Kispad FM - Farmerama-rádió | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 21.11.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

Sziasztok!

:inlove:

Fatther, Zatini, Imi* és 3 más kedveli ezt.
  2. gyulaika

gyulaika Fórum admirálisa

Esik, esik, esik...

Fatther, Zatini, Sali~*.* és 4 más kedveli ezt.
  3. parrahviki12

parrahviki12 Fórumelemző

Sziasztok!

Ma egy hihetetlen basszus hangú énekes legjobb dalainak töredékét hoztam Nektek.
    Leonard Norman Cohen
    (Montreal, 1934.szept.24 - Los Angeles, 2016.nov.7.) egy lengyel-litván eredetű középosztálybeli zsidó családban született és Westmountban nőtt fel.
    Dalai gyakran érzelmileg súlyos, komplex lírai darabok, amelyek közelebb állnak a költészet szóvarázslataihoz, mint a dalgyártás hagyományaihoz. Szövegeiben sokszor jelenik meg a vallás, az elszigetelődés és a személyes kapcsolatok bonyolultsága.
    Zenéje jelentős hatás gyakorolt más énekesekre, dalszövegírókra; műveiből több, mint ezer feldolgozást rögzítettek különböző előadók.
    2009. augusztus 31-én Magyarországra is ellátogatott. Világ körüli turnéja keretében három órás koncertet adott a zsúfolásig megtelt Papp László Budapest Sportarénában
    Sajnos nem voltam ott a koncertjén, de minden bizonnyal ezeket az ikonikus dalokat is előadta:

Táncolj velem, míg véget ér a szerelem

Titkos életemben

Én vagyok az embered

Vedd ezt a keringőt

Hallelujah

Fatther, emocy91, murmuc58 és 6 más kedveli ezt.
  4. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Sziasztok!

Fatther, emocy91, gyulaika és 4 más kedveli ezt.
  5. k.micky

k.micky Aktív író

6. parrahviki12

parrahviki12 Fórumelemző

Sziasztok!
    Ha már a jó öreg metál zenénél tartunk, ismét hoztam egy kis csemegét... :)

Az Accept egy német heavy/power metál együttes. Az 1980-as évek elején készült albumaik jelentős szerepet játszottak a speed metál kialakulásában. Erre egy nagyon jó példa a Gyors, mint egy cápa című nótájuk:

A Helloween egy német power metál együttes, ami az Ironfist és a Powerfool tagjaiból alakult a ’80-as évek elején. Az együttes egyike a német metal egykori úttörőinek, akik (más együttesekkel együtt) a heavy/speed/power metál megalkotásában vettek részt. Íme a Milyen sok könny című örökbecsű darabjuk:

Yngwie J. Malmsteen svéd gitáros A neoklasszikus metal keresztapja, hiszen az első olyan gitárosok közé tartozik, akik a heavy metált komolyzenei elemekkel ötvözték. Yngwie számos együttesben játszott az elmúlt húsz évben, legjellemzőbb azonban szólóprojektje az Yngwie Malmsteen's Rising Force.

A Twisted Sister egy 1972-ben megalapított hard rock/ heavy metal zenekar. A csapat New Yorkból, Amerikából indult. A csapat legsikeresebb lemeze az 1984-es Stay Hungry. Ezen az albumon található a zenekar egyik legsikeresebb darabja, a Nem fogjuk tűrni!
    Istenem, mennyit hallgattuk, mennyit buliztunk rá...

A Judas Priest egy Grammy-díjas brit heavy metál-zenekar, melyet K.K. Downing gitáros és Ian Hill basszusgitáros alapított a 60-as évek végén. A Judas Priest nevet az együttes korábbi énekese, Al Atkins javasolta, aki a kifejezést Bob Dylan The Ballad of Frankie Lee and Judas Priest című dalából kölcsönözte.
    A Falj fel élve az egyik kedvenc számom tőlük:

Fatther, emocy91, k.micky és 6 más kedveli ezt.
  7. gyulaika

gyulaika Fórum admirálisa

Régi kedvencem

Fatther, TeremtŐ, parrahviki12 és 3 más kedveli ezt.
  8. BackOffice

BackOffice Fórum elő legendája

Sziasztok!

Szuszának köszönöm az Iron Maiden-nosztalgiát.
    Sok emlék előkerült, majd egyszer elmesélem azt az ausztriai nyarat.... Amikor határmenti lányként először mentem át Ausztriába és az unokatesóm szobájában rátaláltam egy Iron Maiden bakelitre. Micsoda élmény volt.
    ----------
    Amiért most jöttem, az más jellegű zene.

Régen, még a tehetségkutató műsorok indulásakor figyelemmel kísértem azokat a műsorokat. Mostanában már nagy ívben elkerülöm a tévét.
    Ezt a dalt ott hallottam először. Az akkori előadó, Pál Tamás hangját azóta is kedvelem, ismerem és gyakran hallgatom pár dalát.

Megkerestem a szám eredetijét is és azóta már azt is rongyosra hallgattam.

A napokban viszont szokatlan hangzásban keverte alám a youtube ezt az ismerős dallamot. Most ez az új kedvenc.

Sőt ezt a bandát is kezdem megismerni. Hozom majd pár gyöngyszemüket.

Fatther, Zatini, hóóvirág és 3 más kedveli ezt.
  9. parrahviki12

parrahviki12 Fórumelemző

Sziasztok!
    Tőlem nem megszokott dallamokkal jövök ezúttal...:music::music::music:
    Mert néha jó ezeket is hallgatni....;):p

Fatther, emocy91, Zatini és 7 más kedveli ezt.
  10. TeremtŐ

TeremtŐ Fórum nagymestere

Valóban nem megszokott tőled és kicsit furi az időpont is(vasárnap 23:24-kor), de én pártolom :) Örülök,hogy láthatóan nyitottabb lettél ami a zeneiségedet(legalábbis abból megmutató) illeti. Félreértések elkerülése okán nem letolni/megszólni,befolyásolni stb... szeretnék senkit csak végre nem egyedül próbálkozom itt e manapság népszerű stílus hallgattatásával. Lehet valaki egy stílus(rock/klasszikus)megszállott rajongója és mellette más egyéb stílusból is kedvelhet zenéket,de meglátásom szerint jobb ha több stílus rajongója és onnan ragadja ki a kimondott stílusnak a köz és saját kedvenceit! Hiszen NEM létezik olyan előadó akinek minden egyes számáért rajonganál/rajonganék(Személyes magyar példa: Edda). Úgy gondolom(40 körül),hogy ez nem ciki hanem tanulás/megújulás,így szélesedik az illető látóköre egy nyitottabb és több befogadást jelentő személyiség lehet, és ez önmagában izgalmas. Legyünk kaméleonok hangulathoz(részben)változó színes/vegyes zenei stílus hallgatásával. Nem vagyunk mi dobozba zárható,leláncolt lelkek akik non-stop ugyanazt hallgatjuk/éljük meg/át.
    Robert Miles(Itt) is,de A Faithlessért egy nagy KÖSZÖNÖM - 97'-98' korszak egy nagy disco kedvence ezért is most akár összehasonlításért itt a God is Dj(2015-ből bár Remx)és további korábbi nagy kedvenc :

Utoljára szerkesztett: 11.6.18
    Fatther, Zatini, parrahviki12 és 2 más kedveli ezt.
  11. BackOffice

Sziasztok!
    Számomra Faithless keresztneve Insomnia. :D Valahogy így Faithless Insomnia.

Nézzük, hogy is nyúltak hozzá ehhez a klasszikushoz mostanság (a mostani nagy nevek).

Update:
    Anya, mit hallgatsz? Ez tök jó zene! - mondja egy 14 éves kölök....:D8)

Utoljára szerkesztett: 11.6.18
    Fatther, Zatini, Sujini és 5 más kedveli ezt.
  12. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Sziasztok!
    A zene se rossz...;)

Fatther, emocy91, Zatini és 2 más kedveli ezt.
  13. BackOffice

Jó estét!

Szuszának hoztam valamit.

Rég hallgattam már, de az ő egyik összeállítása eszembe juttatta.

Fatther, Zatini, k.micky és 3 más kedveli ezt.
  14. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Szép estét!

Say yay!

~ LoveWave ~

Utoljára szerkesztett: 13.6.18
    Fatther, emocy91, Zatini és még 1 ember kedveli ezt.
  15. k.micky

k.micky Aktív író

Zatini, parrahviki12 és Imi* kedveli ezt.
  16. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Sziasztok!

Fatther, emocy91, Zatini és még 1 ember kedveli ezt.
  17. k.micky

k.micky Aktív író

Fatther, Zatini, TeremtŐ és 2 más kedveli ezt.
  18. .sylvia72.

.sylvia72. Fórum császára

Hellóka!Na zúzzunk kicsit vasárnap délelőtt:D!

Fatther, hóóvirág, parrahviki12 és 2 más kedveli ezt.
  19. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Sziasztok!

Fatther, parrahviki12 és Zatini kedveli ezt.
  20. k.micky

k.micky Aktív író

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.