Kuncogó kuckó

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: kukac42, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

És gondolj bele, mikor látom, hogy télen, hóban nylonharisnya, miniszoknya. :( Hogy engedheti ezt egy szülő???? Pl. a lányom osztálytársai is, némelyik télen így jár. Felfázik 1-2-szer és lehet,hogy sosem lehet édesanya. :( Én ezt is elmagyaráztam a gyerekemnek, asszem megértette. :)

Zsémbes-banya és kukac42 kedveli ezt.
  2. djsolya86

djsolya86 Fórum-zöldfülű

Köszönöm a sok dícséretet a virágaim nevében is:)
    Ninikém már be is tettem, de az avát még nem találom, sem a másik bannert. Köszönöm hogy a segítségemre siettél:)
    Tudjátok én annyira virágb..i vagyok, hogy engem nem szabad beengedni olyan boltba, áruházba ahol kapható valami szép növény, mert biztos hogy nem hagyom ott. Tavaly kezdtem el gyűjteni a hibiszkuszokat, meseszép változatos színekben pompáznak, sok gondoskodást igényelnek,de a gyönyörű virágaikkal meghálálják. Ma kinyílik egy virág az elsőként beszerzettről, majd hozok róla képet ha teljesen kinyílt. Egyetlen baja van csupán, hogy nagyon sok csak egyetlen nap engedi csodálni magát, másnapra összezár a virág és lehullik. De a várakozás a bimbó nyílására sok izgalommal jár, mert tudnak meglepetést okozni: vajon olyan fajta amilyennek megvettem? Vagy épp úgy gondolja nyílás helyett elhajítja a bimbót, leshetem mikor hozza a következőt.
    Zsémbi! Van egy fajta hibim, aminek hónapok óta könyörgök, most megint van 2 bimbó rajta, eddig nyílás előtt lehajintotta magáról, de nem adom felxD
    Juditom ha valami furfangosságra készülnék kikérem a véleményed, vagy épp ötletet kérek TőledxD

eszter.77, Zsémbes-banya és kukac42 kedveli ezt.
  3. Tigrislady

Tigrislady Fórum admirálisa

Igen... sajnos ez is benne lehet a pakliban, a későbbi gyermekvállalás.

a nővérem is virágb..i... nem is szeretek menni vásárolni vele sehova, mert akár az útszélén is képes összeismerkedni vadidegennel 3 szem virágmagért... :D

4. gyongyvergazda

gyongyvergazda Fórum hercege

Sziasztok Lányok ;)!

Nagyon szívemből szóltatok, nálunk is az az aranyszabály, hogy mindig az alkalomnak megfelelően, praktikusan, ízlésesen...
    Én még mindig nem tudok sminkelni, ;)szerintem majd a kislányom fog megtanítani, kb 15 év múlva, remélhetőleg ;).
    Lehet, hogy egy kicsit talán túl szigorúan vesszük mi ezeket a dolgokat, nálunk még mobiltelefon sincs egyelőre, van a tancinak, van a barátnő anyukájának, van az úszótanárnak ... Az iskolában még a frizurára is rászólnak, ha túl extrém: sem zöldhaj, sem kakastaréj, sem kopasz. A ruházatról nem is beszélve.
    Nem tisztem itélkezni mások fölött, nem is teszem, csak a szegény gyereket sajnálom, hisz soha nem fog tudni teljes életet élni azzal az értékrenddel, amelybe beleszületett.
    Judit, elképesztően talpraesett és furfangos vagy :), eszkimónak eladni a hűtőt, szerintem nálad semmiség ;)xD!

Gyönyörűek ezek a lélekkel, szeretettel nevelgetett hibiszkuszok! Nálam egyszerűen nincs árnyék annyira, hogy ilyen csodálatosakat tudjak belőlük nevelni. Terhességem ideje alatt, volt pár hónap, amíg nem tudtam otthon lenni, az az idő alatt a 15 éves csokros piros hibiszkuszbokromat az uracskámnak sikerült megfagyalnia :(. Azóta nincs.
    Én meg azért nem megyek virágkiállításokra, mert egy utánfutó nem volna elég xD!

Amíg tömbházban laktunk, egyedül csak a pálmákat tudtam szépre nevelgetni.
    Egyiknak kevés pára, másiknak kevés fény, harmadiknak nem tudtam biztosítani a pihenőidőszakot... ezért nálam csak pálma volt ;):p. Azokat meg mindenki agyondícsértexD!

Most már tudom, hogy az én uracskám miért nem indul meg velem, ilyen kalandokra :eek:o_O. Dettó xD!

Djsolya86= Györgyi ?

Utoljára szerkesztett: 2.9.14
    terika01 és kukac42 kedveli ezt.
  5. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Szia Rózsa! A kislányom farmja, csak egy ideje én ápolom azt isxD Nem elég kapálni valóm van nekem, még a nyakamba vállalok 1-2 másik farmot isxD Nekem volt egy hatalmas pálmám, a neve sajnos nem ugrik be, de 1m2-es gyönyörű kerekded levelei voltak. Egy festés alkalmával kikerült az udvarba a diófa alá, árnyékba. Na abban az évben ki is pusztult:( Tavaly nagyon rákattantam a hibikre, előtte próbálkoztam a rododendronnal, de rájöttem hogy az kizárólag csak a savanyú talajt szereti, ezért nem marad meg nálam. A hosszúkás levelű növények sem szeretnek nálam, azok is kipusztulnak. Barátnőmtől 2 évente kapok valamilyen alkalomra krotont, http://www.zoldstudio.viragcenter.hu/noveny/kroton09.jpg, az is kipusztul örökké. A fikuszt http://kepfeltoltes.hu/140902/2014.09.02._006_www.kepfeltoltes.hu_.jpg viszont hatalmasra meg tudom növeszteni, aztán meg elajándékozom mikor már akkora, hogy nem bírom kicipelni a teraszra.
    Itt van ami ma nyílt:http://kepfeltoltes.hu/140902/2014.09.02._003_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http://kepfeltoltes.hu/140902/2014.09.02._008_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

6. gyongyvergazda

Az uracskám is azt mondja: No, az asszonynak nem elég a kinti kapálás, most már a házban is akar :eek:o_OxD!
    Parasztnevén biztos a legyezőpálmákhoz tartozott, én már egy rakást elajándékoztam belőlük. Az összeset magról nevelgettem, ahol voltunk kirándulni , hoztam egy marék pálmamagot, elültettem s nagy meglepetésemre kikelt az összes xD. Aztán a végén, szinte a pálmáknak kellett venni egy külön házat xD.
    Most pozsgásokra áltam át, mindjárt annyi agávém van, hogy a kuglófok mellé tequilát fogok készíteni ;):).
    A leándereket imádom még nagyon, de nincs ahol teleltessem, a minusz 20-30 fokokat, meg ugyebár nem nagyon szereti :(.

Esetleg, ha majd úgy adódik, zaklathatlak kérdéseimmel, kertészkedéssel kapcsolatosan :music::)?

7. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Legyezőpálma jutott az eszembe nekem is, de az enyém nem hegyes levelű volt, hanem csipkézett szélű, 8-9 hatalmas levéllel, alatta volt 2 fotel, ha valaki beleült, szinte nem is lehetett látni, mint egy hatalmas ernyő akkora volt 1-1 levele. A leanderjeim nagyon gyatrák most. Kivittük a lányom volt barátjához a fóliasátorba és későn hozta haza őket. Szinte minden levele halvány, és alig van friss hajtás rajta. Nem is sikerült most gyökereztetnem egyikből sem, úgy döntöttem ősszel lebotolom őket, beviszem az alsókonyhámba. Majd tavasszal amiket hoz új hajtásokat azokból próbálok fiatalítani.
    Nyugodtan kérdezz csak, amit tudok, megosztom Veled.

eszter.77, terika01 és kukac42 kedveli ezt.
  8. breki072

breki072 Fórum elő legendája

Szép napot a hölgyeknek! Vagyok ám de csak olvasok olyan jó, a sarokban megtaláltok. Viszont most elillanok egy picikét.:)

eszter.77, terika01 és kukac42 kedveli ezt.
  9. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Brekuszom Te csak ugrálsz össze-vissza! Alig megjöttél már lelépsz. Mért nem lehet leülni a senekedre végre közénk?Mindjárt ragasztót nyomok a székedre!

10. breki072

breki072 Fórum elő legendája

Nem kel ragasztó, ma úgyis bele ültem az építési ragasztóba xDxD menni kel akkor menni kel :D

11. Kergekacsa

Kergekacsa Fórumfelvigyázó

Györgyi van egy-két hibiszkuszom nekem is itt az iroda folyosón. Az egyiken épp öklömnyi bimbók vannak:), lefotóztam, ha segítetek hogyan kell, akkor fel is pakolom;). Nálam otthon a teraszon a citromfák érzik jól magukat, ezt a rengeteg esőt csak azok bírják elviselni:D. Odáig eljutottam, hogy képfeltöltés, de nekem mindenféle gezemice szöveget is hoz a kép mellé. Na ebben segítsetek.

terika01, kukac42 és Tavirózsa kedveli ezt.
  12. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Szia!
    Ha feltöltötted a képmegosztóra, a direkt linket másolás, majd itt beillesztés. Én a kepfeltoltes.hu-ra szoktam feltölteni, majd a legalsó linket kijelölöm, szerkesztés másolás, majd itt a fórumot megnyitva beillesztés, mentés. Egyszerű, majd belejössz mint kiskutya az ugatásba. :D Na de abból a hibiszkuszból én szeretnék egy pár ágacskát szerezni. Milyen színű?

terika01 és kukac42 kedveli ezt.
  13. kukac42

kukac42 Mindentudó orákulum

Átmentem Brekibe:)
    Ülök a sarokba és sasolok! Nem maradnak meg a virágok nálam így csak figyelek a nagyokra:)

eszter.77, breki072, terika01 és 3 más kedveli ezt.
  14. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Mami művirágot vegyél xD:p

15. kukac42

Ki nem állhatom! Az aztán végképp nem lesz nálam. Van ez a harisnyavirág ez érdekel, de még nem sikerült bedolgozni magam a témába. Illetve próbálgattam készíteni, de nem az én műfajom. Azok a virágok tetszenek, de inkább ajándékdobozt dísziteni vele.
    Szóval nem lesz művirág nálam. Egy selyemvirágom van, de arról meg senki nem tudja megmondani nem igazi! Drága is volt, mint a nyavala!

eszter.77, terika01 és gyongyvergazda kedveli ezt.
  16. gyongyvergazda

Mesélj Judit :), nagyon jó történeteid vannak, Breki meg hozza melléje a nassolnivalót :)!
    A nagy fiad elkezdte már az egyetemet vagy költözködik, papi kapott parkolóhelyet, a kisebbik fiadnak, hogy telt az első két nap az utolsóéven, van még főnökös sztorid?

Mi majd meg körédülünk :)!

eszter.77, Tavirózsa és kukac42 kedveli ezt.
  17. kukac42

Rózsa!
    Mint a kukorica morzsolásnál? Mesélnék én, de nem jön most az ihlet, ellenben jött valaki, me csöngetnek! Majd jövök:)

18. *Cicus*

*Cicus* Törekvő

Sziasztok!
    Úgy látom, ma virágos jókedve volt mindenkinek. :)
    Adok egy tippet, aki igénytelen, és mégis szép virágot akar: gardrób-virág. Én így ismerem, a latin nevéről fogalmam sincs, de agglegénypálma néven is ismeretes. :p Ez mindent elárul. xD
    Nekem is sok virágom van, de a lakás bizonyos helyiségeiben csak ez marad meg. Azért kapta a "gardrób" csúfnevet, mert egyáltalán nem fényigényes, ahogy nekem egy kertész mondta, önsanyargató növény. Víz sem kell neki sok, és akkor kell átültetni, amikor a gyökere, vagyis a gumói széttörik a cserepet (persze a műanyag cserepet...). :)

http://www.nlcafe.hu/data/cikk/9/85502/3.jpg

Sokan elkövetik vele a hibát, öntözgetik, babusgatják, és kirohad. Ha hagyod "szenvedni", hatalmas bokorrá is megnőhet. ;)

Györgyi, a virágaid nagyon szépek. A leandereim viszont épp olyanok, mint ahogy te is írtad. Szerintem ez a nyár sem volt az igazi nekik. :oops:

..............

A fórumban engedélyezett képméret 550x300 képpont, ezért a túlméretes kép linkre cserélve /-East17-/

Moderátor által utoljára szerkesztve: 2.9.14
    eszter.77 és kukac42 kedveli ezt.
  19. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Juditom! Minnden egyes temetői látogatásom alkalmával tudatom a velem lévőkkel, hogy az én síromon egyetlenegy MŰ virágot és koszorút sem akarok látni, különben felküldöm a jobb lábam és a rámtevőjével együtt rúgom a holdra. Ne vegyenek nekem művirágot-koszorút, ha csak annyi pénze van amibe az kerül vegyen a piacon az idős néniktől egy szál ÉLŐ virágot!

20. *Cicus*

*Cicus* Törekvő

Igazából Nininek és Kukackának javasoltam, mert ők írták, hogy a növények nem bírják a kiképzést náluk. Nálam a hátsó két szoba az, ami nem kap elég fényt, és ott vannak ilyenek. :)

Kedves -East17-! Köszi a javítást, nem figyeltem, pedig nem jellemző. Azért ha nem ennyire piros, akkor is látom. ;)

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.