Kuncogó kuckó

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: kukac42, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kukac42

kukac42 Mindentudó orákulum

Kezdő magok elültetve, kicsit 0 perces hagymáztam is előtte, biztos, ami biztos:)

Tavirózsa, greenfields, patakvera és 3 más kedveli ezt.
  2. apuci30

apuci30 Fórumőrült

én szelektáltam egy picit és máris 1000 alatti felröpi kell csak de igaz elszúrtam a rajtot azaz nem szúrtam el mert a denik :D na de kaptam indulásnak 25 felröpit paradicsomból :D lassan teli leszek már magas tenyészállatokkal de senki nem akarja elvinni 10 misi+ om áll a piacon :( és senkinek nem kell

patakvera, terika01, kukac42 és még 1 ember kedveli ezt.
  3. hejakutmacsonya

hejakutmacsonya Aktív író

Szervusztok :) !

Lányok, egy gyors segítségre van szükségem :). Halászlevet kellene főzzek egy nagy pontyból, s oszt nem tudom, hol fogjam meg a végét :eek::music::) ?!

Baby72, greenfields, patakvera és 4 más kedveli ezt.
  4. kukac42

A farkánál:) Mit nem tudsz?

Baby72, greenfields, patakvera és 2 más kedveli ezt.
  5. hejakutmacsonya

Hogy hogy kell főőőőőőzni o_O xD?
    Fűszerezés meg miegymás...

Megpucoltam, nagyban feldaraboltam, még a nagy behemót feje is megvan :eek:;):)

Baby72, greenfields, galfranciska és 2 más kedveli ezt.
  6. kukac42

Hozzávalók:
    1 db 1-1,5 kg-os ponty
    fél kg halfej és farok
    2 nagy fej hagyma
    1 db paprika
    1 paradicsom
    2-3 tk pirospaprika (ízlés szerint),
    2 halászlékocka
    "Erős Pista" paprikakrém, só

Elkészítése:
    A halat megtisztítom, alaposan megmosom, lecsapom a fejét-farkát, a színhúst ujjnyi vastagra felszeletem és besózom (ha van ikrája vagy teje azt is a színhúshoz teszem). A fejet és a farkat (elég nagyra vágom a farkát, hogy legyen rajta hús is) annyi vízzel teszem fel főni, hogy elegendő legyen az alaplé a leveshez (utólag csak keveset keljen pótolni). Beleteszem a megtisztított, felkarikázott hagymát, paprikát, paradicsomot, kissé megsózom és fedő alatt lassú tűzön addig főzöm, amíg a hús teljesen lefő a csontokról (1-1,5 óra). Szitakanálon átszűröm, átpasszírozom, visszarakom az alaplébe és együtt felforralom, elkeverem benne a pirospaprikát, hozzáadom a halászlékockákat, összeforralom és végül belerakom a besózott haldarabokat. Lassú forralással, csak rázogatva a lábast további 10-15 percig főzöm. Azonnal még forrón tálalom. Cseresznye paprikát vagy erős paprikakrémet adok hozzá, mert van aki csípősen szereti.

Baby72, greenfields, patakvera és 3 más kedveli ezt.
  7. hejakutmacsonya

Köszönöm kedves :)!!!

Halászlékockám nincs, de gyanítom anélkül is elmegy... vagy mégsem?

8. kukac42

Simán elmegy:) Ízlelgesd, sokszor és érezni fogod mikor jó már:) Sose keverd, csak rázogasdd a fazekat, vagy a bográcsot:)

9. hejakutmacsonya

Értettem mon chef :D, hálás köszönet :) !!!
    Irány a konyha, mármint nekem Erika ;)xD!

10. kukac42

Csak megjegyezném, aki szét tud szedni egy halat, meg is tudja pucolni az igen príma halászlét is tud főzni:)
    Kóstolót majd hozzá:)

Baby72, greenfields, patakvera és 4 más kedveli ezt.
  11. terika01

terika01 Fórum admirálisa

Errefelé kicsit másképp főzik a halászlét, én mindkét fajtáját nagyon szeretem. Feldaraboljuk, majd lesózzuk a halat, hagyjuk állni. Hagymát apróra vágunk, a hallal együtt lábosba (bográcsba) tesszük, felöntjük vízzel, felforraljuk. Ha forr, beletesszük az őröltpaprikát, zöldpaprikát, paradicsomot, halászlé kockát (cseresznyepaprikát). Forraljuk kb. 30-40 percig, és kész. Tésztát főzünk ki hozzá, és azzal tálaljuk.

Baby72, greenfields, kukac42 és 3 más kedveli ezt.
  12. kukac42

Ez a bajai hallé:) Én is szeretem, főleg gyufametélttel:)

13. terika01

terika01 Fórum admirálisa

Igen, az. Van akinek furcsa így tésztával (csakis gyufametélttel), meg ez nem is olyan sűrű, mint ami alaplével készül, de itt a környéken ez járja. Nekem bárhogy jöhet, csak ne nekem kelljen megpucolni a halat, a főzést már vállalom.

hejakutmacsonya, patakvera, Baby72 és 5 más kedveli ezt.
  14. kukac42

Hoztam valamit Nektek! Még réges régen a régi kuncogóban írtuk ezt a kis szösszenetet. Az egyiket én a másikat Acélkalászos. Nem jól írtam Acélkalászos írása elveszett sajna, ezt mindkettőt én írtam.
    Remélem tetszeni fog, annak idején nagyon sokat nevettünk rajt:)

Bim Bó Úrasszony
    tőgyügyi előadó
    Tejmennyiség-fejlesztési Minisztérium
    Farmerama
    Tárgy: tőgy-ürítés elősegítése

Tisztelt Tőgyügyi Előadó Asszony!
    Alulírott Ötujjas Etelka a Farmeramán élő elhanyagolt tehén azzal a kéréssel fordulok a Tisztelt Tőgyügyi Előadó asszonyhoz, hogy alábbi panaszomat kivizsgálni szíveskedjen.
    Az elmúlt évben a Farmeramán az összes működő farmot a kisbocik természetes szoptatását ellenzők elárasztották tejfákkal. Ennek következménye, hogy az összes tejüzemet lebontották. Egy bizonyos ideig örültünk ennek a helyzetnek, mivel így több tej jutott a következő tehén nemzedéknek. Ám a tejfák megjelenése után fél évvel a kis bocik természtes szoptatását ellenzők tábora elérte, hogy a kisborjak fejére akváriumot húzzanak – lásd: „zűrtehenek”. Így a kisborjak már nem tudnak szopni. Tőgyünk dagad a sok tejtől, és múúúú – múúúúlhatalan fájdalmat okoz nekünk. Nem tudunk már figyelni semmire és senkire, ezért a szilaj bikák is elkerülnek bennünket. Ez veszélyezteti a tehénállomány további bővülését. Kérem hathatós közreműködését a tejfák azonnali kivágását, valamint a kis bocik fejéről az akváriumok eltávolítását illetően.
    Ezen beadványomat a Farmerámán élő összes tisztes tehén és anyakecske nevében írtam. Az anyakecskék rettenetesen aggódnak, hogy hamarosan megjelenik a kecsketejfa is a farmon. Ön, mint a tőgy-ügyek első számú szakértője reméljük átérzi fájdalmunkat, megérti aggodalmunkat és segítségünkre lesz fent ecsetelt problémánk megoldásában.
    Farmerama, Kukacfarm, 2012 movember 09.
    Üdvözlettel:
    Ötujjas Etelka

Bim Bó Úrasszony
    tőgyügyi előadó
    Tejmennyiség-fejlesztési Minisztérium
    Farmerama

Tárgy: Patások és nem patások rendkívüli közgyűlésének jegyzőkönyve
    Tisztelt Tőgyügyi Előadó Asszony!
    Ígéretemhez híven küldöm Önnek a megígért jegyzőkönyvet.
    JEGYZŐKÖNYV
    Készült: 2012. november 14. 23. óra

A közgyűlés helyszíne: Bölcs Tölgy, Erdei tisztás
    Jelen vannak: Ötujjas Etelka – levezető elnök
    Tinó Tódor Száj és Köröm Egészségügyi miniszter
    Ökör Ödön Tejesbödön-felügyelő
    Üsző Tünde Ifjú marhalányok egyesületi elnöke
    Kotné Kodák Tamara
    Kappan Kálmán
    Kakas Kázmér
    Jérce Jolán
    Emse Emese
    Vadkan Eduárd
    Csődör Csaba
    Kanca Katalin
    Jerke Helén
    Ó-kos Ottó
    Megjegyzés: A közgyűlésen részt vettek még név szerint nem ismert állatok, köztük egy egész méhraj is.

A közgyűlést Ötujjas Etelka nyitotta meg. Beszédében üdvözölte a megjelenteket, megállapította, hogy a közgyűlés határozatképes, majd ismertette a napirendi pontokat. Ez után felolvasta Bim Bó Irén Csorda Járási és Tőgyügyi referens elutasító hangú levelét, majd megkérte a jelenlévőket, hogy fejtsék ki véleményüket a levéllel kapcsolatban.
    Első felszólalóként Üsző Tünde, az Ifjú Marhalányok Egyesületének elnöke kifejtette, hogy a Push-up tőgytartók bevezetését dicséretes újításnak tartja, mivel tudjuk, igenis a méret a lényeg. Majd kifejtette azon véleményét, hogy Kotné Kodák Tamara ne mondjon semmit a tejfák ügyében. A tojásfák megjelenésével ő csak jól járt, hisz köztudott, hogy a fák megjelenésével egyidejűleg azonnal befejezte a tojások lerakását és plasztikai műtéten vett részt, ahol a lyukat szűkebbre varratta. A tojásfákról szedett tojásokon ücsörög egész nap, dolgozni nem jár, éjszaka pedig fiatal kakasokkal múlatja idejét. Nyilvánvaló, hogy ő a fák bevezetésével jól járt.
    Kotné Kodák Tamara kikérte magának a vádakat, de Jérce Jolán óvatlan kapirgáló mozdulattal meglibbentette hátsó farktollait, s azonnal láthatóvá vált a plasztikai műtét helye. Kotné Kodák Tamara ezek után csendben visszaült a tojásokra, és a közgyűlés további részében mélyen hallgatott.
    Jerke Helén aggodalmát fejezte ki a tejfák bevezetésével kapcsolatban, s kifejtette azon félelmét, miszerint a Farmerama képes kecsketejfát is bevezetni.
    A méhraj tagjai közül többen döngicsélni kezdtek, sejtelmesen zúgva dicsérték a mézfa bevezetését. De a tőggyel rendelkező állatok nagy fújolására azonnal elcsendesedtek.
    Mi tudjuk, miért, hisz köztudomású, hogy újabban egyes tojásokból is méz kel ki, így a méheknek még kevesebbet kell dolgozniuk.
    Utolsó napirendi pontként szavazásra bocsátottuk azt a kérdést, hogy a tejfák elleni tiltakozásunkat petíció formájában az Európai MÚÚÚNIÓ-hoz eljuttassuk-e.
    A jelenlévők a nyílt szavazás mellett döntöttek, melynek eredményeként a jelenlévők több mint 75 százaléka megszavazta a petíció elkészítését, s annak az Európai MÚÚÚNIÓ-hoz történő eljuttatását. Itt megjegyezném, hogy a jelenlévő méhek közül a herék is pártunkra álltak, teljes létszámban az elküldésre szavazva.
    Tarjánkra esküszünk, nem engedünk a 48-ból, a tejtermelést nem engedjük elsekélyesedni holmi tejfák által. Éljen a frissen fejt tej!!!!
    Farmerama, Kukacfarm, 2012 movember 15.

Utoljára szerkesztett: 7.5.15
    Coff66, hejakutmacsonya, patakvera és 9 más kedveli ezt.
  15. galfranciska

galfranciska Rutinos

hejakutmacsonya, patakvera, Baby72 és 6 más kedveli ezt.
  16. iboly54

iboly54 Fórum elő legendája

[​IMG] Sziasztok! Hát ez nagyon-nagyon jóóóóó!

patakvera, galfranciska, cirmy81 és 6 más kedveli ezt.
  17. greenfields

greenfields Fórum ezredese

Szép estét!
    Sajnálom, hogy nem kaptál jobb híreket.:(
    Remélem hallókészülékkel megoldódik a probléma és később akár meg is tudják gyógyítani.

18. nyific

nyific Fórum elő legendája

Barátosném, hogy Te mire vagy képes, nohát...!xD
    Eszméletlen egy csajszi vagy. tetszik.:)
    Mondd Te minek készültél anno??

Na szóval én a halászlét igazából Szegedinek szeretem, sűrűn, paszírozva,
    csak semmi tészta, viszont sok halacska.:p

klakli67, klakli, hejakutmacsonya és 8 más kedveli ezt.
  19. kukac42

Fazekas szerettem volna lenni, de nem engedtek. Aztán, hogy mi lettem? Húsipari hentes az első szakmám, kereskedő a másik, élelmiszertechnikus a harmadik:) Ehhez képest az első munkahelyemen a számítógép ősén egy lyukkártyás gépen bérszámfejtettem:)

20. nyific

nyific Fórum elő legendája

Hát elmehettél volna írónak, vagy költőnek is. xD
    A fazekas pedig jó szakma, de nem mindig alakulnak úgy a dolgok, ahogy mi
    azt szeretnénk.

Nekem meg összement egy két ruhám a szekrényben, nem tudom mi történt velük,
    el kellett mennem velük tegnap a varrónőmhöz, hogy vagy azokkal, vagy velem csináljon
    valamit, hogy passzoljunk egymáshoz.:)
    Ma meg kis csoportosulás volt nálunk, még sütnöm is kellett.:p

klakli67, klakli, hejakutmacsonya és 9 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.