Kuncogó kuckó | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: kukac42, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. terika01

terika01 Fórum admirálisa

Sziasztok! Nekiálltam az eventnek, jutok, amíg jutok alapon, mert ennyi gaz.......:wuerg: nem hiszem, hogy le tudom termelni. Na meg a tojás festés, ki tudja, hogy sikerül. Meglátom, meddig jutok, ha úgy érzem, hogy nem megy, abbahagyom.
    Ninett, remélem, minden rendben lesz, és a biztosító kifizeti a károtikat.
    Mimi, nem lehetett kellemes kaland ez a foghúzás, de túl vagy rajta, hamar gyógyulj meg.

ljanika6, Kergekacsa, iboly54 és 5 más kedveli ezt.
  2. mimi

mimi Fórum elő legendája

Na jó, így könnyű. :) Ő a feleséged is, nem? ;)

Igen, köszi az infót, azóta már én is tudom. Kb. a 13.szintig kell max pontokat szereznem. Naná, hogy elfelejtettem bejönni indítani. Ugyan mondták, hogy ne cipeljek, sikerült vagy 15 kilót összegyűjteni a boltban. Pedig csak három cserepet akartam venni. :D:D
    Fogam meg majd karácsonyra talán lesz. ;)

Hogy vidámkodjunk kicsit:

Lackfi János: VEGYES GYÜMÖLCS
    Mindenkinek van egy alma,
    Aki nincs meghalva,
    Mindenkinek van egy szilva,
    Aki megpuszilja.
    Mindenkinek van egy körte,
    Aki összetörte,
    Mindenkinek lesz így pálinkája,
    Tiszta, mint az ég.
    A szerelem kékes lánggal égve
    Fájón mar beléd,
    Másnap a fejed, mint oldott kéve
    Omlik szerteszét.

És hogy tudjatok választani:
    Káposztás kifli: Fél kg diabestar liszt, 30dkg pirított káposzta, 10 dkg teavaj,2 tojás,3 ek.tejföl,3dkg élesztő kis tejben futtatva, só, bors. Összegyúrni, rá sajt, köménymag, vagy amit szeretünk, egész mák, szezámmag.

.....................................
    Hol vagytok?
    Jöttem, és már megint csúsztam. :(
    Ha több eventet nem csinálok, egyszerűen ellustul az agyam, elfelejtek időben bejönni. :( De azért éjszakára már kis földbe kerül a gaz.

Elköszönök, aludjatok jól, kevés tévézés után alvás lesz, már ásítozok. :)

Utoljára szerkesztett: 17.4.19
    ljanika6, Kergekacsa, terika01 és 6 más kedveli ezt.
  3. nyific

nyific Fórum elő legendája

Az egészségügyről nem nyilvánítok véleményt.... persze van véleményem.... általában mindenről van...
    de most erről nem nyilatkozom, mert féltem a papírt...:oops:
    Mikor úgy döntöttem, hogy elkezdem az eventet,... szerintem nem voltam teljesen magamnál.. csak félig..
    ez a festés nem is olyan egyszerű... nem írom le, szerintem kiknek való...:music:
    Nem baj kicsit még szórakozom vele...... aztán, ha megunom a szivatást..... abbahagyom.
    Mimikém ez a kifli jól hangzik,.... de azért van benne kalória;)

ljanika6, Kergekacsa, mimi és 6 más kedveli ezt.
  4. olegka9

olegka9 Fórum biztosa

Azt hiszem én sem voltam teljesen józan mikor bevállaltam ezt az eventet. Még ennyi gaz. A kevesebbekkel is nehéz volt.
    De hát a kihívás.... xDxD

ljanika6, Kergekacsa, mimi és 4 más kedveli ezt.
  5. ricsi908

ricsi908 Fórumőrült

Nem voltál teljesen józan??? o_O Aham! A meggysör, ugye???xD
    De egyébként ez tényleg nem normális dolog amennyi gazt kérnek.
    Ő bizony!:) És milyen nagyszerű farmfeleség! Büszke is vagyok rá, hogy a barátom!:D:inlove:

A kórházakról és az egészségügyről nekem jó véleményem van. Amikor bent voltam tavaly előtt
    itt a Jósa András Kórházban a kéztörésemmel akkor semmi panaszom nem volt. Orvosok, ápolónők,
    mindenki nagyon kedves volt. A beteghordó még meg is nevetettet mikor a műtőbe vitt, mert
    látta rajtam, hogy be vagyok picit tojva. A kaja se volt rossz. A második napon karfiollevest kaptunk
    és valami isteni finom volt. És a wc-k is tiszták voltak.

ljanika6, Kergekacsa, mimi és 4 más kedveli ezt.
  6. olegka9

olegka9 Fórum biztosa

Hmmm. nem utasítottam volna el egy kis pohárkával xD.

ljanika6, nyific, mimi és 5 más kedveli ezt.
  7. ricsi908

ricsi908 Fórumőrült

Ezt én is szívesen megkóstolnám!:music:

ljanika6, Kergekacsa, nyific és 6 más kedveli ezt.
  8. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Az előbb tettem le a lantot, azaz a kocsit.
    Délután apósomnál voltunk az öreg diófát kellett kivágni. Volt rá mester, de elkérte az árát rendesen, ám úgy szólt a megegyezés, hogy a fát is vigye el.
    Kétszer fordultak és gyakorlatilag a forgács és némi gally maradt utánuk.
    Közben apósomnak gyorstalpalót tartottak láncfűrész élezésből.
    Az Öreg majd' hanyatt esett, amikor megtudta a mester gépének az árát: 450000 Ft.
    De, ezzel két kilométer líciát is le lehet vágni, mondta a srác aki jó negyvenes volt.

Milyen jó, hogy NEM csinálom az eventet, már belefulladtam volna és hol van még a Húsvét?? !!

Rettenetesen éhes voltam és gondoltam kaja előtt mérek egy cukrot. 5,4 volt.
    Ez, miután kettes diabéteszes vagyok jónak mondható.
    Nekiültem és jó kis császár szalonnát ettem erős paprikával és egy jó hideg sörrel.
    Bejöttem a farmra arattam, vetettem és lassan teszem el magam reggelre, mert 1/2 5 kor kelés van...:)

Utoljára szerkesztett: 17.4.19
    ljanika6, Kergekacsa, nyific és 5 más kedveli ezt.
  9. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

Szép Jó reggelt Kuckólakók !

Elröppent az éj, hamar...:)

ljanika6, Kergekacsa, terika01 és 5 más kedveli ezt.
  10. Koppi

Sziasztok !

Na mire nem jó a másik én? Többek között a dupla hsz. elkerülésére...:)
    Szia Franciska !
    Inkább maradok a világos változatnál...:)

Szia !
    Íme itt a reggel, de még szükségem volt a villanyra amikor kinyílt a szemem...
    Amikor még doliztam reggel fél 5 kor keltem, ha nappalos voltam.
    Nálunk két műszak volt nappal és éjszaka. Mi 12/24 órás váltásban dolgoztunk.
    Jó volt, mert sok szabadidőnk volt. Ha szombat reggel mentünk haza, akkor a hétfőt szabadnapként kezdtük és utána jött a kedd nappal.
    Ám ez az előző rendszerben volt..abban "átkosban" amikor a szombat szabad volt...
    Utána jött a váltás és folyamatossá vált a "munkarend"..:(
    De maradt a 12/24...
    Egy időben bevezették a 12/12-őt de szerencsére nem tartott sokáig. Úgy dolgozni, nagyon fárasztó....
    Legyen szép Napotok és kellemetes görnyedést aki csinálja az eventet. :)

11. olegka9

olegka9 Fórum biztosa

Szép reggelt!

Itt a kávé!

12. Koppi

Köszi a kávét, de ma hab nélkül ittam reggel fél 5 kor...:)

Utoljára szerkesztett: 18.4.19
    ljanika6, Kergekacsa, terika01 és 4 más kedveli ezt.
  13. mimi

mimi Fórum elő legendája

Na én nem nézem, menni gaz. Leszedtem kettő és fél földet, a mamutok és tárházak maradtak, és ott amennyi terem (és nem felejtem el időben leszedni), azzal dolgozom. Most 10-zel vagyok kész.
    Ezt mondom én is, nem mindig az EÜ a probléma, hanem az emberi tényező. Lehet bármilyen munkát jól és derűsen, vagy folyton panaszolva, rossz kedvűen.
    Szerintem egy csomó ember egyszerűen nem szeret dolgozni. És mi, előző nemzedék is hibásak vagyok, hiszen tőlünk tanulták. (Akinek nem inge.... ;))
    Én ma gránátalmás sört ittam. :p
    Te Dani! Mindig kijavítod, ha valaki nem helyesen ír. De a stílushibát is javítani kell. ;) Miért gügyögsz? KösziKE...
    (Általában a kicsinyítést kiírtotta belőlem/ünk a magyar tanár a főiskolán. Még a gyerekeknek se!)
    Nem sikerül nekem hozzászokni ehhez az új stílushoz.

ljanika6, Kergekacsa, terika01 és 4 más kedveli ezt.
  14. nyific

nyific Fórum elő legendája

Sziasztok!:) Event halad, de elég nyögvenyelősen...:music: mikor lesz ebbőlharmincvalahány ezer,
    lehet azt már meg sem érem..xD

Milyen korán kelők vannak itt... Danikám Te még dolgozol? miért nem élvezed a nyugdíjas éveket...:)
    Mimikém gránátalmás sör.... még nem is hallottam ilyenről... ezek szerint foghúzás után ezt kell inni.
    Így már értem.;)
    Ma én is megcsinálom a 10 tojást, hogy milyen sikerrel?.. na az majd kiderül..:music:

ljanika6, Kergekacsa, Koppi és 5 más kedveli ezt.
  15. mimi

mimi Fórum elő legendája

Nem igazi sör ez, de jó íze van. Drága, ezért ritkán lumpolok. :D

Ne vagyok túl sikeres, mert a remegés nem használ a szép festésnek. A MEO meg nem veszi át, ha nem pontos a másolat ;)
    :cry:

16. ricsi908

ricsi908 Fórumőrült

Sziasztok! :D
    Kitört a hosszú hétvége!!! Pihenésképpen ablakpucolással kezdem a négy napot. :oops:
    Ez a holnapi terv, aztán meglátom, hogy alakul.
    Ilyenről még én se hallottam, de biztos finom lehet. Fogom keresni már szombaton is!:)
    Jól néz ki a kávé! Még így estefelé is fincsi! Köszi!!!:music:

Eddig csak az ajándékjátékot játszottam le a festésből, de az jól sikerült. Most azt várom, hogy a
    malom bekavarja a lassítót. Nagyon sokáig készül.-.-

17. mimi

mimi Fórum elő legendája

Ricsi ne keresd! Mangós, nem gránátalmás. :D Csak épp arra gondoltam és mindjárt el is képzeltem.
    Holnapi nap a sütésé. Lesz kenőcsös is meg pogi.

ljanika6, Kergekacsa, nyific és 4 más kedveli ezt.
  18. olegka9

olegka9 Fórum biztosa

Sziasztok!
    Eventem nekem is elég lassan halad. Nyolcadikat fogom mindjárt csinálni. Mire rájöttem a festék keverésére az elvitt egy kis időt.
    Mimikém milyen az a kenőcsös? Recipe esetleg?

..........................................................
    ui.: Becsukom az ablakomat. Megyek aludni.

Jó éjt mindenkinek.

Utoljára szerkesztett: 18.4.19
  19. iboly54

iboly54 Fórum elő legendája

Jó reggelt! Szép napot! :)

Már gyönyörűen süt a napocska, remélem ilyen szép lesz az egész hétvége :)
    Egy kis kávé....

Tegnap megpucoltam a tyúkokat a leveshez, csak 2 kisebbet sikerült szerezni.Egyre nehezebb hozzájutni házi tyúkhoz, a bolti meg o_O ma nálam is sütés lesz :) szeretnék időben végezni.
    Event.... hát aki kitalálta ezt a tojásfestést :oops: no mindegy, valamennyi csak meglesz abból is. Jönnek a kislányok délután, majd ráállítom őket :D

20. mimi

mimi Fórum elő legendája

Ne haragudj, csak most olvastalak. A recept:

Kávészelet villámsüti
    Hozzávalók a piskótához:
    4 tojás (6 tojás)
    12 dkg kristálycukor (18 dkg kr.cukor)
    12 dkg finomliszt (18 dkg finom liszt)
    fél csomag sütőpor (6 g) (12 gr )
    A krémhez:
    3 kanál finomliszt (5 ek)
    2 dl fekete kávé kihűtve! (2,5 dl)
    1 tojás (2 tojás)
    18 dkg porcukor (25 dkg)
    18 dkg szoba-hőmérsékletű vaj (25 dkg)
    A tetejére:
    10 dkg étcsokoládé (15 dkg)
    1 teáskanál olaj (2 tk)
    Elkészítés:
    Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
    A tojásokat a cukorral habosra keverjük (fehéredésig), majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és ezt már a kézi mixer vagy robotgép alacsonyabb fokozatán keverjük.
    Sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott/lisztezett tepsibe egyengetjük a tésztát és az előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 8 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)
    A megsült piskótát süteményrácsra borítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni!
    A krémhez előveszünk egy öblös aljú tálat, mert abban sokkal könnyebb simára keverni. A lisztet a tojással gyors keveréssel, fakanállal simára/csomómentesre keverjük. Majd fokozatosan felengedjük a kihűlt! fekete kávéval. Egy lábasba öntjük, majd alacsony lángon, folyamatos, gyors keverés közben besűrítjük. Elzárjuk alatta a tűzhelyet és hideg vízbe állítva a lábast, kevergetve, teljesen kihűtjük a krémet.
    A vajat a porcukorral kicsit kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a kávés krémet és még habosítunk rajta egy kicsit.
    A krémet rákenjük a kihűlt! piskótára egyenletesen.
    A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, simára keverjük az olajjal, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét.
    Egy órára hűtőbe tesszük dermedni a süteményt, majd forró vízbe mártott, éles késsel hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.

Csak részletes, nem tart soká. Remélem. ;)

Utoljára szerkesztett: 19.4.19
    ljanika6, Kergekacsa, iboly54 és 5 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.