Visszajelzés Látványos vízisízés - 2023. augusztus - eventcsevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Swallow, témanyitás ideje: 2.8.23.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Teljesen igazad van! Ezért nem akartam meg csinálni elsőre ezt az eventet, mert nem szórom el a javakat én sem potyára. Meg azért az ár-érték arány is meg gondolandó, ha túl nagy az elvárás.

Na, a termeléssel én is elég hadi lábon állok. :D Az előző virágos eventnél sokkal többet termeltem, mint kellett volna, mert szerettem ezt az eventet, és mindig dupla játékot szoktam le játszani, hogy legyen csillag a boltba. Most nagyon túl lőttem a célon, 908 játékkal zártam, de még a játékos létemet is meg untam a végére......:D :D

vihence, alex0824, jutka190226 és 13 más kedveli ezt.
  2. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Először is gratulálok a már végzetteknek és sikeres finiselést a még küzdőknek! :D:inlove:
    Nálam is meglett a második Piccolo is, és a felhőket is sikeresen aktiváltam. :D
    A farmos növényeket a fő-farmon és a szédült szántón termesztettem, a tölgyest nem bontottam, ott maradtak a mamutok.
    Az event végeztével a szédültre is visszaraktam a mamutokat, hadd szaporítsák a klf. trágya állományt.
    A szigeten a felszaporítás után először csak a Bahamarama ültetvényen ültettem az eventnövényt, de utána, a Vadaskertek és a Manufaktúrák beérése után az Esőerdőnek a 2/3-át felszabadítottam és ott is tudtam ültetni.
    A bónuszrekesz gyémánt fakkjába egy 200%-os terméshozamnövelőt tettem, és miután 180 PP-ből sikerült kipörgetnem egy 200% bónuszt, meg két Jack-et is aktiváltam, tegnap igen késő este, végeztem. Valamennyi szükség szerinti felröppenőt nulláztam.

Mindezt egy fillér ráköltése nélkül - ezt azért írom, mert néhányan megint turkálni akarnának mások zsebében, és kételkednek abban, hogy pénz-költés nélkül is lehet játszani, és eventezni.
    2010 óta játszom, sokakkal együtt évek óta eventezem, így folyamatosan szaporodik a pajta-vagyonkánk, vagyis azoknak az eszközöknek a széles körű választéka, amelyek lehetővé teszik, hogy plusz anyagi ráfordítások nélkül tudunk egy-egy eventet teljesíteni. Még szezonmunkásokat sem kell venni már évek óta (a játék elején igen), mert felhőkből, eventekből több jön, mint ami napi használathoz szükséges.
    További sikeres játékot kívánok mindenkinek! :D:inlove:

3. -qwertzuio-

-qwertzuio- Fórum-zöldfülű

Sziasztok!

Hogy pontosan mikor regisztráltam a játékban, már nem tudom, de valamikor az indulás után nem sokkal. pár évig játszottam is, majd egy hosszabb szünet következett rajtam kívül álló okok végett. Kb. 2 éve visszatértem, de nagyon nem volt könnyű, sok minden változott, ami jó dolog.
    Inkább az a gondunk, nevezem magamat is "kis játékosnak", hogy sok minden kimaradt így az életünkből, ami fontos szerepet tölt be a játékban, főleg az eventeknél. Elolvastam nagyon sok mindent, milyen felhők voltak eddig, mit adtak, piccolóról is, hogy mikor vezették be, játékosok hsz-eit róluk stb.
    Mármost ami a lényeg, hogy az újabb eventeknél, mint ez is, már nem érnek olyan sokat a ládát adó felhők, ha adnak egyáltalán.
    Így nekem például ha havonta egyszer nyitom az összes kapott ládámat, kb. 400-500 közötti a szupertrágya hozamom. Mamutom nincsen, mert amikor lehetett volna nyerni, pont ezek miatt nem tudtam letermelni a szükséges mennyiséget.
    Piccolókból az elmúlt 2 évben egy virágfestést sem kaptam, pedig mindegyiket megszereztem, amit lehetett (régebben ez is sűrűbben jött, itt olvastam a fórumon). Ólnullázás sem lesz valószínűleg sosem nekünk.
    Nem panaszként írom, akik itt vannak több mint 10 éve és folyamatosan játszanak, meg is érdemlik, hogy befejezzék akár pár óra alatt is az eventeket!
    De itt ez a mostani event, amit most lejjebb vittek mennyiségben, de mégy így is örülünk, ha össze tudjuk szedni a dolgokat, nekem csak a felszaporításban segít a sz.trágya, másra már nem elég, és max. 75%-ban rövidít nálam. Nullázás is kizárva (tudom, ott a nemesítés, de ahhoz is növény kellene, ami event mellett nem könnyű). Így is örülök, ha 150 beadásig eljutok.
    És még egy dolog, nekünk már nem is lesz nagyon lehetőségünk ennyi minden begyűjtésére, mert már nem cél az adakozás!

Utoljára szerkesztett: 4.8.23
  4. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

Szia!
    A nemesítés fontos eleme a játéknak. A krókuszt ha kinemesíted, akkor a bónuszai mellett karácsonyi sütire és fehérártatlanságra van szükség. A nullázásához viszont szupertrágyára. Előbb-utóbb sikerülni fog.
    A gazdaköri feladatok között vannak kinyerhető mamut fák, igaz sokat kell érte dolgozni, de elérhetőek.
    Pl itt: #4
    Hidd el a rész teljesítés is siker. Gyűjthetők az event kellékek, egyre erősödik a farm. Ha mindenki a saját képességét, farmbéli adottságát veszi figyelembe akkor ha kisebb lépésekben, de tud haladni. Előbb-utóbb felfejlődik azt veszi észre, hogy már nem lehetetlen egy event végig vitele sem.

pecástündér, Mogyi, vihence és 14 más kedveli ezt.
  5. lovardatanya

lovardatanya Fórum nagymestere

Gratula, ebben minden benne van.:)

alex0824, genka53, jutka190226 és 3 más kedveli ezt.
  6. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Szia!

Szépen levezetted!

Csak annyit tennék, hozzá : a ki nem hagyott eventek, mind mind építik a farmot;)
    Csak pozitívan... a tenger is cseppekből áll;)

7. Swartsch

Swartsch Kivételes tehetség

Szia / Sziasztok!
    Én is ugyan ezeket tudnám leírni, amiket te.
    Valamikor 13-14 évvel ezelőtt játszottam a Farmeramát, nagyon szerettem, de sajnos buta voltam, töröltettem a farmom és abbahagytam! Késő bánat. :D
    Most 2 hónapja újra kezdtem a játékot. Teljesen el voltam veszve, minden új volt, sok mindent nem értettem, amiket tőletek olvastam ( nullázás, mamutok, Jack és a többiek :D ) Igen, bevallom, nagyon sokat költöttem rá és szerintem még fogok is, ahhoz, h haladni tudjak, úgy, ahogy én szeretnék. Jelenleg, ha minden jól megy holnap beléphetek a 200-asok táborába :)
    Hatalmas köszönet minden régi játékosnak a sok segítségért, amit tőletek olvasok. Nagyon sokat tanultam tőletek. Ezért tudom most az Eventeket aránylag jól és hamar teljesíteni. Ez az Event is egész hamar összejött, igaz kicsit költenem kellett rá, de remélem, hogy egyszer én is elérem azt a szintet, h anyagi ráfordítás nélkül tudok teljesíteni Eventeket, ezért küzdök nap mint nap! Köszönöm nektek!

pecástündér, soresne, vihence és 8 más kedveli ezt.
  8. sutimami57

Szia!Két hónap alatt.....nem semmi, gratulálok! Nekünk azért sokkal tovább tartott, de nagyon jól haladsz! Ami kár, hogy sok mindenről le maradtál, amit már nagyon ritkán lehet kapni, a mammutok, egyebek, de kívánok Neked további sok sikert, és kitartást a játékhoz!

vihence, alex0824, aida2330 és 4 más kedveli ezt.
  9. Swartsch

Nagyon szépen köszönöm! :)
    Igen, sajnos én is láttam, h sok mindent már szinte lehetetlen beszerezni, amik eddig voltak, de ezen kár bosszankodni, változtatni úgysem tudok rajta. Abból kell megpróbálni a legtöbbet kihozni, ami jelenleg a játékból megoldható! :) De pont most olvastam Sali hsz-ét, ami rámutatott, h a gazdaköriben van még esély pl. mamutra. :)
    Tényleg köszönök nektek minden segítséget! :)

vihence, alex0824, Sali~*.* és 4 más kedveli ezt.
  10. GA-BI-O-Farm

GA-BI-O-Farm Mindentudó orákulum

Szia!
    Ma 14:00-kor kezdődik a cserenap. Nézz szét a farmodon, főleg terményes ólak, mi az amit nem tudsz megépíteni,
    mert kevés hozzá a barkácsod, vagy nincs. Amit tudok szívesen küldök neked ajándékba. Régebbi titok ólak, fák.
    Minden ami hiányzik és elérhető lenne a számodra írd össze. Nézz szét a gazdaköribe is, mi az ami akadályoz, mert nincs.
    Kb. este 18 óra körül leszek, várom a leveledet bagolyba. A farmnevem is ugyan ez.
    Nekem is sokat segítettek régebben, így ami lehetőségem van szívesen segítek bárkinek aki kéri és elfogadja a segítséget.

alex0824, Galaxika, genka53 és 9 más kedveli ezt.
  11. sutimami57

Szia! Nem tudom, mit találtál kamunak abban, amit írtam. Van humor érzékem, és szeretem a poénos dolgokat, de amit itt le írtam, abból minden szó igaz. Soha nem állítok valótlant, mert gyűlölöm a hazugságot. Bármelyik játékos társunk a régiek közül, ennél több jó dologgal is rendelkezik, és soha nem kételkedem a szavukban. Persze, aki így áll hozzá a játékhoz, nem fogja sokra vinni.

Tényleg, vannak GK feladatok, ahol ki lehet szedegetni mammutokat, és volt már event jutalom is. Nagyon szívesen segítünk, csak gyere, és mondd el, ha nehézséged akad.

Most olvasom Gabi írásában a csere napot...el is felejtettem.Nagyon szívesen küldök én is dolgokat, ami nincs, írjál baglyot, a farmcímem is ugyan az, amiről írok.

vihence, alex0824, genka53 és 8 más kedveli ezt.
  12. Swartsch

Szia :)
    :eek: :eek:
    Nem jutok szóhoz!!!!
    Nagyon szépen köszönöm!!! Szétnézek a farmon és jelentkezem bagolyban! ( sajnos nem tom h kell szívecskés barit idevarázsolni :D de vedd úgy, h az van itt :D :)
    Ha bármiben tudnék én is segíteni, légyszi írd meg, hátha nekem abból van épp felesleg! :)

Nagyon szépen köszönöm! :)
    Nagyon kedvesek vagytok! :) ( itt is szivecskés bari lenne :D :)

vihence, alex0824, Sali~*.* és 6 más kedveli ezt.
  13. PZoli64

PZoli64 Fórum bárója

Sziasztok!

Ez a hozzászólás az előző írásom "frissített" változata.
    https://board-hu.farmerama.com/threads/látványos-vízisízés-2023-augusztus-eventcsevegő.23873/page-3#post-1335394
    A beadandó növény mennyiség lényegesen lecsökkent.

A 6:30-as növény érésideje vízzel 5:12, vízzel és trágyával 4:41
    A 5:30-as növény érésideje vízzel 4:24, vízzel és trágyával 3:58
    Akinek nincs Trágyadomb ládája az csak a vízzel számoljon, mert a maradék területeken ennyi trágyát termelni lehetetlen.
    Napi 3-4 aratással lehet számolni. Ennyivel a három felhő megszerezhető, csak vízzel és csatnival.

75 + 75 -re tervezve (ennyi kell a három felhőhöz):
    A Farmon egy kör hozama csatnival 1.212 növény.

Vasmacskafűből kell 15.596db
    15.596 / 1.212 = 12,87 --> 13 kör kell a felszaporításon felül
    Vad vízisíből kell 6.010db
    6.010 / 1.212 = 4,96 --> 5 kör kell a felszaporításon felül

A Bahán egy kör hozama csatnival 1.128 növény.

Csavaros kakukkfűből kell 14.706db
    14.706 / 1.128 = 13,03 --> 13 kör kell a felszaporításon felül (az utolsó kör hozama 1.504db, mert nem kell visszavetni)
    Kikötörcsinből kell 5.590db
    5.590 / 1.128 = 4,96 --> 5 kör kell a felszaporításon felül

Ez viszonylag könnyen teljesíthető.

100 + 100 -ra tervezve (ennyi kell a teljes játékhoz):
    A Farmon egy kör hozama csatnival 1.212 növény.

Vasmacskafűből kell 17.178db
    17.178 / 1.212 = 14,17 --> 14 kör kell a felszaporításon felül (az utolsó kör hozama 1.616db)
    Vad vízisíből kell 6.450db
    6.450 / 1.212 = 5,32 --> 5 kör kell a felszaporításon felül (az utolsó kör hozama 1.616db)

A Bahán egy kör hozama csatnival 1.128 növény.

Csavaros kakukkfűből kell 15.702db
    15.702 / 1.128 = 13,92 --> 14 kör kell a felszaporításon felül
    Kikötörcsinből kell 5.990db
    5.990 / 1.128 = 5,31 --> 5 kör kell a felszaporításon felül (az utolsó kör hozama 1.504db)

A számokból látszik, hogy a 150 beadáson felül már csak 1 teljes körre van szükségünk a Farmon a teljes befejezéshez.
    A Bahán már nem kell vetni event növényt.

A felröpi mind a hat területről jöhet, így azokkal szerintem nem lesz baj, ha valakinek sikerült "előkészülni".

A felhők a "nagyoknak" nem sokat lendítenek, a "kicsiknek" viszont hasznosak lehetnek.

Sok sikert, jó játékot!

vihence, alex0824, genka53 és 11 más kedveli ezt.
  14. -Holdfeny-.

2 hónap alatt??:eek:o_O Ez óriási teljesítmény;)
    Gratulálok!:inlove:
    Szerencsére sok minden pótolható;) Kívánom, legyen kitartásod! Erőd! És sok sok szép pillanatod ebben a játékban! Játszani jó;)
    Haladj a saját tempódban!:inlove: Ha most a száguldás tesz boldoggá, akkor hajrá! Jöjjenek azok a szintlépések!8)
    Az eventeken meg a gyenge felhők is hasznosak, hiszen csepegtetnek ezt azt;)

15. -ágianyu33-

-ágianyu33- Fórumőrült

Szia!

Nekem is írhatsz ,nagyon sok neon ólam, titok fák, sima ólak vannak, szívesen küldök bármit.
    Gratulálok és további jó és sikeres játékot kívánok :)

16. Swartsch

Nagyon szépen köszönöm, aranyos vagy!
    Hát igen, bevallom, most nagyon hajtok a 200-ért. Utána már úgyis lelassul a lépegetés a szükséges tp-k miatt.
    A felhőket próbálom mind megszerezni, hisz mind jó valamire, sok kicsi sokra megy! :)
    Neked is nagyon szépen köszönöm! :)
    El sem akarom hinni milyen kedvesek vagytok!
    Mondtam a páromnak is, h el vagyok ájulva teljesen! :)
    Szétnézek és felveszem veled a kapcsolatot!
    Ha bármiben tudok én is segíteni, szívesen segítek nektek! :)

alex0824, aida2330, jutka190226 és 6 más kedveli ezt.
  17. -Holdfeny-.

Várom a leveled én is;) egy tucat kívánságot én is tudok teljesíteni;)
    -Holdfeny- farmra;) pont nem kell a címzésbe;)

18. .hangyóca.

.hangyóca. Fórumszaki

Sziasztok!
    Végeztem én is az eventtel, pedig el sem akartam kezdeni. Sajnos a VV eseményei úgy alakultak, hogy az event ismertetése után már nem jöttem többet a fórumra. Akkor kiírtam miből mennyi szükséges, és szokásommal ellentétben most egyszerre termeltem le a gazt. Így durván 48 ezer gazzal többet termeltem, mint amennyi szükséges. Nem voltam boldog, mikor végére értem a beadásoknak, és megláttam a maradékot.
    Keményen meg kellett korábban dolgozni azért a 2200 szupertrágyáért, amit így feleslegesen pancsoltam el.:(

alex0824, aida2330, Sali~*.* és 5 más kedveli ezt.
  19. soresne

soresne Fórumfelvigyázó

Szia! Én is szivesen segítek a cserenapkor amennyiben tudok.Küld el,hogy mire lenne szükséged.
    farmnév : soresne
    Várom a leveled :)

Sali~*.*, aida2330, jutka190226 és 4 más kedveli ezt.
  20. Swartsch

Nagyon nagyon szépen köszönöm! :)
    Légyszi írj te is, hátha én is tudok neked valamiben segíteni!
    ( elárulod, h kell szívescskés barit idevarázsolni? ) :)

Azta...tényleg nem jutok szóhoz! ( pirulós bari helye )!
    Nagyon nagyon szépen köszönöm!!
    Légyszíves te is írj nekem, hátha tudok valamiben segíteni! :)

Moderátor által utoljára szerkesztve: 4.8.23
    soresne, alex0824, Sali~*.* és 3 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.