Kuncogó kuckó

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: kukac42, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. nyific

nyific Fórum elő legendája

Klárikám ez nálunk az almáspite, én is hasonlóan készítem,
    én 2 kg almát reszelek bele, mert nálunk a töltelék a lényeg,
    a tészta el is maradhat. :pxD

julinéni44, titjungne, DCveréb és 16 más kedveli ezt.
  2. apuci30

apuci30 Fórumőrült

detto csak mi ezt 4* adagba toljuk :D az asszony nem szeret sütni mert mire a második tepsi megsül elfogy az első :D

DCveréb, Kergekacsa, greenfields és 10 más kedveli ezt.
  3. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Még a nagyimtól kaptam ezt a receptet! :) Igaz-ami igaz az alma a lényeg! :)
    Ha többen vagyunk akkor én is duplát vagy többet sütök! :)

DCveréb, Kergekacsa, greenfields és 12 más kedveli ezt.
  4. nyific

Én egyszerre csak egy tepsivel sütök, nem tartunk hízókúrát
    azt mondom nekik. De a lányok azok, azért köszi, csak egyet kérek!
    Az én uram az édesszájú, de már Ő sem eszik annyit, mint régebben.
    A fiatalok , pláne a fiúk, gondolom tudnak enni.:)

julinéni44, titjungne, DCveréb és 12 más kedveli ezt.
  5. Vizililiom60

Vizililiom60 Járnitanuló

Sziasztok lányok és fiuk.

Klárikám a tészta hasonló, de én teszek hozzá még fehérbort is.
    Tészta:
    70 dkg liszt
    4 tojás
    1 cs sütőpor
    kb 25 dkg zsír
    3 dl tejföl
    4 evő kanál fehérbor

2 evő kanál cukor
    1 evőkanál vanílliás cukor és sok sok alma.

Na de lassan elteszem magam, de ha tudok délután még jövök.

Erzsi

DCveréb, Kergekacsa, terika01 és 7 más kedveli ezt.
  6. iboly54

iboly54 Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Szia!
    Köszönöm szépen a pitét :) Nagyon finom volt, mi is imádjuk ;)

Kér még valaki pislogombát??????????????????

DCveréb, Kergekacsa, terika01 és 8 más kedveli ezt.
  7. kukac42

kukac42 Mindentudó orákulum

Sziasztok:)
    Hú micsoda finomságok készültek itt:) Elmentettem a recepteket, majd sütök én is. Most egyelőre arra sincs időm, hogy a homlokom megtöröljem. Majd jövök:)

DCveréb, Kergekacsa, terika01 és 10 más kedveli ezt.
  8. breki072

breki072 Fórum elő legendája

9. georga06

georga06 Fórum hercege

Sziasztok!

Latom mindenkinel megvoltak a megemlekezesek a hetvegen. Mi csak gyertyat gyujtottunk es ugy tartottunk megemlekezest, na meg nosztalgiaztunk kozben.
    November van mar! El sem hiszem. Olyan gyorsan repul az ido, hogy szinte eszre sem veszi az ember. Mar fel eve, hogy otthon voltunk es azota mennyi minden tortent mar, pedig neha ugyerzem, mintha nem is olyan reg lett volna. Anyukam is mar ket hete lesz, hogy hazament tolunk, de olyan, mintha tegnapelott mentem volna ki vele a repterre.

Jo kis sutiket sutogettetek. A pite nalunk is meno, almas, turos, meggyes valtozatban is. A hetvegen linzert es mezes kremest sutottem, de nagyon hamar eltunt. Vasarnap az egyik rokonnal jartunk (a parom unokatestverenek a lanya, falubeli is volt), kinnt elnek ok is lassan mar 4 eve. Nemreg vettek egy lakast es azt mentunk megnezni, na meg a a fiatalokat es a kis kutyust (10 hetes cocker spaniel).
    Vittunk nekik is sutemenyt, na meg a mamieknak is vittem at, a tobbit a csalad apraja-nagyja elhurcolta szepen. Azert egy szelet nekem is jutott kostoloba. Hetvegen tortaznom kell, jovo hetre megint lesz egy rendelesem, aztan szep sorban jonnek a szulinbapos rendelesek megint. Aztan meg a lanyomnak is a honap vegen lesz a szulinapja, arra megint ki kell talalnom valamilyent.
    Annyira szep ido van, hogy ma szonyegtisztitas lesz a munkam. A mosogep mar lejart, teregetes megvolt, a fiam felebredt, ot mar elrendeztem, megyek egy kis kutyasetaltatasra aztan belevetem magam a munkaba. Ugyis csak a hetvege fele lesz uj event (tenyesztes meg meg amit betesznek) addig "kikapcsolodok".
    Jovo heten penteken meg ugyis indul a nagy TOP-os event, amin most mar en is reszt szeretnek venni, remelem sikerul:p Talan nemhiaba volt a felkeszules. A tavalyi TOP ota keszultem ra. Akkor meg "kezdokent" szurkoltam, most mar talan sikerul bennt maradni is. Kivancsian varom.

Na, de megyek, majd estefele jovok vissza. Addig is tovabbi szep napot Mindenkinek! :)

10. breki072

breki072 Fórum elő legendája

Topra hajrá :D most az idein nem erőltetem meg magam, szép komótosan a vége felé DE :pnetán elkap a hajrázás szelleme akkor xDxDxDxD

DCveréb, Kergekacsa, terika01 és 12 más kedveli ezt.
  11. iboly54

Én kérek szépen, köszönöm:inlove: a vérnyomásom megint a béka popija alatt van:oops:xD:p
    Szia!
    Drukkolok Neked, hogy sikerüljön benn maradni a TOP-ban:) én csak a kispadon ülve szemlélem az eseményeket, esetleg beugrok a piacra kisegíteni a csak magyar játékosokat;)
    Ja és ne felejtsd el, lesz csere is a napokban, bár még hivatalos nincs róla;)

12. nyific

Sziasztok!:)
    Nálunk szépen süt a nap, ilyenkor az ember kedve is jobb.:)
    Hűha készülédés a TOP-ra, én is a kispadról fogom szemlélni,
    Iboly, majd melléd ülök, és szurkolunk. Én nem készültem fel erre , talán majd legközelebb.
    Cserenap?? akkor lesz majd megint, amikor mindenki rohan, vagy valami mást csinál.
    Most kellene mert nincs sok dolog a farmon. De nem, dehogy!xD

julinéni44, titjungne, DCveréb és 13 más kedveli ezt.
  13. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

DCveréb, Kergekacsa, galfranciska és 6 más kedveli ezt.
  14. Farmer*54

Farmer*54 Fórum admirálisa

[​IMG] Szép Nap és Hét Vanik! Ibolya, a vérnyomásod az Eduscho kávétól nem nyered vissza, de a vörös bor és a marhapöri az segít rajtad.

[​IMG] Mit vegyek fel, mit adjak el?-Mindjárt Kezdődik a TOP 300.

Mámorító habos-almás szelet Fotó róla

Hozzávalók

30 dkg liszt
    5 db tojássárgája
    20 dkg margarin
    10 dkg cukor
    4 evőkanál tej
    1 tasak sütőpor
    Töltelékhez:
    2 kg alma
    15 dkg cukor
    4 tasak vaníliás cukor
    1 teáskanál őrölt fahéj
    A habhoz:
    5 db tojásfehérje
    20 dkg cukor

1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük és a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal egy edénybe tesszük, és megpároljuk. Mikor a levét feldobta, le is vehetjük a tűzről.
    2. A lisztet a sütőport összedolgozzuk, hozzáadjuk a többi alapanyagot, és összegyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk tepsi méretűre, sütőpapírt teszünk alá.
    3. Tésztára simítjuk az almát, a levéből ne kerüljön sok a tésztára. 180 fokos sütőben kb.25 percig sütjük.
    4. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A tojáshabot az almára simítjuk, és továbbsütjük, amikor a hab teteje aranybarna lett, kivesszük a sütőből. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.

[​IMG] Ennyi édes után jól esik a sportolás. Persze ülve és heverészve. Haza el, vár a roggyant tanya.

DCveréb, gyebi55, georga06 és 10 más kedveli ezt.
  15. iboly54

Szia Gizus!
    Csinálok magunknak helyet;) tavaly én azt mondtam, majd jövőre, most meg megint csak halogatom, pedig lenne miből indulni, csak sajnálom a nehezen összeszedett dolgaimat bedobálni azért az ajándékéért xDcserenap elvileg ma 14-kor lesz hivatalos, de hogy benne lesz-e? sztem a hétvégén lesz:music:

DCveréb, Farmer*54, Kergekacsa és 10 más kedveli ezt.
  16. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Utoljára szerkesztett: 3.11.15
    DCveréb, georga06, Farmer*54 és 12 más kedveli ezt.
  17. apuci30

apuci30 Fórumőrült

Sziasztok!

Ha a cserenapon lesz valami össznépi nagyakció ami a múltkor volt 20 ajim van lesz :D abból párat bedobok amúgy nekem a fő cél az összes területre napórát akarok mert ez a halloweeni vent a napóás részen nagyon brutálisan nézett ki na meg tetszik :D

DCveréb, georga06, Farmer*54 és 8 más kedveli ezt.
  18. zsjudit

zsjudit Fórum veteránja

sziasztok! ha tudok én is szivesen segitek cserenapkor.

DCveréb, georga06, Farmer*54 és 6 más kedveli ezt.
  19. greenfields

greenfields Fórum ezredese

Kukuccs!

Kisunokához gratulálok!
    A kávéra és az almáslepényre én is előkerültem.:p;) Remélem maradt belőle még egy kis morzsa.
    Megemlékezés nálunk is megvolt a hétvégén. Sajnos már komoly logisztika, hogy mikor hová menjek, annyi fele kell.:(

Eveteke simán meglett, aranyosak a kitehetők. Teliholddal is haladtam, sűrűbben lehetne ilyen hosszított verzió.

Topon még nem biztos, hogy nevezek, az nagyban függ, mit lehet beadni és mennyire szabadulnak el az árak. Most tapsoltam el 30 misit alkotó pulykára és pénzes kacsára.

Cserenap kapcsán várom az óhajokat.

Cicukámról hoztam egy képet.

DCveréb, georga06, Farmer*54 és 14 más kedveli ezt.
  20. nyific

Én nem vagyok oda a cserenapokért, a múltkori során,
    sok vegyes, ... tapasztalatra tettem szert.
    Így csöndben maradok, " majd kitenyésztem magamnak".
    Mindenesetre jó ötlet!:)
    Természetesen segítek, ha tudok!.

Utoljára szerkesztett: 3.11.15
    julinéni44, titjungne, DCveréb és 13 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.