Kuncogó kuckó | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: kukac42, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. jófarmerlány

jófarmerlány Fórum császára

Sziasztok kuckólakók!
    Vagyok ám én is, de inkább csak olvasó-tetszikelő módban, állandó "rohanó" tempóban vagyok!:(
    Olvasom, kertészkedtek néhányan, jó lenne már egy picit melegebb-naposabb idő és főleg eső,eső és eső.....minden mennyiségben, olyan száraz és poros minden, egy kis "lemosás" jól jönne a növényekre,fákra.
    A "Deszkás" eventet megcsináltam, indultam Imi* tenyésztős versenyén, lezavartam 4 kört a teknősökből, nem igazán "ugráltak":)
    Nagyon régen láttam itt kukackát, ki tud róla valamit, miért nem jön? Remélem nem beteg.
    Szép, pihentető szombat délutánt mindenkinek!

Kergekacsa, zsani_apja, nyific és 3 más kedveli ezt.
  2. nyific

nyific Fórum elő legendája

Sziasztok! Mi is megjöttünk a birtokról... minden rendben volt.... kifizettük a kertészt, még egy-két jótanáccsal ellátott minket.....
    Igen nagy a szárazság, mivel a víz még el van zárva, ezért az utcai kútról hoztunk vizet, hogy legalább a kissebb fenyőket, tujákat kicsit megöntözzük.... nehogy tönkremenjenek..
    Most már jön a jobb idő, lehet lemosópermetezni is....

Györgyikém gratulálok! Most már reménykedhetsz, hogy nemsokára nagyi leszel.... gondolom várod már nagyon...:)
    Nem tudom kukaccal mi van, most én is elég régen beszéltem vele,.... el vagyok foglalva magammal.... A gerincbajomnak még nincs vége, még egy újabb nyaki gerinc MR-t csináltattam, most várom a leletet, és vissza a Dokihoz...:music: A derekam meg csak fáj... annyit már tudok, hajolgatni tilos, cipelni tilos... kertészkedni tilos.... hogy mit szabad?
    ezek után el tudjátok képzelni, ugye?:sleepy: Na de majd hamarosan kiderül.....

Utoljára szerkesztett: 19.3.22
  3. jojan60

jojan60 Aktív író

Üdvözlet Minden Kuncogónak, némi kihagyás után újra Köztetek :)) Csak azért, nehogy megijedjen Valaki : Amikor távoztam : Pécsen éltem, azóta visszaköltöztem szülőföldemre, s kert végében folyik a Tisza.. Most ott gyógyítok, hol egykor Jó-apám gyógyított majd 35 évig.. Nick-jeim : DCveréb, jojan60, jojan0691 ( ez most a legnagyobb ) Titeket és a jojan60 farmom egy véletlen szerencse adott vissza.. Még praktizálok, s ha Valakinek szüksége lenne tanácsra, úgy mint rég, szívesen segítek, ha tudok..
    Ölelő üdvözlettel : Doki / már Nagyrév-ről / :)))

bündihugi, Ms.AbyZu, Koppi és 9 más kedveli ezt.
  4. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Jéééé a Doki:inlove:
    De örülök Neked! Remélem jól vagy, már kezdtem aggódni. Sokan abbahagyták a régiek közül a játékot és mindig örülünk ha visszatérnek a kedves régi ismerősök:)
    És majdnem elfelejtettem: Boldog névnapot kívánok Neked!

Utoljára szerkesztett: 19.3.22
    zsani_apja, Samborg, mimi és 6 más kedveli ezt.
  5. nyific

Szia Doki itt is!... Hát persze, hogy megvannak a régi farmok..... tudod..feladni soha!;)
    Én biztos voltam benne, hogy megtalálod, örömmel üdvözöllek újra itt a Kuckóban.:)

zorcso, zsani_apja, Samborg és 6 más kedveli ezt.
  6. jojan0691

jojan0691 Aktív író

Nagyon Köszönöm !!

nyific, zorcso, zsani_apja és 6 más kedveli ezt.
  7. Kergekacsa

Kergekacsa Fórumfelvigyázó

Sziasztok!

Györgyi, Doki nagyon örülök Nektek. Ha így megy visszatér a régi pezsgés a Kuckóba:inlove::inlove:
    Ma kirándultunk egy jót, Fehérvár, ha már ott voltunk irány tovább Budapest.
    Egy-két apróságot még beszereztem az új konyhába:)

nyific, zorcso, zsani_apja és 7 más kedveli ezt.
  8. jojan60

jojan60 Aktív író

??? Vagy Mindenki alszik, vagy Mindenki ,,dógozik a fődeken" ??

nyific, zorcso, zsani_apja és 2 más kedveli ezt.
  9. mimi

mimi Fórum elő legendája

Gratulálok az ifjaknak! És nektek![​IMG]
    Ez nagyszerű, hogy újra köztünk vagy!! Szívből örülök neki! :inlove: Remélem, jól vagy, a covid se bántott!
    [​IMG] Névnapod alkalmából szeretettel ölellek, Isten éltessen sokáig!

És Fehérváron milyen jó lett volna ha felhívsz, odamentem volna egy ölelésre. :)

nyific, zorcso, Tavirózsa és 6 más kedveli ezt.
  10. jojan0691

jojan0691 Aktív író

Nagyon Köszönöm !!

apropó : Covid ! Mi Hétfőtől megint kénytelenek vagyunk zárni, mivel én szorgalmasan tesztelek, és sajnos sok a pozitív :(( Elfogyott az oltás adta védelem mely kb. 3-4 hó alatt elvész, infó hivatalosan semmi, azt sem tudni, melyik variáns fertőz, de EZ most Keményen odavág.. Tanácsot ebben a kérdésben nem tudok adni, mert nincs igazán biztos, és felelősség mentes válasz..

mimi, nyific, zorcso és 4 más kedveli ezt.
  11. DCveréb

DCveréb Fórum biztosa

Mivel ráérek, s Mást sem zavarok, írok pár sort, szigorú Magánvéleményként !! Magyarország 2022 címmel, mely a ,,hazaköltözés" rövid kivonata...
    Na szóval !!! Pécsett eltöltött majd 30 ! év után , ,,rám tört" a Nosztalgia, és a szunnyadó Honvágy... A mindennapok egysíkúak voltak, a munkám, ( amit ma is szeretek, és csak ez az oka, hogy dolgozom ! ) fennakadás nélkül zajlott, labor, ultrahang, gyors szakorvosi segítség ?? : 1 telefon, hisz Mindenkit ismertem, és már ment is, mert Ők tudták, én ok nélkül nem küldtem Senkit.. Azután jött 2019, amikor döntöttem, VISSZA-költözöm, az általam otthagyott, szívet melengető ,,őshazába" ... Semmi cicó, semmi információ szerzés, : Én Megyek !! HÁÁÁÁT.... :( Átjöttem a Dunán, : mínusz 100 év... :(( Átjöttem a Tiszán, minimum, megint 100 év... ) Elkezdtem dolgozni, ( de Senkit nem ismerek !! ) majd körbe nézve látom, Orvos??? csak helyettesít, 11 !!! körzet ottlakó orvos nélkül, ügyelet : ( No comment ) Visszatérve hozzám, éreztem, ....-ba léptem, hisz a megyei ,,szakértők" is arra kértek, ez NEM PÉCS, hallgassak.. Azóta úgy dolgozom, : Amit lehet megteszek, de ez a Világ nem az, amit itt hagytam... Eltűnt minden, ami egykor jól működött, ahol most élek, 1500 fős település ma : 600 fő, munkahely semmi, ami ITT volt, eltűnt, és megszakad a szívem.. Betegek ?? Üdvözöltek mint orvost, aki oda költözik, ahol a madár sem jár.. Első részben ennyit, majd, ha nem jön rám a ,,kötelező" reggeli, és a velejáró : ,,most lepihenek", és Benneteket sem untat, megírom a II. részt !!

brozsa, Kergekacsa, bündihugi és 9 más kedveli ezt.
  12. nyific

Sziasztok! Az idő ma is kiváló volt, nagy sétát tettünk a Várban......:)
    Dokikám amit leírtál számomra világos, és elkeserítő is egyben.... megértem, hogy fáj a szíved.. Édesapád biztos örül, hogy a közelében tudhat téged....részemről jöhet a II. rész, szívesen olvasnám...
    Holnap laza napom lesz, fodrász van beütemezve, szokás szerint...

Kergekacsa, Samborg, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
  13. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Ezzel a mínusz 100 évvel nem mondassz újat nekünk, akik itt élünk "keleten". Nem véletlenül akar mindenki a Dunántúlra menni innen:(. Egy időben az én lányaim is mondogatták, hogy a sötét elmaradott keleten nem nagy jövő vár a fiatalokra. Mindenben el vagyunk maradva, de legfőképpen a bérekben, ami kissé közelebb vinne bennünket a "nyugathoz". Amikor lehozzák, hogy a statisztika szerint mennyi az átlagfizu, mi csak pislogunk:( Ezt az átlagbért a vejem és a lányom is 3 munkahellyel teremtik elő. Vejem mentő szakápoló, hétvégi ügyeletet vállal a hétvégi orvosi ügyeleten és bevállalja a helyettesítéseket+ biztosításokat (rendezvények, ahová mentő is kell). Párja a nagyobbik lányom Vásárhelyen dolgozik gyógyszertárban mint szakasszisztens (vállalkozásban), helyettesítéseket vidéken is (múlt hétvégén BP-en volt 2 napot), + heti 2 délután fogorvos mellett szakasszisztens. És csodálkozom, hogy nincs unokám. Mégis hogy lenne, mikor alig találkoznak... Itt maradt az írásom, mert közben kikísértem a vejemet, aki délelőtt szabadult a 24-ből(OMSZ), megvárta az ebédet, kicsit beszélgettek még a kisebbikemékkel, majd ledőlt, mert kissé nehéz éjszakájuk volt. Míg ő aludt, megérkezett a nagyobbikom aki dolgozott délig. Ő is megebédelt, majd elment haza, ránk hagyta a párját, aki közben jót aludt. Összefolyik nekik a hét, a hónap, alig vannak itthon és együtt. Bizony gyalázatosan el van hanyagolva a keleti országrész minden tekintetben.....
    Várom a folytatást Doki:)

Kergekacsa, Koppi, Samborg és 3 más kedveli ezt.
  14. DCveréb

DCveréb Fórum biztosa

Nos, folytatom az életem eme szakaszának naplóját...
    Arról könnyebb lenne írni, mi van még meg, mert rövid lenne.. Az általam úgy szeretett 3 település, de főleg Nagyrév és Tiszainoka, bár gyönyörű a környezet, de szép lassan kihalnak.. Új épület alig, sokat nem is laknak, mindkettő zsák-település, annak összes hátrányával.. :( Itt, a Tisza és a Holt-Tisza között már 1-2 Milla egy parasztház, igaz, újítani kell, hisz már nem lakják.. Gyermek alig, az óvoda és iskola is majdnem üres.. A néhai nagy bolt bezárt, élelmet csak két ,,kisboltban" lehet venni, és ennyi... Ruhát, vasszerszámot, magyarul élelmen és takarító szereken kívül mindenért utazni kell.. Munkahely = semmi... A valaha jól működő konzervgyárnak, borászatnak Hűlt helye.. Munkába 30-100 km között utaznak, Akik dolgozni akarnak.. Kultúrház, ,,Mozi" megszűntek.. Itt , Réven 900 lakos tűnt el, Inokán már csak 260 a lakosság.. Iszonyú kontraszt nem Pécshez, hanem 30 évvel ezelőtti önmagához is az egész Tiszazug, annak minden településével.. Értetlenül nézem a néhai nagy üzemeket, mivé lettek.. Csak párat sorolnék, melyek munkahelyet adtak anno, ma omladoznak.. Tisza cipőgyár, BVM, Panofix szőrmeipari vállalat, Kecskeméti konzervgyár Tiszakürti telep, Délalföldi pincegazdaság szintén Kürti-telep, s nem utolsóként, Nagyrév-Tiszainoka-Tiszakürt virágzó Tsz-e, Mind a múlté, és még sorolhatnám.. Nem , hogy nem működnek, vannak közöttük, melyeket a földdel tettek egyenlővé..
    Picit az Egészségügyről.. Szolnok megye, hol első, hol második az orvoshiányban, ( két Kolléga nyugdíjba megy, már elsők vagyunk )
    s hogy ez mit jelent ??? A múltkor megszámoltam, mennyi orvos hiányzik Szolnokig, ez öt Település, 8 orvosi állás üres, csak helyettesítik, már ahogyan.. Ha nincs orvos, lehet utazni oda, ahol talán van, ezért legtöbben egyenesen Szolnokra mennek.. Vagy például ide, mert itt minden nap van rendelés.. És szinte könyörögnek, vállaljam a kártyájukat, mert a helyettes csak 2-órában, és nem is minden nap rendel Náluk.. Eddig talán 100 Beteget vállaltam, mert én menni nem tudok, itt dolgozom, itt rendelek...
    Én másra emlékeztem, és most keserűen szembesülök azzal : Mi is lett a Szülőföldemmel.. Dolgozom.. Napi 24 órában hívható vagyok, mert ezeknek az Embereknek már a Tanács is segít, Merre, Kihez induljanak el, ha lázas a gyermek.. Mostanra sajnos beláttam, a hétvégén ki kell kapcsolnom a telefont, mert én leszek Hétfőn fáradt.. Kiírtam magamból ami fáj, elnézést, ha untattam Valakit...

brozsa, sutimami57, Kergekacsa és 10 más kedveli ezt.
  15. nyific

Nagyon elszomorodva olvastam az írásodat...és érzem mennyire elkeseredett vagy, mert egy személyben kevés vagy,hogy megoldj ennyi egészségügyi problémát,és segíts ennyi sok emberen.Tudom,hogy mindent megteszel,és mikor ki vagy kapcsolva,akkor is a problémákon gondolkozol.
    Az egyéb helyzet amit meg leírtál ,hát..no comment.
    Üveggyárunk is volt..cukorgyárunk is volt..most meg semmink sincs.
    Veled vagyok lélekben,teljesen megértlek.Csak annyit tudok mondani,hogy tartsál ki,vigyázz Magadra,mert nagy szükségük van ott Rád az ott élő embereknek!

sutimami57, Kergekacsa, Ms.AbyZu és 7 más kedveli ezt.
  16. mamarygen

mamarygen Fórum elő legendája

Sziasztok Kuncogós Gazdák!

Szia jojan0691, DCveréb Játékos!

Üdvözöllek ismét a fórumon, a játékban.

Szeretnélek megkérni, figyelj a hozzászólásaid tartalmára, lehetőleg kerüld a napi politikai állapotok jellemzését, a valós életben fellelhető nehézségek elemzését, következtetések levonását.
    Itt a játék hivatalos fórumán a szabályzat értelmében ezeket a témákat ajánlatos elkerülni.
    A fórum szabályzata
    Bizonyára vannak privát lehetőségeitek, ahol erről eszmét cserélhettek a topiktagokkal, játékostársakkal.
    De van olyan platform is, ahol ilyen témák megengedettek.
    Kérem, ott beszéljetek ezekről.

Köszönöm az együttműködésedet, együttműködéseteket.

Kergekacsa, nyific, jojan60 és még 1 ember kedveli ezt.
  17. mimi

mimi Fórum elő legendája

Számítok rá, kérlek, ha tudod, folytasd, unalomról szó sincs. :)

jófarmerlány, josie, nyific és 4 más kedveli ezt.
  18. sosoump

sosoump Fórum nagymestere

Kívánok Neked szép estét, ha még ébren tudsz lenni:D

Nem!!!! nem untatsz:inlove: "faltam" soridat. Köszönöm szépen, hogy vagy:inlove::inlove::inlove:

Minden elképzelhetö jót kívánok!!!! További munkádhoz:inlove::inlove::inlove:

jófarmerlány, Kergekacsa, Koppi és 2 más kedveli ezt.
  19. mimi

mimi Fórum elő legendája

Sziasztok!
    [​IMG] Ez is kész: elértem a szigeten a 600. szintet.

20. nyific

Sziasztok! Mimikém nagy gratula Neked!:)
    Kedves Mamarygen... én megértelek, hogy figyelsz ránk, és.... de kérlek ne bántsuk Dokit... szerintem, nagyon őszintén... Ő csak egy helyzetjelentést írt itt.... Most költözött vissza a szülőfalujába,ha úgy tetszik, ahogy Ő írta Őshazába... és megdöbbent, hogy 30 év alatt mi történt ott... és hová "fejlődött " ez a vidék....
    Nem politizálunk... már szinte semmit nem merünk írni, csak, hogy süt a nap, esik az eső.,.,

Ez a topic még él.. és szeretnénk, ha életben is maradna... szeretjük a farmunkat, és néha beszélgetni is jó....Igyekszünk a szabályokat betartani.
    Ugye megértesz minket Mamarygen? Köszönjük.:)

Utoljára szerkesztett: 21.3.22
    ljanika6, mimi, sutimami57 és 8 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.