Kuncogó kuckó | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: kukac42, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Katka54

Katka54 Fórum admirálisa

Én nem megyek a piacra, csinálom az eventet.
    Tudod mit szokott mondani annó édesanyám a lottóra? Az a hülyék adója, és fogta magát elment feladni, már nem tudom idejét sem, mikor lottóztam utoljára. Meg azt is szokták mondani, hogy akinek a játékban nincs szerencséje, annak a szerelemben van.

*misi66*, iboly54, ursa11 és 7 más kedveli ezt.
  2. Kergekacsa

Kergekacsa Fórumfelvigyázó

Sziasztok! Szép, jó reggelt!

Süt a napocska, de hideg van.
    Én is úgy döntöttem, hogy nem piacozok. Amit termelek bedobálom, kíváncsi vagyok meddig jutok elxD

Itt a friss kávé!

3. olegka9

olegka9 Fórum biztosa

Köszi a kávét. Most is nagyon jól esik.
    Itt nagyon rossz idő van. Havas eső, szél és hideg.

Mindenkinek szép napot.:)

...................................................................................................
    Sikerült kipörgetnem a jéggomba-kunyhótxD

Utoljára szerkesztett: 28.2.20
  4. Katka54

Katka54 Fórum admirálisa

Sziasztok szép napot!
    Nálunk már kitört a pánik, a boltokban kifogyott a liszt is és a cukor is.

*misi66*, iboly54, jófarmerlány és 8 más kedveli ezt.
  5. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Immár tapasztalatból mondom, hogy két farm sem egyforma.
    A nagyon 80 pörgetésből lett kettő új kütyü. Ráadásul a végén jött föl a ketteskén (ahol jóval kevesebb pörgetésre való van) már a 20. után jött kettő jéggomba kütyü. Ki érti ezt?

Nálunk havas eső esik és kellemetlen a hőérzet. 0 fok van, esetleg +1.
    A francba, pont most kellett nálunk is kifogyni a cukorból. Mennem kell venni 10 kilót. (Ez kb. 1 évig betart nekünk.)

*misi66*, iboly54, jófarmerlány és 9 más kedveli ezt.
  6. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Szia Dani!
    Nálunk esik az eső és bolond szél fúj. Ilyenkor ki sem dugom az orrom a lakásból, nagyon érzékenyek a füleim a szélre:(

A hét elején a facén egy a vírussal kapcsolatos cikknél írtam egy hsz-t, hogy én bevásároltam. Lisztből, sóból kicsit többet, mint általában szoktam. Többen tettek vigyorgós szmájlit és megjegyezték minek keltem a pánikot. Nem keltem, ez bevásárlási szokás kérdése. Nem szeretek naponta boltba járni! Ugyan annyiba kerül, ha egyszerre veszem meg, mintha elapróznám. Sőt többe, ha az üzemanyagot is hozzáadom. Lisztből általában 1 hónapban 2 kg ha veszek, mert félévente kimegyek óföldeákra a tésztaüzembe, ahol általában 10- 15 kg száraztésztát megveszek, ez a 2 kg liszt kb rántáshoz, panírozáshoz kell, max egy kis galuskához, most vettem 5 kg-ot. Sóból, ha megkezdtem az utolsó dobozt,(tengeri sót használok dobozosat) akkor veszek 2 kg-t szintén. Most a disznóvágásból maradt ki a húsok sózásából asztali só (megkezdetlen zacskó) ezt tészta kifőzéséhez elhasználom, mert azt úgyis leszűröm, így a kavicsok átesnek a szűrőn belőle. Cukorból az utolsó kiló felbontásánál veszem az újabb 10 kg-os kiszerelésűt, nyári befőzésnél 20 kg-ot egyszerre. Én csak ételbe használom a cukrot, kávét süssinával iszom, nem sok fogy, de elfér és eláll, nem úgy, mint a liszt. Régen, mikor lehetett kapni 50 kg-os zsákkal vettem egyszerre. Kávéból is újabban 4 csomag 25 dkg-osat veszek és ha felhozom a spájzból az utolsót, akkor veszek újabb kilót. Ez kb 1 hónapra elég. Persze mindennél figyelem a szavatossági időt, még a gyógyszereknél is. Bár tartós tejjel jártam úgy a múlt héten, hogy május 2-áig volt rajta szavidő, és összement, mikor Orsikám mikrózta a kávéjához. Pedig előző nap délután bontottam fel, vendégünk volt és ő is tejjel itta a kávét.

*misi66*, olegka9, iboly54 és 8 más kedveli ezt.
  7. mimi

mimi Fórum elő legendája

Hát az én üzemanyagköltségem 0, viszont a terhelhetőségem szintén majdnem 0. Azonkívül járnom muszáj, dokim rám parancsolt. :D:D:D

Az event bal oldalát csinálom, tehát gyűrűt kérek szépen. Eddig is azt küldtetek, mert az látszott logikusnak. ;):music:

Visszaléptem. Olyan sűrű fekete felhő van körös-körül, esik is, látszik messziről, de Fehérvárt kikerüli. Nagyon érdekes ám. A nap utolsó sugarai esőfüggöny mögött is érdekes volt, mint mikor elmosódik egy fénykép. :)

*misi66*, olegka9, iboly54 és 8 más kedveli ezt.
  8. nyific

nyific Fórum elő legendája

Sziasztok!Event halad.... ma du. elültettem 40 2x2-es földbe vizibogyót, és még kiakartam rakni 1x2-es földet is,., és egy laza mozdulattal kitöröltem az egészet....... na így még nem jártam,. hát ez is megvolt.
    Ennyivel kevesebb megy a piacra... de még nem most, mert nagyon olcsó még....
    Mi a k.virus miatt nem pánikolunk..... nem is váasárolunk plusszban semmit,... csak a szokásos tartalékot tartjuk szinten...
    Nálunk cudar hideg idő van...

9. Koppi

Szia Györgyike !
    (A volt gimis osztályfőnökömet is így hívják, tehát ismerős ez a név.:))
    Nálunk sincs napi bevásárlás. Talán csak a kenyeret veszem meg, amikor elfogy.
    Hét végén (pénteken) viszont van. Akkor pótoljuk a heti elfogyasztottakat, illetőleg bevásárlunk a jövő hétre.
    Ekkor az öregeknek is szoktunk venni. (anyósom, apósom.) Ma is így tettünk.
    Miután a cukrunk elfogyott azt is. Egy zsugorral szoktunk venni ami 10 kilót jelent, de most a Lidlben csak kilós kiszerelésben volt. Így pontosan egy tucatot vettünk. Vettünk továbbá 2 kg lisztet is, de ez is a havi szükséglet kiegészítése gyanánt.
    A feleségem összeírja, hogy mit kell venni és ma is így tettünk.
    Én, mi nem veszünk maszkot. Értelmét nem nagyon látom. Ami meg van írva a Sors könyvében az lesz.
    Ez ellen úgy sem lehet tenni.
    Soha nem az hal meg aki a legbetegebb, hanem az, aki következik...:)
    Ennyi. :)

Szia Mimi!

Nálunk késő délután kisütött a nap. Látszott vagy félóráig, aztán eltűnt a horizont alatt.
    Hideg lett a levegő. Reggelre -5 fokig mondja. Lehet lesz annyi a külsőségeken.
    Ma láttam a szegény krókuszokat és hóvirágokat, elfeküdtek a földön.... Kár...
    A jácint is kint van a földből vagy 5 centire, de fagyott már a felső része, mert meg van barnulva.

10. nyific

Szép napot!:)
    Egy kis könnyú reggeli....

Nálunk szépen süt a nap, szél nem fúj.... de kicsit hideg van...

11. mimi

mimi Fórum elő legendája

Ó te szegény! Tudom, ez játék, de azért az ember csak sajnálja... :(
    Ma is elég hideg van. Reggel megállapítottam, hogy nem leng a kiakasztott párnahuzat az erkélyen, jajdejó, nem fog fájni a fejem. Hát kár volt örülnöm, erősen fúj a szél és hideg. Lementem a piacra kisseprűt venni, és nem akartam ezért a 100 méterért átöltözni, benti melegítő volt rajtam. Hááát, nem örültem a lustaságomnak. :(
    Akkor már nem járok kint, csak ha muszáj.

Képzeljétek, már 6 embert megismerek a házból, ha az utcán találkozunk. :D
    Micsoda guszta reggeli... Megkóstolom... most délután is finom ez. Ugye ch-mentesen sütötted a kexet? :D
    A nap itt is süt, néha egy-egy felhő elékúszik, de újra előbújik.

A pepperomiám ismét tönkrement. Nem tudom, mi lehet velük, a régi lakásban pompás, nagy, húsos leveleket hozott és csak nőtt, nőtt. Itt meg ez a harmadik kísérletem. Pedig nagyon szeretem. A kapott viaszvirág viszont elkezdett hajtani. A yucca, a dracéna, a zz-pálma és a fikusz éli világát, szépek is. A klíviám vegetál. Hát ezt is meg kell tanulni, hogy itt melyik növény szeret élni.

Még jó hogy tegnap kész lettek a háttámla-párnák, ma valahogy nincs kedvem a varráshoz. Egy dolgot még megcsinálok, aztán elpakolom a gépet és olvasni fogok. :) De előtte eljátszom a kereszteket.

Jut eszembe: talán szégyellni kéne magam, de nem tudom ki az a mormota. :oops: Elfelejtettem. Gyanúm van, de az kevés. Köszi, hogy kapok tőle ajándékot. :inlove:

Utoljára szerkesztett: 29.2.20
    ursa11, *misi66*, olegka9 és 7 más kedveli ezt.
  12. nyific

Micsoda guszta reggeli... Megkóstolom... most délután is finom ez. Ugye ch-mentesen sütötted a kexet? :D
    Mimikém természetesen én sütöttem , és csökkentett CH tartalmú.:p
    Az idő nálunk sem volt egész nap valami fényes, hideg is volt,m és fújt a szél..... sajna holnapra sem jósolnak nagyon jó időt... viszont eső azt igen..
    A piacon egy db eventnövény sincs, és az ára is jóval 100 CSP alatt van... lehet most mindenki termel ezerrel??

13. Koppi

Jó étvágyat kívánok hozzá és egy füst alatt zárom is a topikot mára. Mert ennyi telt tőlünk.
    Jó éjszakát !

ursa11, *misi66*, olegka9 és 6 más kedveli ezt.
  14. jófarmerlány

jófarmerlány Fórum császára

Sziasztok !
    Elolvastam ma mindent, tetszikeltem is, bár nem sok beírás volt .:)
    Kívánok én is szép álmokat mindenkinek !

15. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

16. iboly54

iboly54 Fórum elő legendája

Jó reggelt! Szép vasárnapot! :)

Event szépen halad, mivel nem a magokat lehet piacra tenni, belekezdtem a jobb oldalba is. Ami összejön mag elültetem és bedobálom a feladatba. A piacon nincs egy darab sem, ezért feltenni sem érdemes olyan alacsony az ára.
    Tegnap nagyon jó napom volt, este volt Larának a koszorúcska ünnepség. Egy órán keresztül élvezhettük a társastánc minden fajtáját:inlove: nagyon ügyesek voltak és rengeteg munka volt benne. Tegnap még azt mondta a kis csaj....mama én semmit nem tudtam megtanulni....:D ahhoz képest szupi lett és látszott, hogy járt mazsorettezni is valaha, meglátszott a mozgásán:)

Györgyikém! Nagyon finom lesz az ebéd nálatok is :)
    Én ma marhapörit készítek nokedlivel ( nekem zabpehelylisztből),a levest pulykanyakból készítettem.

Sikerült eladni a szülői házat, pénteken voltunk nyélbe ütni a megállapodást, ápr. 30ig kell kipakolni. Eléggé megviselt lelkileg :( az utolsó kapocs is elszakadt a szülőktől, már csak a temető maradt:cry: tudom ez az élet rendje, de nagyon nehéz beletörődni.

Itt nagyon borongós az idő, remélem nem fog esni, szeretnék sétálni délután.

ursa11, *misi66*, olegka9 és 9 más kedveli ezt.
  17. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Ibolyám én is marhapörin gondolkodtam tegnap, de nem annak valót vettem ki a fagyasztóból, hanem csülköt. Nagyobbikommal beszéltem tegnap ő azt főzött. Mikor estefelé eljöttek, mondtam ma mi lesz az ebéd. Erre a reakció: anya egész héten azt ettünk, oldalassal felváltva. Mire én: nem gond, vasárnap a változatosság kedvéért megint csülköt ebédeltek, csak lesz mellé párolt káposzta is:D És lesz előtte húsleves is(mert a lányom nem kínlódik levessel, viszont szereti).:)
    Én csak a kirakósat csinálom az eventből.

18. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

Sziasztok!
    Süt a napocska, és már melegít is...eventelek, piacozni akartam 1 nagyot, de nem fog összejönni...:oops:
    Végül is bedobálom a jobb oldalba...a csalóka gomba kitehető nagyon tetszetős számomra...;)
    Lassan ebéd "Jó étvágyat mindenkinek"...és már MÁRCIUS van...:)

19. Katka54

Katka54 Fórum admirálisa

Úgy érzem, ezzel az eventtel nem leszel csillárdos

20. Koppi

ursa11, *misi66*, olegka9 és 8 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.