Kuncogó kuckó

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: kukac42, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Sziasztok!
    Délelőtt még párszor megpakoltam én is a vonatot, hozott is 2 rózsa kaméleont és mg 1 gőtét. Doki ha nem tudsz hozzájutni, lesz nálam számodra:inlove:
    Megint eltelt a nap felettem.... Elég gyorsan, és megint majdcsak semmit sem csináltam:oops: Reggel kivittem a sógoromat a buszhoz, ma kapta az első kemót, nem tudom hogyan viselte szegény..... A sugárkezeléstől elment az összes haja szinte. Ma nem engedik haza, holnap lehet én megyek át Deszkre érte, ha nem érzi majd magát elég erősnek a buszozáshoz.
    Meggybefőtteket betettem a kamrába, ott rendezgettem a stelázsin lévő befőtteket, stb. Leszedtem a földiepret is. Ebéd után a szokásos cigitöltés, addig a délelőtt szedett és mosott kaporcsokrok csöpögtek, majd töltés után kisebb csokrokban alufóliába tekerve és bezacskózva ment a fagyasztóba. Nagyon sok kapor lett idén a kertben, én nagyon szeretem az ízét. Míg zsenge, kaporszószt is szoktam főzni belőle, isteni finom friss kaporból. Aztán kimentem a kertbe kicsit kapirgálni, papa újabb öntözőszalagokat telepített a dinnyéknek és a zöldbabnak. Hét végére már lesz karalábém is saját termés. Hozok pár képet: http://kephost.com/images/2017/05/23/20170523_174101masolata.jpg
    http://kephost.com/images/2017/05/23/20170523_174113masolata.jpg
    http://kephost.com/images/2017/05/23/20170523_174128masolata.jpg
    http://kephost.com/images/2017/05/23/20170523_174138masolata.jpg
    http://kephost.com/images/2017/05/23/20170523_174442masolata.jpg
    http://kephost.com/images/2017/05/23/20170523_174523masolata.jpg
    http://kephost.com/images/2017/05/23/20170523_174547masolata.jpg
    http://kephost.com/images/2017/05/23/20170523_174630masolata.jpg
    http://kephost.com/images/2017/05/23/20170523_174756masolata.jpg
    Arany drágáim: http://kephost.com/images/2017/05/23/20170523_175006.jpg

Utoljára szerkesztett: 23.5.17
    g.bella, Kergekacsa, Gio és 16 más kedveli ezt.
  2. nyific

nyific Fórum elő legendája

Sziasztok!:)
    1xHopsz, itt egy mopsz! Én meg elkaptam.;)
    Nekem csupa sárga meg narancs ól... méhészet narancs tyúk... no ilyenek lettek.
    Viszont lett egy gőtém... és éppen most nyitottam ki egy széfet.
    Elég lesz az az egy... meg egy..... egyenlőre.;)
    Nagyon kifáradtam ma, mert elmentem a fodrászhoz..... de utána egy órát mozdulatlanul
    feküdtem.:music:
    Györgyikém ez nagyon szép... és még öntözitek is, szuper!:)

Adruka98, titjungne, Kergekacsa és 13 más kedveli ezt.
  3. ricsi908

ricsi908 Fórumőrült

Hú, de gyönyörű kertetek van!:inlove:
    Ez meg a miénkben termett!:D
    https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.ne...=acf1b497b5855ce57ca4eea6747e35e7&oe=59BF7649
    Nagyon finom!:inlove:

Kergekacsa, Gio, nyific és 11 más kedveli ezt.
  4. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Ricsikém ha alaposan megnézed a 4. képet, a krumplitól balra a fák után nálunk is eper van, (az a dzsumbulyos már nem a mi kertünkhez tartozik ott a kert végében) de nagyon sárga szegény. Ma leszedtem én is egy kilót róla, de nem mostam még meg, mert nem tudom miért, úgy nem áll el. Én pedig képtelen vagyok 1 kg-ot egyedül megenni. Úgy döntöttünk papával, hogy amit lehet leszedünk még róla az idén és kigyomírtózza, mert kezelhetetlen. Telepítünk a mostani hagyma helyére újabb fajtát, ami nem hoz ennyi kaccsat (ez ugyanis szaporodik mint a csicsóka) és nem ilyen magas a levele. Ezt fillérekért vettem, hagyományos nagyanyáink fajtája. Ízre finom, de nem bírok el vele.. Majd utánajárok a dolognak, hogy szeptemberre mire ültetni kell, addigra ideérjen.

titjungne, g.bella, Kergekacsa és 12 más kedveli ezt.
  5. ricsi908

ricsi908 Fórumőrült

Aha, látom! Nekünk két fajta van, de a nevét nem tudom. Az egyik nagyobbat terem és hamarabb, mint a másik.
    A kaccsal nekünk is meggyűlik a bajunk! Nagyon mehetnéke van a szamócánknak!;)

Kergekacsa, Gio, terika01 és 9 más kedveli ezt.
  6. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

A miénk már átfutott az első szomszédunk drókerítésén is. Legalább van benne valami... Az ősszel ember nem látszott ki a gazból ami a kertjükben volt, annak a magja átjött hozzánk is az eperbe, nem győztem kaparni a tavasszal. Ahol össze van borulva az eper levele, ott nem jön föl a gaz, de a kerítés mellett, meg ahol ritkább az eper, ott akár a sündisznó háta, olyan sűrűn bújik kifele a földből a gaz.
    Tavasszal lekaszáltatta a szomszéd száraz gazt a kertjéből, levegyszerezte, de megint gazosodik már, tele parlagfűvel, muharral és egyebekkel. Megszórta gazmaggal a mi kertszélünket is, ezért az idén csak gyomírtózva lesz a kertnek az a része, de lehet hogy még jövőre is....

Kergekacsa, greenfields, terika01 és 10 más kedveli ezt.
  7. ricsi908

ricsi908 Fórumőrült

Akkor ti is úgy jártok a szomszédotokkal mint mi! Embermagasságban áll a gaz náluk is. Egy évben egyszer jönnek
    emberek akik lekaszálják aztán jó napot. A tulajdonosok Amerikában élnek, és tojnak a kertjükre.

terika01, nyific, mimi és 8 más kedveli ezt.
  8. iboly54

iboly54 Fórum elő legendája

Sziasztok! Szép estét :)
    Nekem is megjött a kitehető, nagyon helyes az animációja :inlove:
    Nekem nem lett gőtém, meg terményes sem, csak csupa értéktelen sz...k:oops: most van még kint 6 db, reménykedek;)
    Györgyikém! Csodaszép a kertetek, van benne munka bőven, de azért vigyázz magadra továbbra is:inlove: azok a cicák....:inlove::inlove:
    Én már telepakoltak a lámpás házat, nem leszek péntektől-vasárnapig, ezért holnap szeretném a boom alatt megcsinálni az eventet.
    A madarast végigcsinálom, kell a pingvin, a piros ólja is, a másik kettőből elég lesz az alap is, lehet az is csak porosodni fog egy idő után.
    mint a többi terményes, inkább megveszem őket darabonként, ha kedvező az áruk.

Kergekacsa, terika01, ricsi908 és 10 más kedveli ezt.
  9. greenfields

greenfields Fórum ezredese

Kukuccs!

Györgyi szép a kertetek, meg a cirmogók is. Majd összeszedem magam és hozok én is képeket a csöppségekről. Addig itt hagyom a nagyocskát.;)

Délután hatalmas vihar volt, jéggel körítve. Na ez kimaradhatott volna a mai napból.:wuerg:

A mopsz befutott Zöldecskének. A titkosakat meg elfelejtettem kitenni.:oops: Majd holnap.:sleepy:

Kergekacsa, terika01, ricsi908 és 10 más kedveli ezt.
  10. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] [​IMG]

Györgyi, nagyon klassz a kert, sok munka van benne. Jó látni a sorokat, a kar a lábé pazar.

Mai terv: némi szekrénypakolás, helycsinálás, szanálás, majd [​IMG] . Közben [​IMG] .

A lámpás házba már most bekergetem az állatokat, hasonlóan gondolom, mint Iboly.

Kergekacsa, Farmer*54, greenfields és 9 más kedveli ezt.
  11. iboly54

Jó reggelt!
    Szia Katám! Ez a cicus nagyon gyönyörű :inlove::inlove:
    A vihar :oops: képzeljétek itt semmi nem volt, egy kis szél és slussz :p
    Kibontottam a 6 db titkosat, lett egy gőtém ;) terményes nem lett :eek:
    Hozom a kávét....;)

Kergekacsa, Farmer*54, greenfields és 9 más kedveli ezt.
  12. nyific

Sziasztok!:)
    Micsoda finomság már kora reggel, köszi.:p
    A gőzöstől én sem vagyok elájulva...... de rengeteg porosodó
    óltól megszabadultam.:)
    Most raktam ki a titkosakat.... jó sok van belőle, kíváncsian várom az eredményt. :music:
    A cicusok aranyosak,... a kertek szépek.
    Itt nálunk tegnap jó kis felhőszakadás volt.... azt hittem itt a világvége... sok a kár.
    Szerencsére én a vihar előtt hazaértem.
    Legyen szép napotok ma is!:)

Adruka98, titjungne, Kergekacsa és 11 más kedveli ezt.
  13. mimi

mimi Fórum elő legendája

alex0824, Kergekacsa, Farmer*54 és 10 más kedveli ezt.
  14. iboly54

Mimikém! Köszönöm én is a finom reggelit ;):inlove:
    Elfogadom a felajánlásodat, köszike de egy is elég lesz belőle;)
    Nnnna ez a farmpengő áradat nem az én kedvem szerint jön, mért nem ma lesz, boom nélküli tenyésztést csikarnak ki, hogy vegyünk sztápot:music: jó lenne a pengő, de kihagyom:p nincs költekezés, elég volt a verseny:oops:

alex0824, Kergekacsa, Farmer*54 és 11 más kedveli ezt.
  15. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Sziasztok!
    Spenót leszedve, megabálva, összedarabolva csepeg, megy a fagyasztóba. És oda a délelőtt......:oops:
    Rosszul ébredtem, papa beleszaladt hajnali 4-kor a riasztóba mint a vak pók és alig tudtam kikapcsolni én is... Gondolom anyukám emlegetve volt a szomszédok által a korai ébresztőért. Pedig váltig állította, hogy ő ugyan kikapcsolta, mielőtt lement-.-
    Katám Nyaus irígylésre méltó cicus.. Gyönyörű:inlove:
    Kert: van és lesz is vele munka nem kevés, mire mindent letakarítunk róla. A borsóm csupa virág, lesz mit fosztogatni, egyszerre fog beérni az egész. Térden felül ér a szára és egészséges. Eddig még a karalábékon és káposztákon sem jelent meg a liszteske, azzal szoktunk kínlódni, nem lehet letakarítani a növényekről. A paradicsomok kissé megsínylették a fóliából történő kiültetést, de kezdenek helyre jönni. A paprikapalántákon kívül az összes palántát a szomszédomtól kapjuk, minden évben. Minden ősszel állítanak fel 2-3 kisebb méretű fóliasátrat, ott nevelik a palántákat és virágot. Cserébe kapnak ezt-azt tőlünk ők is. Télire gyökeret, kevés disznóságot, rakni való hagymát, szőlőt, gyümölcsöt, mert nekik nincs gyümölcsfájuk a kertjükben.
    Itt hagytam a hsz-omat, közben hazavittem a sógoromat a busz pályaudvarról. Meglepően jól viseli a kemót, pozitívan áll a dologhoz és lehet ez közelebb viheti a gyógyuláshoz, nem tudom. Idősebb sógorom letargiába esett a betegsége kiderülésekor, 3 hónap alatt el is vitte.:(
    Megyek a zöldséges nagykerbe Orsinak almáért, meg kiviért, mert a náluk levőben nem kapott. Később majd benézek még. Elindítom a terepeket én is.

titjungne, alex0824, Kergekacsa és 13 más kedveli ezt.
  16. nyific

Most jól feladták nekünk a leckét..... boom tenyésztés... vagy FP.
    Na én sem hagyom ki az ikreket..... már mit akarnak??? zárás előtti pánik??:oops:

Györgyikém... hát nem csodálom, hogy fáj mindened,... ennyi munka után én
    kimúlnék.:sleepy:

Adruka98, titjungne, alex0824 és 13 más kedveli ezt.
  17. mimi

mimi Fórum elő legendája

Event kész. Toll a fülükbe. :D
    Ha lesz kedvem, majd még péntek este kicsit tenyésztek, ha nem lesz, így jártam.
    Szeretem az ilyen könnyű, gyors eventet.
    Pingvint kiraktam, az anakonda kénytelen dolgozni, nem csak napozni.

Iboly, amint lehet, küldöm, csak SZÓLJ rám. Írd fel magadnak kérlek. ;)
    Györgyi ilyen, ha pihen....... :D:D:D

alex0824, Kergekacsa, Farmer*54 és 11 más kedveli ezt.
  18. terika01

terika01 Fórum admirálisa

Sziasztok!
    Györgyi nagyon szép a kertetek! Nem csoda, ha elfáradsz, ezzel rengeteg munka van. Azért vigyázz magadra!

Ricsi nagyon szépek az epreid, biztos finomak is:)

Kata! mekkora az a "cicuska"? Jesszus:D

Nekem a vonaton a végeredmény két gőte, egy széf, és pár rózsaszín ól. Sok kacattól megszabadultam, de jött is helyette, nem győztem visszatuszkolni:D Nem is tudom, hogy miért akartam annyira a széfes cuccot, ki sem raktam, talán nem is fogom, de azért kell:D. A többi ilyen sem volt kinn, a függőágyas, gördeszkás és társai.
    Kihasználtam a bom-ot, az alapólakat kiszedtem, de itt is csak a pingvin kerül ki. A piros pingvint talán még kiszedem, csak elfogyott a tápom, hétvégéig ha összejön annyi, akkor lesz, ha nem, nem. Megmakacsoltam magam, nem veszek tápot (sem), annyiból gazdálkodok, ami van. Nem muszáj mindig, mindent megcsinálni. A farmpengőt is kihagyom, mindig csak boom-kor tenyésztek, és ez így is marad.
    Gizus nekem is megfordult a fejemben amit írtál, mert mindenáron, mindent meg akarnak vetetni velünk, csak minél inkább erőltetik, annál jobban nem akaródzik. Persze a fákkal még mindig le tudnak venni a lábamról:music::D

g.bella, alex0824, Kergekacsa és 12 más kedveli ezt.
  19. ricsi908

ricsi908 Fórumőrült

Sziasztok!
    Bizony nagyon finomak a szamócáink Erika! Olyan édesek mint a... aaaa... :oops:őőő... mint az eprek!!!:D
    Bár ma nem nagyon értek, mert nem kaptak napsütést. Villámlós dörgős esős időnk van!:(

alex0824, Kergekacsa, Farmer*54 és 12 más kedveli ezt.
  20. terika01

terika01 Fórum admirálisa

Na most szamócák vagy eprek? Mi a különbség köztük? Mitől nem szamóca az eper, és mitől nem eper a szamóca?:D

titjungne, alex0824, Kergekacsa és 14 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.