Kuncogó kuckó | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: kukac42, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Katka54

Katka54 Fórum admirálisa

Szia!
    Én is szoktam lekiket küldeni Juditnak, de csak akkor, ha nem felejtem el.
    Nálunk ragyogó napsütés van, ha nem nézném a hőmérőt, még azt is hinném, hogy meleg van, 4fok van.

Bonnbonn, ursa11, jófarmerlány és 7 más kedveli ezt.
  2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia Katka!

Most irígyellek érte, mert itt csak szürkeség honol...:(

Bonnbonn, ursa11, jófarmerlány és 7 más kedveli ezt.
  3. Katka54

Katka54 Fórum admirálisa

Szia Dani!

Nálunk is napokig szürkeség és köd honolt. Jaj és maj elfelejtettem. Tegnap este mit láttam? A szürke égbolton, szív alaban volt a felhő. Én balga nem vittem magammal a telómat az erkélyre, mikor kimentem cigizni, de rögtön visszamentem érte, csak sajnos a felhő győzött, és odébb állt mielőtt megörökíthettem volna

Samborg, Bonnbonn, ursa11 és 9 más kedveli ezt.
  4. mimi

mimi Fórum elő legendája

Köszöntelek ezen a verőfényes szép vasárnapon mindenkit! [​IMG]
    Nekem is. :)

Bonnbonn, ursa11, jófarmerlány és 8 más kedveli ezt.
  5. nyific

nyific Fórum elő legendája

Sziasztok! Gyönyörű idő volt itt nálunk ma... sajna nem tudtunk kimenni a kertbe, mert főzéshez már hozzákészültem, na de ami késik, az nem múlik...:)
    Beneveztem én is a TOP-ba, jó lenne az 1000-ben maradni, de a 3000 sem olyan rossz...
    Katikám te dohányzol?? ezt nem hiszem el,... nem kapsz levegőt, és mégis...:music:próbáld meg letenni... egyél helyette finom csokit... vagy cukorkát...
    Jut eszembe Juditom neked sikerült leszokni?? A RACS mehet továbbra is??, ha mást kérsz, akkor jelezd, légyszi!

Ibolyom én most ittam meg a teát, de most is finom volt... hogy-hogy nem jössz velem a TOP-on?? a 200 milla kevés lesz...:music:

ljanika6, Bonnbonn, ursa11 és 10 más kedveli ezt.
  6. Katka54

Katka54 Fórum admirálisa

Szia!

Igen, én dohányzom, már nagyon régóta, de ez az egyetlen káros szevedélyem, nem iszom, nem pasizok, hát én cigizek, szeretek cigarettázni. Csokit és cukorkát is eszek.
    Ibolyka ott van a TOP-on, már majdnem 500 millát adott be. Micsoda pletykás vagyok.
    Én a teáért nem rajongok, nagyon ritkán iszom, a tejeskávét azt viszont nagyon szeretem, reggeltől estig azt iszom, de csak hidegen, és házi tejjel.

Bonnbonn, ursa11, mimi és 10 más kedveli ezt.
  7. iboly54

iboly54 Fórum elő legendája

Kedves egészségedre :) Megyek veled egy darabig a TOP -ban, de csak egy darabig kísérlek:p ahogy elnézem a jelenlegi állást, semmi esélyem benn maradni az ezerben:music: nem készültem eléggé, de Neked nagyon szurkolok, hogy sikerüljön.......és persze minden szomszédomnak aki indult ezen a megmérettetésen .....Laczkó, Misi, Gyöngyikénk, Katikánk :inlove: reggel még láttam Brekit is, de most nem :(
    xDxDxDxD Te kis pletyis :D:D:D Gizus is lát engem ;)
    Én is imádom a csokit, nem is fosztom meg magam tőlexD

Bonnbonn, ursa11, mimi és 9 más kedveli ezt.
  8. ildiko44

ildiko44 Fórumfelvigyázó

Már ketten merjük bevallani, hogy a ronda cigarettát szívjuk? Ésszel tudom én is hogy abba kéne hagyni....de nem nagyon megy a dolog.
    Látom mindenki izgul a TOP eredményeiért, hát én nem indulok, mert sajnálom a rengeteg beadandót. Megnézegetem én is az indulókat ügyesek vagytok....aki elképzelte annak sikerüljön!!![​IMG]

Utoljára szerkesztett: 30.11.20
  9. Koppi

Szia Ildikó !

Nem ketten, hanem hárman...
    Anno a doki bácsi mondta, hogy nagyobb törést okozna, ha lemondanék róla, mintha csökkentett módon szívnám tovább.
    Csökkentettem, napi 1 dobozra...:D (Csak bírni kell pénztárcával.)

Nálunk havasak a tetők és a kocsik. De már olvad. Régen volt ilyen András napján !!!
    Egyébként Isten éltesse az András nevű játékosokat !! :)

Bonnbonn, ursa11, mimi és 10 más kedveli ezt.
  10. Samborg

Samborg Fórum félistene

Szia! A csökkentett elvonás a nikotinra vonatkozik nem a cigarettára. Január 8.-án lesz három éve hogy kávézás közben, cigarettázva elkezdtem számolni mennyit fújok a levegőbe. Ebből milyen jó kis kirándulásokat tudnék finanszírozni. Akkor letettem és azóta se gyújtottam rá pedig van dohányzó a környezetemben. A rituálé hiánya rosszabb volt mint a nikotin hiány. A fokozatos leszokás szerintem nem működik.

Bonnbonn, ursa11, mimi és 8 más kedveli ezt.
  11. Katka54

Katka54 Fórum admirálisa

Sziasztok, szép napot!

A tüdődoki az egyedüli akinek nem vallom be a mennyiséget. Azt mondom, hogy csak kávé mellé szívom, ez igaz is, de én a kávét úgy iszom, pici kávé sok tej és ez reggeltől estig. Ez kb. 2-3 adag kávé.
    Egyébként amikor a diagnózist felállította, akkor azt mondta, ha nem szokom le akkor még élek 1- 1 1/2 évet, ha leszokom akkor 1 1/2-2 évet. Ennek már 4 éve, tehát már túlteljesítettem, még itt vagyok és nem is készülök el.

mimi, Bonnbonn, ursa11 és 9 más kedveli ezt.
  12. kukac421

kukac421 Fórumlakó

Sziasztok:)
    Gizusom, én még szívom, de szép lassan csökkentem a mennyiséget! Aki nem volt itt, annak írom , olyan fél éve jött nekem egy idea, hogy 40 év után leteszem a cigit. Le is tettem és nem volt semmi olyan érzetem, hogy hű, de jó lenne rágyújtani! Nem kívántam, nem hiányzott! Eszembe sem jutott! Aztán 3 hét múlva rosszul lettem. Először a lábamon jött ki az idegesláb tünet, hát nagyon kaka egy érzés! Aztán jött a hányás, gyomorfájás, majd időnként a fogaim vacogtak, sírógörcsöt kaptam. Orvos, miegymás, minden tökéletes, vérnyomás, cukor, ecetera-ecetera, én meg egyre szarabbul éreztem magam! Aztán a dokinak beugrott a cigi! Azt mondta azonnal gyújtsak rá és ne akarjam egyszerre letenni! Nikotin hiányom volt! A második cigi után már megszűnt minden tünetem. Azóta szép óvatosan csökkentem a mennyiséget, most tartok 8-10 szálnál naponta! Eddig meg napi 40 szál is elfogyott, főleg, ha sokat dolgoztam:) Na ennyit a büdös bagóról:) Köszönöm a lekvárokat, azokra van nagyobb szükségem:)

13. Koppi

Szia !
    Szívesen küldöm a csatnikat, amíg van miből.....:)

Bonnbonn, ursa11, mimi és 6 más kedveli ezt.
  14. nyific

Barátosném ügyesen abbahagyod, és marad egy csomó pénzed.... akkor valamilyen leki megy majd.....
    ma minket elküldött a lányunk kirándulni Tahiba... Ő volt itt a takarításnál, és be is dobta magát, még a függönyeimet is kimodsta a 3 szobait, abból kettőt majd ki kell vasalnom.....
    Annyira félt minket, nem akarta, hogy mi legyünk itthon a kis nővel, aki jár hozzánk...
    Utána mindent fertőtlenített....:music: hát így jöhettünk haza... elég hideg volt ma.... de jó volt kicsit a levegőn...:)
    Hajrá TOP-osok! :)

ljanika6, ursa11, hangyácska77 és 11 más kedveli ezt.
  15. Koppi

16. onagger52

onagger52 Fórum császára

Az utolsó mondatot én emeltem ki.

Nem, valóban nem vagy rosszul működik a fokozatos leszokás. Én 1966 szeptemberében vettem egy doboz Ezüst Kossuth-ot. Akkor 5 forint 20 fillérbe került egy doboz, ami celofánba is be volt csomagolva. Az egy órai munkabérnek felelt meg annak idején. Reggel a technikumba menet egy szálat szívtam el, onnan hazafelé az albérletbe ismét egy szálat. A napi adagom felment 15 szál körülire. Az iskola elvégzése után sem hagytam abba. Aztán 1983 november végén, december elején elkezdtem köhögni. Megállapítottam, hogy megfáztam, ezért van az ugatás. Eltelt két hét és arra a következtetésre jutottam, ha CSAK reggel köhögök, napközben nem, az NEM LEHET megfázás. Az a cigaretta hatása. Mivel szerettem a száraz cigarettát, mindig volt otthon is és a munkahelyemen is 15-20 doboz száraz cigaretta. Kidobni nem akartam, elajándékozni sem. Amíg tartott, addig szívtam. Az utolsó szálat 1984 február hatodikán szívtam el. Három hétig nem hiányzott. A negyedik hét volt a nehéz. Az ötödik-hatodik héttől követően már nem hiányzott, kivéve, ha elmentünk sörözni. Akkor jó lett volna rágyújtani. Nem a nikotin, hanem a rituálé hiányzott. Egy év eltelte után már zavart, ha jelenlétemben mások dohányoztak. A leszokásban az is segített, hogy a feleségem soha egy szálat sem szívott. A nagyobbik fiam is csak nyolcadik évében volt. A folyamatosan csökkenő adagú leszokást én is megpróbáltam, de mire észbe kaptam, már megint 15 szál lett a napi adagom. Nekem csak az jött be, hogy leteszem és nem gyújtok rá. Persze másnak más módon is sikerülhet. Külön "élvezet" volt amíg dohányoztam, ha egy olyan orvos magyarázta nekem , hogy mennyire fontos a dohányzás abbahagyása, aki beszéd közben is szívta a magáét. Leszoktam, nem volt könnyű, de sikerült. Viszont két év alatt a testsúlyom hússzal lett több. Na az sem jó! Ellenben úgy öt évvel ezelőtti tüdővizsgálaton megállapították, hogy a cigaretta hatása nem látszik, nem érződik. Örültem, de két évvel később összeszedtem egy nap alatt három szívinfarktust. Lehet, hogy a régi dohányzás is hozzásegített. Nem tudom.

A kéretlen kotnyeleskedést abbahagyom, elnézést érte. Megyek ki a konyhába, lassan meg is sül a kenyér. Mire feleségem felébred, már ki is fog hűlni.

További szép álmokat!

ursa11, Bonnbonn, iboly54 és 6 más kedveli ezt.
  17. Koppi

Szia Tihamér !

Örülök a soraidnak és jó, hogy benéztél ide. :)
    Néhanapján szoktam olvasni a szösszeneteidet a topikodban. Legutóbb a "kóbász"sütés művészetébe avattál be, tetszikeltem is :)(Tudom csúnya szó, de jobb nincs rá.)
    Kedvelem az írásaid, hasonlóak mint Lujzának az Épeknél..
    Érdekes lenne ha ketten ott összetalálkoznátok. Sajnos E.Marika mostanában magánjellegű okok miatt kevesebbet ír nekünk...
    Engem sajnos nem áldott meg a sors ilyen írástehetséggel, mint hármótokat. :(

Utoljára szerkesztett: 1.12.20
    Kergekacsa, jófarmerlány, ursa11 és 5 más kedveli ezt.
  18. kukac421

kukac421 Fórumlakó

Szia:)
    Kéretlen? Pont jónak tartom, hogy ezt leírtad! Legalább élesben is tapasztalhatjuk mennyire más és más minden ember! Még az azonos dolgok is másként működnek. Nekem nem hiányzott a rituálé és eszembe sem jutott a cigaretta! Épp ezért tartott vagy 2 hétbe mire rájött a doki is mi a bajom. Lekopogom nálam most megy ez a csökkentem, hát csak sikerem lesz vele! Az elvonási tüneteket nem szeretném átélni még egyszer, az szörnyű volt:) Most pedig lóra még van némi dolgom a babgulyással! A krumplis pogácsa már készen van:) Jut eszembe hízni eddig nem híztam, melegen ajánlom, hogy így is maradjon:) A moderátorunknak jobbulást kívánok, hajrá, legyőzöd azt a fránya vírust!

ljanika6, Kergekacsa, ursa11 és 5 más kedveli ezt.
  19. nyific

Sziasztok! Még jó, hogy hazaértem a hajrára... most már szeretnék is bent maradni az 1000-ben.... Ibolyom még, hogy Te nem tudsz velem jönni... dehogyisnem.... ott vagy a nyomomban...:)
    Hajrá!

*misi66*, ljanika6, Kergekacsa és 3 más kedveli ezt.
  20. Koppi

Szia Gizus !

A szomszédaim közül Te vagy az első helyen !

kukac421, *misi66*, Kergekacsa és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.