Kuncogó kuckó

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: kukac42, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. iboly54

iboly54 Fórum elő legendája

Szép estét Mindenikek:)
    Elkezdtem én az eventet, persze kapkodással, pedig már hányszor megfogadtam, hogy az első kell legyen a vetőmag ellenőrzése. Persze elmaradt, nem is gondoltam rá, ki volt írva a teliholdas elindúlt, csak a felröppenő nem jöttxD na mindegy, nem aggódok, mindig szokott maradni is:p
    Sztrapacska.... ez a finomság számomra sem ismeretlen, ha egyre gondolunk. A nagyszüleim / apai/ Ormosbányán laktak és náluk ettem először, édesapám nagy kedvence volt, juhtúrós nokedli. Én legalább is így ismerem, párszor készítettem is. Ritkán lehet hozzájutni a juhtúróhoz. Ti is ezt a fajtáját ismeritek v van másik recept is:music:

Farmer*54, georga06, kukac42 és 4 más kedveli ezt.
  2. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Csak visszajöttem...
    Sztrapacska? Én még olyat nem ettem! Utána kell néznem,hogy sütik vagy főzik! Jaj bocsi,a tudatlanságomért,de tényleg nem ismerem! :music:

galfranciska, Farmer*54, Ninett79 és 6 más kedveli ezt.
  3. nyific

nyific Fórum elő legendája

Klárikám a sztrapacska egy krumplis tésztából készült galuska, majd juhtúróval összekeverve,
    vagy megszórva, a tetejére sült szalonnapörc.
    Isteni finom, rengeteg recept van fent a neten is.:p
    Aludjatok jól, Szellemes Éjszakát!;)

4. iboly54

iboly54 Fórum elő legendája

Szia Gizus!:)
    Igen, ezt a fajtát szoktuk készíteni mi is:) nagyon finom :)
    Jó éjszakát mindenkinek!:inlove:

5. breki072

breki072 Fórum elő legendája

zsjudit, suba_klara, galfranciska és 6 más kedveli ezt.
  6. kukac42

kukac42 Mindentudó orákulum

Sziasztok:)
    Ezt a receptet ismerjük mi is:) Némi változtatás van nálunk, mert az enyimek, nem szeretik a juhtúrót. Én káposztát szoktam rá párolni, ugyanúgy, mint a káposztástésztához, csak az elején jó kis szalonna kockákat pirítok bele, és azon párolom a káposztát is:)
    Mit tegyek, így szeretik, hát így szeretik:)
    Gyűlnek az elemek szépen, növényke is termelődik, megy az event, ahogy illik:)

7. breki072

Szia! Event növényke estére kész, holnapra a 77 db szellemke marad :Dtenyészünk :music::music:naaaaaaaaaaaxDxDxD

8. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Tenyéssz bizony. 1asztropocok rendel. ;):p

Utoljára szerkesztett: 2.3.16
  9. breki072

Sziaaaaaaaaaaa! Rendelését felvettük az ára akciósan csak önnek 10 mill xDxDxDxD
    Nem akciósan 3mill kb :p
    Viszont önnek még egy rendkívüli ajánlat!!
    1 db karneváli szerelmes paripa az önné 85mill az ára

10. Ninett79

Oké. ;)

11. apuci30

apuci30 Fórumőrült

Mi most ettük hétvégén jó kis tárkonyos krumplilevessel :)

suba_klara, galfranciska, georga06 és 5 más kedveli ezt.
  12. georga06

georga06 Fórum hercege

Sziasztok!

Vagyok am csak kicsit elhavazva.
    Apa a heten szabin van, de eddig minden napra volt megannyi futkozni, intezni valo. Ugy nez ki, penteken hozzuk haza az "uj" autot, marmint a lanyomet (na meg az enyem is egyben). Vegre talaltunk egyet ami megfelelo minden szempontbol, nem volt konnyu, de mar remeljuk a finisben vagyunk.

Juditom megcsinaltam a sztrapacskat vasarnap, ahanyan voltunk annyi fele keppen ettuk:) Izlett a csladnak, mind egy szemig elfogyott, pedig nalunk aztan jokora adagot kell csinalnom, tobb, mint egy kilo krumplit hasznaltam fel, 4 tojast es lisztet is jocskan, mert eleg leveses volt a krumpli. Habar nalunk a nokedli is minimum 1 kg lissztbol keszul:p A lenyeg, hogy nagyon jol sikerult es mindenkinek izlett:D;) Koszonom Juditom a receptet es az otletet.
    Gyorgyikem remelem sikerul a legjobb megoldast megtalalni a haz es a ti biztonsagotok miatt is. Majd jovore lecsekkolom;)
    Gizus milyen jo, hogy a parod igy gondol rad:);)

Eventke halad, mar van 5 szellemcsapdam es meg 8 szoba van hatra, legkesobb holnap reggel kesz leszek a novenyekkel is. Meg 3 aratas a teliholdason es meglesz az utolso ket csapda is, egy-egy aratasra 28-30 szellemelem jon, ugyhogy nem panaszkodom.

Ma delre visszuk a kutyust fodraszhoz, mig o szepul addig mi gyors lerendezunk egy-ket vasarolni valot. Holnap talan nyugisabb napunk lesz, marmint nem kell menni sehova, hacsak apa el nem visz vacsorazni ;)Viszont alig varom, hogy ujra a megszokott hetkoznapok legyenek:p
    Vasarnap lesz anyak napja, a lanyom valami meglepit tartogat szamomrao_OGondolom mi lesz az, de meg kell lepodnom;), mint aki semmirol sem tud.

Utoljára szerkesztett: 2.3.16
    suba_klara, galfranciska, iboly54 és 6 más kedveli ezt.
  13. Ninett79

Na de tényleg. Ha lesz asztropockod, és eladnád, akkor szólj. :) Mert fél egyedül;)

galfranciska, georga06, Tavirózsa és 3 más kedveli ezt.
  14. nyific

Sziasztok!:)
    Ez itt a sztrapacsfőző kuckó, ki, ki, ala saját módra.
    Igazán finom, mi szerencsére imádjuk a juhtúrót, pld. körözöttnek is,
    pogácsába is.:p
    Biztos finom káposztásan is, de azt vajon hogy hívjuk?? valaminek el kell nevezni.
    Legyen mondjuk Judit módra!, akkor tudjuk, hogy káposztásan.:)
    Nekem is jól halad az event, csak a gazokkal mindig bajom. Ez a rész
    nálam a nem szeressem rész-.:oops:
    Klárikám most aztán gyakorolhatod a sztrapacska készítést, többféle módon.xD

15. kukac42

A legjobb egyébként kanállal:)

16. Farmer*54

Farmer*54 Fórum admirálisa

Hahó Kuncogik! Látod Mamikám, a te hívó szavadra hazatérnek a vándorok is. Georga, én a helyedben innen rendelnék egy Dáciát ami ezeken az utakon elmegy és még bírja is, az a Skót Felföldön is vígan poroszkál és nem eszik annyit mint egy nyugati car. Nem beszélve arról, hogy kint 3 évesre gyártják az otót mert garancia lejár, már rohad az alváz besül a motor stb. Apuci, a krumpli levest és egyáltalán mindent ami azzal készül tárkony nélkül el sem lehet képzelni, én még a toroskáposztába is teszek ha hitványabb a káposzta, mert az öregek kihalnak a tudással a fiatal meg ecettel savanyít. Sztrapacska Wiki:
    A sztrapacska (szlovákul kapustové halušky, strapačky s kapustou vagy strapačky) szlovák eredetű tésztaétel. A tésztája (halušky) leginkább a nokedlihez hasonlít, különbség azonban, hogy reszelt nyersburgonyát is tartalmaz. A „galuskára” savanyú káposztát és húst téve készítik el a sztrapacskát. A strapatý szó jelentése kócos, borzas, mivel a reszelt nyers krumpli borzassá teszi a galuskát. A mai szlovák nyelvhasználatban már csak a káposztás sztrapacskát nevezik “borzaskának”: (kápustové) strapačky. A Nyírségben csírásgaluska néven is ismerik, de használatos még a nyögő, nyögvenyelő kifejezés is.
    Fontos tudni, hogy Magyarországon sokan összekeverik a juhtúrós galuskával (bryndzové halušky), amelyben a káposzta helyett juhtúrót és a hús helyett többnyire sült szalonnát tesznek a tésztára.
    Klári, itt sokan sok féleképpen főznek. Te is átjársz a szomszédba ha ott vagy kérdezd meg az Emát, ő kenyeret is süt és ha jó emlékszem blogja is van erről. Nem rosszindulatból írom ezt egyidőben az Indexre is feljártam a sütő-főző jányokat asszonyokat olvastam ott, de aztán az a topik meghalt.

Ez a kettő itt nem 100-as, az én bőrömbe beletörik a protkójuk.

[​IMG] - Nyafka, hányszor mondtam már el neked a bibliai mondatot, ne kívánd felebarátod ételét.

[​IMG] - Ne emelgesd a lábad, ha nem akarsz egy kokszit kapni.

Az éber Rendőrség!

zsjudit, suba_klara, galfranciska és 7 más kedveli ezt.
  17. Ninett79

Na tenyészmester! Meddig várjak? :pxD;)

Farmer*54, galfranciska, georga06 és 4 más kedveli ezt.
  18. nyific

Hogy haladtok az eventtel, én most a felröpivel meg vagyok elégedve,
    nagyon jól adja nekem.:)
    Biztos szólt valaki az érdekemben V-nak. Na de ki??xD
    Barátosném ez a káposztás galuska izgat engem, biztos azt akarja, hogy
    próbáljam ki egyszer.:p Végül is a káposztás tésztát is szeretjük.:)
    Egyszer, ha csinálsz, dobj majd nekem át egyet!;)

19. kukac42

Rendben Gizusom, le van tárgyalva:) Megejtjük a projektet:)
    Ninikém, hát jó munkához idő kell! Nem hallottad még?

20. Ninett79

Jóvanna, kekeckedni csak szabad,nem? ;)xD:p

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.