Kuncogó kuckó | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: kukac42, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !
    Kellő mennyiségű szupertáppal könnyedén meg tudod csinálni...:)
    Nekem is kész van eddigre. Laza kis event volt.

Utoljára szerkesztett: 9.1.20
    jófarmerlány, terika01, mimi és 8 más kedveli ezt.
  2. nyific

nyific Fórum elő legendája

Sziasztok! Benézek kicsit, csinálom a tenyésztőst... ma nálunk is szürke volt
    az idő.. de semmi nem esett nappal...
    A holnap kezdődő eventet ki csinálja, az első könnyű nem kell csak felröpi, meg elég pajtakészlet...
    Mindenesetre én felröpit kérek! Régi képeslapot, mert gyüjtöm...;)

Adruka98, jófarmerlány, terika01 és 8 más kedveli ezt.
  3. iboly54

iboly54 Fórum elő legendája

Sziasztok! Szép estét :)

Elkezdtem a tenyésztést, ma még végezni akarok vele :)
    Ezeket a 24 órásakat kihagyom, nincs kedvem kapálni :)
    Ma leszedtük a karácsonyfát, fájó szívvel váltam meg tőle....még mindig nem potyogott. Takarítás is meg volt, holnapra még a törölgetés azért megmaradt.
    Itt nagyon szép idő volt délután, sütött a nap, sétáltam egy órácskát :)

jófarmerlány, terika01, mimi és 5 más kedveli ezt.
  4. nyific

Ibolyom itt nem kell sokat kapálni, csak kétszer, és egy farmterületen... a felröpi meg napi kétszer vagy jön vagy nem...
    Mi már leszedtük a fát... szép volt, az ünnepi hangulatnak vége, de most jön a farsang... reméljük a január hamar elmúlik, és a február már jelzi, hogy nemsokára itt a tavasz..:)

Adruka98, jófarmerlány, ildiko44 és 6 más kedveli ezt.
  5. terika01

terika01 Fórum admirálisa

Sziasztok! Kicsit ritkábban vagyok, mert kicsit kevesebb az időm. A héten minden napra jutott valami, még munka után, Hol egy masszázs, hol egy kis bevásárlás, ma fodrász. A masszázs, az nagyon jó:D az utóbbi időben egyre rosszabb lett a derék fájásom, reggel nagyon nehéz kiegyenesedni, bár a forró zuhany segít, de eltart egy darabig, míg el tudok indulni. Gyógyszereket csak végső esetben szeretnék szedni, így most masszázsra járok, sok hasznát még nem tapasztaltam, de nem megy egyik napról a másikra, ki kell várni a hatást. Aztán újra iskolába járok:p minden keddem erre megy rá, de ahhoz, hogy majd vizsgázni tudjak, tanulni is kell:sleepy: sok kedvem nem volt hozzá, de nem nagyon kérdezték meg:D:music:
    A tenyésztős kész van, semmi említésre méltó állatom nem lett, ezzel be is fejeztem, meg marad a táp a következő állatra.
    A holnapi eventet elkezdem, lesz , ami lesz alapon. Nem rendezek át semmit egyelőre, terményes ólak és néhány fa és mamutok vannak kinn, maradnak is, ami ebből összejön azt bedobálom. Az ültetős résznél még nem számoltam, hogy mennyi gaz kell, de szerintem azt is sorra kerítem, csak az a baj, hogy az a pár óra este nem elég, de meglátjuk mi lesz.

Adruka98, jófarmerlány, mimi és 5 más kedveli ezt.
  6. Katka54

Katka54 Fórum admirálisa

Szia! Szép estét!
    A tenyésztőssel nagyon hamar végeztem, a 24 órást pedig csinálom, remélem röpködnek a felrepik, a kapálnivalóval is csak elbánok valahogy.
    Ma kértem időpontot a tüdőgyógyászhoz az éves kontrollra, kiderült a dokim beteg és már nem is jön vissza. Maradt az egyetlen helyileg, akit nagyon nem bírok. Teljesen tanácstalan vagyok. Március 17-én kell, kellene hozzá menni. Nem tudom lehet-e, illetve hogyan lehet más dokihoz menni, másik városba.

7. iboly54

iboly54 Fórum elő legendája

Szia Katikám! Én 3 havonta járok, ha szükséges akkor hamarabb is mehetek, csak szólnom kell. Igaz ez magándoki, mert aki itt van nem törődik a betegekkel megfelelően.
    Másik városba azt hiszem csak magánorvoshoz mehetsz, csak a körzetedhez tartozó doki ingyenes. Olvastad a csoportban mennyien panaszkodnak az orvosaikra ( körzeti) ? Elképesztő, pedig életek múlnak a kiírt vagy ki nem írt gyógyszereken, kezeléseken. :(
    Rá vagyunk kényszerítve orvosok keresésére, nem kevés pénzért, pedig anno rendesen levonták tőlünk a járulékokat.

jófarmerlány, terika01, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
  8. Koppi

Katika !
    Szabad orvos választás van, szerintem. (Még.)

Jó éjt Neked és mindenkinek !

U.i.: holnap déltől elszólít a kötelesség a városomból egészen vasárnap estig. Ergo, nem eventkedek. Gép sem lesz a közelben. Még szerencse, hogy van mobilnetem, ahol az aratást vetést meg tudom oldani.
    Olvasni fogok, ha tudok hozzá is szólok....de ez koránt sem biztos.
    Nem mellesleg egyedül megyek. A feleségem itthon marad... :) :)

Adruka98, jófarmerlány, terika01 és 5 más kedveli ezt.
  9. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Hová mész Dani? Szabad tudni? :)

jófarmerlány, terika01, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
  10. Koppi

Úgy tűnik, hogy nem publikus. Sajnálom...:)

jófarmerlány, terika01, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
  11. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Ó,értem. Bocsánat! :music:

12. Katka54

Katka54 Fórum admirálisa

Az az egészben a feneség, hogy nem tudom mit tegyek, mert itt ez a doktornő egyeduralmon van, nincs más a városban, ha pedig netán kórházba kerülök ő van ott. kb 25 éve voltam nála leszoktató programon. Ott viselkedett úgy, hogy azt mondtam köszönöm ebből nem kérek. Természetes, hogy kikérdez mennyit cigizek, de megkérdezte és mennyit iszom, mindezt olyan hangsúllyal, hogy köszönöm szépen. Igaz visszavágtam, mert azt ugye nem kérdezte, hogy mit, és én mondtam, hogy 1 1/2-2 liter. Majd lefagyott, és alig tudta kinyögni és mit. Én meg soroltam, kávé, tea, víz leves. Na de azt hiszem elmegyek hozzá, ha még mindig bunkó lesz akkor tovább lépek

Utoljára szerkesztett: 10.1.20
    jófarmerlány, Koppi, terika01 és 3 más kedveli ezt.
  13. ildiko44

ildiko44 Fórumfelvigyázó

Ezt én is kipróbálom, bár nem szívesen szedem le az ólakat, jól jön a pajtakészlet. Ki fog derülni délben az aratáskor....most még hajnal van, de jó hűvös, fázik az ablakom! A tenyésztős event kész, bár annyira a neon ól nem tetszik, de jó ha van, a rózsaszíneket jobban szeretem.Azért kösz a figyelmeztetést.
    Nekem fél évente kell tüdőgyógyászhoz mennem, a bőrbetegségem miatt, a múltkor én is megjártam, mert a röntgenre küldtek, pedig csak sima átvilágítás kell, majd rohangászhattam a tüdőszakihoz aki megnyugtatott, most van soron majd a következő vizsgálat, majd kiderül mi az eredmény. Szerencsére a fővárosban lakom, több doki van akihez mehetek igy ez nem gond. Számomra is furcsa ez a jelenlegi rendszer, de úgy tudom szabad orvosválasztás van, mindez talán nem gond, de jobb ha az ember körülnéz..A borzasztó az egészben az, hogy nekik is lehetnek rossz napjaik, lehet, hogy éppen az volt akkor amikor ott jártatok (Katka írja mit mondott) lehet, valamit félreértett most majd kiderül.
    Szerencsés vagyok a háziorvosom nagyon szuper, csak mindig időpontot kell kérni, és ezektől a dolgoktól tele van a búrám, a naptáram már minden hétre tele van firkálva előre. Ahogy idősödöm sajnos mindent fel kell írni, mert félek, hogy elfelejtem.Ez biztos.
    Nem is szaporítom a sort, legyetek nagyon ügyesek...szép napot.

jófarmerlány, Kuzdern, Katka54 és 2 más kedveli ezt.
  14. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Szia, én szintén zenész. :)

Azaz eventezek, éjjel hosszút (kroki) ültettem így várom a röpiket. Igaz nehezen hagyom a megkezdett gazdakörit de meg vár az. Az akciós termény-gyártást befejeztem, eleget zabáltak a békésen emésztő, szendergő állataimból. Így is van amelyből már után kell termelni pedig még alig telt el 1-2 nap az akcióból. Semmi gond nem lenne, ha lenne hely ahová hetekre kitehetjük az ólakat, de nincs ami vadas van azok így is mindÍg "mennek". De így van ez kitalálva.xD:p

Tehát én is röpit kérek....a többi aji küldésnek úgy sincs semmi értelme. Pár szög....1-2 cserép, stb még azt se mondhatom rá, hogy sok kicsi sokra megy mert ennyivel semmire se megy. :eek:
    -----------------------------------------------

Szép napot mindenkinek. Aki dokihoz megy kívánom, hogy alighogy megfogja a bejárati ajtó kilincsét már kiabálják is a nevét, hogy azonnal befelé!xD:inlove::music:
    Tapasztalatom szerint csomó embernek órákat kell várakozni a kórházak folyosóin mert a vizsgáló doki 90%-ban az osztályáról "jön le" ami jobb esetben 10-11 ó közöttre esik. Aztán hajt, hogy ebédre jól kiszórja a betegeket (orvos-beteg kommunikációó óóhhh, nincs idő ilyesmire!!) aki nem került sorra, az várhat....és ettől lesz még betegebb a pacientúra. Igaz minden házi doki és kórházak folyosójára jut pár olyan beteg is (ez is tapasztalat) aki annak ellenére fennhangon csacsogva múlatja az idejét, hogy az orvos már többször kiszólt, hogy ha nem lesznek csendbe a tisztelt betegek ő fogja magát és hazamegy. Nos én mint tapasztnyalt páciens igyekszem ilyen helyzetet elkerülni úgy, hogy lehetőleg a lóca széklére ülök várakozni hátha el tudok kerülni így egy olyan szomszédot, akinek ott is sűrgősen szájat kell tépni. Olyan helyzetben a legszebb ez amikor is - általában idős emberekről lévén szó - legalább az egyik fél már nem jól hall vagy a suttogást, félhalk csacsogást nem is hallja de a másik mindenképpen ordibálni akar hiszen ő mindíg minden helyzetben ezt szokta. Nos, ilyenkor mint tapasztalt várakozó és tipródó fel szoktam hívni a tisztelt és nem tisztelt figyelmét, hogy ne csacsogjon úgy sem értem és abból előbb utóbb ordibálás lesz. És bőszen 100-adszor is elolvasom a kezemben szorongatott zárójelentést, v leleteket, v a falra kiszegezett tájékoztató felhívásokat oda vissza, stb stb.:eek:o_OxD:p:p
    Ha ettől is értetlenebb idióta kerül mellém akkor otthagyom és bár állva várakozni számomra nem könnyű de azt teszem, jó távol az előbb említettől.
    Szerencsére évek óta nincs benne részem de volt....:sleepy:

jófarmerlány, Koppi, terika01 és 5 más kedveli ezt.
  15. Katka54

Katka54 Fórum admirálisa

Szia! Igaz, hogy szabad orvosválasztás van, de itt csak egyből lehet, nincs másik. Sajnos az a legnagyobb gond, hogy nemcsak velem ilyen, akkor azt mondanám a hiba tuti bennem van, de mással is. A volt kollegáit már elűzte maga mellől (nem nyugatra mentek). Eddig volt egy doktornő, akihez jártam, ő más városból jött kisegíteni heti 2x 4 órát, de már nem jön többet.
    Na de se baj, kiváncsi leszek milyen lesz. Bár én azt is furcsállom, hogy az én betegségemmel fél, illetve negyed évente járnak kontrollra más városokban. Persze, ha gond van itt is van lehetőség közben menni.

jófarmerlány, Koppi, ildiko44 és 5 más kedveli ezt.
  16. ildiko44

ildiko44 Fórumfelvigyázó

Akkor ez nem megnyugtató, meglátod, hogy most hogyan is fog viselkedni, és azután szerintem feltétlenül szükséges átgondolni a dolgokat. Nem teheti meg, - bár kevés az orvos - hogy ne úgy vizsgálja meg, és olyan időszakonként a beteget, ahogy szükséges. Nem tudsz esetleg papíron máshova átjelentkezni, hogy egy normális dokit fogj ki? Csak egy kérdés...de egy életünk van, és szeretnénk viszonylag egészségesen és a legtovább a családunkkal élni, azt hiszem ez nem olyan hatalmas kérés. Ha az ember elért egy bizonyos kort akkor ez már szerintem központi kérdés, és ezt a dokinak is meg kéne érteni.

jófarmerlány, Koppi, Kergekacsa és 3 más kedveli ezt.
  17. lukimi

Sziasztok.

Én a Bubót a futtatóba tettem, később jöttem rá, hogy 1 Fa-ért lehet aratni ti egyből megtehetitek. Aratása után a fejlesztést rátettem és 22:50-kor lehet aratni.

jófarmerlány, Koppi, ildiko44 és 6 más kedveli ezt.
  18. mimi

mimi Fórum elő legendája

Sziasztok! Úgy néz ki, megmaradok. :)
    Észrevettétek, hogy nem fél 4-kor sötétedik, hanem fél 5 után? Nagyon élvezem. :)

Mindent elolvastam, kimásoltam, ami rám tartozik. ;)

Beadok, amit tudok, de nem hiszem hogy egy-egy nap képes leszek végezni Bubóval, holnap főzök, takarítok, vasárnap vendégem lesz.
    Még valamennyit köhögök, az majd elmúlik, ha akar. A kedvem visszatért, már nem "szenvedek". :D:D

jófarmerlány, Koppi, ildiko44 és 7 más kedveli ezt.
  19. lukimi

Szia, én is azt szeretem a januárban ahogy hosszabbodnak a napok. És vígasztalom magam, hogy hamarosan február, már olyan nagy baj nem lehet? Aztán egyre jobb idő következik én meg mehetek az udvarra ténykedni, a növényekkel. :):inlove::music:

De azért a január telik a legnehezebben.

Adruka98, jófarmerlány, Koppi és 7 más kedveli ezt.
  20. nyific

Végre! örülök, hogy már jobban vagy...... Ja, sziasztok!:)
    Most már mindennap könnyebb lesz, de azért a szorgoskodást ne vidd túlzásba, kérlek!
    Imi nem mindegy, hogy hová teszem?? igaz a futtatóban van elég hely... én meg a főfarmra biggyesztettem ki... ezt a FA-ért aratást nem értem.... hogy is van ez?? leírnád? kérlek!

Adruka98, jófarmerlány, mimi és 7 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.