Kuncogó kuckó | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: kukac42, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. nyific

nyific Fórum elő legendája

Sziasztok! Ma egész nap uton, megjártuk Tahit, aztán még Visegrádon is voltunk, vásárolás volt, majd holnap beszámolok, most egy kicsit fáradt vagyok.. :)

ljanika6, ursa11, jófarmerlány és 5 más kedveli ezt.
  2. mimi

mimi Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Ültettem e.gazt, de már bánom. A játéktól a kliens úgy belassult, hogy 11-15 mp, amíg egy kattintásra reagál. Akár a kártyás rész, akár az alapjáték. Még az abból való visszalépés is hosszadalmas.
    Most itthagyom, mert mérges lettem, inkább konyházok kicsit. (Persze a kezem is ma nagyon gonosz velem.)

ursa11, Kergekacsa, nyific és 3 más kedveli ezt.
  3. nyific

Sziasztok! Látod ezért nem kezdtem bele egyik eventbe sem.... és milyen jól tettem...:)
    Ma aránylag pihi volt, tegnap nagyon jót kirándultunk... és érdekes móson nem hiányzott az event...xD

*misi66*, ljanika6, jófarmerlány és 5 más kedveli ezt.
  4. mimi

mimi Fórum elő legendája

Kellemes vasárnapot Kuckósok! Ha jöttök lesztek, azért megrakom a kandallót. ;)
    Este besétáltam a belvárosba, a 4. gyertya gyújtásra. Olyan tömeg volt, alig lehetett lépni. Tudjátok, a Városházára vetített mozgókép van és minden nap egy ablakot nyitnak ahonnan művészek valamivel kedveskednek a nézőknek. Tegnap sikerült jelen lennem. A felnőttek is gyermeki várakozással várják az "Adventi naptár" újabb ablakának nyitását. És ez a Fő utca másik látványossága:

5. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

Sziasztok!
    1 tápos a tenyésztés ma estig:)

6. Kergekacsa

Kergekacsa Fórumfelvigyázó

Sziasztok!

Nálunk ma is hétágra süt a nap. Eventnek nekiálltam, szépen lassan haladgat. Amikor eszembe jut aratokxD
    Olyan hosszú ideig tart még a végén lehet készen leszek vele;)

7. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Sziasztok,
    Én is készülök a karácsonyra. Jövőre is így lesz, az ajándékokat megrendeltem még a black friday előtt, a kaja nagy részét is megvettem, már csak néhány dolog van vissza. Sokkal jobb így készülni. Tegnap megsütöttem a beiglit, kicsit mind a négy kirepedt, de azért jól szeletelhető és finom is.
    Múlt hétvégén összeírtam ki mit szeretne enni, még paradicsomleves is van a listán :D, január első hetét is hozzácsaphatjuk, mert ebben az évben nem tudjuk végigenni.

mimi, *misi66*, Kergekacsa és 4 más kedveli ezt.
  8. nyific

Sziasztok! Mindenki készülődik az ünnepre.... ez jóóóó, teszünk, veszünk... mit is kellene még csinálni...:)
    Nálunk ma a férjem mákot, diót darált... A mákot csak úgy szereti, ha mi daráljuk... ill. ha Ú darálja a régi mákdarálónkon... El volt vele,,..:p
    Holnap még mi is megyünk, mert egy-.két dolog még hiányzik, atzután én majd beveszem magam a konyhába... sütök, és főzök.... Jó lesz...:)

mimi, *misi66*, ljanika6 és 5 más kedveli ezt.
  9. vízöntő

vízöntő Fórum félistene

Szia!
    A beigli azért reped meg, mert a töltelék, és a tészta arányokat el kell találni, ha sok a töltelék az biztos megreped, de ez legyen a legnagyobb baja. Én fél centisre nyújtom a tésztát, ha kel abból lesz kb: egy centis, a tölteléket mindig tejben megfőzöm, azt egy centisre rákenem , a tésztában nem teszek semmit, viszont a töltelékből a citrom héja kihagyhatatlan. Nálunk így készül.
    Ja , én a tésztában nem margarint teszek , hanem liba zsírt. unnamed (21).gif

*misi66*, ursa11, Kergekacsa és 4 más kedveli ezt.
  10. nyific

Sziasztok! Na tessék beigli ügy... igen, igen, általában a sok tölteléktől megreped a beigli, no de nem dögleket akarunk enni, hanem diós-mákos beiglit, és az úgy jó, ha van benne töltelék rendesen... de mástól is megrepedhet, pld. től lágy a töltelék,.... nekem is megszokott repedni, de mégis tudom szépen szeletelni,....:p Én szerdán sütöm....
    Olyan jó, hogy elolvassuk egymás posztjait, így tudjuk ki csinálja az eventet, és ki nem...:inlove:xD

mimi, *misi66*, Samborg és 8 más kedveli ezt.
  11. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Na megírtam egy jó hosszú hozzászólást, mire elküldtem volna, azt írta nincs jogosultságom az oldalhoz.... Így jártam..
    Gizusom megsütöttem a bejglit, finom lett, de ez sem olyan, mint mamámé volt. Valószínű a zsíradék miatt, de addig kísérletezem, míg olyan nem lesz. Akkoriban nem igazán volt még margarin és vaj, zsírral készítették a süteményeket is. Erre tippelek, aztán meg majd kiderül.

mimi, *misi66*, Samborg és 7 más kedveli ezt.
  12. kovacstne

kovacstne Mindentudó orákulum

Békés,boldog és vírusmentes karácsonyi ünnepeket minden kedves és kedvetlen játékostársamnak és modiknak!Sok-sok virtuális puszi!!!

mimi, *misi66*, Kergekacsa és 7 más kedveli ezt.
  13. nyific

Sziasztok! Kedves Kovácstne, köszönjük szépen a jókívánságokat, és én is kívánok neked hasonlóan Boldog Karácsonyt!:)
    Györgyikém örülök, hogy azért jó lett a beigli, de ne add fel, eszembe jutott nekem is van egy receptem az unokanővéremtől, aki vidéken él, és 80 plusszos... Előveszem és idehozom neked, úgy emlékszem abban ,még tyúkzsír is van....:p
    Holnap végre én is sütöm már, a féejem elig várja, már kóstolna...;)
    Még a hatlapos is hátra van, de lehet a lányom csinálja majd, ma este nyilatkozik, mondjuk én nem bánom, csak tudom hogy nagyon be van havazva, mert mindenki szép szeretne lenni a az ünnepekre...:)

mimi, *misi66*, Kergekacsa és 5 más kedveli ezt.
  14. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Bizony a mama főztje utolérhetetlen.
    A múltkor eszembe jutott a héjába sült krumpli, hogy milyen finom volt. Pedig abba aztán semmi különleges nincs.
    Én a beiglit pár éve fele vaj fele zsírral csinálom, mert így tovább eláll és nálunk általában újévkor is van belőle. A zsír már nem ront rajta, amúgy is energiabomba. Szerintem finomabb is zsírral.
    Ma megérkezett az utolsó futár is, nagyon gyorsan ideért a csomag Szegedről, vasárnap este rendeltem. Ajándékot is tettek bele pluszba, valami kókuszos fehér csokit, rácsodálkoztam, mert ilyet biztos nem rendeltem és tényleg. Jut eszembe, a múltkor törött teáskannát hoztak, megreklamáltam, elküldtem a fotót is róla. Néhány napon belül megjött a csere és írták, hogy a töröttet nem kell visszaküldeni. Elég sokat rendelek, eddig nem volt még gond, de ez is megnyugtatóan rendeződött.
    Holnap megyek a csarnokba, már nem sokat kell vásárolni, hamar végzek. Rászántam magam, csinálok egy kis adag töltött káposztát, mert csak én szeretem, kitart nyárig, de nem baj, kicsit se.

mimi, *misi66*, Tavirózsa és 6 más kedveli ezt.
  15. nyific

Szia Edit! Én is káposztázom, de majd csütörtökön, nálunk nagyon megy, szeretjük...
    Én már vásárlásr befejeztem, minden megvan, csak főzni, sütni, és enni kell...:p

mimi, *misi66*, Tavirózsa és 6 más kedveli ezt.
  16. Samborg

Samborg Fórum félistene

Szervusztok! Nálatok árpagyönggyel vagy rizzsel készül a káposzta?

mimi, nyific, Tavirózsa és 3 más kedveli ezt.
  17. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Szia,
    Én rizzsel szoktam és egy kicsit elő is főzöm, mert jártam már úgy hogy kemény lett a töltelék.

*misi66*, nyific, Tavirózsa és 4 más kedveli ezt.
  18. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

Szia!
    Ha töltött káposzta, csakis rizs jöhet szóba:Dnem gersli...nem, nem:wuerg:

mimi, *misi66*, Samborg és 6 más kedveli ezt.
  19. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Én sosem főzöm előre káposztába a rizst, ilyet még nem is hallottam:oops: Általában akkor marad kemény a rizs, ha túl sok arányaiban a húshoz képest, vagy nem főzzük elég sokáig a töltött káposztát. Én 1 kg húshoz 1 marék rizst ( https://cdn1.interspar.at/cachableservlets/articleImage.dam/hu/312988003/dt_sub4.jpg )mosok meg alaposan és minimum 2 órán át fedő alatt főzöm a "kismalacokat", majd egy kis "vékony" rántással még tovább 5-10 percig összeforralom. Soha nem maradt még kemény sem a töltelék, sem a káposzta. Amióta rátaláltam erre a rizsre, azóta csak ezt vagyok hajlandó használni. Kivéve a hurkába, mert ahhoz azért ez drága lenne.

20. nyific

Sziasztok! Kész a beiglim, szép lett, a férjem szerint finom... most jól megszurkáltam ,
    és csak kicsit repedt meg, az egyik oldalon...:p
    A rizst a káposzta töltelékébe, én sem főzöm elő... Most viszont lesz kisérlet is, kölessel próbálok majd pár db.ot nekem az egészségesebb lenbne, mint a rizs... eszembe jutott a bulgur is... de valahogy azt most nem próbálom...:)
    Holnap lesz a kápposztafőzés, és utána már jön a Jézuska.... és jön az evés-ivás... de nagyon jó lesz, én szeretem a Karácsonyt.....

ljanika6, jófarmerlány, mimi és 6 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.