Kuncogó kuckó

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: kukac42, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. ricsi908

ricsi908 Fórumőrült

Ez most telitalálat volt! És jogos!

2. iboly54

iboly54 Fórum elő legendája

Sziasztok! Szép estét! :)
    Nekem is húzós volt a mai nap :oops: reggel felraktam a húsleves ( holnapra), aztán futás az évzárókra 1-1 óra eltolódással volt a kislányoknak az ünnepség....muszáj mindkettőnél megjelenni. :) Nem egy suliba járnak, még szerencse hogy legalább helyben van.
    Kitűnőek lettek :inlove: nagyon boldogok voltak, persze én is :)
    Hazaérkezés után takarítás, délután sütés, majd vasalás.
    Hoztam kis sütit Nektek is ;)
    http://kepkezelo.com/images/do1u2g3hycacq62g3ilm.jpg

Eventtel tegnap végeztem én is, de még nem volt időm a bónuszt alkalmazni. Talán holnap megnézem.
    Láttátok a Valdemár újabb kínálatát :music: Nekem még nincsenek meg azok a tojások, de hogy miért nem szereztem meg:music:

3. ricsi908

ricsi908 Fórumőrült

Sütiiiiiiiii!:D:inlove: Nagyon jól néz ki, és biztos finom! Ebben teljesen biztos vagyok, mert
    nagy süti szakértő vagyok ám!;)

hangyácska77, Kergekacsa, kukac42 és 7 más kedveli ezt.
  4. iboly54

Ricsikém! Én már megkóstoltam.... hmmmm, nagyon finom. Már meghűlt, nyugodtan harapj bele, nem fogsz csalódni :p:inlove: kapros-túrós pitének hívják. Egyik felét kaprosan a másikat mazsolásan készítettem, mert nem mindenki szereti a kaprosat nálunk;)
    Mifelénk nem volt eső, sem vihar, csak nagy szél és úgy lehűlt a levegő, hogy kardigánt húztam, míg levittem a szemetetxD jóvanna....fáztam:p

5. ricsi908

ricsi908 Fórumőrült

Küldesz nekem fénypostával? Nyitom az ablakot!:D
    Nálunk is nagy hidegség van! Olyan igazi brrrrr idő van odakint! De az eső már abbahagyta valamikor
    délután.

hangyácska77, Kergekacsa, kukac42 és 8 más kedveli ezt.
  6. nyific

nyific Fórum elő legendája

Ibolyom ez a túrós süti!!!:p menyei.! Nagyon finom és guszta.:)
    Event kész lett nekem is... el sem hiszem.:)
    A tojásokra nekem is fáj a fogam....majd meglátom mit bírok összemuszklizni.:music:xD

titjungne, Farmer*54, Kergekacsa és 8 más kedveli ezt.
  7. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Mimikém az baráti ár, az én festőm is kb ennyiért dolgozik, illetve 500 Ft/ m2 és mindegy hány soron kell átfesteni. Legutób az utcai szobát festettem ki vele, aminek a plafonját 3x-i festés után le kellett dúrni és újrakenni 3x.
    Ninikém gratulálok a nagylányodhoz, tudtam én hogy ügyes csajszi vagy, mindent meg tudsz oldani!:)
    Szia!
    Én úgy gondolom, egyszer sem szóltam be neked, pedig lett volna alkalom rá, amikor is az itt régóta jelenlévőket vegzáltad, sőt rólad sem írtam semmi vegzálót. Megkérnélek rá, hogy kerüld az efféle szöveget ebben a topikban! Örülj annak, hogy te nem iszol, nem dohányzol, sportolsz is esetleg és egészséges életet élsz. Úgy érzem nem tartozom neked magyarázattal hogy mitől fulladtam és mitől fáj a derekam, a fiatalságomat keményen végigdolgoztam fizikai munkával nő létemre, nem biztos hogy utánam csináltad volna. Hogy nem tudnék mit írni? Hát regényt tudnék az eltelt évtizedek nehéz munkájáról írni, mert nekünk semmi sem pottyant az ölünkbe, mindenünkért keményen meg kellett dolgoznunk! Úgy látszik egy megkeseredett ember vagy, aki mások szurkálásában éli ki a maga tehetetlenségét. Részemről a téma lezárva.

titjungne, Kergekacsa, kukac42 és 8 más kedveli ezt.
  8. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Ibolyám a receptet kérjük, az enyémek már nagyon ehetnének valami túrósat, ez újdonságnak tűnik:)

Kergekacsa, kukac42, Ninett79 és 7 más kedveli ezt.
  9. iboly54

Ricsikém! Remélem nyitva volt az ablakod, mert Neked külön ment fénypostával is ;)xD
    Gizusom! Tényleg isteni lett, pedig egy kicsit elszúrtam, mert elfelejtettem időben kivenni a sütőből, kb 5 perccel tovább sült, de én már észrevettem rajta.
    Azok a tojások már megszerezhetők voltak valamikor, Neked sincs meg egyik sem? Már nem emlékszem, hogy maradtam le ezekről, de muszáj lesz pótolnom :)

Györgyikém! Már írom is...
    Tészta hozzávalói:
    50 dkg liszt, 20 dkg margarin v zsír, 1 kis dobozos tejföl, 4 db tojás sárgája, 1 csomag sütőpor, 10 dkg cukor, csipet só
    Töltelék hozzávalói:
    50 dkg túró, 10 dkg mazsola, 20 dkg cukor, 1 csomag vaniliás cukor, 1 evőkanál vaniliás pudingpor v 1,5 ekanál búzadara, 1 citrom reszelt héja, 4 db tojás fehérje
    Elkészítés:
    A tészta alapanyagait összegyúrjuk, kettéosztjuk, és fél órát pihentetjük.
    A töltelék összetevőit összekeverjük, a tojás fehérje kivételével. Abból kemény habot verünk és fakanállal adagoljuk a krémhez./ Most megfeleztem a krémet és egyik felébe tettem apróra vágott friss kaprot/
    A tésztát, egyenként tepsi méretűre elnyújtjuk.
    Kivajazott, kilisztezett tepsibe helyezzük az egyik lapot és megkenjük a túrókémmel. Ráhelyezzük a másik tészta lapot is. Tartalék lángon kb. 45 percig sütjük, villanysütőben 180 fokon kell sütni.
    Ha kihűlt a tetejét meghintjük porcukorral.
    Nagyon hamar készül és nagyon finom :)

Utoljára szerkesztett: 17.6.17
    Farmer*54, Kergekacsa, kukac42 és 8 más kedveli ezt.
  10. ricsi908

ricsi908 Fórumőrült

Sziasztok! Szép jó reggelt minden korán és későn kellőnek!
    Ezt nektek készítettem!
    http://alliteracio.kepeslap.com/images/27559/joreggelt452_origi.jpg?rnd=4533766

Mindjárt kész a reggeli is!;)
    Remélem hamar megélénkül a Kuckó!;) Tegnap végre voltunk páran!:D
    Bízom benne, h kipihentétek magatokat, és készen álltok egy újabb dolgos napra! Úgy néz
    ki, h talán a mai napon be tudom fejezni az eventet! Egész este nem aludtam (most van a
    Le Mans-i 24 órás autóverseny azt néztem:inlove:) úgyhogy tudtam csinálgatni a dinnyézést egész este.
    Már csak az utolsó 2185 db-t kell beadnom és kész is!xD
    Közben elkészült a reggeli!
    http://static.femina.hu/fogyokura/kaloria_reggeli/rantotta_szalonna.jpg

Ibolya tegnapi isteni sütije után:inlove:, remélem ez is ízleni fog!:)

Tavirózsa, Kergekacsa, kukac42 és 5 más kedveli ezt.
  11. mimi

mimi Fórum elő legendája

Legszívesebben Budaörsre mennék, ott csodálatos munkát végeznek a virágszőnyeggel. ;)
    Grat a lányoknak! A sütidből meg úgy ennék igaziból. [​IMG] A receptjét mentettem, csak a mazsolás változatot, a kaprot a tökfőzelékben se szeretem.
    A Valdemártól a ráktavacskát akarom elsőre, többre nem fogja futni most. Talán még az xxl-es fa.
    Milyen jó lenne, ha valaki a valóságba is elém rakná ezt a fini reggelit! :inlove:

Tavirózsa, Farmer*54, Kergekacsa és 6 más kedveli ezt.
  12. iboly54

Jó reggelt....szép napot! :)
    Ricsikém! Köszönöm ezt a sok finomságot, jól indul a napom ;)
    Mimikém! Köszönöm szépen a lányok nevében is :)
    Ennek a sütinek a tésztája bármilyen pitéhez felhasználható, különböző gyümölcshöz, dió v mákos töltelékkel ( tejben föl kell főzni)
    Anyukámtól hoztam, mint az összes többi sütireceptet, imádott sütni ....minden hétvégén volt mihez nyúlni, még most 83 évesen is
    gyakran vár sütivel:inlove: ez a szokása nálam is megmaradt, ritka az a hétvége hogy ne lenne sütemény az asztalon.

Most pedig megyek ebédet főzni ;) a levest már csak befőzni kell, csak ketten leszünk ma, nem csinálok nagy főzést. A főtt húsi mellé lesz fokhagymamártás, pár szelet rántott hús ( karaj és csirkemell) petrezselymes krumplival, nekem friss zöld salival.

Tavirózsa, mimi, Farmer*54 és 6 más kedveli ezt.
  13. terika01

terika01 Fórum admirálisa

Sziasztok! Erre fúl a szél, és hideg van, de a vihart megúsztuk, még eső sem volt.
    Ricsi kösz a kávét:inlove: a reggelit sem apróztad el:D
    Iboly gratulálok a lányoknak! A sütid fantasztikusan néz ki, a mazsolást meg tudnám enni, a kaprost meghagyom másnak:D

Valdemárt nem nagyon szeretem, többnyire kihagyom, mert nem vagyok valami ügyes benne, bár a muszklissal valahogy boldogulok, csak türelmem nincs hozzá. Most mégis meglátogatom, az XXL eukaliptuszt mindenképp szeretném kiszedni, meg a tojásokat is. A boszorkányos nincs meg, a kalózpapagáj meg van, de majd meglátom, hogy mit tudunk ketten a muszklissal:D

14. nyific

Jóreggelt Kuncogók!:)
    Milyen jó hangulat van itt, sütögetés..... finom reggeli... köszi.:p
    Itt nálunk csak sötétség van, úgy látszik a napocska nem bír el a felhőkkel,
    és így a felhők uralják az égboltot.:oops:
    Remélem azért még kisüt majd a nap is kicsit,.
    Ibolyom nem tudom miért nincs meg nekem ez a két tojás.... de most itt az alkalom,
    hogy meglegyen. Valószinűleg sokalltam érte annyit adni, amennyit kértek.:music:
    Ha tudom, megszerzem mindkettőt, de a boszorkányos az első.:)

15. kukac42

kukac42 Mindentudó orákulum

Sziasztok!
    Brumikám ez most kissé erősre sikeredett, Te vén morgós medve! Ismerlek már, tudom nem akartál rosszat ezzel, de a fenti megfogalmazásod sértőre sikeredett! Gondold ezt át kissé, majd ha már úgy érzed, hogy ajjaj tényleg hülyeséget írtam!
    Bruminak van egy bizonyos modora, de nem akar bántani senkit, néha mégis sikerül Neki! Ha, jobban ismernéd, akkor tudnád arany a szíve, de ezt igyekszik morgással palástolni! Néha rosszúl fogalmaz, de nem úgy gondolja!
    Szia!
    Én úgy gondolom, egyszer sem szóltam be neked, pedig lett volna alkalom rá, amikor is az itt régóta jelenlévőket vegzáltad, sőt rólad sem írtam semmi vegzálót. Megkérnélek rá, hogy kerüld az efféle szöveget ebben a topikban! Örülj annak, hogy te nem iszol, nem dohányzol, sportolsz is esetleg és egészséges életet élsz. Úgy érzem nem tartozom neked magyarázattal hogy mitől fulladtam és mitől fáj a derekam, a fiatalságomat keményen végigdolgoztam fizikai munkával nő létemre, nem biztos hogy utánam csináltad volna. Hogy nem tudnék mit írni? Hát regényt tudnék az eltelt évtizedek nehéz munkájáról írni, mert nekünk semmi sem pottyant az ölünkbe, mindenünkért keményen meg kellett dolgoznunk! Úgy látszik egy megkeseredett ember vagy, aki mások szurkálásában éli ki a maga tehetetlenségét. Részemről a téma lezárva.[/QUOTE]
    Györgyikém:)
    Amikor Neked írok azt mindig csak mosollyal a számon tudom megtenni! Ismerünk, ismerjük az életed amennyit megmutattál nekünk! Hidd el ezért csak a a tisztelet az amit érzünk és ezt nem csak a magam nevében írom! Én viszont ismerem azt az igazán empatikus szeretettel teli szíved is! Hidd el Brumi nem akart rosszat, vagy megbántani. Vannak gondjai a mondandójának a megfogalmazásával, ez minden bűne! Nem kell megbántódni, elég ha rádörren sz, hogy gondolja át és ne morogjon már folyton! Nem kell magadnak rossz érzéseket okozni:) Hát bíza nekem is vannak gondjaim most a fogalmazással, de bízom benne, hogy átmegy mit is akartam én közölni!

Kis csapat, ne marakodjatok, nem kell tüzet kiálltani, ha nincs! Imádom olvasni a kis szösszeneteket az élcelődéseket, nekem a nap fénypontja, amikor egy jót vigyoroghatok itt, ha egy kis recipét elcsípek, ha eszembe juttatjátok, hoppá, kéne piacozni, vagy ablakot pucolni, vagy jé hát ezt is rég főztem már!
    Igen, ez van szeretem az itt lévő embereket mindenkit egytől-egyig!

Ha bárkit is megbántottam volna, az nézze el nekem, hisz gyarló ember vagyok én is. Elég egy üzenet helló mami takarék az arcodra és veszem a lapot:)

Utoljára szerkesztett: 18.6.17
    HéricsBáró, linzenpolc, ursa11 és 15 más kedveli ezt.
  16. nyific

Barátosném de jó, hogy jöttél..... kicsit egyenesbe raktál minket megint.
    Györgyikének tudom van sok baja, gondja......és talán még érzékenyebb is emiatt,
    de Györgyikém tudod milyen Brumi.:) Ne vedd úgy a szivedre.... mindig kicsit sikerül
    valakit megbántania. De ahogy Juditom is írja,... nem úgy gondolja ám... de ilyen morgós
    fajta... biztos Neki is van elég baja.. talán ezért.
    A lényeg az, hogy mi itt ne bántsuk, hanem szeressük egymást.! Eddig is így volt,
    maradjon is így.:)
    Én is főztem ám ma... mégpedig gyümölcslevest..... tökfőzeléket friss tökből,
    és paprikáscsibét feltétnek. Majd feltesszük rá!:p
    Meggyespite is készült, saját meggyből - had vágjak már fel - de ilyen gyors,
    kb 10-15 perc, be a tepsibe... jó sok meggy a tetejére.. és be a sütőbe.:p
    Csuda finya lett.![​IMG]

17. ricsi908

ricsi908 Fórumőrült

No! Már megint kihalás van!?-.- Fél kettő óta senki sem firkált ide egy sort se!:p?
    Na majd én! ;) A dinnyés event úgy ahogy van finito! Kész, vége, kaput...:D
    És ráadásul majd' két nappal a határidő letelte előtt! Ez új farm rekord!!! Mármint nálam!;)
    Annyira, de annyira igyekeztem, h sok dinnyéből még túl termelésem is van! Nem igazán
    számoltam, aztán itt-ott kicsit túlszaladtam. Na, de a lényeg, h kész. Igaz volt egy jó nagy adag
    hátszelem! Na Ő nagyon sokat segített. :inlove: Nélküle még mindig a génkezelt kukoricás eventet csinálnám!:pxD

titjungne, Kergekacsa, *misi66* és 8 más kedveli ezt.
  18. nyific

Ricsikém mindenki pihenget.... vasárnap van. :)
    Én most jöttem meg, kozmetikában voltam... a lányommal bementünk kis
    kényeztetésre,... holnap meg megyek a fodrihoz.....és rendben is leszek.;)
    Jövőhéten mindennap napra van valami program.. így szabadidőm kevés lesz. :music:
    Örülök, hogy túl vagy a kukoricákon.:)

19. iboly54

Sziasztok! Szép estét!
    Reggel óta én is csak most értem ide :) volt kis pihenés is, délután jöttek a gyerekek, nem rég mentek haza, a süti elfogyott;)
    vacsora....fürdés megvolt, most normális TV műsor hiány miatt kicsit farmozok. Eléggé elhanyagoltam mostanában a kertemet, sosem érek a gazdakörik végére.
    Ricsikém! Ügyes voltál, a hátszeled jó hatással van a munkabírásodra:p
    Juditom! de jó Téged is látni :inlove: nagyon hiányoznak a hsz-id. Örülök, hogy legalább olvasgatsz bennünket. Bizony nem árt nekünk néha egy kis regulaxD igyekszünk "jók " lenni, előfordul h nem sikerül:pxD
    Igaza van Ricsinek, nagyon megváltozott a kuckó ahogy Ricsi versbe fogalmazta:oops: nincs már az a felhőtlen jókedv, kevés a kuncogás és gyér a forgalom is, nem értem én sem a miértjét. Régebben is elfoglaltak voltunk, de mégis mindig azon voltunk, hogy ha csak 1-2 mondatra, de beszaladtunk naponta többször is. Már az is fura volt, ha valakit 1-2 napig nem láttunk, most meg vannak akik hetekig nem néznek be.:( azt meg már nem is tudom felsorolni mennyien eltűntek végleg:music:
    Hozok egy kis friss [​IMG] az asztalra, mert a régi már elhervadt:p kicsit le is törölgettem, beporosodtak a székek isxD

Kergekacsa, mimi, terika01 és 8 más kedveli ezt.
  20. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Szia drága! Mi mindig jók vagyunk, csak van amikor már betelik a pohár. :) Ennyi történt, úgy érzem jogosan. :)

HéricsBáró, Kergekacsa, mimi és 8 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.