Kuncogó kuckó

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: kukac42, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. iboly54

iboly54 Fórum elő legendája

nem nem, még krumplis gánicának is nevezik : főtt krumpliba kell elkeverni a lisztet és tojást, majd kevergetve főzni a tűzhelyen. Kiszaggatni kanállal, sütőben ropogósra sütni, sült hagymával és tejföllel meglocsolni :) és elmondom, hogy amíg ez leírtam győztem nyelni a csorgó nyálamat xDxD mi szeretjük, egyszerű és finom régi kaja ez is;)

gyfa, greenfields, Kergekacsa és 10 más kedveli ezt.
  2. sziszi1965

sziszi1965 Fórumőrült

Nálunk ezt nevezik gancának...de már csorog a nyálamxD

gyfa, greenfields, Kergekacsa és 7 más kedveli ezt.
  3. .sylvia72.

.sylvia72. Fórum császára

Meg is csinálom hétvégén,nem nokedlivel,mert azt nem tudok,jó lesz a tészta:DA cicu hatalmas,olyan édes,de közben meg vicces is:D
    Jókor eszünk,mindjárt éjfél és mindjárt nyitogatnom kell a hűtőt,de ez is nagyon finom lehet:)

gyfa, greenfields, Kergekacsa és 9 más kedveli ezt.
  4. sziszi1965

sziszi1965 Fórumőrült

Majd szólj, ízlett-e?
    Itt már zuhog az eső....de legalább nem dörög...és villámlás sincs:p

gyfa, greenfields, kukac42 és 5 más kedveli ezt.
  5. iboly54

xD nem ismertem rá a képen:p eddig azt hittem ez eredeti somogyi étel:music: na mind1 a lényeg a lényeg finom :) úgy jártál mint énxD lehet meg is csinálom valamelyik nap
    Most már mindenki jóllakott, rendesen megtömtük a pocit, lehet menni aludnixD
    Jó éjszakát, szép álmokat Mindenkinek! :inlove:
    http://kepkezelo.com/images/kdl5fgixag5q1tudaixz.jpg

6. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Olyan szürke lett az ég, gondoltam kicsit megvidámítom. ;)
    Olaj helyett zsír, és a tejfölt nem ismertem bele, sose raktam. :)

Drágáim! Szégyelljétek magatokat, hogy már reggel ilyen finom kajákra kell bejönni, meg tele hassal lefeküdni....
    Igen, én is gancának ismerem, de tudom a dödölle nevet is. És nagyon szeretem, meg a fiaim is szerették. Biztos hogy nem ettek mióta megnősültek. :)

Hol vannak a többiek? Gizus, Judit, Kata, Györgyi, Annamária (alias: Gyufa :D) és a fiúk? És akiket még nem "ismerek"? :)

Evés után inni is kell, de vigyázat! :D Fiúknak való.
    Végül:
    Egyszer volt, hol nem volt az üveghegyen túl, de még az Óperenciás tengeren is túl, a négyszögletű kerekerdő mögött, ahol a kurtafarkú kismalac túr, egy kacsalábon forgó palotában élt egy királyfi.
    Egyik reggel felkelt, kinézett az ablakon és mélyen felsóhajtott: "De ****** messze lakom!"

7. iboly54

Szép jó reggelt! :)
    [​IMG]Nagyon lehűlt a levegő, szakad az eső. Ma inkább a benti munkákra szorítkozzunk;)
    Mimikém új rucid van:).....nagyon jó, legalább naponta csórhatok 1 almát:p;)
    Sajnos sok-sok oldalt vissza lehet lapozni úgy, hogy nincsenek a megszokott kedves arcok:eek::( csak remélem, hogy azért ha elmúlik a sok nyári munka, mindenki visszatár a kis kuckóba;)
    Annamari igazoltan van távol, felújítanak:oops: :p
    Legyen nagyon szép napotok!:inlove:

gyfa, greenfields, Kergekacsa és 8 más kedveli ezt.
  8. mimi

mimi Fórum elő legendája

Tényleg, a felújításról elfeledkeztem. (Sajnos egyre több dologgal vagyok így.)
    A nyári ruhámat meg már nagyon untam. :)

9. iboly54

Legalább Te nem fogsz megfázni, mint Szilvi:p gyűjtöm neki a zsepiket, tegnap már tüszizett kettőtxD
    Én is akarok majd csináltatni egy szép kosztümöt, mert csak ez és egy téli van:)

10. sziszi1965

sziszi1965 Fórumőrült

Sziasztok Drágáim! :)
    Biztos mindenki igazoltan van távol...a valóvilág beszippant néha bennünket:)
    Én is zsírt használok, ezt a receptet a netről másoltam, mert én is így készítem, de olaj helyet zsírral, a többi stimmel....nem volt kedvem lepötyögni saját kútfőbőlxD:p
    Próbáld ki tejföllel is, nagyon finom:D
    Jó az új rucid ....látom, Alex is átöltözött, az övé is tetszik;)
    De kivel csináltatsz Ibolyám? Devike ezer éve nem jelentkezett...Emát sem láttam:music:

11. iboly54

Szia! :)
    A meglévőket Devike csinálta, már kutakodtam és láttam azért néha-néha készülnek újak, meglestem Szilviét:p még készülőben, de jól néz ki :)

12. sziszi1965

sziszi1965 Fórumőrült

Voltam már úgy, hogy Devikének baglyot írtam...így lett új rucim. Még nem akarom az őszit felvenni...legyen már még egy kis nyár:D

Utoljára szerkesztett: 22.8.16
  13. nyific

nyific Fórum elő legendája

Sziasztok!:)
    Franciska írt nekem, ugyan nem nekem akarta, a megszólításból jöttem rá,
    de mivel nekem is szomszédom, így tolmácsolom az üzenetét: most egy ideig nem
    tud farmozni, mert nincs gépe, ill. rossz, .... nem tud most újat venni,.... még fog jönni,
    de hogy mikor???.... nem tudja.
    Mindenkit üdvözöl ill. puszit küld.:)

klakli67, gyfa, greenfields és 11 más kedveli ezt.
  14. breki072

breki072 Fórum elő legendája

Töröljétek légyszí az egész nem érdekel, megírtam, töröltem,ez meg bent maradt mert duplán vette a gép

greenfields, Kergekacsa, alex0824 és 4 más kedveli ezt.
  15. Farmer*54

Farmer*54 Fórum admirálisa

Szép Hetet a Kunyhónak! Ibolya, tudtam, hogy sántít valahol a gödölyéd;), nem kell megfőzni mikor összegyúrod, hanem serpenyőben hagymás olajban szaggatod bele a nudlikat:). Ilyen a tapogatós is, ott kinyújtod 1cm vastagra és nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrod a tésztát és úgy sütöd ki forró olajban, mifelénk bableves mellé isteni:D. Nyific Mama ez a gépek és a rendszerek átka:eek:, én is hétvégén beszóltam igen csúnyán mérgemben a Microsoftnako_O, akik egy részét átírták ***-gal8). Este mérgemben újrahúztam a gépet, de kár volt mert 01 óra körül kerültem ágyikóba-.-. Kezdhetem majd elölről, mert szinkronba rakta a mobillal és az összes telefonszámot átvitte a gépre is:wuerg:>:(. Remélem az eventet mindenki csinálja. Devike, hétvégén láttam bent volt a bannerosban:inlove:, próbáltam lesni a ruhák között, de ez az új gugli kész kugli mert nem láttam, hogy elkelt csak minta mind8).

[​IMG] - Kaparok, mert ezt imádom mint a sült barátfülét.

[​IMG] - HÚÚ:wuerg: a mama kitolt velem, végtelenítette a játékom:D.

[​IMG] - Nem Nagyapóo_O, én vagyok a főnök:sleepy:!

16. mimi

mimi Fórum elő legendája

Megláttam Devikét, gyorsan választottam a ruhatárából mintát. :) Tudom, a varrónők mind foglaltak, amikor új gönc kell. :D
    Devike a nyáron volt, azóta nem jártam a varrodájában. Ema pedig a Balaton után biztos lesz. Most még pihenget. :) Alexet még nem láttam.
    Update: nincs is Alexen ruha... :D:D:D Csak az avája változott.

Most semmi esetre nem kóstolom tejföllel, mert a tökfőzi is tejfölös. Majd legközelebb, mikor tésztához rakom.

Franciskát mi is üdvözöljük. :) Borzasztó, ha a gépünk bajban van. Átérzem nagyon!

Breki! Mit töröljünk? Mi vaan?

17. sziszi1965

sziszi1965 Fórumőrült

Semmit ne törölj...ez Szilvinek és nekem szólt...de már megtettük.
    Érdekes volna a tojáspöri egy kis tökfőzelékkel....garantáltan belőnéd a gatyát, ill. bugyingót:D
    Alexet benéztem, mert én is csak az aváját láttam...ebből következtettem hogy nem pucér bannerileg semxD Alex...megkövetlek...jó az avád ...szupi lesz a bannered is;)

18. iboly54

Brumikám! Az én gödölyémet:music:xD bizony főzni kell és nem sántít az sehogy sem:p pont úgy kell készíteni, ahogy leírtam és kész!!!:pxD semmiféle gyúrás itt nem kell, legfeljebb ha megetted, akkor gyúrjál rá, mert elég nehéz kaja:pxD:inlove:
    Ezt meg úgy másoltam ki :)

Hozzávalók / dödölle, más néven gánica /
    • öreg krumpli és liszt (1 kg krumplihoz kb. 25-30 dkg liszt)
    • hagyma
    • szalonna
    • tejföl
    A liszt aránya a krumpli fajtájától is függ.
    A krumplit megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, sózva feltesszük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Amikor megfőtt, krumplinyomóval a saját vizében pürésítjük. Aztán lassan beledolgozzuk a lisztet, és fakanállal erősen, gyorsan keverjük a tűz fölött. Szörnyű munka, sokáig kell csinálni, az ember karja leszakad. Addig csináljuk, amíg sűrű és sima állagot nem kapunk.
    4-5 fej – tehát sok – finomra vágott hagymát sok szalonnazsíron arany színűre pirítunk. A hagymás zsírba már mártogatott kanállal a krumplimasszából kb. 4-5 centis galuskákat szaggatunk.
    A galuskákat lerakjuk egy lábasba v tepsibe egymás mellé, mint az aranygaluskát. A maradék hagymás zsírral és tejföllel meglocsoljuk. Sütőben kicsit megpirítjuk.
    Most, hogy már ennyit beszéltünk róla, biztos megcsinálom a héten;)
    Még én sem szeretnék átöltözni, majd csak ha tényleg hullanak a falevelek ;) az a bajom, hogy rámentem a banneres képekre és most nem látom, hogy melyik a szabadon választható, nem szeretném más ruciját felvenni:eek: valaki tudja mi a teendő:music:
    Gizusom! Köszönjük szépen :) Szegény Franciska kimarad az eventből:music: remélem a kis kincses ládikót azért sikerült megszereznie.:music:

19. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Sziasztok

Törlöm magam a Stuporttal , és mostantól SalátaBáró leszek. :D

20. .sylvia72.

.sylvia72. Fórum császára

Sziasztok!Itt van ez a szegény cica,de olyan vicces.:DFranciskának kitartás együtt érzek vele és üdv Neki is.:)

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.