Kuncogó kuckó | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: kukac42, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Most itt is órák óta egyenesen kánikula van. Remélem ma már nem kóbinál erre egyetlen esőfelhő sem, permetezni kéne ha hagyná.....:):eek:

ursa11, mimi, iboly54 és 6 más kedveli ezt.
  2. Kergekacsa

Kergekacsa Fórumfelvigyázó

Szurkolok, hogy ne essen az eső.
    Most, hogy jó idő van nekem is sürgősen sétálni kell mennixD

ursa11, mimi, Koppi és 5 más kedveli ezt.
  3. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !
    Hozzánk délután menetrend szerint megérkezett az eső. Ismét csúnya fellegből jött, előtte dörgött kicsit, aztán kiszakadt az alja és már suhant is lefelé.. Előtte szép napsütés volt, de nagyon szorította.
    Most készülődik a második adag...

-------------------------------------------------------------------------------------------------
    Azóta a harmadikon is túl vagyunk...
    Naná, hogy most pörgetek egymás után kétszer főnyereményt?!!
    1., +1 nagyobb hozam a terményes ólaknál...(Igaz nincs kint egy sem de akkor is jólesik.)
    2., 100% terménybónusz 24 órán át...( Nem is oly rég mit nem adtam volna érte ?!!)

Jó éjt...

Utoljára szerkesztett: 18.6.20
    ursa11, mimi, olegka9 és 5 más kedveli ezt.
  4. Kergekacsa

Kergekacsa Fórumfelvigyázó

Nálunk is megérkezett a menetrend szerinti vihar, fúj a szél, dörög, villámlik... ja és hideg van:wuerg::wuerg:
    Nekem is sikerült egy 100 %-os bónusz xDxD
    Jó éjt...

Katka54, ursa11, mimi és 6 más kedveli ezt.
  5. lukimi

Jó reggelt.

Most találtam a legjobb időt és esőtlen alkalmat a paprika paradicsom permetezésére, még pizsamában elintéztem az este nem mertem mert nagyon borult. Szél fúj de közel tettem a kis permetezőt a növényekhez és csak meg maradt rajtuk. Muszály volt mert ha majd teremni fog- remélem hamarosan-már nem fogok. :)
    Most is borult idő van remélem nem fog esni vagy 6 órán keresztül akkorra hat az orvosság.

Katka54, ursa11, Kuzdern és 6 más kedveli ezt.
  6. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Szia!
    1-3 óra, mire rászárad és nem mossa le az eső. Harmatban felesleges permetezni, mert lecsorog a levelekről a szer.
    Más: azt hiszem itt kell abbahagyni a kerekkerék party pörgetést, amikor 6 pörgetésből 3 SÁRGA!!! szarvasgomba malacfarmot ad a kerék:oops:

Utoljára szerkesztett: 19.6.20
    Katka54, ursa11, Kuzdern és 6 más kedveli ezt.
  7. lukimi

Szia.

Azért mentem ki először pizsamába, hogy van-e harmat. De mivel fújt a szél teljesen szárazak voltak a levelek ezért mertem nekifogni. :)

ursa11, Kuzdern, mimi és 4 más kedveli ezt.
  8. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Sajnos a mi kertünk 1 része gyalázatosan néz ki. Párom lefújta totálissal a tavalyi krumpli helyét, tele volt árvakeléssel, és oda tettem a palántákat. Minden visszament a földbe azon a részen, így nem lesz se paprikám, sem paradicsomom az idén:( Mondjuk a mostani vetemény egy része a tavaszi hideg időnek köszönhetően, szinte semminem olyan mint az előző évben. A bab csupa sárga és az is megy vissza a földbe, a borsó lerohadt már a sok esőtől, egyedül a krumpli, a zeller, karalábé, hagyma, gyökér és talán még az uborka ami elfogadható. A tökök és a cukkinik sem az igaziak. El kell gondolkodnunk azon is, hogy jövőre ivóvízzel vagy a fúrt kútról locsolunk-e. A fúrt kutak jó része sós és nem minden növény tolerálja még akkor sem, ha csak csöpögtető öntözéssel a töveket öntözzük.

Katka54, ursa11, Kuzdern és 5 más kedveli ezt.
  9. olegka9

olegka9 Fórum biztosa

Mindenképpen.

Katka54, ursa11, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
  10. lukimi

Valóban nem szokványos egy évet hagyunk magunk mögött. A paprika paradicsom magokat a szobámban vetettem és onnan kezdődött minden. Amikor már szét lehetett pikírozni egyesével szét raktam ahogy kell majd elkezdtem kihordani mikor nagyon jó idő volt - februárban is szokott sok napos idő lenni - de pár napos idő után jött az 1-2 hét nagyon hűvös amikoris a palántok kényszeredetten álldogáltak egy helyben, nem nőttek. Ez így ismétlődött május végéig és mikor már kiültettem őket - emelt ágyásba a zömét - ott is, azóta is össze vissza idő van. Itt nem volt annyi eső mint felétek de hűvös igen az éjszakák meg szokatlanul hidegek nos, ez vissza vetett mindent. Nem csak nekem, szomszédaimnak is. Átellenben egy kertészkedő család lakik ők üvegházban keltetnek és hatalmas fólia házakban termelnek. Hát az övéké már most akkora mint egy ember magasság, az enyém......ehh.xD:p Amiket kaptam tőlük palántokat az nálam is dupla nagyságú az én általam kikeltetetthez és már ott van rajtuk a paradicsom, még zölden. De!

Azért ha késve is lesz özön paradicsom és valamennyi paprika is, a cukkíni mind gyönyörű szerintem azokat már 1 hét múlva lehet szedni, kaptam pár uborkát az is szép. Az őszihagyma gyönyörűen adta a zöldhagymát február elejétől már húzgáltam - nálam nagy kedvenc - és a vörös-fokhagyma is nagyon szép lett.
    Az meg, hogy mondjuk 2 héttel később lesz paradicsom és paprika nem érdekes én jórészt lecsónak termelek, meg nővérkémnek. Vannak már kis termések, a koktél paradicsom valamelyik nap el is kezd pironkodni.xD

Nekem fúrott kút van. Van egy 300 lityis hordóm, ha azt teli engedem ebből a kútból (27 méterről jön a víz) akkor a következőket látom: először gyönyörű, tükör tiszta. Pár órán belül opálosodik, fél nap múlva pezseg!:eek: Másnap már átláthatatlan és pár nap múlva zöldül.....nos, ezzel tudok én locsolni. Mint tudjuk a csapvíz arany árban van akkor már mindegy megveszem-e inkább a bolti termést, vagy kínlódok vele. Annyi különbség azért van, hogy a boltok mióta a profit az élet még a sz..t is eladják és természetesen ha előző nap permetezett a kertész vagy akárki akitől mondjuk az egyik legmocskabb (egy penny a belépő) hálózat veszi, arra 100%, hogy kiírják: bio, ismert és megbízható termelőtől! (röhögnöm kell....vagy sírnom?!)

Tehát én tudom mit eszek itthonról, a boltból vetten semmi sem láccik csak az, hogy mondjuk szép piros. Szóval csak jó ez a kút de nem tudom hány évtizednek kell eltelnie, hogy a vezetékesre leváltott millió és millió emésztőgödrök (1996-ban vezetékelték a szennyviz hálózatot) által okozott szennyezettség eltűnjön 20, 30, 40 stb méterre a föld alatt (sose fog?!). Tudom, aki igazi tiszta vizet akar a minimum 80-90 méter fúrás, az már iható is én is kóstoltam. De ahhoz már akkor is engedély kellett volna amikor jó 20-25 éve én ezt fúrattam. Most meg minden kutat be kell majd jelenteni, de ezt a határidőt egyre tologatják. Annyit mondhatok viszonyítás képpen, hogy a kertészek eltekintve az első évek próbálkozásaitól, nem a 25-30 méteres fúrott kutakból locsolnak (ilyenekkel indultak). A többit el lehet képzelni.

Még egy lényeges az, hogy hány méterről jön a víz fúráskor és, hogy milyen, az vidékenként változik de ez természetes.

Azért ha kimegyek az udvarra tudok mindennek örülni sajnos idén óriási jég fenyegetettség volt /van, volt olyan nap mikor 14 helyen láttam jégesőt jelezni és nem is túl messze. A többi problémával megküzd az ember de a jégesővel nincs mit tenni, csak reménykedni, hogy nem jön erre.
    Nagyon szép az áfonya, málna, szamóca, kivi és a szeder is. A szőlőm idén ha nem jön az előbbi vész rekordokat fog döntögetni.:):inlove::music::music::music::music::music:

Utoljára szerkesztett: 19.6.20
    Katka54, ursa11, olegka9 és 5 más kedveli ezt.
  11. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Ami savanyú talajt igényel, olyan növénnyel nem foglalkozhatunk, nálunk meszes a talaj. Bizonyos fák sem maradnak meg sokáig. Tavasszal kell szőlővesszőt gyökereztetnem, mert az egyik sorból pár tőke kiöregedett, vissza kell telepítenem. Mikroszórófejekkel szoktunk keleszteni, az nem fogyaszt sok vizet, még ha az ivóvízről locsolom, akkor sem. Utána meg csepegtető rendszert teszünk a palántasorokba, az sem fogyaszt sokat. De úgy van, ahogy írtad, tudom mit eszek, mit teszek az asztalra a családnak. Nem szeretem a fürtös jellegű, kemény húsú paradicsomokat, én a Kecskeméti Jubileumra esküszöm íz és állag szempontjából is. Jövőre megpróbálom én is magam nevelgetni a palántákat. Eddig a szomszéd néniéktől kaptam minden palántát, ők is fóliában nevelgették. Én meg gyümölcsöt adtam cserébe nekik, mindketten jól jártunk. Azonban tavaly nyáron eladták a házat és elköltöztek, most kénytelen voltam piacról beszerezni. Szépek voltak azok, mikor megvettem, de szerintem a talaj miatt mentek tönkre. Így jártam...

Katka54, ursa11, olegka9 és 6 más kedveli ezt.
  12. lukimi

Én az udvarom talaját nem nézettem meg Szolnokra kéne mintát küldetni. De viszont 1984-ben teli ültettem szőlőoltvánnyal az udvart és egy szálig megfogant és a későbbiekben is jól viselkedtek xD így bátorkodtam azt vélni, hogy jó talaj van nekem. Annál is inkább mert valami 100 v több 100 évig volt baromfi és egyéb lábas jószág-udvar, melyen évtizedeken át díszlett a trágyadomb is erre mondják, hogy jóóó pihent föld. Persze már rég kivágtam ezt a telepítést mert egyéb dologba kezdtem (tiszató-áldás) de nem bírtam megállni és 2 éve ismét ültettem v 14 tőkét lugasnak csak most vigyáztam odafigyuztam és rezidens (ellenálló) fajtát választottam. Így nagyon nagy hideget is elvisel, ha nincs rossz évjárat szinte permetezést sem igényel nem rothad stb a termés sem (palatinus).
    Én szakítottam a környékbeli hagyományokkal és csakis szőlőoltványokat telepítettem mindíg mivel az már óriási előnnyel indúl a sima vesszőkkel és ziher a foganás.
    Nekem ez az első évem paprika paradicsom fronton és így még tanuló vagyok. (de a szomszédban dolgoztam tizen évet, közte pikírozást isxD:p)
    Én tavaly ősszel már jószerivel lekéstem arról, hogy válogassak a magvak (fajták) között ezért eszi nem eszi nem kap mást fajtákat tudtam rendelni. (idén egészen máshogy lesz ez is) Így lett nekem a már évtizedek óta ismert törpe v zömök de nem is ilyent akartam, kecskeméti 549, 3 nagyon szép szomszédasszonyomtól jött magok melyek lugasparadicsomot adnak, és 3 kertészektől kapott koktél paradicsom ami az emelt ágyásom éke és szívem csücske. xD:pxD
    Ez így egy főre iszonytató mennyiségű termést ad ha semmi nem viszi el.:eek: De van 1 minden lében kanál nővérkém aki lecsónak is rak el télire, meg befőzi is ezt eddig is tette de most itt van az én nagyon sok törpém, stb. Szóval majd ingyen duhajkodhat.

Most elkövetnék néhány fotót látom téged érdekel, de Mimike is rámszólt, hogy kéretik időközönként felpakolni némi ződ cuccokat.xD

Azoktól akiket ez a téma nem érdekel elnézést, nem fogok rendszert csinálni belőle.:)

Az előbb fotóztam le a koktél paradicsomat most azokat mutatnám ott fityegnek már a termések itt már el lehet mondani, hogy egy ugrás a sugár:
    Közelről, majd az egész, stb. Utána van 1 kép a törpékről és lesz egyen a szőlő egy egyede rajta a fürtök melyek gyönyörűek, meg a 3 lugasparadicsom is:

Katka54, ursa11, olegka9 és 6 más kedveli ezt.
  13. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Gyönyörűek, gratulálok:)

Kergekacsa, Katka54, ursa11 és 6 más kedveli ezt.
  14. Koppi

Imi ! Klassz a kerted ! Látom van benne munka bőven...:)

Nekem, mint "galamdúcinak" nincs kertem, viszont a Barátomnak van.
    Tegnap nála jártam és ott fotóztam ezt (Remélem megjeleníthető..)
    Egyébként ez egy gránátalma fa...

Kergekacsa, Katka54, ursa11 és 6 más kedveli ezt.
  15. mimi

mimi Fórum elő legendája

Ez valóban szörnyű. :(
    Itt mára nagyon finom idő lett. Az esőből is a finom jött, hol csendesen, hol kevésbé, de függőlegesen (nekem ez fontos) és nagy szél nélkül, tartott két és fél napig. talán a föld is így szereti.
    Mentem olvasni, de azt írják csak a 10-hez való. :( Nekem ahhoz előbb másik lapos-jószág kell, erre nem engedi a rendszer felrakni a 10-et.
    Én túl vagyok rajta. De még mennem kéne. Az Al..-ban van intézni való.
    Nagyon klassz. Gratulálok! Azért majd mikor piroslik, egy képet hagy lássunk. :)
    Nagyon szép. Terem is? (Gondolom: nem.)

Kergekacsa, Katka54, ursa11 és 5 más kedveli ezt.
  16. lukimi

Nagyon szép, még dísznek is. :)

Igen van munka de nem teher, inkább hobbi. Ha van siker azt szeretem. Ha nincs akkor elmegy a kedvem.

Most van szét szétszedve egy fűnyíró, rendeltem bele egy kondit ami ma jött meg mindennel együtt 5 e f volt. Aztán úgy néz ki nem a kondi a bűnös....pénz kidobva. Valószínüleg valahol szálszakadás lett a tekercsben vagyis elégett egy szál szintén ott. Én ettől kezdve kicsi azaz kevés vagyok hozzá, mint géplakatos nemigen vagyok otthon a tyúkbelek táján. Ha elvitetném valahova javítatni mint tudjuk többe kerülne mint egy új éppen ezért már meg van a helyettese is.
    Teljesen szétkaptam, bármit csinálok vele csak zúg nem ugrik be. Most összébb terelem és félre rakom valószínüleg örökre. Egy barátomtól örököltem aki közben elszenderült.....használtam vagy 10 évig nála is, nálam is.o_O

Kergekacsa, mimi, Katka54 és 5 más kedveli ezt.
  17. Koppi

Nekem is volt már ilyen hiba és nem került sokba a javítása. Próbálj valami villanyszerelővel konzultálni, ha van a környékeden.
    Béruháztam: Immáron ott legel a Zuhatagok szigetén 1 hüllő.... (Most gyártom neki az alap: 100 tápot.)

Kergekacsa, Katka54, mimi és 6 más kedveli ezt.
  18. lukimi

Gratula, de ezek szerint 1 darab lett?!

A multkor én is vásároltam csomagot és ha jól emlékszem szurikáta volt a főfő? Mert abból 3 lett. Meg kis farmokon is vettem ólakat és fákat is kóbor Fa-kból és szépen adta az újakat. Csakhogy most az azelőtti azelőttit sem engedi cserélni, be is gurúltam. Ilyenkor nekem jön, hogy hagyjam itt az egészet, kenjék a hajukra a mongogo stb stb fákat. Úgy kell kiengesztelni magamat.xD:p

Kergekacsa, Katka54, mimi és 6 más kedveli ezt.
  19. Koppi

:D:):D Engeszteld ki magad...
    A maradék 30-at később rakom ki.
    Nem tudod véletlenül, hogy GIF-et hogy lehet lementeni a W10-el?
    Vagy menjek érdeklődni a Moderátorokhoz?

Kergekacsa, Katka54, mimi és 5 más kedveli ezt.
  20. lukimi

Én ezt most nem egészen értem....
    Próba képpen elmentem az Edgével egy giffes weboldalra ahol izgő mozgó szmájlik vannak és van alattuk ilyen: letöltés. Letöltöttem és a gépemen meg műxik.
    Gondolom ha nincs letöltés opció, akkor meg úgy mint mást: jobb gomb, letöltés vagy mentés gépre. Vagy hivatkozás letöltése másképpen.

https://www.gifmania.hu/Animalt-Gif-Hangulatjelek/Animalt-gifek-3d-Smiley/

Kergekacsa, Katka54, mimi és 3 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.