Kuncogó kuckó

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: kukac42, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. iboly54

iboly54 Fórum elő legendája

Fatther, alex0824, *misi66* és 10 más kedveli ezt.
  2. DCveréb

DCveréb Fórum biztosa

Gizus !!

Nem szerethet Mindenki mindent, de ez miért lenne hiba ??? Egy háziorvost sem szeret Mindenki.. ( nem rólam van szó.. ;)xD )
    De azt le kell nyelni, ha legközelebb csak 30 km-re van másik..
    Amit Ti nem szerettek, azt megeszi Más ! Én szeretem az érett sajtot, amiben kukac is van.. :) A békacomb sem a végén van a listámnak..
    A szárnyasokról majd küldök linket, miből nőnek fel.. Ez alól persze egyetlen, nagyüzemileg termelt ! húsállat sem kivétel..

Zöldségek.. Az is sok, amit nekünk, orvosoknak elmondanak, mit raktároznak magukban.. Azt nem is részletezem, Cserkeszölőtől - Vásárhelyig, beleértve Szentest, a fólia-régiót, mennyi hormon és vegyszer felhasználás történt.. Egyet említek : reglon-Napraforgó..

Ezeken a dolgokon nem tudunk változtatni.. Esszük, amit szeretünk, ez Mindenki szabad joga ... még.. xD

Fatther, alex0824, Pitemano és 11 más kedveli ezt.
  3. gyfa

gyfa Fórum hercege

Undok béka!!!:wuerg::wuerg:xDxDxDxD Én maradok a jól bevált reggelimnél kávéval és sütikével.... Te ehetsz ilyen fújságokat is:wuerg:xD.

Nálunk is mindenki szereti rajtam kívül:). A gyerekek is, csak nekik hazudnom kell róla, hogy tulajdonképpen nem is gombát esznek, csak egy másfajta husikát, és akkor megeszik:music:.

Fatther, alex0824, Pitemano és 10 más kedveli ezt.
  4. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Sziasztok

Én a disznó körmöt szeretem , és a csirkelábat :inlove::p:inlove:

Szakácskönyv férfiaknak: Almáspite

Először is, moss kezet!
    Igenis, moss kezet. Ez elengedhetetlen.
    Ebben hajthatatlan vagyok: moss kezet!
    Rendben van. Most menj a hűtőhöz, és vegyél ki 5 tojást.
    Azt a 4 tojást, amit sikeresen kivettél a hűtőből, törd fel egy tálkába.
    Emeld fel a tálkát a padlóról, és töröld fel a kiömlött tojást.
    A jövőben ügyelj arra, hogy semmit se verj le a másik kezeddel.
    Vegyél ki a hűtőből újabb 5 tojást, és azt a négyet, ami megmaradt belőlük, törd fel egy tálkába.
    Vegyél ki a konyhaszekrényből egy pohár lisztet és egy fél pohár cukrot.
    Csukd be a tisztítószerek szekrényét, és nyisd ki a konyhaszekrényt.
    Ez só. Tedd vissza a szekrénybe, és vedd ki a cukrot.
    Próbáld a cukrot a pohárba önteni. Söpörd össze a cukrot, ami kiömlött.
    Vedd elő a mixert, és keverd benne a tésztát, amíg sűrű lesz.
    Tisztítsd meg a falakat, a plafont és a padlót a tésztától, amit kevertél.
    Nem, ez nem elég. A kutya nyalogatja a falat. Vegyél egy kendőt, és tisztíts meg mindent.
    Legközelebb próbáld meg óvatosabban indítani a mixert. Ez nem légpuska. Így szokták a fedelét rátenni, felülről.
    A töltelékhez végy 10 almát, hámozd meg és vágd fel őket.
    Tegyél ragtapaszt a sebekre az ujjadon. Jegyezd meg: felvágják az almákat, nem meggyilkolják.
    Göngyöld be az almákat a tésztába, és tedd be őket a sütőbe fél órára.
    Ha fél óra múlva a tészta még nem sült meg, ez azért van, mert elfelejtetted begyújtani a sütőt. Gyújtsd be, és várj újabb fél órát.
    Letelt a fél óra, hagyd abba a tévézést, és vedd ki a tálcát a sütőből.
    De most már komolyan! Hagyd abba a tévézést, és vedd ki a tálcát a sütőből!!
    Vedd ki a tálcát most rögtön!!
    Gyönyörű, nagyokos! Ez már elégett. Most menj el a legközelebbi cukrászdába, és vegyél almás pitét.
    Menj haza, és fogyaszd el a vásárolt almás süteményt.
    Előbb vedd le a nylon csomagolást róla, tökfej!

ursa11, tremama0422, Fatther és 14 más kedveli ezt.
  5. breki072

breki072 Fórum elő legendája

Fatther, alex0824, *misi66* és 9 más kedveli ezt.
  6. gyfa

gyfa Fórum hercege

Na jól van, ezt még én is megenném...:music:xDxDxD
    Nem a külsejével van bajom, hanem az ízével :wuerg::wuerg::wuerg::wuerg:.
    Egyszer étteremben ettünk, és anyukám ragaszkodott hozzá, hogy kóstoljam meg a rántott gombát. Mondtam én, hogy nem lesz jó vége, de csak nem hagyott békén, szóval megkóstoltam, és csak a jó szerencsén múlt, hogy nem pakoltam ki az előző napi ebédet is az asztal közepére....o_OxDxD

Fatther, alex0824, *misi66* és 8 más kedveli ezt.
  7. nyific

nyific Fórum elő legendája

Ibolyom a gombát mi is szeretjük, levesnek, pörinek, rántva, vagy bakonyi bordát,
    húh, de finom az is.
    Vadhusokat is - csak ritkábban, ha kapunk -pld. szarvaspörköltet bográcsban
    szoktunk főzni.

8. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Megváltozott a pénteki bónusz . :inlove: Nem fél órán át hat , hanem 24 órán át :p

alex0824, Gio, DCveréb és 8 más kedveli ezt.
  9. iboly54

Köszönjük szépen Jancsika! :inlove: Ez már sokkal jobban hangzik, nem kell annyit agyalni, mikor is lépjünk be ;)

alex0824, DCveréb, mimi és 6 más kedveli ezt.
  10. nyific

Jancsika én ezt nem láttam, hol írták??:)
    Ez nagy örömhír, ez tuti??
    Közben megtaláltam, na ez már jobban tetszik.;)

Utoljára szerkesztett: 11.1.17
  11. iboly54

Igen, bár én nem Jancsika vagyok!xD Az eredeti kiírást javították a fél órából 24 lett :) vagyis azért nem tűnt fel senkinek, mert csak átírták, nem újat adtak ki.
    A lényeg, hogy péntek 12,30 - szombat 12,30-ig lehet alkalmazni, remélem jól értelmezem. Ha pénteken 13-kor belépek, akkor szombaton 12,30-ig élvezhetem minden aratáskor a bónuszt ;)

Fatther, alex0824, DCveréb és 7 más kedveli ezt.
  12. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Mimikém! A marha nagyon finom, de csak vajjal párolva! Nálunk mindenki imádja....
    A halat én addig eszem, míg az első szálkával nem találkozom.....:oops: Onnantól papa tányérjában landol minden falat.....
    Unokanővérem férje horgász, na ő (unokanővérem)tud halat pucolni és beirdalni, úgy hogy a csecsemő is megeheti, mert mint az ikra száguld át a szádban minden halfalat. Volt szerencsém enni belőle..... A vadra nem vagyok ráizgulva...Akad pár évente, de idén is a kutyik ették meg....... Őz: 3 hete főztünk egy egészet bográcsban...Már unjuk... Túlságosan száraz a húsa....
    Doki! Sokan nem tudják, hogy a napraforgót Reglonnal(vegyszer) "gyorsérlelik", hogy egyszerre lehessen egy egész táblát betakarítani, sőt hektárakat, táblákat, és milyen sokan részesítik előnyben főzéskor a napraforgó olajat! De a repcével is ezt teszik, mert az eleje elszórna mire a vége beérne. Tudom, mi is termesztjük mindkettőt. Én ezért használok zsírt és vajat,néha extra szűz olivaolajat.
    Gomba: pár éve nagyobbikom barátai felfedeztek őzlábgomba lelőhelyet a környéken és kaptam egy keveset én is. Na az valami isteni kirántva a maga 2 tenyérnyi kalapjával, puhaságával, (szinte mint egy piskóta)össze nem hasonlítható a csiperkével, ami tömör, rágós és nehezen emészthető. Na megyek próbálok még aludni keveset.... Hátha sikerülne.....

julinéni44, Fatther, greenfields és 9 más kedveli ezt.
  13. kukac42

kukac42 Mindentudó orákulum

Sziasztok:)
    Én??? Sose, ha én a sajtban vagyok, én ki is rágom magam nyugodt lehetsz! Imádom a sajtot, mindegyiket, Pálpusztai, kukacos, nem kukacos mindegy! Sajt legyen és már menek is:)
    De benne sose maradok, a sajt inkább bennem:)

14. mimi

mimi Fórum elő legendája

Az olajra a 70-es években kapott rá mindenki, mert elhitték, hogy jobb a zsírnál. Én is. Aztán sorban fájni kezdett a családtagjaim gyomra. A lábasokat meg csak nagyon aktív mosogatószerrel lehetett tisztítani. Rájöttem, hogy ugyanazt csinálja az olaj a gyomrommal, mint a lábassal: réteget képez. Visszatértem a zsírhoz, azóta semmi bajom.
    :D:D:D:D

De hogy kezdődik a férfi szakácskönyv?
    ........
    Végy egy tiszta lábast(tepsit)!
    ;)

Most, hogy így soroljátok, rájöttem, hogy azért van, amit nem szeretek. Anyukám (+) kedvence volt a savanyú tüdő. Na azt meg a pacalt nem. De a békacombot igen. De csak bizonyos hónapokban. :)

15. iboly54

Jóóó reggelt! :)
    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/...cyh2YCN9WKwEI6Y5Q_F8w8pLbPn0xiWUL12DB3vYHjyjO
    Nem tudtam befejezni, mert közben el kellett szaladnom....na nem odaxDxD
    http://www.hirmondo.ro/web/thumbnail.php?file=images/1410/9kis.jpg&size=article_medium

Az olajokat egyre többször váltom ki zsírral, na... egyik sem egészséges, ma már semmi nem az, még az sem amit magunk termelünk, mert a talajban is van minden, ami nem kellene.
    Ezért már nem is foglalkozok ezekkel a dolgokkal, próbálom kiválogatni a kevésbé ártalmasabbakat, aztán méregtelenítünk mint JuditomxD

Utoljára szerkesztett: 12.1.17
  16. *misi66*

*misi66* Fórumprofi

Szép napot!:) köszi a forró kávét, ez most jól esett, munka közben a hangulatom már is job;)
    mert hogy itt esik a hó!
    Eventet még el sem kezdtem, de ahogy olvastam van aki már kész is van gratula!;);)
    Jó étvágyatxD A mai világban semmi sem egészséges minden dologban van ártalmas, nehéz mérlegteleníteni.
    Anyukámék annak idején a tarlóföldön szalonnát szalonnával ettek kenyér nélkül hagymával sült burgonya, és egészségesek voltak mint a makk:)

17. iboly54

Szia Misi! :) Jó munkát Neked! Itt már nem esik a hó :( talán 2 cm-s ha van, ami leesett.
    Akkor, amikor még nem volt ennyi autó meg sorolhatnék egy csomó ártalmas környezeti tényezőt, bizony az élelmiszerek, az állatok nem tartalmaztak semmi károsítót + nem volt ennyi stressz. A nagymamám 96 éves volt mikor itt hagyott bennünket, pedig 7 gyereket nevelt egyedül, abban az ínséges időben, sosem volt beteg.
    Most meg nézz körül, mennyi gyermek cukorbeteg, daganatos, stb. Az életkor egyre alacsonyabb. De ezt nem csak a környezeti ártalmak hozzák, jelentősen felelőssé tehető a modernizálódás..... kényelmesebb életmód v épp az ellenkezője bizonyos rétegeknél.
    De szerintem evezzünk vidámabb vizekre:)
    Ma cukorborsó főzelék sült húsival ( oldalas...nem a csirkééxD:p ) lesz a menü, leves nem lesz.
    Délután leszedjük a füstről a szalonnákat, annyira jól néznek ki, de még nem lehet fogyasztani. :(
    Holnap körül kell néznem zsírszalonna ügyben, fogytán van a zsírom ( most jól jönne Györgyi kiöntött mennyisége:p) lesz jó kis töpörtyű, sütök hozzá friss kenyeret;) már egészen belejöttem, ritkábban veszek boltit.

Fatther, DCveréb, greenfields és 10 más kedveli ezt.
  18. nyific

Sziasztok!:)
    Mindenütt esik , ill. esett a hó, nekem tetszik, de majd, ha
    autóba ülök, meglátom akkor hogy tetszik??:)
    Nálunk zöldség leves, és spenót fasírozottal.... ez a menű!
    A fasírt pulykamellből készült... de nagyon finom.:p
    Ibolyom, ... zsírszalonnasütés...na azt nem csinálom... képzeld el az illatokat
    nálunk a lakásban... kacsazsírt szoktam csinálni néha, azt szeretjük.
    Misi abban igazad van, hogy az én szüleim is szalonna... kolbász ezt szerették,
    apukám vékony, szikár ember volt.... csak a zsírosat szerette, meg a nokedlit,
    tésztát,....szegénykém 84 évesen halt meg.
    Ma már ,más a világ...... sok mindennel mérgezzük már magunkat.......
    Most elmegyek, de délután majd jövök.....nem szabadultok,.. xD

19. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Ibolyám igazad van. Régen a paraszt ember kivitte a szervestrágyát és szétszórta a földjén. A szervestrágya nagyjából 4 éven keresztül adagolta a növényeknek a tápanyagot. De ontotta a gazt is, mivel az állatok melléktermékéből a gazmagok kikerültek a földre. Megszűnt, de legalábbis radikálisan csökkent az állattartás, ennek következményeképp kiszórjuk ősszel a nitrogén-foszfor-kálisót a talajra majd beszántjuk, tavasztól nitrogénezünk, mert másképp termésre sem sokra számíthatunk. Ezen felül mivel több tíz-száz és ezer hektárról beszélünk (na nem nekünk) nem lehet kapálgatással tisztán tartani, csak gyomírtóval. A fuzárium nevű gomba(ami az egészségre veszélyes) ellen is csak vegyszerrel lehet védekezni. Ez egy ördögi kör, nem tudunk mást tenni csak jól kivárjuk, hogy a vegyszerek élelmezés várakozási ideje leteljen és aztán takarítunk be a földről mindent. A növényekből csak a földben bomlik le a vegyszer, ha hamarabb kiszeded és nem fogyasztod el csak a lejárat után, a szer bizony benne maradt.

20. mimi

mimi Fórum elő legendája

Én úgy gondolom, a testünk is, a lelkünk is figyelmeztet, hogy ha valami nem jó neki. Erre van is egy történetem. Gyerekkoromban nagyon nem szerettem a tökfőzeléket. Aztán úgy 20 éves korom körül egyszer nyáron az utcán rám tört - nem szag, nem látvány miatt - hogy most azonnal tököt akarok enni. Azóta a kedvenceim között tartom számon. :)

Cékla krémleves lesz meg kelkáposzta főzelék. Most kivételesen bolti halrudat sütök, el kell már használni a fagyasztóból. Szombaton meg nyuszit sütök. :)

Örülök ám ezeknek az okosságoknak, amit a vidéken élőktől megtudok. :inlove:

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.