Kuncogó kuckó

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: kukac42, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Sziasztok ismét!
    Kicsit késve azaz csak most kezdtem el az eventet:( De csak emiatt: http://kepfeltoltes.hu/151221/Bejgli__s_sajtos_r_d_001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http://kepfeltoltes.hu/151221/Bejgli__s_sajtos_r_d_002_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    Ha már meleg volt a sütő, gyorsan összeállítottam a sajtosat is és kisütöttem.
    Ibolya! Lehet hogy szerdán délután/este díszítem én is a fát és aztán törlök fel az alsó szinten.:)
    Judit! Nagyon jó hírt hoztál!:inlove:
    Apuci Te is olyan édesszájú vagy mint a párom:D

2. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Hú,bárcsak Te lennél a főnököm! :)

3. kukac42

kukac42 Mindentudó orákulum

Sziasztok:)
    Minden Tamásnak boldog névnapot kívánok:)
    Már nem tudom Ki, mikor tartja, elfelejtek mindent:(

4. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Sziasztok, szép napot mindnyájatoknak!:)
    Talán ugyanabban a percben pityeregtünk.:)
    Még most is megtelnek a szemeim könnyel amikor arra gondolok, hogy valaki, akivel csak a lelkünk köthetett "ismeretséget" és még soha nem láthattuk egymást, és akivel ekkora távolságban élünk egymástól megérezte a megbecsülést és szeretet amit érzek iránta, és gondol rám. Nem csak az ajándék amit kaptam becses nekem, hanem a törődés és a szándék, hogy örömet okozzon.
    Kedves Georga!
    Nem tudom a címedet, mert az lemaradt a küldeményről, így kézzelfogható módon nem tudom viszonozni a kedvességedet, de hiszem, hogy érzed azt az örömöt és szeretetet amit érzek. Köszönöm.:inlove:

iboly54, galfranciska, Kergekacsa és 9 más kedveli ezt.
  5. iboly54

iboly54 Fórum elő legendája

Hála a jó égnek!!!! Mára ez a 2. legjobb örömöm:):inlove:
    Szia Zsémbike! Igen én is ezt éreztem, nem írtam ki a nevét nem tudtam örülne-e neki. Gondolatban hatalmas ölelést és millió puszit küldtem neki, bár a valóságban is megtehetném:):inlove:

6. terika01

terika01 Fórum admirálisa

Sziasztok! Apuci boldog névnapot! Másik Tamásunk úgy emlékszem, karácsony után tartja a névnapját, neki majd akkor. Meg most is.
    Zsjudit örülök a jó hírednek, egyik oldalról elvesz a sors, a másikon ad.
    Györgyi nagyon szép lett a bejglid, meg a sajtos is, megint remekeltél.
    Én még mindig küszködök a náthával, vagy influenzával, vagy nem tudom mi ez, de vacakul vagyok. Azért ma elmentem a boltba, nem esett jól, de muszáj volt. Holnapra biztosan jobban leszek, mert délelőtt fodrász, utána egy utolsó bevásárlás, takarítás vár rám.
    Holnapután meg sütés, káposzta főzés, fenyő díszítés, azt mindig megcsinálom egy nappal előbb, hogy 24-én már ne kelljen utána takarítani.

7. nyific

nyific Fórum elő legendája

Sziasztok!:)
    Tamásnak Boldog Névnapot kívánok! És még sok év ünneplést!:)
    Később kezdtem ugyan, de már minden sinen van, most már,
    sebesvonattal megyek tovább.:)
    Nagyon jó ez a felhős ajándékdoboz, ma váltottam ki.;)

klakli67, titjungne, Adruka98 és 10 más kedveli ezt.
  8. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Sziasztok!
    Nagyon boldog névnapot kívánok a Tamásoknak!
    http://3.bp.blogspot.com/-fEUIbZdys.../ZXS9s3TC_rY/s1600/nevnap-marcius-7-tamas.jpg
    D
    Györgyi! Nagyon szép a bejglid és a sajtos,na azt imádom! :)
    Judit! Veled örülök a jó híreknek!
    Erika! Gyógyulj meg hamar, én is küzdök még a náthával 100-as papírzsepivel mentem ma dolgozni!

Az a baj,hogy nem tudok itt lenni amennyit szeretnék,mert sokáig dolgozom! Holnap a nagyfiam délutános,így Ő csinálja az eventet! :)

Legyen szép estétek!

[​IMG]Jó éjszakát kívánok! :inlove:

9. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Gyönyörűek a beiglik Tavirózsa! Én már mindent kipróbáltam, hogy ne repedjen ki az oldala, de azért mindig elfogy.
    Holnap sütöm a kalácsokat, csak sajnos feltölteni nem tudom, pedig néha úgy szeretném nektek megmutatni.
    Szép estét Mindenkinek!

10. nyific

Mindenki Karácsonyi lázban ég, Klárikám, Erika, Ti meg gyógyuljatok meg mielőbb!
    Holnap én is sütök beiglit, de én nem zsírosból készítem, hanem kelt tésztából,
    mi úgy szeretjük, kicsit macerásabb, különösen a dagasztás nehéz.:)
    Brumi közben majd gondolok Rád, lesz időm, de a pinkre ne számíts, kérlek!
    Már nem olyan divatos szín.;)
    Jutka nekem is meg szokott kicsit repedni a beiglim, mert sok tölteléket teszek bele,
    de azért szépen lehet szeletelni.
    Györgyié nagyon szép, biztos zsíros tésztából csinálta.:)

klakli67, titjungne, galfranciska és 11 más kedveli ezt.
  11. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Sziasztok, szép reggelt Mindenkinek!
    http://kepfeltoltes.hu/151222/Rep_l_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    Lányok az én bejglim is ki szokott repedni, most is kissé megnyílt az oldaluk, csak a sütőpapírtól nem látszik annyira. Újabban teszek közéjük is, hogy ne ragadjanak össze. De legalább a tetejük most nem nyílt szét.
    Gizusom én is a hagyományos kelt tésztás bejglit szeretem, csak a párom miatt sütöm ezt a fajtát, de vajjal. Viszont a hagyományos receptjét szeretném elkérni valakitől, mert utoljára akkor ettem, mikor még anyósom élt, ő pedig már több mint 23 éve nem süt:(
    Brózsa priviben leírom hogyan tudsz képet idevarázsolni, ha szeretnéd:)

Utoljára szerkesztett: 22.12.15
    iboly54, galfranciska, Kergekacsa és 6 más kedveli ezt.
  12. nyific

Sziasztok!:)
    Györgyikém, lehet nem mindenki csinálja egyformán azt sem,
    ki, hogy tanulta, milyen a sütője.. stb...
    Én így készítem.
    - 50 dkg liszt
    - kb 2 dcl tej
    - 4 dkg élesztő
    - 3 tojássárgája, 1 tojásfehérje
    - 10-15 dkg vaj, lehet margarin is
    - 6 dkg finom kristálycukor
    - 1 csmg vaniliáscukor
    - citromhéj
    - egy csipet só
    Az élesztőt felfuttatom, de a többit biztos tudod, lényeg, hogy
    a tésztát jól kidagasszuk, én kb 20 percig csinálom ezt.
    Olyan jó rugalmas lesz a végén.
    meleg helyen pihentetem, megkel, újra átgyúrom, és 3 részre osztom.
    Aztán nyújtás, bele a töltelék, tejföllel szoktam megkenni, ettől puhább lesz a teteje,
    megszurkálom, és be a sütőbe. Kb. 30-40 percig sütöm.
    nekem villanytűzhelyem van.
    A tölteléknél lényeg, hogy finom legyen. :p

klakli67, titjungne, Adruka98 és 12 más kedveli ezt.
  13. georga06

georga06 Fórum hercege

Sziasztok!

Gyorgyikem lattam nem tudsz aludni, olyan koran fennt voltal mar :)Orulok, hogy mar jobban vagy ;) Nagyon jok lettek a sutik, a beigli meg a sajtos is. Ugyes vagy (tudtam eddig is;))!!!
    Judit, gratulalok, hogy sikerult az amiert annyit izgultal. A banat is elmulott talan es igy meg jobban megszepult minden szamodra unnepek elott. A remeny mindig maradjon meg benned, barmi csalodas er. Nagyon boldog unnepeket kivanok neked es csaladodnak, ha mar nem jonnel a Kuckoba karacsonyig.
    Doki remelem meg leszel karacsonyig :eek:
    Tamasok utolag is Boldog nevnapot kivanok!
    Erika gyogyulj meg mielobb!

Ibolya, Zsembike nagyon orulok, hogy sikerult meglepetest okozni ;) Nektek is sikerult meghatni, de ezt a dalt hallva egyszeruen elszorul a torkom :cry:es eszembe jut egy reges regi karacsony. Ez a dallam (gyertyafeny keringo) egy karacsony este lopta be magat a szivembe, azota, ha meghallom ezt a dallamot mindig a multra gondolok, amikor gyerekkent hallottam eloszor.
    En meg csak ma tudok nekiallni a sutesnek. Kesesben vagyok>:( Vasarnap tortat kellett csinalnom, ma szinten meg van egy torta toltese, diszitese holnapra. Kozben azert a beiglinek is nekiallok. A szerelo is eppen ma fog jonni, remelem, hogy hamar vegez. Fozni is kell, na meg a linzereket is sutni, ajaj ... nem egyhamar vegzek:eek: A farmra eppen, hogy aratni futok majd be, tegnap a lanyom elkezdte az eventet matol en folytatom.
    A hetvegen a farmra 10 fabol lett 2 sarga trombita virag fam, a bahara csak 1 sikerult kb 25-bol, viszont a farmon es a bahan is sok XXL-es lett aminke orulok.
    Tenyesztest nem probaltam, idom sincs ra. Gratulalok mindenkinek akinek sok szepet sikerult kitenyesztenie!:)

galfranciska, Kergekacsa, kukac42 és 7 más kedveli ezt.
  14. breki072

breki072 Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Szia Georga!
    Képzeljétek nekem is jött a messzi távolból meglepi :eek::D:inlove:amit holnap kapok kézhez :D :)
    Nagyon szépen köszönöm!
    Mily nagyszerű érzés, kedves gesztus, szép, oly távolból is gondolni ránk:inlove:

georga06, galfranciska, kukac42 és 7 más kedveli ezt.
  15. Farmer*54

Farmer*54 Fórum admirálisa

Szép Vanik Itt a Gunyhóban! Apuci, boldog névnapot! Igazán nem is tudok mit írni, mert nekem is lesz meglepim a szomsziknak, de ez titok ők nem tudják.

[​IMG] Gyerünk Blöki megyünk most már haza elég volt a tornából!

[​IMG] - Héé Ember, mit csinálsz:mad:? - Normális vagy>:(? - Vagy részeg vagy:eek:? - Félcédulás pásztor, szabadon engedi a juhokato_O

[​IMG] - Kedves főző sütő Hölgyek és Urak! - Mielőtt blansírozásba fognának a konyhában, értesítsék a házi Lánglovagokat, hogy nem a házat akarják felgyújtani azt majd a csillagszóró megoldja.:p.

georga06, iboly54, galfranciska és 9 más kedveli ezt.
  16. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Szép napot Mindenkinek!
    Köszönöm a segítséget, de a telefonommal nem tudok fényképezni(őskorból való), esetleg az internetről tudnék letölteni, bár még azzal se próbálkoztam.
    Kedves Tavirózsa! Mostanában egyre többet emlegetlek, nagyon jól sikerült a bedobálós savanyúság, bár egy kicsit elrontottam mert tettem bele 1 kg körüli erőspaprikát, és egy kicsit átvette a többi is, pedig úgy vettem a piacon, hogy "kicsit csípős", de nem bánom, hibáinkból tanulunk. Jövőre korábban elkezdem bedobálni, hogy minden legyen benne. Nagyon örülök ennek a receptnek.
    Most lett kész a beigli, most se lett csudaszép, de nem is én lennék.Most nem repedt ki mert villával megszurkáltam a tetejét.Bár az is igaz, hogy beiglit csak Karácsonyra sütök. Még lesz egy feladatom szombaton, a fiaméknál főzök sok embernek, kicsit zrinyálok, mert csak a saját konyhámat szeretem, azt szoktam meg.Tárkonyos raguleves túrógombóccal, töltött csirke, töltött káposzta(disznótoros az már kész van), meg lesz halászlé azt a fiam főzi.
    Áldott békés Karácsonyt,sok szeretetet, jó egészséget, nyugodt békés új évet kívánok Mindenkinek!

Farmer*54, nyaf-nyaf, georga06 és 9 más kedveli ezt.
  17. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Kedves Rózsa!
    Az idén én is elrontottam a savanyúságot, mert amit édes almapaprika palántának vetem, az visszament a földbe:wuerg: Az ősszel alig sikerült a piacon vennem szép almapaprikát, de sajna az is erős lett, (pedig édesnek mondták), így átvette a hordóban a szerepet, amit mi szeretünk, de a gyerekek nem igazán díjazzák:(

Farmer*54, georga06, iboly54 és 8 más kedveli ezt.
  18. terika01

terika01 Fórum admirálisa

Sziasztok! Nézzetek be az email fiókotokba, nekem egy ajándékkód lapult ott:)

Farmer*54, georga06, Tavirózsa és 8 más kedveli ezt.
  19. apuci30

apuci30 Fórumőrült

Már be is váltottam :) örültem is neki

Farmer*54, georga06, Tavirózsa és 6 más kedveli ezt.
  20. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Szép estét kívánok!
    Fél órája értem haza,kivagyok,elegem van,fáradt vagyok...na nem panaszkodok tovább! :)
    Holnap remélem többet tudok írni,de most rohanok fürödni és utána gyorsan alszok keveset,mert holnap is húzós napom lesz!
    Nézzétek most el nekem,hogy nem írok ma többet!
    Legyen szép estétek és jó éjszakátok! :inlove:

Farmer*54, georga06, Tavirózsa és 7 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.