Kuncogó kuckó

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: kukac42, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. gyongyvergazda

gyongyvergazda Fórum hercege

Jó reggelt :D!
    Huhu, addig gyorsan előkészítem a terepet [​IMG] , utána jöhet[​IMG] !
    Hívjuk meg Noci-t is, mert nélküle nincs erdőjárás ;)xD!

Szeretettel várunk mindenkit [​IMG] az azt követő piknikre is ;):), vasárnap meg bulizunk egyet Tirolban ;):D!

eszter.77, breki072, georga06 és 5 más kedveli ezt.
  2. nyific

nyific Fórum elő legendája

Jóreggelt!
    A faiskolában is jól fog esni egy finom kávé!:)

Andi11, titjungne, Adruka98 és 7 más kedveli ezt.
  3. gyongyvergazda

4. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

5. gyongyvergazda

eszter.77, georga06, galfranciska és 2 más kedveli ezt.
  6. kukac42

kukac42 Mindentudó orákulum

Sziasztok:)
    Zsémbikém nem kell nekem semmit titkolnom, mert mi valahogy úgy vagyunk mint az avatarban. Ránézek papára és látom a gondolatait Ő is az enyém. Szóval mondhatjuk "látlak Téged"!
    Azért hozhattál volna kicsit nagyobb ruhákat is ezekből nekem minimum 3 kell, hogy eltakarják a nagy bannerem:)
    Kész az ebédem , karfiolleves, dödölle és savanyúkáposzta ágyon sült oldalas. Most meg tengek-lengek túl hamar végeztem mindennel:)

Hahó mi ez a Tirol? Valamiről lemaradtam?
    Nem értek semmit, de megyek én is!

eszter.77, breki072, georga06 és 4 más kedveli ezt.
  7. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Ó Rózsám ,már fél 7-kor végeztem, nem is volt nagyon kellemetlen:)
    Nekem ma csak melegítenem kell az ebédet.
    Tirolt én sem értem, de majdcsak elmagyarázzák a tudatlanoknak:oops: Azok a szép rucik tetszenek nekem is, az oktoberfesten szoktak ilyet viselni a hölgyek ugye?

eszter.77, breki072, georga06 és 2 más kedveli ezt.
  8. galfranciska

galfranciska Rutinos

Sziasztok, szép jó napot mindenkinek!http://www.oszthatod.eu/wp-content/uploads/2014/06/kisbaba-eu.jpg
    Itt nálunk a vénasszonyok nyarából csak a vénasszony van megxD. Csúnya borús, esős idő van. Kukacka ezt a dödöllét meg a savanyú káposztás sült oldalas receptjét írd le mert még a nyálam is csorog a hallatára.
    Tirolba én is megyek de figyelem! nekem kb 5XL-es ruha kellxDxD.

georga06, eszter.77, breki072 és 3 más kedveli ezt.
  9. gyongyvergazda

Örvendek Györgyi :), azért szokást nem kellene belőle csinááááni :eek:o_O:)!
    A hétvégén volt egy szuper buli a nyugdíjasoknál, ha jól emlékszem Jutus és Tatus szervezte, Csipike trabanttal , Zsémbike hajóval, sütimama motorral vitte a résztvevőket egy szigetre, kpe49 gazda szolgáltatta a zenét, volt tombola, tűzijáték, csudasok kaja-pia xDxD és remek hangulat!!! :D ( a topikjukban olvastam ;))
    Most hétvégén az Épek szerveznek egy kirándulást Tirolba ;):)! Megjelenés szinte kötelező ;):)xD!

Mennyi finomat főztél Judit o_O:D! Mind mind szeressem!!! Dödölle mivel van :music:?

Ajajjj, nálunk is előkerült már a vastagalsó :eek:o_O;)xD!
    Nagyon szeretem a babás képeket :inlove::)! Lilluskáról nincs a szülinapról :music::)?

georga06, eszter.77, terika01 és 2 más kedveli ezt.
  10. *Cicus*

*Cicus* Törekvő

Sziasztok Mindenki! :)

Jöttem én is beköszönni. Szabit vettem ki mára és holnapra, mert úgy döntöttem megérdemlem. :p;)
    Ennek örömére nekiálltam ablakot pucolni, de rájöttem, hogy ez ilyen nyirkos, párás időben nagyon utálatos meló. De ha már nekiálltam, be is fejezem. :) Pár napig én is nagyon náthás voltam, de már jobb a helyzet. Maradt még egy kis köhögés belőle, de nem vészes szerencsére.
    Ez a Tirol-ügy engem is érdekelne, már ki is néztem magamnak egy rucit... xD Keresek hozzá söröskorsót és perecet, aztán mehetünk.

Kukackám, Te meg ne szomorkodj, minden rossz után jó jön. Ezt az időszakot is átvészelitek Papával együtt. :)

Györgyi, nagyon örülök, hogy végül mégis elmentél arra a vérvételre. Remélem az eredmény is jó lesz, sőt majd egyre jobb. Csak vigyázz magadra! :)

Jut eszembe, a tortákat is megnéztem, hihetetlen dolgokat alkottatok. Na ez az, aminek én az életben nem fogok nekiállni. Sok minden lenne belőle, de torta biztos nem.... :p

georga06, eszter.77, breki072 és 6 más kedveli ezt.
  11. kukac42

Dödölle:
    Fél kg krumplit meghámozok és kockára vágom. Sós vízben puhára főzöm. Amikor megfőtt leszűröm, de a levét nem öntöm ki. Olyan 3-4 dl főzővizet visszateszek a gázra és a nagyon finomra öszetört főtt krumplit visszarakom a vízbe és főzöm. Innen kicsit macerásabb, de megéri:) Folyamatos keverés mellett óvatosan adagolom bele a lisztet, egészen addig, míg a krumpli el nem válik az edény oldalától. Amikor ezt elértük akkor vagyunk készen.
    Az oldalast egy icipicit előfőzöm fokhagymás vízben, majd megpirítom minden oldalát.
    A savanyúkáposztához először vágok fel 2 fej vöröshagymát. Egy lábosba szórók 2 evőkanál cukrot és várok míg megbarnul. Amikor barna rádobom a fél karikára vágott vöröshagymát és jól elkeverem, majd ráöntök pici levet a krumpliéból. Amikor elfőtte ezt a levet hozzádobom a savanyúkáposztát, sót, borsot, 1 vékonyraszeletelt meghámozott almát és párolom 10-15 percig.
    Ezután fogok egy tepsit, zsíradékkal kicsit megkenem és az aljára kiterítem a káposztát. A káposztára rakosgatom az oldalast, amit fűszereztem előtte, fokhagyma, őröltkömény, só, bors, és kanalanként a dödöllét. Ügyesen kell osztogatni majd be a sütőbe még 1 órát közepeslángon sütöm és kész:)
    Nagyon finom!
    Amúgy a dödöllét szoktuk enni tejföllel, pirított hagymával is:)

georga06, eszter.77, breki072 és 5 más kedveli ezt.
  12. Kergekacsa

Kergekacsa Fórumfelvigyázó

Sziasztok!
    Na most kezdett el csorogni a nyálam:p:p. Ez valami nagyon-nagyon finom lehet.
    Györgyi a vérvételen túl, most már teljes erővel készülhetsz a disznóvágásra:):). Mi is szeressük a finom disznótoros kajákat:D:D.
    Nem tudom mi ez a Tirol, de rám is számíthattok:D:music:, megyünk

13. galfranciska

galfranciska Rutinos

De bizony van. Mindjárt felteszem.
    Húúúú köszönöm ez annyira finom lehet hogy [​IMG] nyammm. Vasárnapi menüm meg van. Köszönöm.

ez volt a tortája

Remélem sikerült.

Utoljára szerkesztett: 2.10.14
    georga06, eszter.77, breki072 és 3 más kedveli ezt.
  14. Kergekacsa

Kergekacsa Fórumfelvigyázó

Nekem nem jönnek be a képek:cry::cry:

eszter.77, nyific, kukac42 és még 1 ember kedveli ezt.
  15. galfranciska

galfranciska Rutinos

georga06, eszter.77, Ninett79 és 4 más kedveli ezt.
  16. nyific

nyific Fórum elő legendája

Ajjaj, Tirol, dödölle! Rózsáéknál meleg alsó!
    A bulikat én is szeressem, mikor megyünk , és hová?
    Györgyi én megyek holnap Hozzátok kántálni, szokták arrafelé?
    Ki jön velem, jó kis finom disznóságok lesznek Györgyiéknél, és már a vérvételen is túljutott szerencsésen.:)

Andi11, titjungne, Adruka98 és 9 más kedveli ezt.
  17. gyongyvergazda

Milyen büszketartású leány :):D, ez igen :D:inlove:!
    A múltkor megcsodáltam a nagy barnaszemét, most is az látszik a legjobban :).

Szép a torta, ámbár biztos vagyok benne, hogy a Te tortád fincsibb volt, mint ez;)xD.
    Abba bele volt sütve a nagymamák összes kényeztetése, szeretete ;):)!
    Kántálás :music:? Azt meg én nem tom, hogy mi :eek::)? Mesélsz róla? Milyen alkalom? Népviseletben?

18. kukac42

Hó, milyen aranyos a kis unokád:) Csak úgy csillognak a szemei:)

Gizusom én sem tudom mi az a kántálás, de menek Veled:)
    Remélem Györgyi nem hajít ki bennünket!

19. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Kipp kopp kopogok!!
    Ó jaj nekem szegény fejemnek.Erre jártam és olyan, de olyan illatok száguldottak kifelé, hogy muszáj voltam bekopogni.Nagyon inycsiklandozó ez az étel, pedig ebéd után vagyok, hogy bizony ceruzát faragok, és már irom is le, magamnak, hogy alkalom adtán el tudnám késziteni.Jó étvágyat kivánok hozzá.

20. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Sziasztok, szép napot!
    Belógtam, talán addig míg ezt megírom nem fülelnek le.:oops:
    Gyöngy tökéletesen leírta amit Tirolról tudni kell. Az induláshoz szükséges tudnivalókat majd időben hozzuk.
    Ha ott lennének a kuncogó nyugdíjas épek, az épen kuncogó nyugdíjasok és a nyugdíjas ép kuncogók (na meg aki ép(p) arra jár és szeretne kuncogni, akár nyugdíjas, akár nem) akkor lenne tökéletes.;):pxD
    Dödölléhez!
    Kétféle módon szoktuk csinálni.
    Miután a liszttel is össze van keverve, és megfelelő az állaga, lepirított vöröshagymába "szaggatjuk" bele. Úgy szoktam, hogy kiszakítok egy nagyobb darabot, és kanállal beladarabolom. Jól összeforgatom és megy a lábosba.
    A másik módszer, hogy tepsibe formázgatom egy kanállal és megpirítom.
    Az első változatot szeretem jobban. Először tejföllel szoktuk enni úgy ahogyan elkészül, aztán amikor már állt - mondjuk az nap vacsorára, vagy másnap - palacsintasütőben nagyon kevés olajon megpirítom. Nyámi.:D
    Na megyek, mert már erősen nézegetnek felém.:)

georga06, eszter.77, terika01 és 5 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.