Kuncogó kuckó

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: kukac42, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Én is lefagyasztom a dinsztelt káposztát ami nem fogy el és legalább még egyszer 2-3 személynek elég. Ma már egyre kevesebb dolgot dobálok ki a kukába.

2. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Mostanság sokkal kevesebb élelmiszer kerül a kukába .... S ez így helyes ;)
    Én is igyekszem hasznosítani a maradékot ... Mert bizony ritkán sikerül pont annyit főzni amennyi elfogy ,)
    Jó ötlet a fagyikanál ;) Én sem csak fagyihoz használom ;)

3. nyific

nyific Fórum elő legendája

Na nekünk kis van fagyikanál, de én sem használom, valahogy
    eszembe sem jut.:)
    Pogi kész lett, és a párom rögtön megvámolta, azért maradt is,
    kicsi.;)
    Holnap semmi nem lesz?? Holnapután meg kétféle is egyszerre??
    Miért nem holnap kezdődik legalább a telihold?? tudja ezt valaki??:mad:

Utoljára szerkesztett: 25.5.16
    Andi11, zorcso, titjungne és 12 más kedveli ezt.
  4. sziszi1965

sziszi1965 Fórumőrült

Gizusom, holnapra pihenőnapot kaptunk :D ma este már a vurstli is összeszedi a motyót....nem lehet a bosszúságunkat sem kipüfölni a vakond fején xD

5. nyific

Ildikém, az rendben van, hogy pihinap lesz, csak pénteken meg,
    kapkodhatjuk majd a fejünket. Egyszerre kétfelé figyelni.:music:
    Lehet a fiataloknak még megy... egyszerre több is, na de nekünk?xD

Andi11, zorcso, titjungne és 11 más kedveli ezt.
  6. sziszi1965

sziszi1965 Fórumőrült

Drága Gizusom :).... megy majd az mindenkinek :)
    Nem hajt a tatár a rémséges gazdakörivel, nagyon gyérek a jutalmak :music:arra nem nagyon kell odafigyelni....a borsó ültetés most fontosabb ;)

7. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Krumplipürét is fagyasztottam már le és micróban melegítve pont olyan volt, mint frissen. Azelőtt ha kimaradt a püré, másnap pampuskát csináltam belőle( +tojás, +liszt. laposra formálva 1-1 kanálra valót, forró zsiradékban kisütöttem) Azelőtt minden a kutyiknak és a kukába ment sajnos, de tanulékony az ember lyányaxD

8. iboly54

iboly54 Fórum elő legendája

Elkészült a pogi:) vigyétek és egyétek, még meleg és nagyon finom;)
    Remélem jut mindenkinek!:inlove:
    Sajnos nincs okos telefonom, hogy a sajátomat tudnám feltölteni, de az is így néz ki

9. josie

josie Fórumlakó

Györgyi krumplipürét már én is fagyasztottam, tényleg finom micrózva.!:)
    Mi van a párod kezével??
    Ja és 100-as lettem itt is!! Vou
    Iboly egyszerre írtunk, én már kóstolom is, most ez a jutalom.:)

10. .sylvia72.

.sylvia72. Fórum császára

Sziasztok!
    Pampuskát én is szoktam csinálni ,de én rakok bele zúzott fokhagymát,isteni.:D

11. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

Sziasztok!

Jövök egy kicsit hozzátok.:)
    Ha már jöttem, akkor hozok is valamit, de távozni sem távozok üres kézzel, a jókedv mellé viszem a káposztás pogi receptjét is.:)

Ezen még most is nevetek.:D

Az Épeknél láttam, hogy szoktak képeket betenni.
    Ha nem bánjátok, néha hozok egy pár képet/történetet szűkebb hazámról - már csak azért is, mert ha szóba kerül, a legtöbben azt hiszik, hogy Románia egy elmaradott hely, műveletlen emberekkel.:eek:
    Persze mindenfelé látszik a szegénység, de a szegény emberek néha barátságosabbak, segítőkészebbek... tudják, csak egymásra számíthatnak...

Az utóbbi években nagyon sokat tettek azért, hogy Ady "Pece-parti Párizsa" visszanyerje régi fényét.

Így nézett ki a városközpont az 1900-as évek elején, végében a Szent László templommal és így néz ki napjainkban a felújított városközpont éjjel és nappal. A központ egyik végét most is őrzi a kommunizmus évei alatt lebontásra ítélt magyar templom.

Beke György: Örökmécses című művében mutatja be, hogyan védték meg templomukat Várad különböző vallású, nemzetiségű lakói.
    Álljon itt egy részlet a lelkek csatájából:

"Pünkösd első napján, 1964-ben, Várad valamennyi római katolikus templomában kihirdették a vészhírt:

– Kedves testvéreink! Holnap mondjuk az utolsó misét a Szent László-templomban.

.....

A miséző pap leengedi a kezét. Maga mellé ejti, mintha kiszállt volna belőle az erő.

Pap, ministránsok odalépnek az örökmécseshez. Kioltják. Többé nincs jelen e falak között az élő Krisztus.

De az emberek nem mozdulnak.

.....

– Lőni fognak!

– Akkor se megyünk el innen!

Leszáll az este. Gyertyák fénye lobban. Tíz gyertya, száz gyertya, ezer gyertya. Mintha nem pünkösd második ünnepe lenne, hanem halottak napja, s nem a város szívében világítanának, hanem az olaszi temetőben.

Sorra fáradnak ki a térdeplésben. Másik asszony, leány áll a helyükbe. Átveszi a gyertyát, vagy újat gyújt. Mint egy katonai őrségváltás. A táskákból újabb és újabb gyertyák kerülnek elő. Mintha esztendők óta azért öntöttek volna a gyárak minden gyertyát, hogy egyszerre éghessenek itt, a Szent László-templom körül. Mintha véres, tüzes koszorú fonná körül az ostromlott templomot.

Gyertyát tart a kezében és együtt térdel az alázatos katolikus, a konok kálvinista, a méla ortodox. Magyarok, zsidók, románok. A környező utcákban sem mozdulnak a férfiak. Sem az ünneplő ruhások, sem a kék parolisok. Más-más utcákat foglalnak el, közel, most mégis roppant távol egymástól.

A hallgatás, a csend igazán félelmetes.

Két napig, három napig égnek a gyertyák Szent László temploma körül. Hányan váltják egymást a térdeplésben, vánkos nélkül, az utca kövezetén? Hányszor futott végig a riadalom közöttük? Hiszen asszonyok, gyermekek voltak, még ha érezték is, hogy férjeik, apáik tekintete vigyázza őket a közeli utcákból. Ott is váltották egymást a férfiak. Háborús csatát se lehetett volna gondosabban eltervezni, mint ahogy maga a váradi nép, magyarok, románok, zsidók, katolikusok, reformátusok és ortodoxok szervezték meg önmagukat.

.....

Előbb a kék parolis kiskatonák tűntek el a mellékutcákból. A férfiak, mint leváltott őrszemek, odasereglettek a térdeplők közé. Érezték mind: fordul a sorsuk, de nem fogták fel, hogy – ha csak ebben az egyetlen ütközetben is – az önkény fölé kerekedtek.

.....

– Tisztelendő úr, gyújtsa meg újra az örökmécsest.

Kigyullad a mécses. A fény betölti a szentélyt, halvány világosság esik a boltozati festményekre, a közelben térdeplő hívek arcára.

Feláll mindenki.

Krisztus visszatért közéjük.

Némán indulnak haza az emberek. Harangozni kellene, megszólaltatni az orgonát? A csend most illőbb, kifejezőbb. Váradon a lelkek csatáját vívták meg, győzelmesen."

Néhány régi épület az esztelen rombolás áldozatául esett ugyan, de Nagyváradot ma is, Európa 23 legszebb szecessziós városa közt tartják számon.

A magyar szecesszió egyik legreprezentatívabb épülete, a főtéren álló Fekete Sas palota.
    A Sas palota régen és ma a zöld tornyával.
    A központból a sétáló utcára jutunk, amely megőrizte régi énjét. A sétáló utcánk egy része az 1940-es évek elejéről és napjainkból.

Hátha kedvet kaptok egy váradi sétához.:D

12. mimi

mimi Fórum elő legendája

Még se jutott mindenkinek. :) Először olyan 3 centis szeleteket vágott Breki, aztán a végén már csak fél centiseket. :D
    Nem gondoltam, hogy ez az egyszerű süti ilyen kelendő lesz. Ha sütöd, ne hidd, hogy sok bele a gyömbér, fahéj. Kell a mennyiség bele. :)
    Én meg muffin-sütőben sütöm meg, aláteszek egy nagyon vékony bacont. Jó, hogy a káposzta súlyát is megtudjuk.
    Meglátod, nekünk is fog menni. ;)
    Én semmit nem dobok ki. A nagy család után nem tudom megszokni, hogy keveset főzzek.
    Na jó, most már tényleg.... Éhes lettem. :D
    Nóci! Köszönöm szépen, hogy ezt leírtad. :inlove:

13. nyific

Nóci én életemben egyszer jártam Nagyváradon, Gyulán pihiztünk a várfürdőben,
    és egy nap áűtruccantunk oda, és Aradra, lehet nem voltunk ismerősök,
    azt sem tudtuk merre induljunk, sajna ezeket nem láttuk, valahogy akkor nem
    nagyon tetszett az a kis része a városnak, ahol jártunk.
    Végül vettünk egy vasbográcsot, és visszamentünk Gyulára.
    Valahogy Nálatok nem jártunk, pedig sok helyen megfordultunk a világban.
    A férjem lakott ott Kolozsváron a szüleivel, mikor kicsi volt, jó pár évig.

Most volt itt a lányom, hozott nekünk kis epret, olyan mint a cukor, édes, finom.
    Nem árulta el hol vette, maguknak is vett, és nekünk is, mintha mi nem tudnánk venni.
    Ő már csak ilyen.:)

Andi11, zorcso, titjungne és 12 más kedveli ezt.
  14. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Húúú Nóci miket hoztál? Csak ámulok és bámulok!:inlove:

15. .sylvia72.

.sylvia72. Fórum császára

Beállok a sorba én is.:)Nagyon jól néz ki és biztos nagyon finom is:)
    Mimikém!Isteni volt tényleg,és hatalmas volt a Breki féle szeletelés is.:D:D

16. zsjudit

zsjudit Fórum veteránja

köszönöm!

17. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Holnap egész nap tölthetjük a pajtát ... ;) és piacozni is ráérünk ;)
    A kedvem megjött;) .... de , hogy mikor érek oda .... azt nem tudom :(

terika01, greenfields, mimi és 8 más kedveli ezt.
  18. nyific

Igazad van, piacozás, arra úgyis kevés idő van mindig,
    utána meg próbáljuk kitalálni,m mit is akarnak ezzel a
    Sziszi által emlegetett borsóval.:music:
    Nóci! nincs itt??
    mondd Te Nagyváradon élsz??:)

zorcso, titjungne, Adruka98 és 12 más kedveli ezt.
  19. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

Igen, nagyváradi vagyok.

Mi a megmaradt rizst is összekeverjük másnap liszttel, tojással és a pampuskához hasonlóan kisütjük. Néha kockára vágott répa is van benne, de úgyis finom.

Andi11, Fatther, terika01 és 10 más kedveli ezt.
  20. zsjudit

zsjudit Fórum veteránja

megy az még nekünk is!

terika01, greenfields, mimi és 7 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.