Kuncogó kuckó

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: kukac42, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. iboly54

iboly54 Fórum elő legendája

Meg lehetne tudni mi az a skót recept;) azért annyira biztosan nem skót, ugye:p:) nagyon szeretek én is újdonságokat sütni, főzni:)

georga06, greenfields, DCveréb és 6 más kedveli ezt.
  2. nyific

nyific Fórum elő legendája

Barátosném4 Hogy Te miket találsz ki??
    Ez egy skót nemzeti étel??... vagy Te adtad neki ezt a nevet. :)
    Mind a négy feladat kész?? Te aztán nem cicózol, nekem még
    a múmiából is van elég sok, azt csinálom most.
    Majd meglesznek, megvárnak gondolom. :)

-Erika31-, georga06, greenfields és 9 más kedveli ezt.
  3. kukac42

kukac42 Mindentudó orákulum

Shepherd's Pie

Hozzávalók:

• 2 evőkanál olívaolaj
    • tengeri só
    • frissen őrölt feketebors
    • 50 dkg sovány darált bárányhús vagy marhahús
    • 1 nagy vöröshagyma apróra vágva
    • 1 nagy sárgarépa apróra vágva
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1-2 evőkanál Worcestershire szósz
    • 1 evőkanál paradicsompüré
    • 1 marék apróra vágott kakukkfű
    • 1 ág rozmaring apróra vágva
    • 2,5 dl vörösbor
    • 3 dl csirkehúsleves (lehet kockából is)
    • 1 kg krumpli nagy darabokra vágva
    • 5 dkg vaj
    • 2 tojássárgája
    • reszelt parmezán
    Elkészítés:

1. Egy nagy lábasban forrósítsd fel az olívaolajt. Sózd és borsozd a húst, és közepes lángon pirítsd 2-3 percig. Keverd hozzá a vöröshagymát és a répát, majd reszeld bele a fokhagymát. Add hozzá a Worcestershire szószt, a paradicsompürét és a fűszereket, főzd 1-2 percig, folyamatosan keverve. Öntsd hozzá a vörösbort, főzd addig, amíg már majdnem teljesen elpárolgott a leve. Add hozzá a húslevest, és addig forrald lassú tűzön, amíg a szósz besűrűsödik.

2. Közben sós vízben főzd meg a krumplit, amíg meg nem puhul. Hűtsd, aztán tedd egy forró serpenyőbe, lassú tűzön, hogy kiszáradjon. Törd át krumplinyomón, add hozzá a tojássárgáját, a vajat, majd 2 evőkanál parmezán sajtot.

3. Melegítsd elő sütőt 180 fokra, gázsütőnél 4-es fokozatra.

4. Kanalazd a húst egy tepsibe. Rétegezd rá a krumplipürét. Szórj még rá egy kis parmezánt. Kb. 20 percig süsd, amíg aranybarna lesz a teteje.

A receptet úgy kaptam, azt mondták Skót, hát azért mondtam én is azt:)

georga06, greenfields, DCveréb és 8 más kedveli ezt.
  4. iboly54

Köszi Judit:) Ez biztos nagyon finom lehet, feltétlenül megcsinálom:)

5. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

Szia Judit:) Köszi a receptet,ki lesz próbálva.;)

georga06, greenfields, Farmer*54 és 4 más kedveli ezt.
  6. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

georga06, greenfields, DCveréb és 7 más kedveli ezt.
  7. iboly54

Utoljára szerkesztett: 25.10.15
  8. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Sziasztok!
    Reggel a piacon nagyon szép zöldségeket vettem. Hazaértem és gulyás levest főztem és töltött krumplit sütöttem,amibe azt teszünk amit szeretünk.:) Gondoltam egyet és kipróbáltam egy tésztasütő gépet amit jó régen vettem. Cserélhető lapocskák vannak hozzá,így lehet gofrit meg olyan barackmag féleséget is sütni benne.Na én maradtam a barackmagnál,és megtöltöttem pudinggal. Nem bíbelődtem vele"csak" 3 óra hosszát. Olyan kis aprók,haladatlan,de finom. Így el telt a napom!
    Mosogatni valóm is volt bőven. :)

Én is csinálom a horrorosat,nekem tetszik. 3 Polipfám van már,és"díszítik"a kertet! :) A Gazdakörbe is tettem már be cuccokat,igaz ma nem sokat,de mivel a jövőhéten szabin vagyok még,hát így tudom csinálgatni.

Nagyon jók a zenék amiket hoztatok! :) Köszi Nektek!

Most megyek,majd jövök! :)

georga06, greenfields, DCveréb és 7 más kedveli ezt.
  9. galfranciska

galfranciska Rutinos

Sziasztok! Szép estét mindenkinek!
    Event kész:) A fákból nem lett említésre méltó. A horrorgazokat én is termelem mert van még ami nincs meg és szeretném magam utolérni.
    A gazdaköriknél van elmaradásom rendesen de lassan azokat is csinálgatom.
    Nagyon jók ezek a számok sok szép emlék fűződik hozzájuk. Suzi Quatrot annyira szerettem, hogy nyolcadikban olyanra vágattam a hajamat mint az övé.xD

10. nyific

Én csak két polipcsápot csináltam, úgy gondoltam elég az is.
    Még az új feladatokba nem kezdtem bele, mert még
    van egy vissza, azt bűvölöm, na... nem annyira ám. :)
    Na nincs itt senki, megyek gyöngyöt fűzni, meg kosarat fonni. ;)

Utoljára szerkesztett: 25.10.15
    titjungne, -Erika31-, georga06 és 8 más kedveli ezt.
  11. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Sziasztok!
    Fene a csipámat hogy fél 2-kor kinyílt és nem tudott visszaragadni>:( Így legalább vetettem, arattam, kihasználtam az álmatlanság előnyét:D Fő a borsóleves, szilvásgombóc lesz mellé. Papa nem rajong érte, de amúgy sem lesz itthon mert megszikkadtak kint a földek annyira, hogy lehet menni szántani. Bejött a dologidő neki is a farmon:D
    Jut eszembe: kisebb farmokon nem csináltam az eventet, még jó hogy ma hajnalban kapcsoltam hogy nem kéne otthagyni azt a rengeteg csp-t amit a lámpások adnak eventcucc nélkül is. A mai töknyeremény 50 szupertrágya el ne felejtsétek kinyitni!

Utoljára szerkesztett: 26.10.15
  12. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Szia Tavirózsa!
    1000 hála és ölelés Neked,amiért írtad a Töknyereményt! Valahol olvastam róla,hogy lesz,de ahogy Te itt leírtad azt hittem már,hogy tart a bontogatás! Ideges is lettem,hogy lemaradtam valamiről! Még egyszer köszi szépen!

Nálunk is beindult a földeken való dolgozás. Egy nagyon kedves ismerősöm szokta szántani-vetni. :)
    Régebben én is szerettem kijárni,de mióta "városlakó" vagyok egyre ritkábban megyek ki. :)

Megyek ebédet főzni,amit Tőled --lestem el--szilvásgombócot! :)

13. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Meglepődtem hajnalban Jack boltja előtt a dobozok láttán én is. Én újabban szilvaéréskor legyártok egy csomót és a fagyasztóba pakolom őket, így csak bele kell dobálnom a forró vízbe, megpirítani a morzsát és hamar készen van. Régebben befőtt szilvából csináltam frissen gyúrt tésztából, de rájöttem, hogy így sokkal praktikusabb. Közel 800 liter fagyasztókapacitásom van, sok minden elfér. Igaz nyár vége felé elég sok az eltenni való, de olyankor hosszabb a nap is, sok minden belefér egy napba, ilyenkor meg könnyebb, ha épp nem tudom mit is főzzek, csak kiveszem, fagyott állapotban beledobom a forró vízbe, mire kifőnek, addigra a morzsa is megpirul.

14. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Akkor Te nagyon ügyes vagy! Én a szilvát fagyasztottam le,most fő a krumpli és majd csinálom a tésztát. 3-man vagyunk így egy szűk kiló krumpliból csinálom,de lesz ebből is jó adag. :)

georga06, greenfields, DCveréb és 5 más kedveli ezt.
  15. nyific

Sziasztok!:)
    Indult a nap, vetés-aratás, vetés-aratás.......
    Nem szeretem... nagyon...úgyis el kell mennem, mert dolgom van.
    Hajnali 3/2-kor kelni???? Györgyi én biztos leütném hirtelen, ha valaki
    felébresztene az éjszaka kellős közepén.
    Felkelni ekkor?? én biztos nem bírnék!:)

titjungne, -Erika31-, georga06 és 9 más kedveli ezt.
  16. Farmer*54

Farmer*54 Fórum admirálisa

[​IMG] Áááhmm, Szép Hetet Kuncogók! Kinyílt a szemem de valamiért mindig becsukódik.

[​IMG] Forma 1 rajt, élen a szupergyors blöki de jön Tacsi Pajti és kiüti a győzelmet a tappancsából.

[​IMG] Atlétika edzésen a vegyes váltó, csíkos kabátkában az edző. Brumi elcammog kicsit még kapirgálni.

17. apuci30

apuci30 Fórumőrült

Ha esetleg jucus betévedne Boldog Születésnapot kívánok neki :)

18. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Gizusom!
    Mivel korán ébredek, ennél fogva korán is fexem, a szemeim miatt nem tudok sokáig TV-zni, olvasni, vagy épp takarítani villanynál. 7,5 dioptriás szemigét viselek olvasáshoz, távollátáshoz 4,5-eset, ráadásul mindkét szemem más dioptriás, fénytöréses. Elég nekem a napközbeni szemige elviselése. Meg tudod már elég az az 5-6 órai alvás nekem. Páromnak viszont nagyon jó az alvókája, képes 12 órát is lenyomni:D Szoktam is piszkálni, hogy átalussza az életének 2/3-át:D Én úgy látszik gyorsan alszom sokat, legalább is annyit, hogy napközben ne legyek kómás a kialvatlanságtól.:)

19. iboly54

Sziasztok! Szép estét !:)
    Ma nagyon zsúfolt napom volt. Reggel 9-12-ig háziorvos:oops: ennyit várni, elképesztő:( még mindig gyengélkedem, ez fránya vírus teljesen lázba hozott:cry: nagy dózis antibiotikum, nem hiányzott :oops:
    A héten unokázok, szünet van az én boldogságomra:inlove: csak el ne kapják a bacikat.
    Jucusnak, Boldog Szülinapot kívánok!!:)
    http://kepkezelo.com/images/vguv8nolnxqmnj5x6ll4.jpg

20. breki072

breki072 Fórum elő legendája

Sziasztok! Jucusfalva Boldog születésnapot!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.