Kuncogó kuckó

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: kukac42, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Nóci! Hidd el nekem, bele fog férni az a kis farmozás a VV-ban is! Én is azt hittem pár éve, abbahagyom, annyi volt a teendőm. Mégsem tettem mert az ittlévő barátaim számítottak nekem! Kisebb farmomat és a lánykámét már én sem viszem, de ezt oda nem adnám semmiért, hiszen ez vagyok én! Napi gondok, panaszok olvasása után jönnek a pletyik, receptek, stb. Minden esetre kívánok Neked nagyon sok boldogságot, áldást a házasságodban! És remélem hamar viszontlátunk!

Fatther, sziszi1965, galfranciska és 10 más kedveli ezt.
  2. nyific

nyific Fórum elő legendája

Csak nem házasságra készülsz Nóci? Lehet, hogy húzós, de kellemes lesz.:)
    Néha benézel hozzánk, de nem fogsz Te annyira kiesni, hogy nem tudnál
    hamar visszazökkenni a farmozásba, no meg a pletyizésbe.;)
    Én már éjszakára vetek egy kis sárgaborsót, hogy reggelre kikeljen.:)
    Iboly jól sikerült a hatlapos?? vagy holnap lesz a kóstoló?:p

Andi11, titjungne, Adruka98 és 12 más kedveli ezt.
  3. iboly54

iboly54 Fórum elő legendája

Gizusom! Nagyon jól sikerült, holnap szelem és hozom a kóstolót;)

4. mimi

mimi Fórum elő legendája

Kedveseim!
    Én ma nem sütit sütöttem, hanem kenyeret, és nagyon finom lett. Iboly sütijét viszont szeretném megkóstolni holnap. Jó lenne, ha igaziból is lehetne. :)
    A lábaim viszont felmondták a szolgálatot, így csak egy jó éjszakát kívánok nektek.

5. iboly54

Nagyon guszta az a kenyér;) biztos finom is. Kenyérsütőben sült? Olyan régóta készülök venni kenyérsütőt, de mindig elmarad. Pedig az a legjobb, amit magunk készítünk, abban nincs semmi egészségre ártalmas:) Holnap jön a süti, de sajnos csak virtuális ízlelés lehetséges:)
    Neked is jó éjszakát!:)

6. nyific

Olyan étvágyat csináltál hozzá, hogy lehet nekem is kéne sütnöm.:p
    Most viszont nem fogok, mert a férjecském jövő héten nem lesz
    itthon. Majd, ha hazajön, vagy mire hazajön:)

Mimi! ez a kenyér nagyon guszta, szinte kínálja magát, hogy egyek egy
    szeletet.:p Ügyes vagy, ha ilyet tudsz sütni.:)

titjungne, Adruka98, zorcso és 13 más kedveli ezt.
  7. MamaMeseKertje

MamaMeseKertje Fórum veteránja

Mimikém, az a kenyér gyönyörű! De ez nem csak úgy egy egyszerű kenyér, ugye? ;)
    A kenyérsütésben a lányom utolérhetetlen, de már régen nem használ kenyérsütőt, sokkal szebb és finomabb lesz, ha sütőbe süti. A receptjei innen származnak.

Az én legnagyobb sikerélményem pedig a paprikás stangli. Ki emlékszik még a paprikás stanglira? A Rákóczi út elején volt a kollégium, ahol laktam, és nem messze, az Uránia mozi mellett volt egy élelmiszer bolt. Naponta kétszer hoztak friss paprikás stanglit, gyakorlatilag 5 éven keresztül ezen éltem. :inlove: Később teljesen eltűnt. A pékségekben nem tudták, miről beszélek, mikor kértem. Aztán Limara weboldalán megtaláltam a receptet. Úgy megörültem neki, hogy rögvest megsütöttem - szívvel, lélekkel, ahogy kell...
    Isteni lett! ;)

8. iboly54

Márti! De jó hogy hoztad ezt az oldalt:inlove: már el is mentettem:p már látom mennyi mindent kifogok onnan is kipróbálni, de hogy sikerül-e:music:xD még nem sütöttem kenyeret:eek: attól valahogy mindig féltem/félek, hátha nem sikerül:)

9. georga06

georga06 Fórum hercege

Sziasztok!

Nem volt idom visszaolvasni, de majd bepotolom, ha vissza jottunk:)
    Meg par ora es utnak indulunk:oops:
    Az eventet letudtam tegnap este, a kovetkezo meg kimarad.
    Orulok, hogy itt a Kuckoban ennyien vagytok/vagyunk. Jo kis tarsasag jott ossze;)
    Kuncogjatok sokat, rosszalkodjatok, ne bosszankodjatok, erezzetek jol magatokat es vigyazzatok magatokra (csak semmi serules, betegseg). Sussetek, fozzetek finomakat, toltsetek el minnel tobb idot a csaladdal.
    Szulinaposoknak, nevnaposoknak (akik az elkovetkezendo 10 napban unnepelnek): Sok boldogsagot es minden jot kivanok!
    Mindenkinek nagyon szep vasarnapot es kellemes nyari napokat kivanok:)

titjungne, sziszi1965, greenfields és 8 más kedveli ezt.
  10. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Madárcsicsergős szép napot Mindenkinek ;)
    Szép ez a mai nap ... A gyerekeket ünnepeljük ;) Ez a nap az övék ... Meg persze az összes többi is ...
    Ma termálba megyünk ... gyereknapi programra ... Öcs Herceg még nem volt ... kíváncsian várom mit szól majd hozzá ...
    Meg , hogy nekünk felnőtteknek is legyen meglepetés mára : Elkészült az Új kapunk . Ezzel legalább az udvarunk majdnem kész ... Majd a térkő hiányzik még de az a jövő zenéje ... először majd a belső totális átalakítás ;) De ez ház vásárlás után már csak így van ;)

georga06, sziszi1965, greenfields és 8 más kedveli ezt.
  11. mimi

mimi Fórum elő legendája

De igen, egyszerű kenyér, a lisztek vannak keverve. Na jó, kicsit megbolondítottam dinsztelt/pirított hagymával. :)
    Nem kell a kenyérsütő, hidd el. A sütőben, jénaiban sül az én kenyerem. Az összeállítása 5 perc, a gép meg soká vacakol vele. :)
    Már biztos nem látod, de nagyon jó utat, sok élményt nektek! :)
    És a fénykép? Mi ne is láthassuk azt a kaput? ;)

12. -Holdfeny-.

-
    Szia Mimi ;)
    ŐŐŐŐŐ nem kell kenyérsütő ????? simán jénaiba ????? Hm Hm ... Ezt nekem is ki kell próbálnom ;)
    Fénykép ...:eek:?
    Majd megkérem a Csuhásomat , hogy csináljon képet a kíváncsiaknak ....
    Erre Ő .... Majd jönnek és megnézik... :pxDxDxDxD

13. MamaMeseKertje

MamaMeseKertje Fórum veteránja

Hah! Láttam ám, hogy valamivel "meg van bolondítva", erre voltam nagyon kíváncsi! :D Milyen lisztkeveréket használsz?

georga06, sziszi1965, greenfields és 9 más kedveli ezt.
  14. iboly54

Szép jó reggelt, csodás napot kívánok!:inlove:
    Drága Györgyikém!:) Nagyon jó utat és nagyon sok szép élményt kívánok Nektek!:inlove:
    Mimikém!:) Megosztod velünk is ennek a csodás kenyérnek a technológiáját, ugye;)
    Hoztam a sütit, bár még korán van hozzá, de fogyasszátok bátran :inlove:
    Itt már befelhősödött, nyomott a levegő:eek:

georga06, sziszi1965, greenfields és 7 más kedveli ezt.
  15. nyific

Sziasztok!:)
    Ki korán kel, kuckót lel!;)Georgám nagyon jó utat, és kellemes időtöltést
    kívánok Nektek itthon.:)
    Itt is beindult a sütés, főzés. Ibolyám a sütit mindenképp meg kell kóstolnom,
    jól néz ki.:p Mimi kenyere is nagyon guszta, tán nekem is ki kéne próbálnom, ha
    majd elárulja a titkot, hogy milyen lisztből is készül.:)
    Hajni arra a kapura is kiváncsi lennék, hogy mi dukál ott nálatok kapu terén.
    Én ma husilevest, és rántott csibét készítek, sült zöldségkörettel.:p

georga06, titjungne, Adruka98 és 12 más kedveli ezt.
  16. iboly54

Hol vagytok?:music:délutáni szieszta v gyereknap:music:xD
    [​IMG] itt már ez van:oops: elmossa az eső a gyereknapi rendezvényt:eek:
    Lidikével beszéltem ma :) kedves üzenetét hozom.....mindenkit puszil és üzeni, hogy olvas bennünket, csak sajnos nincs ideje hosszabban időzni velünk, egyenlőre :)

Utoljára szerkesztett: 29.5.16
    georga06, sziszi1965, greenfields és 6 más kedveli ezt.
  17. mimi

mimi Fórum elő legendája

Tényleg... :D:D
    Nekem volt kenyérsütőm, hamar tönkre ment és szerencsére! nem volt pénzem újat venni. :) Azóta rájöttem, hogy gyorsabban sütöm a kenyeret és nem is foglal helyet.
    Emától tanultam, ő nagy szakértő.
    15 deka teljes kiőrlésű búzaliszt
    30 deka rétesliszt
    15 deka sima liszt
    Bele:
    két teáskanál só, fél teás kanál cukor, 1 zacskó oetker élesztő, mokkás kanál sikér
    csapott ek zsíron pirított apróra vágott hagyma
    egy deci tejjel kevert kb 3 deci víz
    Legközelebb annyi változás lesz, hogy a teljes kiőrlésű súlyába beleszámítok kevés korpát, meg kicsit több hagymát dinsztelek bele. A vizet úgyis fokozatosan rakom bele.
    Idehozom a képeket is, ha nem kell, ne nyissátok meg.
    Addig gyúrtam, amíg ilyen lett, kb 40 percet kelt.
    (Itt is csináltam képet, de szerencsésen kitöröltem a másolás helyett. :))))
    Átgyúrtam kicsit, rámával kikent jénaiba raktam, és amíg a sütő bemelegszik a 4-es fokozaton, addig megint kelt. Bevagdostam és ment a sütőbe.
    30 perc után szedtem ki a jénaiból és raktam csupaszon vissza a sütőbe, vékonyan megvizezve, de a tetejét már megnyomta a jénai teteje. :)
    És ez lett belőle. Egészben.
    Én csak mindig vágyom a hatlaposra, de még sosem volt bátorságom megcsinálni. Pedig egyszer nekiállok, mert nem foghat ki rajtam. ;)

18. iboly54

Szia! :) Gyönyörű ez a kenyér, szinte mosolyog :) ha jól értettem, akkor sütés közben le van takarva a jénai másik felével :)
    Megfogom próbálni, mi bajom lehet, legfeljebb nem sikerül elsőre:p persze hogy nem lesz olyan mint a Tied, de igyekszekxD

19. galfranciska

galfranciska Rutinos

Sziasztok! Szép vasárnapot Mindenkinek
    Péntek óta nem jutottam géphez. Dodókám velem volt 2 napig így nem volt időm még csak belépni sem. Most először aludt nálunk mert a szülei elmentek egy kicsit pihenni. A szomszédban laknak és eddig mindig úgy voltam vele, hogy aludjon csak az ő kicsi ágyacskájában én meg a másik szobában. Most már 4 éves és kipróbáltam hogyan viseli, hogy nem alszik otthon. Semmi gond nem volt átaludta az egész éjszakát.
    Mimi nagyon szuper ez a kenyér biztos nagyon finom is. Nekem mindig át kell alakítani olyanná amit cukorbeteg is ehet. Általában fehér tönkölyliszt és durumliszt keveréke szokott lenni. Majd ezt is kipróbálom.
    A hatlapost nem is annyira nehéz megcsinálni. Én anyukám receptje után csinálom mindig (sajnos megmutatni már nem volt ideje:cry:). A tésztába viszont kakaót szoktam tenni és úgy a vaníliás főzött krém (Ilona szeletként is ismerik). Csokimáz a tetejére és másnap lehet szeletelni.

20. -Holdfeny-.

Strandon voltunk a gyerekek pancsoltak egy jót ;)
    Öcsi herceg letámadott minden gyerkőcöt akinél játék volt ;) Pedig vittünk mi is ;)
    Benn voltunk a Jánoska cukiba .... olyan de olyan finom jeges kávét kaptunk ... hogy álmomban is csak fele ilyen jókat szoktam szürcsölni ... Gyereknap lévén . ettünk bohócos , békás , sünis süteményt ... lényegében mignon volt ... de gyönyörűen megformázva ;)
    Hm ... azt hiszem hétfői bevásárlásnál veszek egy jénait kenyérsütéshez ;)
    Hatlapos ... Hm ... Nagggyon fincsi sütike az ;)

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.