Visszajelzés Macskamánia - event csevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Dolphin, témanyitás ideje: 12.6.24.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Mennyire tetszett az event? Kérjük, értékeld!

Szavazás lezárva: 21.6.24.
  1. 1

35 szavazat
    21.0%
  2. 2

5 szavazat
    3.0%
  3. 3

5 szavazat
    3.0%
  4. 4

1 szavazat
    0.6%
  5. 5

5 szavazat
    3.0%
  6. 6

7 szavazat
    4.2%
  7. 7

13 szavazat
    7.8%
  8. 8

17 szavazat
    10.2%
  9. 9

19 szavazat
    11.4%
  10. 10

60 szavazat
    35.9%
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Kedves Játékosok!

Következő eventünk a Macskamánia lesz, mely a már ismert Barátság-Tenyésztős event mechanikájára épül.

Az event kezdete várhatóan: 2024. június 13. (csütörtök) 14:00 óra
    Az event vége várhatóan: 2024. június 18. (kedd) 22:00 óra

Event jellege: növénytermesztős, tenyésztős, eventablakba beadós
    Eventnövények: Hathúrós cserje, Trombitaliliom, Sípvirág, Hangvillavirág
    Az event felreppenője: NINCS
    Malomtermék: NINCS

Egyéb kellék: Magnókazetta
    Különleges kellék: Szivárványszínű TP-növelő
    Event elkezdéséhez szükséges feltételek: 15. farmos és bahás szint
    Az event nehézségi fokozata: közepes

Az event a Szédült szántón és a Bahamarama ültetvényen zajlik.

Az event a hírek felületéről, az event óráról,
    valamint a Szédült szántón és a Bahamarama ültetvényen megjelenő eventbejáratból érhető el.

Kérünk mindenkit, hogy amíg nem jelezzük, hogy az event elkezdődött és minden rendben megy,
    ne arassatok és ne ültessétek el az eventnövényt!

Javasoljuk továbbá, hogy az event teljesítését ne hagyjátok az utolsó pillanatokra,
    nehogy valami nem várt technikai problémátok legyen (pl. áramszünet, internetelérés probléma)
    és emiatt elvesszen az addig elvégzett munkátok.

Az event ismertetője >> ITT << olvasható.

Az event panaszládája >> ITT <<érhető el.

Kérdés, probléma esetén a segítségkérő topikokban lehet segítséget,
    tanácsot kérni, a probléma pontos leírásával, farmnév és User ID szám megadásával:
    Általános témák
    Technikai kérdések
    Kérdések és válaszok

Eventekhez segédlet >> ITT << található.

A bónuszlexikon >> ITT << olvasható.

Növények érési idejéről összefoglaló táblázat >> ITT << olvasható.

Földterületek hozamtáblázata >> ITT << olvasható.

Panasz esetén, a panaszkönyv áll rendelkezésre:
    Panaszkönyv

A csevegőre is a fórum szabályzata vonatkozik.
    További tudnivalókat a fórum szabályairól itt olvashatóak:
    Házirend

maszilva, PZoli64, Kuzdern és 6 más kedveli ezt.
  2. Dolphin

Kedves Játékosok!

Az eventben egyrészt event növényt termelünk a Szédült szántón és a Baha Ültetvényen (mindkét területen az egyik növény 5:30 alatt érik be, a másik növény 8:00 órás). Tigrist tenyésztve szerezhetünk Magnókazettát, amely felhasználható a beadáskor, ezzel lehet spórolni bizonyos szinteknél az event növénnyel.

Egy karakter egy szintlépéséhez 12 lépést kell teljesítenünk. Ezt megtehetjük 6x2 lépéssel VAGY 4x3 lépéssel VAGY 3x2 lépéssel + 2x3 lépéssel VAGY 2x3 lépéssel és 3x2 lépéssel. Ha használunk Szivárványszínű TP növelőt, akkor egy adott szinten belül minden beadásunk +1 lépést ér (tehát a 2 lépés helyett 3-t, a 3 lépés helyett 4-t tudunk haladni).

A karakterek feladatlistájában a szintekhez tartozó (f)első kettő tétel beadásával 2-2 lépést tudunk előrehaladni, a harmadik tétellel 3 lépést. Nincs szükség mindhárom beadandóra. A saját döntésünk, hogy végig azonos dolgokat adunk be a szinthez, vagy variáljuk - nézzük meg a pajtánk készletét, mérjük fel, melyik event növényt tudjuk termelni, van-e lehetőségünk tigrist tenyészteni.

Nézzünk egy konkrét példát a jobb átláthatóság kedvéért:

Az ismertető táblázatában a felső két sor mutatja a 2 lépéshez tartozó beadandót, a harmadik sorban a 3 lépéshez tartozó beadandó szerepel.
    Az event ablakban balról jobbra szerepelnek a beadandó tételek mindig, az első kettővel tudunk 2-2 lépést megtenni, a harmadikkal, jobb oldalival tudjuk a 3 lépést teljesíteni:

Ennek a karakternek az 1. szint teljesítése többféle módon történhet (minden szint 12 lépésből áll)
    - 6x5 Tűzcsap beadásával (5 Tűzcsap beadása 2 lépést jelent, így 6 beadásra van szükség a 12 lépéshez, ami a szint teljesítéséhez szükséges)
    VAGY
    - 6x15 Kecsketej beadásával (15 Kecsketej beadása 2 lépést jelent, így 6 beadásra van szükség a 12 lépéshez, ami a szint teljesítéséhez szükséges)
    VAGY
    - 4x3 Party malomlapát beadásával (3 Party malomlapát beadása 3 lépést jelent, így 4 beadásra van szükség)
    VAGY
    - kombinálunk, ezt többféleképpen is megtehetjük, pár példát hozok:
    • 3x5 Tűzcsapot és 3x15 Kecsketejet adunk be;
    • 3x5 Tűzcsapot és 2x3 Party lapátot adunk be;
    • 3x15 Kecsketejet és 2x3 Party malomlapátot adunk be;
    • 1x5 Tűzcsapot és 2x15 Kecsketejet és 2x3 Party malomlapátot adunk be;
    • 2x5 Tűzcsapot és 1x15 Kecsketejet és 2x3 Party malomlapátot adunk be;
    Ha felhasználunk 1 db Szivárványos TP növelő különleges event kelléket (15 FA az ára), akkor így változik ezen a szinten a beadandó mennyiség:
    - 4x5 Tűzcsap beadásával (5 Tűzcsap beadása 2+1 lépést jelent, így 4 beadásra van szükség a 12 lépéshez, ami a szint teljesítéséhez szükséges)
    VAGY
    - 4x15 Kecsketej beadásával (15 Kecsketej beadása 2+1 lépést jelent, így 4 beadásra van szükség a 12 lépéshez, ami a szint teljesítéséhez szükséges)
    VAGY
    - 3x3 Party malomlapát beadásával (3 Party malomlapát beadása 3+1 lépést jelent, így 3 beadás elegendő a szint teljesítéséhez)

Tehát az adott szintnél felsorolt 3 beadandóból mindig mi döntjük el, hogy mivel szeretnénk az adott szintet teljesíteni. Ahogy a fenti példából látható, többféle megoldás létezik.

Arra figyeljetek, hogy aki szeretné a felhőhöz szükséges összes dekort megszerezni, annak mind a 4 karaktert maximálisra kell fejlesztenie.

Az eventben összesen 3 db fejlesztést lehet megszerezni az alkimista labor dekorhoz.

Fontos: az event vége 2024. június 18. kedd 22 óra

Eredményes gazdálkodást Mindenkinek!

barbi021951, maszilva, PalMa és 15 más kedveli ezt.
  3. Dolphin

4. Nagyii58

Nagyii58 Fórum nagymestere

Sziasztok!
    Imádom a tenyésztéseket, már alig várom! :inlove::music: növénytermesztés részemről nem lesz.

Kuzdern, -kaktuszable-, varga1234 és 2 más kedveli ezt.
  5. GA-BI-O-Farm

GA-BI-O-Farm Mindentudó orákulum

Kuzdern, genka53, -kaktuszable- és 2 más kedveli ezt.
  6. SnéDóri

SnéDóri Fórumgróf

Na tessék. Én már azt sem tudom ki-kivel van. Elvesztem a rengetegben. Növény nélkül is megy? Még nem volt időm rendesen átolvasni mindent.

Arrah, GA-BI-O-Farm, Kuzdern és 5 más kedveli ezt.
  7. Dolphin

Szia,
    Sziasztok,
    ha végig szeretnétek vinni az eventet, akkor szükség lesz eventnövényre is. A 2. és 4. karakternél nem tudjátok a növényt kiváltani Magnókazettával, de eldönthetitek, hogy melyik növényt ültetitek - a 4-ből 2 növénnyel megoldhatóak a feladatok, ha a másik két karakternél a Magnókazettát használjátok a lépésekhez.
    Részletek itt:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/macskamánia.25052/#post-1389677
    Megértéseteket köszönöm!

maszilva, juliannakoczkas, PalMa és 14 más kedveli ezt.
  8. SnéDóri

SnéDóri Fórumgróf

köszi. Éppen most böngészem az ismertetőt és akartam írni, hogy bizony kell növény.

9. Nagyii58

Szia!
    Köszönöm szépen, azt hiszem teljesen elvarázsolt a tenyésztés és nem nézem meg mindegyiket.

10. farmerSS

farmerSS Fórum ezredese

Szia

Már majdnem megörültem én is, hogy eventnövények nélkül is megoldható, de nem így van.
    Viszont valóban elég 2 félét ültetni.
    Én a Szédültre ültethető kétfélét választottam. így a Hathúros 5,30 érésűből kell a 2. és 4. karakter etetéséhez összesen: 10.640 db, míg a Trombitásból, ami a második karakter 6., 8. és 10. sorába megy, abból pedig 2.928 db. Ez 8 órás eventnövény.
    Így a Bahára nálam nem lesz szükség.

juliannakoczkas, vihence, PalMa és 9 más kedveli ezt.
  11. farmeres53

farmeres53 Fórumgróf

Sziasztok! Na én jól belekeveredtem ebbe a sok infóba! Megvárom amig valaki kiszámolja miből mennyi kell,vagy mi hagyható el! Meg még változtatnak valamit A tenyésztésnél "színesebb" ólat vártam volna és a terményese beadásánál is jobb nyereményeket!

12. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Jóóó reggelt.
    Aztaaaamindenségit neki, hogy mennyi dolgunk lesz.
    Szia, köszi a számolást, én is számoltam és a hathúrost és a sípvirágot választottam. Igaz, hogy bontani kell a 2 területet, de így a bónuszok alatt letudom mind a 2 növényt. Az első karakternél adom a magnókazettát, a 2. karakternél a hathúrost és a sípvirágot, a 3.-nál a magnókazettát, a 4. karakternél a sípvirágot.
    Sok sikert és nem belegabalyodni a sok eventbe. :D:D

13. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Egy valamit még nem értek , mennyit kell tenyészteni ? Hány magnókazetta kell ?Ha mind a két növény 5óra 30 perces a hathúros is és a sípvirág is akkor az előző számítás jó? mert ott a nyolc órásbók kevesebb kell ? teljesen belezavarodtam I

Utoljára szerkesztett: 12.6.24
  14. Dolphin

Szia,
    ez egyszerű összeadás :)
    Az 1. és 3. karakternél tudsz Magnókazettát beadni a lépésekhez, mindkettőnek 42 Magnókazetta kell (9+9+9+9+3+3) - azaz 2x42 = 84 db :)

Korrekció (2024.06.13. 9:40-kor): elrontottam az adatok megadását, elnézést kérek érte (amikor eszembe jutott, nem voltam már gépnél, most korrigálom): ez a mennyiség 3 lépéshez elegendő Magnókazetta. Mivel egy szint teljesítéséhez 12 lépésre van szükség, ezért összesen 84x4, azaz 336 Magnókazettára van szükség a két Karakternél.
    Még egyszer elnézést a hibás adatért!

Utoljára szerkesztett: 13.6.24
    maszilva, karippa, Kata_rzis és 8 más kedveli ezt.
  15. kukori80

Szia. Neked kell eldönteni, hogy melyik növényt választod, a 8 órásból tényleg kevesebb kell, de hosszabb ideig tart az ültetése.
    Ahogy Dolphin moderátor írta, 84 db 336 db magnókazetta kell és 3 lépést tudsz vele tenni.

* a korrigált számítás miatt javítottam itt is / Dolphin

Moderátor által utoljára szerkesztve: 13.6.24
    maszilva, juliannakoczkas, vihence és 4 más kedveli ezt.
  16. seprugondok

seprugondok Utánpótlás-írogató

Hát tigris tenyésztés kilőve, nincs tigriskifutóm és sajnos ennyi arany banánom sem . puff neki jöhet a gaz ültetés de remélem menni fog így is . Mindenkinek sok sikert.

juliannakoczkas és Kukackukac kedveli ezt.
  17. cili53

cili53 Fórum bárója

Szia Sziasztok!

Hasonlóan én is a hathúrost és a sípvirágot választottam:)

2.karakter 2, 4, 13 sor hathúros 2660 db
    2. karakter 6, 8, 10 sor sípvirág 2476 db

4. karakter 2, 4,10 sor hathúros 3990 db
    4. karakter 6, 8, 12 sor sípvirág 3714 db

Hathúros összesen: 6650 db
    Sípvirág összesen: 6190 db

Remélem jól számoltam:)

rozi53, maszilva, varga1234 és 19 más kedveli ezt.
  18. kukori80

Szia. Tigriskifutót tudsz venni a bahán a piros kosárból CSP-ért.
    A tigristenyésztés 30 AB, próbáld megnézni a gazdaköri feladatokat, bontsál ládákat, esetleg próbálkozhatsz a party pörgetéssel.

maszilva, juliannakoczkas, vihence és 6 más kedveli ezt.
  19. Nagyii58

Szia!
    Én is ennyit számoltam és így szeretném megoldani a növénytermesztést.:)

20. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Köszönöm szépen !

Luminary, juliannakoczkas és genka53 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.