Visszajelzés Kockás-mocsár történetei - eventcsevegő

Kategória: 'Aktuális témák megbeszélése', témanyitó: Ableotory, témanyitás ideje: 16.7.25.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Mennyire tetszett az event? Kérjük, értékeld!

Szavazás lezárása: 16.2.26, 06:54.
  1. 1

2. 2

3. 3

4. 4

5. 5

6. 6

7. 7

8. 8

9. 9

10. 10

Az eredmények csak a szavazat leadása után láthatóak.
  1. farmercsajszi00

farmercsajszi00 Haladó

Sziasztok!
    Szúrszop fát hol lehet szerezni?

2. gyuszti0000

gyuszti0000 Rutinos

Szia!

Ez egy bonyolultabb és igényesebb event az átlaghoz képest és a felszereléses láda X-en kívül (na meg a teliholdason +1 állaton kívül érdemlegeset nem ad "farmépítés" szempontjából, így azokat vedd ki, amiket fontosnak vélsz.

Hidd el, lesznek biztosan könnyebb eventek, ahol csak csatnival és 1x1-el is végezni tudsz az eventtel.

1. Röviden: Igen. A bónusz mindig akkor hat, amikor aktiválod, függetlenül attól, hogy be van-e érve a növény vagy sem, így érdemes azelőtt aktiválnod, mielőtt learatnád a kész terményt.

2. Mindig az alap hozamhoz adódik hozzá. Egy 1x1-en a hozam alapból 2, tehát a növénybevételi az alap 2 db-ot emeli duplájára és a csatni az alap 2-t emeli 2-vel. így 1x1-en 6 lesz a termés a két bónusszal. Ha viszont sok %-os bónuszod van, akkor érdemes lehet 2x2 vetni, mert ott az alap hozam 5 és azt duplázza a növénybevételi ami így 10 + 2 a csatni. Szóval ha pörgettél 5 db 100% terménybónuszt és 1x1-en aratsz az +10-es hozamot jelent vagyis 12-es hozamot egy 1x1-ről, míg 2x2-őn +25 hozamot jelent vagyis 30-at aratsz egy 2x2-es mezőről .

3. A legrózsaszínűbb pite csak a rekeszes bónuszok hatóidejét növeli meg 30%-al, ez esetben csak a répás almás csatnira és a növénybevételire hat. Lényegtelen, hogy mikor használod el a legrózsaszínűbb pitét de akkor nyomd el, mikor az előző bónuszokat aktiváltad! A bónuszokat aktiválod Csatnit és növénybevételit, azután nyomod el a pitét. Ekkor a 24 órás hatóidejű növénybevételi 31 óra 12 percig lesz aktív 24 óra helyett. Csak a rekeszbe való bónuszokra hat, farmunkásokra fákra meg egyéb dolgokra nem!!!

4. Csak az érési idő számít semmi más. Mindig a lehető leghosszabb érési idejű növényt válaszd, aminek az érési idejét tudod csökkenteni a lehető legrövidebbre. Ha mondjuk másnap van event kezdés és elülteted a növényt, akkor az a leghosszabb legyen és 1x1-en.
    Egy területre attól függ melyik - 44 darab 2x2 földet jelent ez 44 darab felröppenő, mivel egy területről ugyanolyan felröppenő csak 1 db eshet, ez viszont 1x1-en 202 db-ot jelent vagyis 202 felröppenőt.

Különféle termékekkel le tudod vinni a legtöbb növény érési idejét órákkal. A bónuszlexikont itt találod, nagyon hasznos, így megtalálod melyik termék, melyik növény kategóriára hat. A bónuszlexikon nagyon fontos, ez legyen a játékbeli Bibliád.

Példa: A Szegfű alapból 18:54 alatt érik be. Ez nő mint a bolondgomba rúna, életelixír, az élet forrása termékekkel, vízzel és trágyával 12:14-re vihető le.

Ha több minden is érdekel, akkor gyere az Oázisba ahol is szívesen segítünk a továbbiakban a farmos utad során.

3. feki13

feki13 Fórum ezredese

Szia gyuszti! :)

Nem biztos, hogy egyet kell értsek a bonyolultságával és nehézségével. Mióta jobban figyelgetem mit és hogyan kellene és levezettem korábban mit is csinálok, azóta még könnyebbé vált a dolog. Most ott tartok, hogy mindig a sorra mentem. Így holnap elérek oda, hogy 188db magból 1 kör termeléssel a bónuszok és RACS-al kélsz lesz a növényes rész. (32db hozamot érek el úgy, hogy 28db csak a sorokból kijött bónuszokkal meglesz. Ha akarom akár csak éjjel elindítomm és reggelre kész az egyik növény, délre a másik. Mindezért csak felreppenőt kellett gyűjtenem, ha hamarabb rájövök erre nem pazarlok rengeteg játékot a magok gyűjtésére (600-600db van mind a kettőből).
    Ezen felül lesz egy hét még arra, hogy az állatokat elérjem mert, ma meglett a 6205db fatermés. Még mindig azt mondom csak szórakozásból pókerezzetek még most is a végére lehet érni. Aki szereti a pókerezést vagy szerette a régit most már tudja mire kell figyelni, hogyan lehet gyorsan haladni és extrák nélkül vígan teljesíthető.

Hajrá mindenkinek! :)

GreekYogurt és -BombadilToma- kedveli ezt.
  4. Forradalom

Forradalom Aktív író

1. A csatnit és a másik bónuszt csak akkor érdemes aktiválni, elindítani, mikor már teljesen beérett a növény. Lehet pár órával korábban is, de akkor kevesebb ideig élvezheted a bónuszok hatását.

2. Nem biztos, hogy ezt értem, de azt hiszem, a műveletek sorrendjére és zárójelezésére kérdezel rá. De mindegy is, mert a lényeg az, hogy ha aktiváltad a csatnit és a 100 százalékos bónuszt, akkor 2 + 2 + 2 = 6 termésed lesz 1x1-es területen. És ez ellen nem tehetsz semmit. Esetleg továbbo termésnövelő bónuszok bevetését, mint néha- néha a kerek kerék nyereménye is ad. Az első kettes szám itt az egyszer egyes terület alapértelmezett hozama. Utána jövő kettes jelenheti a csatnit, ami +2 növekedést jelent. Az utolsó kettes a 100 százalékos bónusz hatása, mert az első kettes száz százaléka ismét csak kettes.
    Ezzel azt akarom mondani,hogy a 100 százalékos bónusz mindig csak az alapra fejti ki hatását, tehát nem az történik,hogy az alap + csatni együtt ad 4 termést, és aztán a 100 százalékost bónuszt ezt még duplázza és nyolcat ad. Nem ad.

A hármas kérdésre nem tudom a választ. Szerintem csak a csatni és egyéb bónuszok hátralevő idejét hosszabbítja meg. Az viszont bizonyos, hogy az aratómunkásokra nem lesz semmiféle hatással.

4. Egy ekkora farm, ennyi emberrel, mindig tele van mítoszokkal és babonákkal. A hivatalos vélemény szerint a felröppenők esélye kizárólag az érési időtől függ és semmi mástól . ( léteznek bónuszok a felhősoron és talán máshol is, amelyeket aktiválni kell és pár százalékkal több felröppenő jön.) Ha vízzel és trágyával lerövidíted az érési időt, akkor az nem befolyásolja a felröppenők valószínűségét.
    Fontos lehet: Az XXL fák kevesebb felröppenőt adnak, mint a 20 órás fák. Állítólag...

Sokat beszéltem. Most inkább elmondom a tutit:

-- Hajnalban rövid ima
    -- utána éjfélig kemény munka

5. Hilda_Brown

Hilda_Brown Fórum-zöldfülű

Hálás köszönetem, Forradalom olvtársnak is. A reggeli fohászomban benne lesztek! :)

Tehát:
    . esőerdő kipucolva, 1x1-ben felesben bevetve a 2 maggal
    . baha kipucolva, 1x1-ben bevetve cukorcserjével és korianderrel - ezek voltak a leghosszabb érésűim készleten és ami reggel 6-ig elkészül
    . reggel a fitneszes bónuszfelhő (mit nem kepesztettem azért is..) bekapcsolása után csatni, 100% termény, aratógép indít
    . tudok végre tápot keverni, mert már csak a sárga és narancs krokik kaptak kaját, a többit éheztettem
    . 1-1 kör a kétféle maggal, figyelve a +1/+2 időben való aktiválására
    . ha reggelre soksok felröpim lesz, akkor a reggeli kockázásban a sorokra hajtok, egyre szimpatikusabbak ezek a +-os cuccok
    . közben ledolgozom a 8 órámat ;) - nagy segítségem lesz munka közben a telefonomon a farmos app

Holnap este jelzek, hogy sikerült...

feki13 és Fätum kedveli ezt.
  6. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    még egy kis információ az eventhez:
    a mini-játékok során is tudsz termésnövelő bónuszokat szerezni, ezeket a Dobozban találod a Váza ikon alatt, az elhasználódó fülön.
    Mindkét növényhez van egy-egy féle bónusz, ezeket is aratás előtt kell aktiválni, 30 percig hatnak - ami jó bennük, hogy nem foglalnak rekeszt és a hatásuk összeadódik: például, ha aktiválsz kettő darab Bogárszemű bokor bónuszt, akkor +2 termést tudsz aratni a földekből. Figyelni kell rá, hogy azt a bónuszt aktiváljuk, amilyen növényünk éppen beérett (nekem sikerült egyszer a másikat aktiválni).
    Ugyanígy szerezhetünk az Álszúrszop fákra ható bónuszt és az Ál-Kroki ólakra ható bónuszt is, ezek felhasználásra is érdemes figyelni.
    Sok sikert az eventhez, még mindig több mint egy hét van a végéig!

7. Dolphin

Szia,
    az event egyik feladatsorának a nyereménye az új fa, abban tudod megszerezni, ahol az Ál-Krokikat számolja be a rendszer. 1080 Ál-Krokinál tudod az alap fákat megszerezni, 2 db-ot kapunk az eventben.
    Itt tudod a 4 feladatsort és a megszerezhető nyereményeket ismét átolvasni:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/kockás-mocsár-történetei.26544/#post-1457047
    Sok sikert, még több mint egy hét van vissza az eventből.

8. Dolphin

Szia,
    az eventhez 4 feladatsor tartozik, a 4 event kellékből kell a megadott számút megtermelnünk ahhoz, hogy a jutalmakat át tudjuk venni. Minden learatott kellék és minden Mocsári dolgok ládájából nyitott kellék beszámításra kerül, ténylegesen nem kell beadnunk.
    Itt tudod átnézni (ismételten) a feladatsorokat:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/kockás-mocsár-történetei.26544/#post-1457047
    Az event teljes teljesítéséhez mindkét növényből 6.000 db-t kell megszerezni, az Álszúrszopfa terméséből 6205 db-ra van szükségünk, és Ál-Krokiból 1305 db-ot kell összehoznunk. Természetesen, ha nem szeretnéd az összes jutalmat megszerezni, ennél kevesebb is elegendő, hisz a felhő, dekorok, új fa és ól nem a listák végén szerepelnek.
    A két növényből és a fatermésből tudjuk az Ál-Kroki eleséget lekeverni a malomban, amennyiben nem szupertáppal tervezünk etetni.
    A mini-játékokból tudunk bónuszokat is szerezni, amelyekkel az aratáskori hozamot tudjuk növelni, de minden event kellékre hatnak a megszokott hozamnövelő bónuszok is.
    Az event végén az eventhez kapcsolódó összes kellék (növények, fatermés, ólak, fák, állatok, bónuszok, tápok) az ismertetőben megadott értékben visszaváltásra kerülnek.
    Sok sikert a folytatáshoz!

Luminary és Forradalom kedveli ezt.
  9. Hilda_Brown

Hilda_Brown Fórum-zöldfülű

Köszönöm, ez már megvan :)

Egyelőre 5db +2-esem és 11 db +1 van a növényekhez. A fához és a krokihoz majd a vége felé használom föl, amikor már a legtöbben lesznek, hogy a legtöbbet hozzam ki belőlük. Holnaptól a krokikra fekszem rá.

Szép napot :)

Dolphin kedveli ezt.
  10. Flowers66

Flowers66 Fórum ismerője

A legelején kiakadtam a bonyolult event leírástól, és nem akartam ezzel az eventtel foglalkozni. o_OAztán csak neki kezdtem, és anélkül csináltam meg, hogy elolvastam volna bármit is. Tényleg! :)Rutinos játékosként csináltam, és így utólag mondom, tényleg jó kis event ez. Hiszem , hogy sok játékostársam is ezért ad 1-est, mert nincs kedve olvasni ezt a bonyolultnak tűnő játékleírást. De nem az! Sajnálom, hogy elhamarkodott voltam az elején. xD

jófarmerlány kedveli ezt.
  11. libuskafarm

libuskafarm Fórum admirálisa

Sziasztok.
    Ma végeztem volna én is, ha lenne elég bogárszeműm. Még kell 5 feladat, amibe csak az kell. Remélem holnap. A mocsarasból dupla annyit kaptam, sőt többet is. Na ez a szerencse kérdése. Még véletlenül sem ad egymáshoz közelítő mennyiséget. Sajnálom, hogy nem próbáltam bevetni az összes bónuszt arra ami összejött, hátha akkor meglett volna. De mindig spórolós vagyok. Sebaj, remélem holnap is lesz egy nap :) A tanulópénzt mindig meg kell fizetni :)
    Végülis nem volt rossz, de szeretném holnap elfelejteni az egészet :D

12. Farmom1024

Farmom1024 Utánpótlás-írogató

Lassan vége az eventnek és nekem nem ad növényeket. A fa és az állatok már bőven megvannak. Mit csinálok rosszul?

13. -Sudden-

-Sudden- S-Moderator Team Farmerama HU

Szia.
    Ahogy a kombinációk és jutalmak fület nézed, láthatod, hogy csak akkor kapsz magot, ha 3-as vagy 4-es számmal dobsz megfelelő kombinációt.
    Hoztam képet az ismertetőből, amelyen jelöltem, hogy milyen kombinációkért jár event mag.
    Próbálj meg minimum hármas és négyes drilleket dobni minimum, hogy kapj magot de figyelj arra, hogy a hármas és négyes különböző magot dobnak.
    Sok sikert.

Farmom1024 kedveli ezt.
  14. Farmom1024

Farmom1024 Utánpótlás-írogató

Hálás köszönet! Nagyon bonyolult ez nekem. Már 10.000 álszupszop fám van, de alig van növényem. :( Remélem még be tudom hozni ezt a hátrányt.