Kuncogó kuckó

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: kukac42, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kukac42

kukac42 Mindentudó orákulum

Sziasztok:)
    Látom mindenhol vegyes az edények elosztása:) Nálam is, kivétel a teflon az nincs egysem, mind kidobtam. Jénai az van és nagyon szeretem őket! Cserép is van, de ritkán használom, csak ha többen jövünk össze. Az öntöttvas pedig az egyik kedvencem, csak ne lenne olyan nehéz:)
    Mindig attól félek, hogy beszakad a sütőm tőle:)
    Egy kemence na az lenne az igazi!

georga06, terika01, patakvera és 4 más kedveli ezt.
  2. nyific

nyific Fórum elő legendája

Sziasztok!:)
    Jó főzőcskét az okos edényekben.:p
    Én végre letudtam az eventet, hála az égnek, de a tegnapi délutánom elment nagyon
    a számítógépes miatt, a lap-topot birizgálta, de ott kellett lennem.
    Sajnos nagyon hosszúra nyúlt. Új programot rakott rá, meg egyebeket.:)

Andi11, georga06, terika01 és 6 más kedveli ezt.
  3. apuci30

apuci30 Fórumőrült

Csak egy délután az nem is sok :D én ha operálok az minimum 12 órás :D bár én nem a tüneteit kezelem a betegeimnek én a korboncnok vagyok és ízekre szedem és a legkissebb alkatrészig átnézem és ha "tudom" cserélem :D

Amúgy a gyereknek csak pocirontása volt meg kétoldalú iskolaundoritikusza de az volt a nagyobb ingerelte tegnap a köhögést de olyan szinten hogy már estére annyira belemerült hogy be se fogta a száját majd hajnali 2-ig köhögöttígy volt egy éjszakai műszak hajnali 2-kor kiejtettem hogy nem kell suliba menni holnap maradj itthon és aztán aludt majd reggel kelltünk ujjongott hogy nem kell suliba mennie mikor eljött az idő mondtuk neki hogy öltözzön mert vár a sulio majd ujabb köhögés... :sleepy:komolyan itt van több szülő nagyszülő amikor ha nektek csinált ilyet gyerek ti mit csináltatok vele? mi elzavartuk suliba és nem lehet baja mert akkor már híyvtak volna minket hogy menjünk érte és mindjárt vége a sulinak!

Ja és a hetem is jól kezdődőtt zártam be reggel a kanapét és mélyre kell hajolni hogy tolni tudjam a macska kiszúrta ékjjel a flakont volt ott egy kis tóóücsa amit nem vettem észre és megrándult a jobb térdem és fáj mint a nayavalya :D menni alig bírtam mikor mentünk a boltba hazafelé már nem bírtam a fájdalmat végem van áááááh :D

Utoljára szerkesztett: 30.3.15
    georga06, terika01, patakvera és 2 más kedveli ezt.
  4. kukac42

Végre süt a nap . Délelőtt esett az eső, most állt el. A szerelő meg nem jött. Kapuskodom tovább:)

georga06, terika01, patakvera és 3 más kedveli ezt.
  5. Kergekacsa

Kergekacsa Fórumfelvigyázó

Sziasztok!
    Nálunk hol esik, hol pedig hét ágra süt a nap. Én egyfolytában csomagolok. Hogy mennyi sok felesleges kacat, edény, bútor, ruha felgyűlik az évek alatt :wuerg::wuerg::wuerg: Lehet, hogy többször kellene költözni, akkor az ember nem szedne össze ennyi mindentxDxD

georga06, terika01, patakvera és 4 más kedveli ezt.
  6. kukac42

Á, én ha kidobok valamit az tuti, hogy utána éppen az kell. Minden évben selejtezek, na ezt már évek óta nem használtam ki vele!
    Aha! Az tuti, hogy a következő héten már kéne is:)

Kergekacsa, galfranciska, georga06 és 3 más kedveli ezt.
  7. nyific

Soha többet nem hagyok ennyi vasalnivalót összegyűlni.
    Kivasaltam magam rendesen. :cry:
    Judit Ti elköltöztök? most ünnep előtt.
    ha igen, akkor nem irigyellek.:)
    Mindenkinek egy nagy ölelés, utána alvás.:)

-Erika31-, kukac42, Kergekacsa és 4 más kedveli ezt.
  8. patakvera

patakvera Fórum félistene

:DxD Én is mindig megfogadom,hogy ezentúl nem hagyom a kupacot összegyűlni a fotelban....:sleepy:
    Persze megint tele van....;)
    Ma még pihenek egy kicsit,aztán holnap éjjel újra munka 3 napig. Eventtel nem tudtam végezni-tegnap egész nap nem tudtam géphez ülni,mert "maszekba" dolgoztam este 6-ig....Most reggel leraktam 4 titokólat-3 retró hód és egy róka lett belőle...:eek: Hát tele vagyok már nagyon hódokkal.:wuerg:
    Edényekből mindig vásárolgatok 1-et 1-et....nálam a régi piros vált be. Bár mostanában drága jó édesanyám főztjén élünk....:inlove:....persze én ezt annyira nem bánom. Nálam a főzés 3x annyi ideig tart,mint az átlagnál. Állandóan elszuttyogok mindennel.:( Brrrr....nagyon fújj a szél odakint!o_O

nyific, kukac42, Kergekacsa és 4 más kedveli ezt.
  9. terika01

terika01 Fórum admirálisa

Sziasztok! Szép napsütéses napot kívánok! Úgy érzem sosem lesz hétvége, pedig most volt. Ha minden igaz, pénteken szabin leszek, meghosszabbítom kicsit a húsvétot, de most azt hiszem rám is fér, mert mintha picinkét idegsokkos lennék, úgy érzem.
    Én pár éve költözködtem, akkor selejteztem, rengeteg mindentől megváltam, és akkor megfogadtam, hogy nem hagyok összegyűlni semmit, ami nem kell, ki vele.

-Erika31-, kukac42, Kergekacsa és 4 más kedveli ezt.
  10. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Sziasztok!
    Ki mit süt Húsvétra? Én ezt bizti megsütöm, mert nagyon nagy kedvenc a családom körében:

Sajtos csiga:
    Tészta:
    50 dkg liszt
    1 cs margarin
    2 tojás sárgája
    2 dl tejföl
    1 kk sütőpor
    1 tk só
    Massza:
    20 dkg reszelt sajt
    20 dkg vaj
    1 tk só
    4 részre osztjuk

A tésztát összeállítjuk, 4 cipót formálunk belőle, amit téglalap alakúra kinyújtunk, megkenjük a masszával, majd föltekerjük és alufóliába csomagolva hűtőbe teszünk. Ha már vágható állapotban van,(nem lapul össze a kés alatt) kb. fél centi vastag karikákra vágjuk, majd sütőpapírra téve kisütjük.

-Erika31-, -vadocka70-, kukac42 és 4 más kedveli ezt.
  11. georga06

georga06 Fórum hercege

Szep joreggelt Mindenkinek!

Be-be neztem hebe-hoba, amikor idom engedte, de irni eleg ritkan van idom az utobbi hetekben. A farmon az eppen szukseges dolgokat letudom, de a forumra mar nem igazan jut idom.
    Remelem nalatok jobb ido van, mint itt, megint fuj a szel es ez az amit nem szeretek igazan:( Hetagra sut a nap, de ez a szeles ido elrontja a szep napot.

Az eventet letudtam tegnap reggel vegre. Nagyon el voltam csuszva az aratasokkal, a lanyomnak is be kellett segiteni, hogy vegezni tudjak a novenyek letermelesevel.
    Azt sem tudom, hogy a kovetkezo eventre mivel is kell keszulni, de majd talan talalok idot a felkeszulesre, ha mast nem akkor ejjel fennmaradok egy kis olvasgatasra;)

Kukacka latom nem igazan lett sikeres a keramia palacsintasutoo_O pedig az az egy amit szeretnek meg beszerezni otthon. Van mar keramia keszletem (labasok, serpenyok uvegtetovel es tepsik), de a palacsinta sutovel teljesse akarom tenni az edenyeimet. A regi teflon serpenyok mar amugy is regiek, hat ideje lesz lecserelnem oket, viszont nem akartam az otthoniakra bizni a vasarlast mert nem igazan tudjak melyiket erdemes megvenni.

A teflon edenyek helyett inkabb a keramia, zomancos vagy rozsdamentes edenyeket kedvelem, de van jenaim es cserep edenyem is, ezeket altalaban sutesre es talalasra hasznalom. Most szemezgetek egy ujabb feleseggel, egy a keramiahoz hasonlo nem tapados bevonattal (nalunk stone-nak nevezik). A keramiahoz nem lehet hasznalni fem eszkozoket, ellenben ennel egyaltalan nem kell felni, hogy karcolodik.
    Na, de felre az edenyekkel:) Remelem mindenki jol van, meggyogyultak a betegek is.

Gyorgyikem az a sajtos csiga recept nagyon jol hangzik, lehet, hogy en is megcsinalom, mert meg nem dontottem el mit is fogok sutni husvetra, viszont a sonka mar meg van;), azt beszereztuk a hetvegen.
    Nalunk altalaban "sonkas falatka" szokott lenni husvetkor, mert azt szereti mindenki. Egyszeru, nem kell vele sokat veszodni. Leveles tesztat kinyujtani vekonyra, felvagni kb. 12 cm-es csikokra. Daralt sonka, reszelt sajt, majd 1-2 nyers tojas hozzaadasa a toltelek mennyisegetol fuggoen (keves so es fuszer hozzadasaval). A tolteleket rapupozni a tesztacsik kozepere, rahajtani az egyik oldalat, majd atgongyoliteni a masik oldalara, hogy az illesztes alul legyen, kb. 4cm-es darabokra vagni, sutopapiros tepsibe tenni, tetejet lekenni tojssal es 200 fokon megsutni.

Franciska utolag is boldog szulinapot kivanok az unnepeltnek (talan meg nem kesett el):)

Most rohannom kell megint, kezdodik a nap megallas nelkul:p
    Mindenkinek csodaszep napot kivanok es szep tavaszias hetet! Aki teheti pihenjen, setaljon, ha szep ido van, aki meg dolgozik annak kitartast, hamarosan itt a hosszu hetvege (csak ki kell varni :p)

nyific, kukac42, terika01 és 4 más kedveli ezt.
  12. galfranciska

galfranciska Rutinos

Sziasztok!
    Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat, átadtam Papának. Itt nagyon rossz idő van. Szinte esti sötétség és esik az eső. Lassan alakul a húsvéti menü is a sütit illetően. Fanta szeletet csinálok meg apró töpörtyűkrémes pogácsákat. Sajnos úgy néz ki, hogy nem fogunk tudni a kertben fészkeket csinálni mert rossz időt jósolnak, de majd meglátjuk.
    Annyira szeretik az unokák keresgélni a csomagokat, hogy öröm nézni. Jó nagy a kert és én szanaszét szoktam rakni hadd keressék.

-Erika31-, georga06, Kergekacsa és 5 más kedveli ezt.
  13. kukac42

Sziasztok:)
    Én most lapítok, mint az a bizonyos a gazban! Egyedül leszek húsvétkor , így nem érdemes főzni sem. A sonkát megfőzöm azért és elosztom a gyerekek közt. Papa dolgozik, a gyerkőcök meg az idén úgy döntöttek, nem terheljük anyut, így nem jönnek. Én meg nem akarok senkit sem unszolni, hogy de gyere csak, hát maradok egymagam!
    Furcsa lesz, de ezt is meg kell tapasztalni úgy látszik!
    Attól még nem fogok sírdogálni, de nem is repesek az örömtől!

georga06, -vadocka70-, Kergekacsa és 4 más kedveli ezt.
  14. nyific

Sziasztok!
    Hát itt vagyok Barátosném, ma elmentünk a sonkáért, persze
    hoztunk egy liter házitejfölt, túrót, holnap majd azt csinálok.
    Erre úgy megkívántuk mire hazaértünk, hogy gyorsan sütöttem ki egy kis pörcöt, és ettünk csuszát töpörtyűvel.:p
    Remélem nem lesz baj, mert nagyon jól esett. :)
    Juditom ez nem jó, hogy az ünnep alatt egyedül leszel, jó lenne, ha valamelyik gyerkőc
    menne legalább egy napon. Próbáld meghívni Őket, mondd meg, hogy egyedül leszel.
    Györgyikém ez a sajtos tetszik nekem lehet megsütöm.:)

15. kukac42

Nem akarom. Már csináltak programot, most piszkítsak bele? Eszembe sincs! Eltelik így is az a 2 nap:)

georga06, patakvera, Kergekacsa és 3 más kedveli ezt.
  16. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

:inlove:
    Sziasztok, szép estét!:)
    Ritkán járok erre, de nem azért mert elfelejtettelek volna benneteket, hanem mert örülök, hogy lyuk van a hátsómon.:)
    Hanem tegnap találtam valamit, ami nekem annyi szépet adott, hogy szeretném veletek is megosztani.

Puszi ám!:)

georga06, patakvera, Kergekacsa és 5 más kedveli ezt.
  17. nyific

Juditom, azért a legkisebb otthon lesz néha?:)
    Zsémbikém, de rég láttunk erre mifelénk. Talán nagyon be vagy fogva?:)

18. apuci30

apuci30 Fórumőrült

szép hangja van a fiúnak :) láttam én is facen

Ma szép esős napunk volt picit hüvősebb legalább nem sültem meg :)

nem is nagyon jöttem farmközelbe mert féltem hogy elveri a termést az eső :D

-Erika31-, georga06, patakvera és 4 más kedveli ezt.
  19. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Szia:)
    Kicsit jobban mint szeretném, és mint minden tavasz ez is tartogatott olyan változást, amit nem vártam. Érdekes módon a melegedő idő sem töltött fel több energiával, inkább mintha még könnyebben elfáradnék.:oops: Azért állom a sarat, csak nem bánnám ha egy picit normalizálódna már a helyzet.:)
    Azt nagyon jól tetted, mert könnyen keveredhet az esőszemek közé jég is, akkor aztán fuccs a csatni hatásának, pocsékba megy minden.:)

georga06, galfranciska, apuci30 és 4 más kedveli ezt.
  20. kukac42

Nem lesz:) Nyugi nem ugrom a kútba:)
    Vasalok majd és nagyon fogom magam sajnálni, aztán elmúlik az ünnep és semmi bajom sem lesz:)

terika01, georga06, galfranciska és 3 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.