Kuncogó kuckó

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: kukac42, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kukac42

kukac42 Mindentudó orákulum

Szerintem arra érdemes gyúrni igencsak segít a haladásban TP ügyileg, mint láthatod. Azért sült sonka kis tükörtojással, az se kutya:) Méretes sárkánytojáshoz, méretes sárkánysonka jár:);)

babahalak, georga06, Tavirózsa és 8 más kedveli ezt.
  2. nyific

nyific Fórum elő legendája

Barátosném viszek én neked őszibaracklekvárt, de , ha most főzöl csülköt,
    akkor, hogy hozzak abból meg? Mert az szeretem, és ennék.:p
    Lehet én megyek, az uram meg visz lekvárt, úgyis szeret menni.:)
    Na Ő aztán precíz jancsi, szoktam mondani.
    Még a zokniját is szépen összehajtva rakja a szennyestartóba.
    A szekrényében élére van minden állítva, Ő tart ott rendet.
    Az az igazság, nem tudok rosszat mondani róla, ilyen tekintetben.
    No azért neki is van hibája, de..... azt meg elnézem, és kész.:)

babahalak, Adruka98, georga06 és 9 más kedveli ezt.
  3. greenfields

greenfields Fórum ezredese

Nana a tojásaimat és a csülkömet nem adom!:pxD
    Tessék másikat keresni.

babahalak, Adruka98, georga06 és 8 más kedveli ezt.
  4. nyific

Ne félj!.. hagyok majd Neked is, Judit, jó nagy csülköt szokott főzni.
    A tojást meghagyom Neked, van nekem is.:)

babahalak, Adruka98, georga06 és 9 más kedveli ezt.
  5. DCveréb

DCveréb Fórum biztosa

Kaja... Valaki kérdezte, mi az a plejskovica ??
    Röviden : eredetét tekintve Szerb étel.. Nagyon könnyen elkészíthető, piszok laktató, és minden Ismerősöm meg van vadulva érte..
    Eredetileg a hús, az birka és marha keverék, de mivel igazán jó és friss birkahúshoz nehéz hozzájutni, ( egyébként sem szereti Mindenki a birkahúst ) én darált lapockából, vagy sertés-nyakból szoktam készíteni.. Lényeg : ne száraz hús legyen..
    Aki nagyon ki akar tenni magáért, az előtte be is pácolhatja, természetesen akkor nem daráltatja le a hentesnél, és egy napig a hűtőben tartja, utána a sütés előtt darálja le, és akkor keveri be.. Igazi grill-parti-s étel..
    Kezdjük a páccal, ha már említettem..
    Hozzávalók : olíva olaj, só, bors, minimális csili, ( Akik szeretik a csípőset, bár ez utána is rászórható.. ) pár gerezd fokhagyma, édes fehér paprika szeletek, és bármilyen fűszerkeverék, ízlés szerint.. Én a grill-keveréket kedvelem.. Lehetőleg az olíva olaj fedje be a húst, tehát olyan edényt válasszunk..
    Sütés ..
    A pácolt húst ledaráljuk, ( nem pépesre ! ) a legnagyobb lyukú daráló fejen keresztül, majd egy vájlingba, ( bármilyen edénybe :) ) elkezdjük a hozzávalókat hozzáadni.. Igen, igaza van Annak, Aki azt mondja : ez fasírt !! Majdnem.. :)
    Tehát : / Az arányok miatt írom így ! / Kb 1kg hússal számolva : bors, apránként a sóval együtt szórjuk rá, 4 közepes fej vöröshagyma, ezt lehet turmixolni, Akinek úgy tetszik, fűszerkeverék, ( én ilyenkor már nem teszek, mert elnyomja az eredetileg várt ízt ) és egy tojást belegyúrunk, ne essen szét ! Amit Nem teszünk bele : az a pirospaprika !! Ez nem fasírt, és nem csevabcsicsa, ( igaz, az eredeti csevab az birkahúsból készül.. ) Sajnos, de kóstolni kell készítés közben, elég-e benne minden hozzávaló..
    És itt jön a ,,lelke " a husinknak..
    Ez egy szabadtéren , tárcsán, lehetőleg akácfa tűzön készítendő étel !! Az égő akácfa füstje, mint oly sok ilyen ételnél, a tárcsán lévő húsnak ad egy enyhe pikáns ízt ! ( az én tárcsám egy traktorostól van, mivel boronálás és vetés előtt, a még megmaradt göröngyöket ezzel dolgozzák szét .. ) Amíg el nem felejtem : én semmiféle folyékony anyagot nem használok a tűzgyújtáshoz, mert esetleg a hús átveszi az ízt, ha sokat tennénk rá.. !
    A masszából tenyérnyi, 1-1,5cm vastag ,,szeleteket" készítünk.. A leszűrt pácléből, ami ugye olíva-olaj, tollal, ecsettel, bekenjük a tárcsát, amikor az már átforrósodott.. Rögtön ráhelyezzük a húsokat, a széli részre mellérakhatjuk a paprika szeleteket, és pár perc alatt átsütjük.. Ez azt jelenti, hogy gyakran , óvatosan forgatjuk a húsokat a tárcsán, közben az olajjal bekenjük a felszínét..
    Kívül piros, pirult színű legyen, belül csak enyhén süljön át, de az is elég, ha jól át-gőzölődik.. Így szaftos lesz, de nem nyers a belseje !!
    Garnírungnak karikára vágott sült burgonya, ( krumpli :) adható, én inkább a több húst, krumpli nélkül változatát kedvelem.. Mások is !! Friss fehér-kenyér, és Kovászos uborka emeli az ételünk élvezetét !! Cukorbetegeknek megjegyzem : kenyér nélkül is simán fogyasztható, de akkor még több husi kell !! Készen vagyunk, tálalhatjuk, és nézhetjük , ahogyan 5 perc alatt eltűnik.. Jó Étvágyat.. :D
    Aki gondolja : próbálja ki !

babahalak, sziszi1965, zsjudit és 11 más kedveli ezt.
  6. galfranciska

galfranciska Rutinos

Nagyon jónak néz ki. Biztosan finom is. Az már, hogy cukrosok is fogyaszthatják csúúúcs. Ki fogom próbálni

Valdemárt kihagyom mert csúnyán átugrik mindig a végére. Majd legközelebb.

babahalak, sziszi1965, georga06 és 8 más kedveli ezt.
  7. Jucusfalva

Jucusfalva Fórum hercege

Plejskovicát én kérdeztem régebben, nagyon finom lehet, húst-hússal különben is kedvelem. :D
    Jó, egy kis krumpli is jöhet hozzá. :p
    East és Judit köszönöm a felvilágosítást, de nagyon messze vagyok attól, hogy megszerezzem a Sárkánytojást. :(
    Majd megnézem, hátha más módon is lehet, nem nagyon megy a Waldemár. Egyetlen egyszer sikerült 20-at elérnem.

babahalak, galfranciska, georga06 és 8 más kedveli ezt.
  8. DCveréb

DCveréb Fórum biztosa

Tudod, én nagyon tisztelem Azokat, Akik két személyre is úgy tudnak főzni, mint 6-vagy több Embernek.. Ez nekem nem megy.. A leírt étel nagyon egyszerű, de ezt mindig egy kis csapatnak készítem, nem 1-2 Embernek.. Ahogyan sem halászlevet, sem vadat, vagy más ételt, két Személyre nem tudok elkészíteni.. Megoldás : elkészítem hat főre, és a Katikám megeteti a Családot !! :)

9. terika01

terika01 Fórum admirálisa

Jaj, itt milyen finomságokról van szó! Nemrég értem haza, olvasgattam, és megéheztem, de csak szendvics van itthon. Legalább gondolatban ettem veletek mindenféle jót.
    Valdemárt most kihagyom, a moringa is bent marad, majd legközelebb.

10. apuci30

apuci30 Fórumőrült

Ez olyan mint a románoknál a miccs bár az inkább fasírozott csak 3 húsból van :) Sertés bárány marha húsiból :D Poiana Brasov-n ettünk ilyet. Nagy hagyománya van arrafelé ott nem bográcsozó helyek vannak telepítve hanem olyan kemencék ahol lehet sütni :)

11. Méhecske61

Méhecske61 Fórum ismerője

Sziasztok!

Valdemárt én is kihagyom, viszont azt hiszem a hűtőt le kell támadnom! xDJojan ilyet nem szabad csinálni így estefelé.
    6 után én már nem szoktam enni, most meg nem bírok magammal :wuerg: így próbálja az ember lánya tartani a súlyát....hát nem fog menni:mad:

12. Baby72

Baby72 Fórum elő legendája

Kukacka, nem akartalak megbántani remélem tudod. A meccset meg lejátszottuk már régen. ;):)

13. nyific

Ezt a plejskovicát ki kell próbálni, annál is inkább, mert van boronatárcsánk,
    és szoktuk is használni, mi flekkent szoktunk sütni rajta, kis baconnal,
    és zöldségekkel, krumplival az alján.

Babykám most, hogy látlak, leírom neked a sült zöldségek készítését,
    ahogy én szoktam.:)

Egy lapos jénait kiolajozok, előfőzöm sós vízben a brokkolit, kelbimbót, mángoldot,
    s.répát, karfiolt, és bele a jénaiba, erre ráöntök tojással elkevert tejfölt,
    reszelt sajt a tetejére,... és be a sütőbe.
    Ennyi az egész, önálló köretnek is megfelel, aki szereti a sok zöldséget.:)

-Erika31-, titjungne, babahalak és 11 más kedveli ezt.
  14. fater030

fater030 Junior szaki

15. Baby72

Az a baj, hogy a zöldségeket nem csak beszélni szeretem hanem enni is.xD;):).
    De minden rendben nálam és remélem Nálatok is..
    Nagyon megéheztem nyific;):).

-Erika31-, babahalak, sziszi1965 és 10 más kedveli ezt.
  16. nyific

Babykám örülök, hogy rendben vagy, mi is megvagyunk.:)
    Próbáld ki a zöldségeket, nagyon finom.:p
    Például egy kis rántott pipicombhoz.;) Hmmm...

-Erika31-, titjungne, babahalak és 10 más kedveli ezt.
  17. Baby72

A pipicomb is adott. ;) Nem válaszol kukacka és ez bánt mert remélem nem haragudott meg rám. Azt nem venném a szívemre.

babahalak, galfranciska, kukac42 és 7 más kedveli ezt.
  18. terika01

terika01 Fórum admirálisa

babahalak, Baby72, sziszi1965 és 7 más kedveli ezt.
  19. georga06

georga06 Fórum hercege

Sziasztok!

Kovetlek am benneteket, marmint figyelemmel kiserem a Kuncogot;) Fozzetek csak jokat en meg majd eszek amit meghagytok belole:p Johet zoldseg (jo sok), husi es ne is soroljam tovabb.
    Ma csak egy bablevest csinalok, fustolttel, a kenyeret mar bekeszitettem hozza, na meg a lanyom, ha sut palacsintat akkor az lesz meg.
    Most megyek a reggeli setara. Felebredt a fiam, azt kell megvarnom mindig, aztan lerendezem, reggelit adok neki es utana mehetek csak a setara a kutyussal, del korul meg a fiammal. A ketto kozott meg csinalom a munkam tovabb, kozben fozes a mososgep is megy mar 2. adaggal. Neha jo lenne, ha legalabb ketto lenne belolem:oops::eek::p
    Szep napot kivanok!

babahalak, Baby72, sziszi1965 és 8 más kedveli ezt.
  20. greenfields

greenfields Fórum ezredese

Szép napot!
    Tyű micsoda finomságok kerültek elő itt tegnap este. Már attól felszaladt pár kiló, hogy elolvastam.:pxD
    Ma kihasználom a szabadság utolsó napját, lazulás lesz ezerrel.

georga06, babahalak, Baby72 és 7 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.