e az álmát. Amikor odaértek szinte földbe gyökerezett a lába. De most nem a félelem volt az oka, hanem az öröm. Minden úgy volt, mint álmában. A sas ott táncolt a pocokkal és a farkaskölyök is a zergegidával játszott.
  Ahogy közelebb ment a karácsonyfához meglátta azt a hatalmas, piros masnival átkötött dobozt, amit álmában Télapó adott át neki.
  Franci már tudta, hogy az álma egyszeriben valósággá vált!

  0320af261ad9c7474115e0c213aa485d.png
   
  PalMa, Kata_rzis, vízinyuszi és 12 más kedveli ezt.
 5. Ninett79

  Ninett79 Fórum elő legendája

  Szia!
  Áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánok! :)

  [​IMG]
   
 6. kovacstne

  kovacstne Fórum császára

  Boldog karácsonyt az egész családnak!Pirike
   
 7. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Kedves Wellwisher!

  Erdő szélén ezüstfenyő havas ággal büszkélkedő őz és nyuszi körbe járja, tekintetük megcsodálja. Képzeld el, hogy ott állok és BOLDOG ÚJ ÉVET KIVÁNOK!
   
  genka53, Kuzdern és jófarmerlány kedveli ezt.
 8. Ninett79

  Ninett79 Fórum elő legendája

  Kedves Wellwisher!
  Köszönjük egész éves munkádat, türelmedet.
  Ezúton kívánok Nagyon Boldog Új Évet Neked és a Családodnak is! :)
  [​IMG]
   
  genka53 és Kuzdern kedveli ezt.
 9. jófarmerlány

  jófarmerlány Fórum félistene

  Kedves Coffy/Well-Wisher !
  Békés, boldog új évet kívánok neked és kedves családodnak!

  [​IMG]
   
  genka53 és Kuzdern kedveli ezt.
 10. Wellwisher

  Wellwisher S-Moderator Team Farmerama HU

  letöltés (1).jpg

  Kedves Játékostársaim és Kollégáim!

  Megköszönve az együtt töltött 2019-es évet,
  ezúton kívánok Mindnyájatoknak örömben, sikerben gazdag Boldog Új Évet
  farmon innen és túl egyaránt!


  A szilveszter éjszaka szóljon a vidámságról!
  Ehhez szeretnék hozzájárulni egy bolondos kis versemmel:


  Szépségverseny

  Farmerama városában szépségversenyt tartanak,
  Rengetegen neveztek, de legtöbben a madarak.
  Hatalmas már a sürgés-forgás a nagyszínpadon,
  A négytagú zsűri is elfoglalta helyét a kispadon.

  Az idei évben a zsűritagokat a város választotta,
  Így lett a tisztelt zsűri a Tyúk, a Kakas és a Kacsa.
  Elnöküknek kinevezték a tekintélyes Kivimadarat,
  Libasorban ült a kispadon a fegyelmezett csapat.

  A Galamb turbékolt, a verseny kezdete elérkezett!
  A Sas és a Sólyom kecsesen a levegőbe emelkedett.
  A zsűrinek a pontozásuknál nem lesz könnyű dolga,
  Mert egyszerre csaptak le egy bámészkodó pocokra.

  Illegett-billegett tarka ruhájában a kényes Páva,
  Akárhogy nézte, a tükörben nem ismert magára.
  Az oldalát a kíváncsiság már szinte teljesen kifúrta,
  Mire rájött, hogy akit a tükörben lát, az a Pulyka.

  A Kakukk rémülten és depressziósan állt a színpadon,
  Eszébe jutott, amit fiókájával tett és bánta már nagyon.
  Sietségében a balga a tojását a Jégmadár fészkébe tette
  és csodálkozott, hogy a fióka miért van megdermedve.

  A Flamingó rózsaszín kosztümében illegett-billegett,
  A Gólya a színpad szélén állva sápadtan irigykedett.
  A tavalyi versenyen is pontosan ezt a ruháját viselte,
  Akkor a „féllábon-állás mestere” különdíját nyerte.

  A röpképtelen Strucc a versenyre repülővel érkezett,
  de a fellépőruhája a csomagfeladást követően elveszett.
  A Strucc azt sem tudta, hogy hová is rejtse szégyenét,
  Így a főtér melletti játszótéren homokba dugta a fejét.

  A Holló fekete bársony ruháját kefével fényesítette,
  addig a gyémánt nyakéket a fésülködő asztalra tette.
  Köztudott, hogy ezt a drága holmit nem pénzért vette,
  hanem a szarka segítségével valahonnan elemelte.

  A szépséges Pingvin elegáns sárga-kék frakkban érkezett,
  Alkalomhoz illő csokornyakkendőjét a fóka kötötte meg.
  A hotelben rangjához méltó, császári kiszolgálást kapott,
  Lakosztálya három csillagos, vadiúj hűtőszekrény volt.

  A Hattyú lassan és aléltan a hozzáértő zsűri elé totyogott,
  Sminkje sem tudta takarni, hogy tegnap kapott egy nagyot.
  Párjával a hattyúk tavában a bólogatós násztáncot járták,
  amikor akaratlanul, csőrükkel egymást jól szemközt találták.

  Hogy a Bagolyról és a Papagájról is néhány rövid szót ejtsek,
  Őket ismerve is meglepő és furcsa, de a saját bűvkörükbe estek.
  A Papagáj színes tollazata miatt azt hitte, hogy biztos a győzelem,
  A Bagoly meg bölcsessége okán gondolta, nem kell itt küzdelem...

  Mivel ők és még sokan mások is ilyen bután gondolkoztak
  A zsűrinek a vártnál is sokkal nagyobb fejtörést okoztak.
  Végül a zsűri a pontozótáblákat többször a magasba lendítette,
  Így a végeredményt a pontok összeadása után gyorsan kihirdette.

  Az idei szépségversenyt szerintetek vajon ki nyerheti?
  Joggal gondolhatnátok, hogy Bözse kecskéje, a Lili.
  De a valóság egészen más! Most akár nézhettek is bután,
  Mert a nyertes nem más lett, mint a színes tollú Tukán.
   
  PalMa, Kata_rzis, vízinyuszi és 11 más kedveli ezt.
 11. Wellwisher

  Wellwisher S-Moderator Team Farmerama HU

  Nagyon szépen köszönöm a kedves szavaitokat!
  Kívánok én is sikerekben gazdag, nagyon Boldog Új Évet Nektek!
   
 12. genka53

  genka53 Mindentudó orákulum

  Kedves Wellwi/Copf!
  Köszönet neked és az egész moderátori csapatnak a türelmes és segítőkész munkátokért! :inlove:
  És külön köszönet a tréfás költeményedért! :D:inlove::inlove:
  Kívánok neked és családodnak nagyon boldog új esztendőt! :inlove:
  [​IMG] :inlove:
   
  jófarmerlány, rozo52, zsani_apja és 3 más kedveli ezt.
 13. Wellwisher

  Wellwisher S-Moderator Team Farmerama HU

  Kedves Genka!

  Köszönöm a jókívánságaidat és nagyon Boldog Új Évet Kívánok!
  Ja és a mosómacis képeslapot külön köszönöm! :inlove:
   
 14. genka53

  genka53 Mindentudó orákulum

  Kedves Copf! :)
  Örülök, hogy örömet okozhattam :D:inlove::inlove:
   
  jófarmerlány, Kuzdern és rozo52 kedveli ezt.
 15. rozo52

  rozo52 Haladó

  Kedves Copf/Wellwi !
  Öröm volt olvasni az összefoglalót a versenyről :), mosolyt csaltál sokunk arcára !Maradjon meg ez a mosoly 2020-ban is,munkád /segítésük/során is tartson ki! Köszönjük az eddigit, a továbbihoz egészséget, kitartást, sok-sok örömet, sikerélményt ,egy tartalmas vidám Új esztendőt kívánok!
   
 16. Wellwisher

  Wellwisher S-Moderator Team Farmerama HU

  Kedves Rozóka!

  Nagyon köszönöm és Neked is örömteli, sikeres, Boldog Új Évet Kívánok!
   
  jófarmerlány, genka53, rozo52 és 3 más kedveli ezt.
 17. Kukackukac

  Kukackukac Fórumgróf

  Tiszta szívből gratulálok!:inlove:
  Örülök, hogy néha belekontárkodhattam:D
  Nálam SOHA nem lesz ilyenxD
  Így Veled, és a Tieddel büszkélkedhetek!:inlove:xD
  Nagyon ügyes vagy, le a kalappal a kitartásodért!;):):inlove:
   
  Fatther, -ágianyu33-, Wellwisher és 2 más kedveli ezt.
 18. genka53

  genka53 Mindentudó orákulum

  Szia Wellwi/Copff! :D
  Szívből gratulálok ehhez a hatalmas teljesítményhez! :D Hát ez nem semmi munka volt! Gratula! :D:inlove::inlove:
   
 19. Wellwisher

  Wellwisher S-Moderator Team Farmerama HU

  Nagyon szépen köszönöm! :)
  A gratulációt és minden mást is :inlove:
   
  Fatther, -ágianyu33-, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
 20. Wellwisher

  Wellwisher S-Moderator Team Farmerama HU

  Köszönöm szépen Genka!
  Ha valaki megkérdezné tőlem, hogy megcsinálnám-e újra, akkor a válaszom egy határozott NEM lenne! :D