Kuncogó kuckó | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: kukac42, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Sziasztok.

Ma nincs napsütés, komor szeles hideg idő van. Csak a kajáért mentem ki reggel, semmi kedvem és nincs is mit csinálni ilyen időben. Számomra megváltás lesz a szerdán kezdődő jó irányú időjárás változás mert már nagyon unom (ki nem?!) ami mostanában van. Az emelt ágyásomban az őszi hagyma száraz földben van pár nap múlva ha jön a jobb idő egyenesen locsolnom kell....márciusban.....:eek::(

Tegnap átmentem a kertész szomszédokhoz akiktől majd májusban a palántokat kapom. Mit mondjak?! Impozáns, nagy mértékű és csodálatos dolog ami ott folyik. Üvegházakban kb 20-30? méteren át többsoros polcok roskadásig virágokkal, a nagy fóliaházban (30 v több méter hosszú) meg már a saláta is ki van ültetve, éppen locsolták. Fólia alatt már egyenesen meleg van ha süt a nap. Jövőhéten indítják a paprika paradicsom pikírozását természetesen ők mindenkinél jobban várják a jó időt mivel egy hideg, rossz tavasz az egész évükre kihathat pedig ugye üvegházban fűtenek.
    A pikírozást (meg mindent ami egy kertészetben szükséges) egyébként 40 évvel ezelőtt tizen éven át én csináltam, teljes mértékben hónapokon át. :)
    Méhészetben is dolgoztam akkor és ott ugyanígy, szívrepesve várták a jó tavaszt. És akkor is majd' minden évben nem akart jönni....:sleepy:

Mivel elegem van már a számítógépből (igazából sose tudom megunnixD:p), tegnap a kertészeknek felajánlottam, hogy bármilyen szaki munka kell megcsípem nekik. Ásó, lapát, fűnyíró-kés stb élezés, vagy kismotorok javítása (rotakapa, motoros permetező).....ésatöbbi, van ott éppen elég cucc ami elromlik munkaerő meg lassan semmi.....balesetesek, munkában tönkre mentek, elváltak, stb stb. Úgy hogy ami problémájuk csak akad majd én elhárítom. ha tudom.:);)

georga06, ursa11, jófarmerlány és 8 más kedveli ezt.
  2. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Ledőltem ebéd után kicsit, hogy szundítsak. Hát nem igazán sikerült, olyan kómás lettem... Csak a szél süvítését hallottam állandóan. Kissé összekapom magam és el"szaladok" a pékségbe. És épp most szólt a vejem is, hogy vigyem be melózni 4 előtt (mentős), mert nincs bicaja és ebbe a bolond szélben sincs kedve gyalogolni... A lány meg 1-re ment melózni a gyógyszertárba. Nem kell nekem beosztani az időmet, beosztják mások helyettemxD
    Imikém 2 éve költözött el a szomszédunkból az idős házaspár, akik nekem is nevelték a palántákat. Ők is fóliában, csak kisebbekben. Ott még fűtés nélkül is jobb idő volt ha sütött a nap, mint bent a lakásban. Egy időben mi is állítottunk fel a kertben fémvázasat, de én irtózom a békáktól, a párom meg egy idő után ráunt, úgy hogy maradtunk a szabadföldi termesztésnél. Pedig egy vagyonba kerül ma már a palánta. Eddig nem fizettem értük, mert kaptuk, mi meg gyümölccsel, őszi gyökérzöldséggel és egyebekkel viszonoztuk. De tavaly már vennem kellett. És 40-40 paprikát és paradicsomot szoktam ültetni, annyi fér 1 sorba, betartva a tőtávolságot. Egy kis nyári, és kelkáposzta, zeller minimum 40, karalábé 60, ezeket le szoktam fagyasztani, ha készek.
    Gizus a volt nászasszonyom sem így készíti a lecsót, több paradicsommal, levesebbre és rizst főz bele. Erre mondják: ahány ház....
    Na mentem...

georga06, ursa11, jófarmerlány és 7 más kedveli ezt.
  3. nyific

nyific Fórum elő legendája

Györgyikém így igaz, én teljesen másképpen csinálom... és nálam a zsír ki van tiltva a konyhából. Egy kivétel vabn, mikor a férjemnek a túróscsuszára sütök ki szalonnát...:p
    Szerdán ujabb event,.... semmi kedvem hozzá, ez a csigás elvette a kedvemet....
    Ráadásul szerdáán megint nem leszek itthon kezdéskor...

Ibolyom te nagyon ügyes vagy, gratula 600. szinthez! Hát nekem még sok van, 582.-en vagyok, nem is figyeltem eddig a Baha szinteket...

georga06, Adruka98, Bonnbonn és 7 más kedveli ezt.
  4. mimi

mimi Fórum elő legendája

Ez igazán szép tőled, még akkor is, ha ők is segítenek neked. Pótolhatatlan vagy. ;)

Aludjatok jól! Megsült a kenyerem, én is elpihenek.
    ------------------------------------------------------------------
    [​IMG]Köszöntök mindenkit, gyönyörű hajnalon. + 1° és verőfény van.
    Fél 6-kor kipattant a szemem, jééé a nap is akkor mutatta első sugarát. Kipihentem a tegnapelőtti bűnömet, hajnali 4-ig olvastam és 6-kor már ébredtem "szükség"-szerűen. :D Két jó éjszaka kell már - öregszem - egy kilengés kipihenésére. :D

Még este befejeztem a hangyás eventet is. Már ideje volt, folyton úgy éreztem, rajtam mászkálnak. :music:

Reggelire főtt kolbász medvehagymával, tormával. Fincsi volt.

Utoljára szerkesztett: 23.3.21
    georga06, Bonnbonn, ursa11 és 9 más kedveli ezt.
  5. lukimi

Sziasztok.

Event: A nagy hajsza 6. >>>>>

Gazdaköri felfüggesztve.

Én ezt csinálom. Hogy meddig még nem tudom ugyanis végig horribilis enövény kellene, van benne gyöngytyúk ól is az kell mert 1 van és kell a dekor a fejlesztéssel is, lesz szépen farmarany azt is szeressem.xD

Most díjazom az agyam, hogy 2 napja ládabontogatáskor szokás szerint nem pörgettem el a party pörgetéseimet (mert el szoktam, minden ládabontáskor), most 300 körül lesz talán beesik belőle több jó bón is, na meg Jack is van még szépen.
    Szupertrágyát is felhasználok amennyi csak szükségeltetik. A többi majd el válik.

georga06, Bonnbonn, ursa11 és 7 más kedveli ezt.
  6. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !
    Olyan messze vagyok a 600. szinttől, mint Makó, Jeruzsálemtől, mert mindössze az 530. on járok...:(
    Na ez a hsz, tegnap itt maradt.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Szia Imi !
    Nem tudom, hogy belevágjak e ?
    Nem szeretem ezt a tipusú eventet. Ráadásul tetemes mennyiség kell..
    Szuperem is kevés van, a Kacsa Katáról ne is beszéljünk.
    Kihagyom.

georga06, Adruka98, Bonnbonn és 9 más kedveli ezt.
  7. kékiringó

kékiringó Járnitanuló

Kékiringó
    A gombás evenél nagyon kevés volt a felröppenő.Igaz az ehhez tartozó terület is kissebb volt. Nem tudtam befejezni az eventet. Remélem a következő már jobb eredményt hoz. Szép napot!

georga06, Bonnbonn, ursa11 és 5 más kedveli ezt.
  8. lukimi

Én nem csak a farmarany és gyöngytyúkól valamint a 3 piccolo miatt csinálom ahogy visszább írtam. Mert: egy tavaszi koszorú 30% Tp/Btp bónuszt ad és én az egyik arany rekeszbe reggel, este beteszek 1-1-et. Mihelyst learatok máris törlöm mert mindíg van kint ól és kell a rekesz a valentin napi éréscsökkentőnek, vagy bárminek mert mindíg van valami event, ilyesmi. A másik arany rekeszbe egyértelmű, 200% bónuszt rakok ezt igyekszem kihasználni pinkie-vel kitolva. Na most erre fel jön ez az event és ad egy olyan kitehetőt ami 10 óra alatt érik azaz reggel este felhasználható nagyaratásokkor ráadásúl ad: 60%-ot! Nos, nekem ez kell még akkor is ha állandóan azt írjuk, hogy már nem érdekel a zöld csík.:);)xD
    Természetesen korcolási szempont is vezérel mert nekem a távollétem miatt sok mindenből kevesebb van. Például még mindíg több cuccot rakhatok a futtatóba is, ezt is oda teszem és még vannak olyan dolgok ott amiket ha jön jobb úgy lekapom, hogy ihaj. Felhőből is kevesebb van nekem mint nektek de az most nem lesz.

georga06, Adruka98, Bonnbonn és 9 más kedveli ezt.
  9. Katka54

Katka54 Fórum admirálisa

Sziasztok, szép napot!

Nem győztem olvasni. Annyit főztetek, ettetek, hogy én is jól laktam.
    A holnap kezdődő eventet csinálom, a bal oldal az kell, ott van a pic láda, a jobbon meg jutok amig jutok, különösképpen az nem izgat. A felhőt azért hiányolom én is.
    A bahán 569-nél tartok, Ibolynak gratulálok.
    Nem tudom az okát engem még nem hívtak oltásra.

georga06, Adruka98, Bonnbonn és 8 más kedveli ezt.
  10. nyific

SziasztoK! Átfutottam az eventleírást... ez rettenetesen sok gaz...... ni nem.... jutalom meg holvan??....
    Ilyen gyatra minőségű játéknál ez egy kicsit mondhatnám nevetséges....

11. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Ahogy nézem ez a picc.láda vonz mindenkit. Engem nem.

Most tényleg kihagyom. Vannak saját eventjeim azokat csinálom.
    Mellesleg a K.K és a szupertrágya is növekszik, mert nem bontom meg az Erdei tisztást.

georga06, Bonnbonn, Katka54 és 6 más kedveli ezt.
  12. lukimi

Engem nem annyira vonzz a piccolo mivel akkor az elmúlt eventet amiből 5-öt szerdtetek ki meg csináltam volna én is. A piccolok legtöbbször hatalmas csalódás, a szerencséseknek kedvez az is. Én kimondottan a fejlesztéses dekorért megyek, de mivel ott a piccolo is akkor már nem hagyom ott. xDxDxD
    A Wolf írását olvastam, 100 ezer körüli növényt én sem szándékozom termelni "csak" a 90-esre megyek ("Ehhez szükséges 41.850 porzós kaliandra/eventnövény és 2880 korom felröppenő") és végeztem. Hogy majd hogyan sikerül maga a játék, nem tudom, nem voltam nagyon jó a többi ilyenben sem de azért végig tudtam vinni majd lesz valahogy (közepes tanuló voltam, közepesen tudok végig csinálni sok mindent én már ebbe beletörődtem és ehhez tartom magam:):music:). Én az időre nem fogok menni mert biztos bukás, szokás szerint a tárgy keresővel játszom azzal bírkóztam eddig is.

Öreg ember nem vénember!!xD:p:p

georga06, Bonnbonn, jófarmerlány és 6 más kedveli ezt.
  13. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Sziaszok!
    Tegnap este morogtam a csoportunkban a facén, hogy szinte elsők között regisztráltam magunkat az oltásra és sehová nem haladnak, pedig a párom már tűkön ül, hogy oltakozhasson. Az elmúlt héten is a körzetben 10 főre jutó Moderna oltóanyagot kapott a háziorvosunk. Igaz én korábban jeleztem neki, hogy leginkább a Pfizer-ra hajtok, tegnap privátba rám írt messengeren, hogy milyet szeretnék? Már szinte mindegy, írtam, csak essünk már túl rajta, legalább az elsőn. Jó, majd ma délután hív, mert nem tudja mennyi oltóanyagot kapnak. Ahogy értelmeztem, nem az ő praxisa, hanem az oltópont.Elindultam fél 11-kor ebédért a kifőzdébe, alig beértem az ajtón, csörög a telefonom:Györgyikém MOST! az oltópontra! Étkezde otthagyva(majd ha végeztem az oltással, utána), hazatelefonálok a papának, hogy de azonnal kapd össze magad, ne cicomászkodj, mert én csak felső göncöt húzok másikat magamra, már ülhetünk a kocsiba és megyünk. Hát olyan gyorsan összekaptuk magunkat, hogy 11-re már ott ültünk a megfigyelőben beoltva mindketten. Szputnyik vakcinát kaptunk mindketten és eddig hála Istennek semmi reakciónk nincs. Még csak a karunk sem fáj. Kb másfél-2 km az ebédlőtől haza, + az oltópontig az út, de rám szólt 2x is, hogy anya vedd lejjebb a lábad a gázpedálról, pedig csak 60-al mentem:D Hiába na, ő a traktor sebességéhez van szokva, meg van neki egy Peugeot partnerje a földekbe kimenni körülnézni. Az én autómat még nem is vezette, pedig már 2 éve, hogy megvettük. Mondjuk a lányaim már a legelején megmondták neki, hogy ez az autó nem az ő lelassult lábainak való:)https://upload.wikimedia.org/wikipe...1280px-2005_Volkswagen_Jetta_2.5_--_NHTSA.jpg

georga06, Bonnbonn, jófarmerlány és 7 más kedveli ezt.
  14. lukimi

Nagyon szép kocsi, gratulálok mindkettőhöz! (szuri, autó:))

georga06, Bonnbonn, jófarmerlány és 7 más kedveli ezt.
  15. nyific

Szia Imi! Mennnyi gaz??... na ezt nem hiszem el.,.. 41 e és csak a baoldal...... hát ez nem vicces!

Arról már nem is beszélek, hogy utána meg még jön a tárgykeresés....:music:
    A tölgyest én soha nem bontom... régebben sem, és most sem fogom... az eddigi piccolók.. mit mondjak....
    a gk-iből is kivettem a másodikat is, és lett egy virágcsokor.... nem örültem annyira.....
    Ha mégis belevágok, akkor azért lesz, mert a lányom viszont szereti ezt a tárgykeresést, é, ha vállalja most is, akkor valameddig csinálom.

16. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Ezt se hallottam még:D:D:D
    Az én anyukám azt mondta: Bizonytalan, mint a kutya vacsorája.
    Naaagyon finom, még a gyöngyös és a fácánleves is.
    Azt hiszem nekem meg a gyerekkori emlékekre kell már hagyatkozni, nem valószínű hogy valaha is eszek még bármelyikből is.
    Gratulálok!:)
    Minden estre számolja BTP-tovább. Remélem beszámítják, ha lesznek új szintek.

georga06, Bonnbonn, mimi és 6 más kedveli ezt.
  17. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Az enyém nem teljesen ilyen, mert nem napfénytetős, de 2005 után, egészen pontosan 2006-ban jött le a szalagról, hátul már kereklámás és a "segge" is kerek, nem olyan mint a 2005-ben gyártottaké. Tehát nem új, öcsémtől vettük meg 2 éve, de gyönyörű állapotban van még mindig. Ők csak szinte hétvégeken használták, meg évente 2x elmentek hosszabb útra nyaralni vele.Csak ő belehabarodott a https://ni-content.hu/nissan-stock/assets/default/images/car_list/46_big.jpg és ezt beadta volna a kereskedésbe. Annyiért adta ide, amennyiért ők bevették volna, már másnap másfélszereséért megvették volna tőlem, hiszen tudjuk, hogy nem annyit ér. A csomagtartó takaró még nem volt felemelve szerszámért. Vigyázott rá, maga cserélte le az olajat(exrát) hisz a szerelő úgysem azt teszi bele, ha odaviszed neki... Ez ismerős dolog. Azért mindig rácsodálkozik ha meglátja a Jettát, hogy még mindig szép és jó(bele szoktam ültetni vezetni, ha hazamegyek és kimegyünk a temetőbe, hogy vezessexD) Engem meg már kiszolgál a Jetta, ameddig én vezetni tudok és fogok:)

georga06, Bonnbonn, jófarmerlány és 5 más kedveli ezt.
  18. iboly54

iboly54 Fórum elő legendája

Sziasztok! Szép estét! :)

Köszönöm szépen a gratulációkat :)
    Átfutottam én is az ismertetőt, elképesztő mennyiségű e gaz kell hozzá. :( Mivel szeretem ezt a keresgélős játékot, elkezdem és jutok ameddig jutok, a végéig biztosan nem. Ezekért a nyereményekért nem szóróm el az összes kk és sztrágyát. Azért ennyi kapálásért nem erőltették meg magukat a nyereményekkel.
    Elültettem 2 területen a fákat, a főfarmon hosszú érésű növény van. A felröppenő mennyiség sem akármi :(
    A pic. láda sem vonz különösebben, mert nem kecsegtetett semmi jóval az utóbbi 3 db.
    A tölgyesről a mamutokat nem szedem ki, így már esélyem sem lesz még a bal oldalt sem végig vinni :music:
    Szia Katikám! :) Ez elég furi, már meg kellett volna kapnod, talán egy telefonos érdeklődés kellene:music: ha voltál a csoportban, látható hogy milyen szegényes még az oltási arány a több mint 1000 fő tag esetében is. Pedig ott mindenki komoly betegséggel küzd :(
    Györgyikém! Te aztán gyorsan lerendezted :D így kell! Nagyon szép az autód :)

georga06, Bonnbonn, mimi és 6 más kedveli ezt.
  19. lukimi

Ez már nagyon régi "beköpés", kb 80-as évek eleje.:)

Van párja is: új életemben egyszer eljött velem a nővérem csónakkal horgászni de soha többé, akkor is úgy kapaszkodott a csónak hullámfogó deszkájába mint Szadat a Maóba!xD:p

Pedig alig volt hullám mondtam neki mi lenne vele, mikor a csónak nagyobbik része többet van levegőben mint a vízben?!

georga06, Adruka98, Bonnbonn és 6 más kedveli ezt.
  20. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Katikám hány éves vagy, ha kérdezhetem. :) Mert anyum 69 s semmi hír mikor oltják be, pedig több krónikus betegsége is van. Asztma, cukorbetegség, magas vérnyomás stb..Felhívta a házidokit, azt mondta fogalma sincs mikor... Apum 71 éves s már beoltották, áprilisban kapja a második adagot. Pfizert kapott. Lehet először a 70 év felettieket oltják?

georga06, Bonnbonn, mimi és 5 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.