Kuncogó kuckó

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: kukac42, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. apuci30

apuci30 Fórumőrült

ha már a szomszédba küldesz ide is jöhet :D

galfranciska, georga06, kukac42 és 3 más kedveli ezt.
  2. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Nem vágta be a szél azt az ablakot:D
    Apuci maradj a nyitott ablak mellett, nehogy úgy járj mint Nini, hogy visszapattant a csomag a becsukódó ablakról:D
    Főtt sonka kicsontozva, felgöngyölve, összekötözve. Persze a cupákot papával ketten befaltuk. Holnapi bablevesnek a lé kiszedve, megfőttek már a tojások is az üstben, 30 db. Egy hétig eláll a hűtőben, jobban szeretem mint a sonkalevet naponta melegíteni és naponta főzni benne a tojást, egy idő után megsavanyodik a lé. Holnap tarka babot főzök a kivett léből tejföllel, cukorral ecettel. Imádjuk:)

Utoljára szerkesztett: 3.4.15
    galfranciska, georga06, kukac42 és 4 más kedveli ezt.
  3. nyific

nyific Fórum elő legendája

Györgyikém, most már szét kell osztogatnod ezt a "kis" sonkát, legfeljebb
    ha Nektek nem marad, majd főzöl másikat.:)
    Ebben a szélben a nyitott ablak veszélyes, ezért járt így Nini, inkább a kéményen keresztül jöjjön a futár
    ott nincs akadály, kicsit kormos lesz, és kész, de a soni az odaér mindenhová.:p

4. Kergekacsa

Kergekacsa Fórumfelvigyázó

Sziasztok!

Nálunk szélcsend van és nyitva az ablak is, minden finomság jöhetxDxD:p

galfranciska, georga06, kukac42 és 2 más kedveli ezt.
  5. terika01

terika01 Fórum admirálisa

Györgyi, addig stimmel, hogy bableves tejföllel, olyant én is szoktam, de ez a cukor meg ecet bele kíváncsivá tett, ilyent még nem hallottam, de érdekel.

6. apuci30

apuci30 Fórumőrült

románok is így gyártják a bablevest meg a felvidékiek isteni

galfranciska, Kergekacsa, nyific és 3 más kedveli ezt.
  7. kukac42

kukac42 Mindentudó orákulum

Sonka haza ért, már a hűtőben várja a holnap reggelt:)
    Györgyikém után betekerve vászonba és kötözve!
    Nem szeretném ha elfutna:)
    A csont lenyalva!! A levet meg elfeledtem:eek:

8. nyific

Juditom hova tetted? Nagyon elástad?, mert ugye mit lehet tudni, hátha megint arrafelé tévedek.
    Ne menjek már hiába.:p

9. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Erika!
    Barna, tarka, vagy vörös babból szoktam ilyet főzni, semmi más nem kell bele, csak 1 nagy fej vöröshagyma, babérlevél, cukor, só (ha sonkaléből csinálod, a sóval picit óvatosan bánj), ha a bab megfőtt rántást készítessz, felengeded vízzel, tejfölt teszel hozzá, beleöntöd a levesbe, a végén pici ecetet öntessz hozzá. Nagyon finom, semmi zöldség nem kell bele.

zorcso, Andi11, titjungne és 6 más kedveli ezt.
  10. apuci30

apuci30 Fórumőrült

tarka vagy fehérbab bár nekem fehérbab mostanában a menő mert vigyáznom kell arra a pár megmaradt fogamra :D amúgy vörösbabból jó kis chilis bab az a nyerő :D
    Lassan indulás a boltba és délután beinditja az asszony a sütőt és készül a pogi meg valami másik netes kekszes süti gyártás :D Holnap a fiúval tanulnak majd tojást festenek :D nekem kézügyesség híjján marad a farmon a tojásszedegetés :D

Kergekacsa, galfranciska, georga06 és 3 más kedveli ezt.
  11. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Juditkám!
    Én langyosan szoktam kicsontozni, van 1 csak erre a célra szolgáló lenvászon abroszom, abba szoktuk párommal jó szorosan beletekerni, majd spárgával jó szorosan összekötözni mint a kötözött sonkát. Éjszaka a kamrában kihűl, ( a benne lévő kocsonyás létől összeáll) és másnap reggel a hűtőbe teszem. Így nem esik szét ha szelem. Évek óta így csinálom:)

zorcso, patakvera, Kergekacsa és 4 más kedveli ezt.
  12. kukac42

kukac42 Mindentudó orákulum

Sziasztok:)
    Kora reggel csöpög a nyálam a sok finomságra gondolva:) A sonka szétosztva, papa már ki is szállította munkába menet én meg most föstök pár tojást, papának:)

13. nyific

Sziasztok! :)
    Sonka kész, tojás főzve, most már csak a nyuszit várjuk,
    ha nem akar jönni, majd fogok párat itt a kertbe, mert itt sokan vannak.:)

14. terika01

terika01 Fórum admirálisa

Köszönöm szépen, ki fogom próbálni.
    Itt mindig olyan finomságokat lehet tanulni. Ma én is megfőzöm a sonkát, nem olyan igazi, házit, de ez is finom. Itt a mellettem lévő házban van egy hentes, neki nagyon finom dolgai vannak, húsvétra mindig készít darabolt füstölt combot, mindig nála veszem.
    Délután süti sütés, tojás főzés, aztán kész is vagyok, holnap csak ebédet főzök.
    Dél körül beérik a virágom, azzal az event is kész, ami időm lesz még azért csinálom a csokrokat. Délután megjön a lányom (már nagyon várom), úgyhogy hétfő délutánig nem sokat aratok.

Adruka98, titjungne, patakvera és 6 más kedveli ezt.
  15. georga06

georga06 Fórum hercege

Sziasztok!

Ajajjj, de ugyes itt mindenki:eek: en meg meg semmit nem csinaltam szinte:cry:
    A sonkat felteszem foni delutan (nem nagy darabok, ugyhogy idoben kesz lesz) a tojasokat ( a sonkaleben) meg majd reggel apa fozi, mert o nem szereti, ha nagyon kemeny a sargaja, igy atadom neki a fozocske lehetoseget, ha tulfozi, akkor legalabb sajat magat szidja le;):p
    A sutikeket gyorsan megcsinalom delutan (lesz idom boven) a mai ebedet meg nemtudom mi lesz:eek:mindig azzal van a legnagyobb bajom, hogy mit is fozzek. Szerintem valami egyszerut kell csinalnom.
    Ma reggel borongos ido van (nincs hideg), nem lesz eso, de olyan kedvetlenito ez a szurkeseg. Holnapra viszont szep idot mondanak az jo, mert igy elvezet lesz a delutani seta.

Gyorgyikem en is szoktam tejfolos bablevest fozni (ugyanugy ahogy leirtad) csak az ecetet nem mindegyikunk szereti benne, de a parom igen, ugyhogy o a sajat tanyerjaba tesz egy keveset mindig. Puha babbol szeretem igazan, dehat azt itt nem igen talalok:(

patakvera, kukac42, klakli67 és 4 más kedveli ezt.
  16. apuci30

apuci30 Fórumőrült

Mi nem vagyunk nagy sonkaevők azaz én igen de asszony nem nagy sertéshús párti meg ideje se lenne rá mi nálunk a menü töltött fasírt tripla adag sajtos kolbászos pogi míg elkészül a dupla adag kekszes süti addig az kitart :D
    locsolkodást nem szereti kölnivel a vízes vödröt meg nem bírja most jön az egy hét mosoly szünet :D

17. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

A bableves 7 óra óta fő, azzal a mai ebéd letudva, holnap borsóleves marhapörkölt, hétfőn tyúkhúsleves, sült tyúk, sült krumpli vagy párolt rizs még nem tudom. Holnap a nagyobbik lányomék jönnek ebédre, hétfőn a kisebbik a párjával. Délután megsütöm a túrós pogácsát meg a finom almás sütit. Aztán végigtörlök mindent, és kész.

18. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Kop-kop, sziasztok! :) Szabad bekukkantanom hozzátok? :)

19. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Köszönjük szépen, viszont kívánom!:)

20. nyific

Áldott Boldog Húsvétot kívánok kedves kuncogók!:)
    Teljen az ünnepetek szeretetben.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.