Kuncogó kuckó | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: kukac42, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. ildiko44

ildiko44 Fórumfelvigyázó

Sajnos nekem se úgy látszik, ha a teljes csomagot vettem volna talán akkor sikerült volna.. de már nem is hiányzik, hiszen dobozhalam sincs, majd cserenapon talán sikerül. Piros ólakból sikerült jó néhány, és a bahán is lett min dből annyi amire szükségem van. Majd kíváncsi leszek, mire ez a nagy fejlesztés....remélem, hogy a kedvünkre gondolták ki. Még egy napig pihenő, azután jöhet újra a monoton kapálgatás....majd kiderül. Legyetek jók, aki pedig beteg, az gyógyuljon gyorsan, jobbulást kívánok!!! Akkor most pihi.....

jófarmerlány, ursa11, nyific és 6 más kedveli ezt.
  2. iboly54

iboly54 Fórum elő legendája

Sziasztok! :)

Látom már mindenki nyugovóra tért, sajnos én még csak most értem ide. Már elmúlt 6 óra mire hazaértünk, még az ebéd is kimaradt :( olyan éhes voltam mint a farkas. Szerencsére csak melegíteni kellett mindent. El is fáradtam, most már az ágyból írok nektek :)
    A vizsgálati eredményem nem lett nagyon rossz, nem kell szednem még gyógyszert, de sajnos elég sok már a csonttömeg veszteség, amit a sok szteroidnak köszönhetek ( állítólag) meg persze a kor is hozza magával.
    Nagyon rossz volt az út végig, rengeteg faág volt az utakon és senki nem takarította le. Csak lassan tudtunk közlekedni, de mások is vigyáztak nehogy felcsapódjanak az ágak. Most meg szakad az eső is, talán a szél kicsit alább hagyott.

Szia Franciska! Nekem is van fülzúgásom, de én nem kaptam rá semmit:( azt mondta a fül orr gégész ez nem múlik el, nem lehet kezelni
    Örülök, hogy neked segített a gyógyszer.
    A csicseriborsó pörit ugyanúgy csináltam mint a húsosat, csak ebbe tettem egy kis őrölt köményt is. Nagyon finom lett, főleg az erdei gombával. A csicseriborsó üveges volt és a levét is beleöntöttem, keveset kellett főzni. Próbáld ki, nem fogsz csalódni :)

Piroska! Üdvözöllek a kuckónkban, érezd jól magad közöttünk :)
    Ricsit nem láttam már pár napja :( remélem nem beteg!!

Szép álmokat mindenkinek! :)

Sali~*.*, jófarmerlány, ursa11 és 8 más kedveli ezt.
  3. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

4. terika01

terika01 Fórum admirálisa

Sziasztok! Szakad az eső, fúj a szél és dörög az ég:oops: nekem pedig indulnom kell:wuerg: Valahogy nincs kedvem kimenni:D
    Szép napot Nektek!

Sali~*.*, jófarmerlány, ursa11 és 9 más kedveli ezt.
  5. ildiko44

ildiko44 Fórumfelvigyázó

Jó reggelt mindenkinek! A kávét köszönöm...szeretem, most hörpölgetem....az éjjel nálunk is rendesen dörgött, villámlott ömlött az eső, most már süt a napocska....legyen szép napotok és tartalmas is.

iboly54, jófarmerlány, ursa11 és 6 más kedveli ezt.
  6. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Szép napot!

Szia.
    Erre felé furont írnak ki vízhajtónak, régebben nekem is kellett és bizonyíthatom, hogy annak aztán van hatása lemérhettem volna kilométerben is.xD:p Szerencsére mára már eldobhattam (jó 1 éve), elég volt belőle kb 3 év is.:eek:

Bárkinek aki fogyni szeretne szeretném megjegyezni, hogy a szénhidrát a ludas. Tapasztalatból írom, erős 6 hónap alatt -30 kg. A húsféle nem hizlal mert 1-2 gr ch van bennük. A szénhidrát szegény étkeket továbbra is tartva a -30 kg fényesen tartható már tavaly július vége óta, semmi dietetikusok által kitalált divat szöveg jojó effektus nincs. Vallom: nincs jojó effektus. Ha valaki lefogy és vissza hízik azért mindent meg is tesz.:)

Sali~*.*, iboly54, jófarmerlány és 8 más kedveli ezt.
  7. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Szia!
    Az a baj, hogy hiába eszem a húst magába, vagy zöldséggel, éhes maradok tőle. Utálom a csirkemellet, a pulykát és a halat sem szívesen fogyasztom. Nem tudok éjjel úgy aludni, hogy korog a gyomrom,de olyan markánsan, hogy vetekszik a párom igencsak hangzatos horkolásával. Régebben még a marhapörkölt, galuska mellé kenyeret is ettem és nem híztam tőle. A változó kor és a mozgásszegény életmód sajnos nagyban hozzájárul ahhoz, hogy évente az az 1-2 cm körben az emberen érzékelhető legyen. A furont nagyobbikom párja(mentős) is ajánlgatta, de az előző vérnyomáscsökkentőmmel nem volt ekkora mérvű problémám. Igaz délelőttönként nekem sem kellett messze mennem a fürdőszobától, ha reggel bevettem a vérnyomáscsökkentőm a HTC tartalma miatt.

8. mimi

mimi Fórum elő legendája

Köszi, majd kimásolom. :)
    :D:D:D
    Szép teljesítmény, nekem egy se lett. Egy ól úgy lesz, hogy brozsa megszánt, legközelebb kapok egyet. :inlove:
    Tombol nálunk a szél, meg is ijedtem, mert mennivalóm volt. Eső már nem volt később, de a szél majdnem ! levitt a járdáról az úttestre. :(
    Gratulálok a "kinevezésedhez". :D Na akkor mostantól még annyi időd se lesz, mint eddig volt. :D:D
    Györgyikém! Van a gyógyszertárban fogyasztó tea (nem ez a pontos neve), az hajtja a vizet. Nekem ízlik is. ;)

Sali~*.*, iboly54, jófarmerlány és 7 más kedveli ezt.
  9. ildiko44

ildiko44 Fórumfelvigyázó

nem szeretnék alkalmatlankodni, de érdekelne a fogyasztó tea neve, mert nekem is kell vízhajtót szedni, hiszen rettenetesen dagad/vizes a lábam, szinte már a cipőbe se fér bele. Valamit tennem kéne, mert a háziorvosom nem tud erre megoldást. Most kitalálták, hogy menjek megnézetni a szívem, hátha az vacakol és az az oka, de engem ez nem nyugtat meg. Érdekes, hogy nekünk kéne a saját orvosunknak lenni, hogy a problémáink megoldódjanak? Persze, ha sikerülne néhány kilót leadnom annak is nagyon örülnék, s ha a többi gondom is elmúlna akkor meg a föld felett járnék néhány centivel legalább nem kopna a cipőm talpa.
    Az biztos, hogy egy nyugdijasnak van a leglevesebb ideje ezt már tapasztalatból tudom, s hogy ti is tudjátok mellékelem:[​IMG]

Sali~*.*, iboly54, jófarmerlány és 10 más kedveli ezt.
  10. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Remek ez a tábla és fedi a valóságot ! :)

11. kovacstne

kovacstne Mindentudó orákulum

Szia!A nagy kamasz unokám hívott a napokban/tündéri pasi/,hogy mama a mi családunk nem normális,főleg anya nem!Kérdezem, hogyjutott erre a megállapításra?Mondja,hogy egész nap sárgarépát pucolt és amikor kész volt elkezdte karikára szelni.Na jött anya a meós és közölte vele,hogy 3szög alakúra kellett volna mert úgy szebb a salátába.xDxDDe mama komolyan mondom kész vagyok, még az kell hogy utána leturmixolja!!xDA kicsi 12 éves,ő is szokott hívni,hogy mama tudnál jönni segíteni?Kérdezem mi lenne a feladatom? A lépcsőről kell a ragasztót kaparászni és nem haladok sehová.De ha nagyon fáj a lábad, nyugodtan pihenhetsz az én ágyamon is!xDImádom őket na!

Utoljára szerkesztett: 11.2.20
  12. olegka9

olegka9 Fórum biztosa

Szia Mimi!
    Hoztam néhány receptet: A palacsintát simán úgy csinálom mint a fehér lisztből szoktam csak most teljes kiőrlésű tönkölylisztből. Arra kell figyelni, hogy kb 2 órát kell állni hagyni mert addig dagad és ha sűrű akkor fel kell önteni. Én teszek bele olajat is, így nem kell a sütőbe csak először tenni. Pirosabbra kell sütni mint a rendeset.:)
    A túrógombóc: Össze törtem a túrót kb. 25 dkg. joghurt 1 kis pohár 1,25-ös, két tojás. Zabpehellyel készítettem de Gizus figyelmeztetett, hogy a zabpehelynek elég magas a kalóriája meg a ch értéke. Legközelebb teljes kiőrlésű tönkölyliszttel készítem. Ebből kb 3 evőkanál kell és össze kell dolgozni. Ízesítésnek édesítő (ki mit szokott) citrom héja, leve, vanília aroma. Mindet ízlés szerint. Ezt is sokáig kell állni hagyni (1 óra) hogy dagadjon. Kis golyókat csináltam és kifőztem. Pirított zabpehelybe forgattam.:)
    Most találtam a neten teljes kiőrlésű lisztből házi tésztát. Holnap azt is ki fogom próbálni. Anyukámtól tanultam hogyan kell csinálni. Ha jó lesz akkor csinálok magunknak és megszárítom csak főzni kelljen.
    ...............................................................................................................................................................................................

Ma megint fogorvosnál voltam. Gyökérkezelt de nem fájt. A múltkori húzás helye nem akar gyógyulni. Dokinak sem tetszett.

A csicseriborsó pörit ugyanúgy csináltam mint a húsosat, csak ebbe tettem egy kis őrölt köményt is. Nagyon finom lett, főleg az erdei gombával. A csicseriborsó üveges volt és a levét is beleöntöttem, keveset kellett főzni. Próbáld ki, nem fogsz csalódni :)

Köszönöm, holnap ez lesz az ebéd.

Utoljára szerkesztett: 11.2.20
    Sali~*.*, iboly54, jófarmerlány és 7 más kedveli ezt.
  13. nyific

nyific Fórum elő legendája

Sziasztok! Szia Franciska! Az jutott eszembe, hogy a fogad helye, ill. gyógyulása nem függ-e össze a magas cukorszinteddel?..
    Én azt javaslom neked, hogy a tészták helyett iktass be egy héten, legalább 4-5 zöldség. i.ll.. ....
    Itt én be is fejezem a tanácsok osztogatását,... mert érzem, hogy jóból is megárt a sok...:). salátanapot, kis natur csibehusival...

olegka9, Sali~*.*, iboly54 és 6 más kedveli ezt.
  14. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Múlt pénteken voltam én is a szájsebészeti klinikán Szegeden(volt egy kis mütyűr a nyálkahártyámon, amit rendszeresen összeharaptam és megváltozott a felszine, ezt január 8-án eltávolították, most a szövettanért és ellenőrzésre mentem). A nyálkahártya nehezebben gyógyul, mivel állandóan nedves közegben van. Én úgy hallottam, hogy általában a vérzékenyeknek és cukorbetegeknek gyógyul lassabban minden sebe, de nem akarok badarságot írni.

Ildikó! A szívedet nem árt megnézetni! Remélem adtak beutalót is a kardiológiára és nem csak kitalálták hogy megnézesd!

Mimikém az a fogyasztó tea neve engem is érdekelne:)

olegka9, Sali~*.*, iboly54 és 5 más kedveli ezt.
  15. mimi

mimi Fórum elő legendája

Ildi, Györgyi! ha emlékeznék a nevére, beírtam volna. Most épp nincs itthon. A herbáriának a teája, fogyást segítő tea ha jól emlékszem. Próbáltam megnézni, de nem találtam. Majd ha megyek gyógyszertárba, rátalálok talán. Vízhajtó pedig.

Kergekacsa, olegka9, Sali~*.* és 4 más kedveli ezt.
  16. lukimi

17. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

terika01, Kergekacsa, mimi és 6 más kedveli ezt.
  18. lukimi

Rá tapitottál a lényegre!

Jó 15-20 éve a szomszédomnak ajánlotta valamelyik orvos a körzetinkben, hogy nagyon sok folyadékot fogyasszon. A szomszédom sajnos 2 lábon járó kórház, nem önszántából, özön a baja.
    Attól kezdve tavaly őszig betartotta és napi 3-4 lityi vizet ivott! Mivel akkortájt a kreatin szintje (méreganyag) 480-500 volt és dialízisre akarták már vinni , így még napi minimum 1 lityi tejjel oltó galajteát is ivott, tehát tobzódott a folyadékban. Én nap mint nap vicceltem, hogy már az egész belsőrésze vízköves, stb stb és, hogy én azt napi fél, 1 litert is alig tudom meginni mert undorom van tőle.

Erre fel tavaly októberben lett egy problémám amit a folyadék hiánnyal hoztam összefüggésbe és azóta én is napi 3 liter csapvizet iszom és ami még plusszba jön: sokszor fél liter gyömbér lét, 3 deci fahéjlét, stb. És a szomszéd? Ő meg kb tavaly nyár végén megunta a sok éve fogyasztott 3-4 lityit és azóta meg ő iszik napi fél, 1 litert.xD:p De ezt egy újabb baja miatt teszi.....:sleepy:

És most már én esküszöm a rengeteg folyadékra mivel az orvosolta a problémámat és ha bele gondolok, hogy naponta alig ittam csak keveset....igen igen megtisztelem magam olykor olykor némi hülye, vagy ilyesmi jelzővel. Nem hiába találták azt ki!:)

terika01, Kergekacsa, iboly54 és 6 más kedveli ezt.
  19. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Az biztos,hogy a folyadékbevitelre ügyelni kell!
    Most én is parázok, mert apukám ma feküdt be a neurológiára. Alig tud beszélni és a jobb kezéből néha kiejti a dolgokat. :( :cry:
    A koponya CT megvolt, eredmény még nincs. Aggódom. :(

20. ricsi908

ricsi908 Fórumőrült

Sziasztok! Van még itt valaki? Igaz még nincs teljesen este. Nagy szél tombolt nálunk az utóbbi két napban.
    Az erdőben életveszély volt közlekedni! Rengeteg letört faág van most ott. De muszáj volt arrafelé menni.
    A többi út kerülő. Úgyhogy figyeltem felfelé, nehogy fejbe kólintson egy!:oops:

Ide is leírom: Rendben lesz minden! Nem mondom, hogy ne aggódj. Én is így voltam apummal és anyummal is.:cry:
    De én veled vagyok, számíthatsz rám.
    Küldök neked egy "nem lesz semmi baj" macit:
    upload_2020-2-11_21-34-21.jpeg

terika01, jófarmerlány, ursa11 és 7 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.