Kuncogó kuckó

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: kukac42, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Szia Kedves Doki!
    Örülök,hogy jobban vagy és sikerült a műtéted! -ahogy írod,Mártikával is ott vagyok--vagyunk lélekben és nagyon szorítunk Neki! Sikeres műtétet és mielőbbi gyógyulást kívánunk Neki!
    Van bizony! Szombaton találkozunk! :inlove: Tele vagyok várakozással! ;) Ti lesztek akikkel elsőként osztom meg,hogy sikerült a randi! :)
    Az eventel haladok,az 5.ellenfél 3. ajándékdobozát nyitom nem soká! :)
    Most mennem kell,mert hosszú volt a napom!
    Jó pihenést kívánok Mindenkinek

Hú,bocsánat a dupla hsz-ért!

DCveréb, Kergekacsa, Farmer*54 és 5 más kedveli ezt.
  2. nyific

nyific Fórum elő legendája

Klárikám szorítok, hogy jól sikerüljön a randi,és
    még szimpatikusabbá váljatok egymásnak.:)
    Én reggel elkezdem a 5.-ik ablakot, remélem hamar meglesz az is.
    és az eventnek búcsút intek.

3. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

Szép estét:) Boldog névnapot kívánok.:);)

DCveréb, Kergekacsa, MENTELEK-04 és 7 más kedveli ezt.
  4. greenfields

greenfields Fórum ezredese

Köszönöm nektek a névnapi jókívánságokat!

Az asztal már terítve:
    Rajta a sok étel
    ital
    és a torta sem hiányozhat.

Klári drukkolok, hogy a szombati randi szuperül sikerüljön.

DCveréb, Kergekacsa, suba_klara és 7 más kedveli ezt.
  5. nyific

Kata köszi, én jövök, a Szulinak már úgyis vége,
    lassan már csak fél óra lesz, úgy elszabdalják.:)

6. kukac42

kukac42 Mindentudó orákulum

Jesszum pepi majdnem elfelejtettem!
    Boldog Névnapot kívánok:)

klakli, DCveréb, Kergekacsa és 6 más kedveli ezt.
  7. breki072

breki072 Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Juj nem is tudom már kit hogy .....:eek:
    Fogadjátok Katák szeretettel :inlove::D

DCveréb, Kergekacsa, greenfields és 7 más kedveli ezt.
  8. nyific

Sziasztok!:)
    Breki is megjött, én láttam, hogy leszállt a traktorról,
    és pihenőt tart.xD
    Pedig már az 5-ös ablak felénél, a végcél előtt volt, majd folytatja biztos
    vagyok b enne. :)

9. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Sziasztok!
    Event kész, megint dupla kitehetőt kaptunk mindenből, felhőt is adhattak volna hozzá duplán, egymás hegyén-hátán állnak már a raktárban a kitehetők:oops:

Andi11, DCveréb, Kergekacsa és 5 más kedveli ezt.
  10. DCveréb

DCveréb Fórum biztosa

Minden Katalinnak Boldog Névnapot !!! Ma még jövök, remélem, jó hírekkel !!

titjungne, Kergekacsa, terika01 és 7 más kedveli ezt.
  11. iboly54

iboly54 Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Nálunk szállingózott a hó:p na nem sokáig kb 1 órát, de már meglátszott a tetőkön:)

Kata! Köszönöm ezt a szépen megterített asztal:) szívesen magam elé venném azt a szép husis tálatxD de sajna nem tehetem, az epém végleg bekrepált. Ma az ultrahangon határozott műtétet javasolt a főorvos, most tervezgetem mikor menjek és hova:oops:
    Na ez megint nem az én napom:( nem félek csak hát itt vannak a nyakamon az ünnepi előkészületek:) pffff, így jártamxD
    Szia Doki! Örülök már előre a jó hírnek:)
    Megkérdezhetem a véleményedet? Muszáj az a műtét? Apró kövek vannak az epémben.

DCveréb, Kergekacsa, terika01 és 5 más kedveli ezt.
  12. Farmer*54

Farmer*54 Fórum admirálisa

[​IMG] Belesek, Szép Vanik a Kunyhóban! Feltakarították a csuhaj-ihajt.

[​IMG] Ibolya, mondd azt a kicsiknek, hogy ilyen a farm is ha nem fórumoznak, csak gyönyörködnek a kis nyufikban és a méz csenő maciban.

[​IMG] Jujjjj! Hát nincs senki ébren aki leszedné ezt a kis kullancsot?

[​IMG] - Na mondtam én!- Végre leszédültél kis ördögfajzat.

DCveréb, Kergekacsa, terika01 és 4 más kedveli ezt.
  13. iboly54

Hétvégén BOOM lesz:music: de hogy mit tenyésztünk? Fogalmam nincs:)

DCveréb, Farmer*54, Kergekacsa és 5 más kedveli ezt.
  14. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Látod nekem se, kérdeztem a gangon, de még nem jött válasz rá. ;)xDxD

DCveréb, Farmer*54, Kergekacsa és 5 más kedveli ezt.
  15. DCveréb

DCveréb Fórum biztosa

Sziasztok !!
    Nos , először is elmondanám, az Általatok feltett kérdésekre nem mindig tudok korrekt választ adni.. Miért ?? Mert sem leletet, sem más, a vélemény alkotásához szükséges információ Nincs ! a kezemben..
    Vegyük ezt a konkrét esetet !!! Képzeletben : rendelői jelenet !
    Bejön a Beteg !! ,,Epekövem van" !! (Értem.. No akkor nézzük mit tudunk !! ) Tudom a Betegem múltját, ( anamnezisét ) mikor, mi történt Vele.. Vannak -e ,,társbetegségei", ha igen : mik azok, és befolyásolhatják-e a műtétet.. Csak néhány gyakori : Magas-vérnyomás, cukorbetegség, immunbetegség, allergia, sorolhatnám.. Ezek tudatában, bírálom el, mit tudok a ,,jelen" panaszról.. Természetesen az ultrahangos lelet birtokában..
    Epekőből lehet sok kicsi, vagy egy nagy, vagy ez is, az is.. Egyik sem jó !! :(
    Sok kicsi : Állandó panaszt okoznak, időről időre elzárva az epe útját, s ha egy kicsi beszorul az epevezetékbe, s nem lehet onnan ,,kihajtani", = Műtét !! Véleményem ilyen esetekben : Csak Ön dönti el, mikor, de műttetni kell, ha megvárja, hogy egy beszoruljon, akkor már dönteni sem Ön fog az időpontról !! ( Azonnali műtét )
    Egy nagy : Ez az eset ritkább.. Veszélye :: Ha elmozdul, és ráfekszik a kivezető csatornára : epegörcs.. Ez még talán kezelhető, de a másik veszélye miatt, amit kevesen tudnak, ezt is Műttetni kell.. A ,,nagy" kövek, nekifeküdve a hólyagfalnak, azt dörzsölik, irritálják, s nem ritkán epehólyag-rákot okoznak ezzel !! Vélemény : Műtét !!
    Kevert kövek : A leírtak alapján egyértelmű, Mindhárom változatnál a műtét a megoldás !! Itt a kérdés csak az : A Beteg magától megy be a műtétre, ( így Ő dönt, tud időzíteni jó esetben ), vagy megvárja, amikor ,,viszik", ha akarja , ha nem !!!

Jelenleg két műtéti módszer van .. A régi, : vágunk, mindent látunk, átnézünk, majd operálunk, vagy az újabb, Laporoszkópos módszer : Négy kis metszéses seb, azokon keresztül száloptikával megkeresve a hólyagot , leoperáljuk, és kész..
    Itt élek azzal a lehetőséggel, a Beteg döntse el, !!! melyiket választja !! ,,Én öreg vagyok, és maradi" ezen a téren.. "
    Túl sokat vitáztam Fiatal Kollégákkal, miért van fenntartásom az ,,új" műtéti megoldásokkal.. Legyen az epe, vese, vagy bármilyen más ilyen jellegű betegség, vagy daganat eltávolítás, azzal a különbséggel, én majd 30 éve látom, melyik megoldás a biztonságosabb.. De ez már egy másik fejezet lenne.. Tehát véleményem : Műteni !!! Melyik módszerrel ?? Hát... Ez az..

Tavirózsa, Farmer*54, Kergekacsa és 8 más kedveli ezt.
  16. greenfields

greenfields Fórum ezredese

Kukuccs!
    Most lesz bumm, mikor már kész a festőtelep?!o_O:cry:
    Azért valamit csak találok, amire elverhetem a szupitápom.;)xD

Tavirózsa, zsjudit, Farmer*54 és 10 más kedveli ezt.
  17. iboly54

Köszönöm szépen doki! Sokat segítettél:inlove: mivel már bármilyen étel elfogyasztása csipkelődést v görcsöt okoz, muszáj rászánnom magam.:oops: tervezés indul:) még egy apró szösszenet: eldönthetem én, hogy melyik beavatkozást akarom vagy egy-egy adott kórház sebészei döntenek helyettem:music: gondolom a hagyományos döntése esetén meggyőznének az új előnyeiről:)
    Van már valami jó hír a doktornőről? Remélem minden rendben van Vele és Veled is:inlove:

Tavirózsa, suba_klara, Farmer*54 és 9 más kedveli ezt.
  18. DCveréb

DCveréb Fórum biztosa

Maradnék még az előbbi Hsz.-nál.. Nem tudom, mennyi / Kollegina, vagy Kolléga, Műtősnő vagy Ápolónő / és itt nem fontossági, a sorrend, mert az én Ápolónőm, de osztályokon is gyakori jelenség, : / Egy 20-30 éves ápolónő súg az ,,ifjú" orvosnak !! / szóval, ne szálljunk már el, mert van egy friss, vagy pár éves diplománk.. Én nagyon szeretem a Szakmai kritikát !! Ha az okos, megfontolt, és elgondolkodtat.. A butaságot, hozzá-nem-értést, radikálisan ,,díjazom".. ,,Van ilyen is " ... ,, pár " Tehát olyan kérdéseknél, mely nem a Farm-ról szól, én tartom a felelősséggel való vélemény elvét.. Ez nem Farm, ez az Életünk.. Nagy szavak, tudom, de NE veszíts el Senkidet ,,hiba" miatt, és akkor Reád nem is vonatkozna !!

Utoljára szerkesztett: 26.11.15
    Tavirózsa, zsjudit, Farmer*54 és 11 más kedveli ezt.
  19. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Nagyon korrekt válasz, annyiban tudok hozzászólni, hogy márciusban vették ki az epeköveimet,sajnos nem tudom mondani, hogy minden rendbe van. Azelőtt néha erős görcsös fájdalom, aztán napokig , hetekig semmi. Mióta nincsenek epeköveim(16 db cseresznyemag),azóta is van fájdalom, de nem erős csak folyamatos és tompa, és az emésztésem egyáltalán nincs rendbe, állandó székrekedés, amit senna tartalmú gyógyteákkal tudom csak rendbetartani. Próbálom mozgással, úszással fenntartani egy viszonylagos elviselhető állapotot. Ha benn maradnak a kövek annak is van ezer hátránya, de így se jó. Ibolya együttérzek veled, nehéz döntés, de hallgass az orvosra, legyél nagyon együttműködő, és vigyázz az étkezésre, bár ezeket már biztosan tudod.
    Bocsi hogy beleszóltam.
    Én a nyitott műtétet választottam, mert előtte való hetekben , hónapokban ...pirin végződésű gyógyszereket szedtem és az nem egykettőre tisztul ki, vérzékenységet okozott(nálam).
    Gondolatban veled vagyok és szorítok neked.
    Szép napot Mindenkinek!

Tavirózsa, zsjudit, DCveréb és 9 más kedveli ezt.
  20. iboly54

Köszönöm szépen, hogy megosztottad velem:) még kicsit hezitálok az időpontot illetően, nehéz eldöntenem, hogy még az ünnepek előtt vagy csak januárban legyen meg:music:

Tavirózsa, zsjudit, DCveréb és 9 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.