Kuncogó kuckó

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: kukac42, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. nyific

nyific Fórum elő legendája

Én is csinálom, de nekem is túl magasnak tűnik a léc, amit
    át kellene ugranom.:)

Jojan-t keresik a cicás csevegőben.

2. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Írtam neki levelet, de úgy nézem nincs a farmján. Majd ha belép megtalálja.
    Köszönöm mindnyájatoknak a kedves szavakat és a szép virágokat!:)

DCveréb, iboly54, anami1980 és 5 más kedveli ezt.
  3. kukac42

kukac42 Mindentudó orákulum

Utoljára szerkesztett: 7.8.15
    Tavirózsa, DCveréb, iboly54 és 7 más kedveli ezt.
  4. *Cicus*

*Cicus* Törekvő

Sziasztok!

Olvasgattam kora reggel a héten, jó szokásomhoz híven.:)
    Már biztos nem aktuális, de pár gondolat kikívánkozik belőlem.
    Először is: helyesírás. Igaza van mindenkinek, ez egy adottság. A gyerekemmel vért izzadtam. Azért, mert 2 éven keresztül szavakat másoltunk egy füzetbe. A tanterv szerint be kellett magolni, hogy például a "tavasszal" két SZ betűvel íródik. A 3. évben elkezdték tanulni a nyelvtani szabályokat, és megtalálta benne a logikát. Azóta semmi probléma nincs a nyelvtannal. Ő szerencsés volt, sokakat meg összezavart a módszer.
    Az oktatási rendszerben gyökerezik minden, saját tapasztalat szerint.
    A másik: olyan szintű lexikális tudást várnak el tőlük, aminek nincs alapja. Általánosban a gyerekek számára is érthetően kellene leadni az anyagot, nem betanultatni olyan dolgokat, amire az életben nem lesz szükségük. Szerintem arra való a középiskola, szakközép, gimi és egyéb, hogy mindenki az érdeklődési körében kiteljesítse a tudását. Az általános iskola meg egy általános műveltséget adjon, főleg írás, olvasás, matek, a magyarországi történelmi és jelen kori dolgokról. Tanítson meg írni és számolni olyan szinten, hogy bármerre is akar a gyerek tovább menni, ne ez legyen a problémája.
    Franciskának most csak annyit, hogy a következetesség az egyik legfontosabb. Ezt vallom én is. A "nem" az "nem". Ha a gyerek tudja, hol a határ, és ez fix, akkor egy idő után nem feszegeti tovább.
    Nem tudom, mennyire látom jól a dolgokat. És akkor ad az élet egy kis önigazolást, ha azt látom, hogy a gyerekem az önálló, felnőtt életében is megállja a saját helyét. Remélem így lesz. :)
    Még egy szösszenet eszembe jutott, úgy látszik, ma ilyen nosztalgiázós napom van és ez a kuncogó kuckó:

Diktálom az értelmetlen szójegyzeteket az akkor 2. osztályos gyereknek.
    - dió
    Gyerek leírja, ránézek: dijó... Hangosan felmordultam, azt hiszem. :)
    Mire ő elsírja magát és eldobja a ceruzát: "Tudtam, hogy ly-an kellett volna írnom..." xDxDxD Na, ezt biztos nem felejti el sosem. De ezen már rég túl vagyunk, szerencsére. :)

Ezt soha nem fogja senki egyformán látni.

Más. Nagyon szurkolok a TOP-on lévőknek. Figyelek, és rázom a pom-pomokat! Verset írni, mint anno Kukacka, sajna nem tudok... ;):)

Végül minden Ibolyának (Zsémbike és Iboly54) nagyon boldog névnapot kívánok!

Jók ne legyetek! Puszi! :)

Kukackám, örülök, hogy láttalak bő 11 évvel ezelőtt! :):):)

klakli67, Tavirózsa, DCveréb és 8 más kedveli ezt.
  5. Méhecske61

Méhecske61 Fórum ismerője

Tavirózsa, DCveréb, iboly54 és 6 más kedveli ezt.
  6. kukac42

Kössze:) Az ibolya a kezemben, azt a gyerekeimmel együtt szedtük:)

galfranciska, Tavirózsa, DCveréb és 7 más kedveli ezt.
  7. Méhecske61

Méhecske61 Fórum ismerője

Anett, ahogy már írtam, akkor találkozunk szerda reggel a vasútállomáson. Kórház utáni program, majd meglátjuk. Tikkasztó meleget ígérnek aznapra. :cry: Fagyizni biztos fogunk, a többit meg majd meglátjuk!

galfranciska, Adruka98, Tavirózsa és 7 más kedveli ezt.
  8. nyific

Juditom itt is jól nézel ki, Rád ismertem. :)
    Azért nem hittem volna, hogy ennél az eventnél nem lesz sz.trágya akció.
    Szerintem már nagyon régen volt. Mindegy.

galfranciska, klakli67, Adruka98 és 10 más kedveli ezt.
  9. greenfields

greenfields Fórum ezredese

Ibolyáknak nagyon boldog névnapot kívánok!

A tortát tessenek fogyasztani el ne olvadjon a nagy melegben!;)

Kukacot ilyen mosolygósnak képzeltem :)

galfranciska, klakli67, Adruka98 és 8 más kedveli ezt.
  10. kukac42

Györgyikém:)
    Igaza van a Papának, azé egy kis diétás csülköcske csak jobban esik az embernek, mint az a nehéz csirkecomb:)
    A virágaid, hogy bírják a kánikulát? Régebben több képet hoztál nekünk gyönyörködni bennük:)
    Na, jó, csak nehogy megsértődj a fantasztikus pogácsáidat is szívesen nézegettem:)

terika01, Tavirózsa, greenfields és 5 más kedveli ezt.
  11. nyuszika215

nyuszika215 Fórum császára

Hazaértünk, volt medencézés, tenyérösszecsapkodás, hogy jaj szegény Puszi, rengeteg ölelés-nekem és apának:inlove::inlove::inlove::inlove: boldog vagyok! Itthon az összes picinyem!

Isten éltesse a névnaposokat!

Kedden nublionos event!!! Olyan rég volt, hogy hirtelen nem is emlékeztem, de átolvastam és rájöttem, hogy mennyire szerettem. Jó lesz! Kiimádkoztam őket a mediből, megyek enni adni nekik...remélem lesz itt valaki később:D

Tavirózsa, greenfields, DCveréb és 5 más kedveli ezt.
  12. apuci30

apuci30 Fórumőrült

Na megkérdem itt is mivel első áldozó akarom mondani nublonozó vagyok :D mit tegyek?! holnap 2-től lehet aksizni. eventgazom sok van még. Hosszúzzak és gyüjtsem az aksikat gombolyagot vagy pajtát töltsek inkább és ne foglalkozzak az aksival?

terika01, Tavirózsa, greenfields és 6 más kedveli ezt.
  13. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Köszönöm a köszöntést is, és azt is, hogy megmutattad magad. Szép vagy és kész!:)
    Köszönöm Neked is Cicus!:) Amit írtál abban is igazság van! Alap dolgokat nem tanulnak meg a gyerekeink, közben pedig olyanokkal terhelnék őket, amikre az életben soha, semmi szükségünk nem lesz! Megértem én, hogy nincs lehetőség arra, hogy minden gyerekben az ő saját zsenialitását megkeressék és azt fejlesszék, mert túlterheltek a pedagógusok, hiszen ennek az egész mechanizmusnak ők is szenvedő alanyai. Az tanmeneteket kellene megreformálni, a követelményeket hozzáigazítani az élethez, és a képességeket célirányosan fejleszteni. Aztán, hogy ezt mikor érjük meg, közülünk megéri-e valaki egyáltalán, abban nem vagyok biztos...
    Úgy látszik a találkozások idejét éljük mostanság, ti jövő hét szerdán, én pedig most vasárnap találkozom valakivel. Már régóta vártuk mindketten, most összejön!:)
    Köszönöm Katám, a gyönyörű virágot is és a tortát is. Azon nyomban felszeleteltem, együk meg!:) Téged már ismerlek képről és a hangodat is, ezek alapján besoroltalak a szintén jó csaj kategóriába!:)
    Minden jó, ha a vége jó! Örülök, hogy puszid már pusziképes!:)
    Apuci ez dilemma, de többen is járunk ebben a cipőben. Töröm az agyam erősen, hogy mit csináljak, merthogy emellett még ólakat is kellene kitennem, jócskán megfogyatkozott a titokállatos készletem, már ha valamikor az életben volt annyi, hogy készletnek nevezhettem volna. Kirakom őket, két nap múlva event, megint kirakom őket......, és ez így megy jó ideje.

terika01, Tavirózsa, greenfields és 6 más kedveli ezt.
  14. anami1980

anami1980 Fórumszaki

Ibolyák boldog névnapot!

Tavirózsa, greenfields, DCveréb és 3 más kedveli ezt.
  15. SenseiZen

SenseiZen Fórum ismerője

Elmentünk ventillátort venni. Az egész városban NINCS -.- megsülünk megfőlünk megpárolódunk, zsírjára sülünk....
    Háth, szegény nublonoknál, labdába se fogok rúgni... :D

Tavirózsa, greenfields, DCveréb és 5 más kedveli ezt.
  16. anami1980

anami1980 Fórumszaki

Mi egy hete szerettünk volna a T...O ban ventillátort venni nem lehet kapni...:mad: a gyerekek szobájába! tehát marad a kereszthuzat :sleepy: Apának a kaja előkészítve előreláthatólag hajnali fél2 körül ér haza tehát akkor már csak frissen kell kisütni a süti már kész a hűtőben hűl :p bár a telom szerint 53 fok volt a konyhában.... gondoltam hátha ebben a nagy melegben olvad egy kis zsír le a pocakomról hát nem jött össze
    A nublonosra nem emlékszem hiába olvasom nem nagyon értem:oops:én vagyok a lüke.... vagy csak a meleg miatt nem fog az agyam :music:

terika01, Tavirózsa, greenfields és 5 más kedveli ezt.
  17. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Sziiiia! :) Megismersz???? :) Remélem jó helyen járok,mert itt még nem jártam ebben a topikban,ha jól emlékszem! :)
    Szép estét kívánok: Klári---Clarissa :)

klakli67, terika01, hangyácska77 és 7 más kedveli ezt.
  18. kukac42

Szia:)
    Én megismerlek, és örülök, hogy jöttél:)

19. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Sziasztok!
    Mint írtam itt még nem jártam,vissza még nem olvastam,mert nagyon leköt a Topp 1000! :)
    Nem tudom itt nálatok miről szabad írni,van-e konkrét dolog amiről nem szabad. Ezt jól megfogalmaztam,de ráfogom a kialvatlanságra,meg a melegre! :)
    Holnap ha lesz több időm,akkor visszaolvasgatok jó pár oldalt!
    Szép estét kívánok mindenkinek!

Adruka98, terika01, hangyácska77 és 8 más kedveli ezt.
  20. nyific

Naná!! még jó, hogy.... :) Jó, hogy jöttél már, mert egész nap
    itt vártalak. :) Meg is kérdeztem már mi a ... van? miért nem jössz már??
    Gyere sűrűbben is, mintha láttam volna a nevedet a TOP-ban? ;)

klakli67, Adruka98, terika01 és 7 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.