GYIK Manufaktúra - A harmadik raktárház

Kategória: 'Játékismertetők', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 27.7.16.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Üdv Farmerek!


  Az újdonság játékba kerülésének időpontja:

  2016.06.29. (szerda) 14 óra
  A felépítése nagy mértékben hasonlít a vadaskerthez, ezért már sok minden ismerős lehet nekünk onnan. A lényeges különbség: állatos óljaink helyett itt a terményes óljainkat tudjuk majd elhelyezni!

  Mindenekelőtt szeretném leszögezni, hogy első körben nem teljes mellszélességgel találkozhatunk az új tárolóelemmel. A későbbiekben várható ennek bővítése. Első körben csupán két darabot szerezhetünk meg belőle. Az elsőt akkor, amikor a bölcs tölgynél 500 csillagért kiváltjuk a rúnát:

  bölcs tölgy.png
  A három raktárház rúnája egymás mellett található a következő sorrendben: vadaskert, füvészkert, manufaktúra. Ezeket a rúnákat nem kötelező sorban kiváltani, mivel mind a három egy kis leágazáson van. (Mi dönthetjük el, mikor melyiket, milyen sorrendben szeretnénk kiváltani.)

  A rúna kiváltásával egy időben egy darab manufaktúra a birtokunkba kerül. Az állatos menübe fog bekerülni, onnan tudjuk majd kitenni a farmunkra.

  manufaktúra.png

  A másodikat pedig a gazdaboltban tudjuk megvásárolni.

  Update!

  Nem szükséges csillagokért kiváltani a rúnát ahhoz, hogy a gazdaboltban megvásárolhassuk a manufaktúrát 299 farmaranyért!

  gazdaboltban.png

  A játékban található segítség szövege az alábbiakat tartalmazza, röviden összefoglalva a lényeget:

  Üdvözlünk a manufaktúrában!

  Ez az új épület egy raktárház, amely lehetővé teszi, hogy számos barkácsolt ólat kezelj egyszerre. Nemcsak sokkal kevesebb helyet foglal a földeden, de időt is spórolhatsz vele, hiszen egy időben etetheted, itathatod és gondozhatod a barkácsolt ólak lakóit. A manufaktúrában elhelyezett barkácsolt ólak termelése egyszerre kezdődik és fejeződik be.

  Ha el akarsz helyezni egy barkácsolt ólat a manufaktúrában, kattints a zöld + jelre! Ha van a pajtádban hozzáillő fejlesztés, azt is hozzáadhatod, ha újra rákattintasz a gombra. Annyi ólat adhatsz hozzá a manufaktúrához, amennyi szabad hely van benne. Aztán itasd és etesd meg az állatokat, amivel elkezdődik a termelés. Vigyázz: a termelés csak akkor indul meg, ha a manufaktúrában elhelyezett barkácsolt ólakhoz van elég állat és táp!

  A manufaktúra termelési ideje mindig annyi, mint azé a benne lévő ólé, aminek normál esetben a leghosszabb a termelési ideje. Ha már folyik a termelés, mikor beteszel egy új ólat, az időzítő visszaáll. Vagyis csak akkor kezdd el a termelést, ha készen állsz.

  A gombra kattintva új helyeket adhatsz hozzá a manufaktúrához. A megnyíló ablakban látni fogod, milyen szerszámok kellenek a fejlesztéshez. Fúrógépeket a raktárházak betakarítása során találhatsz.

  Az építési tervek megszerzéséhez egy feladatot kell teljesítened. A sarokban lévő gombra kattintva benézhetsz a Gazdakörbe, és megtudhatod, pontosan mi is a feladat.

  Ha megvan az összes szükséges tárgy, egy kattintással végre is hajthatod a manufaktúra fejlesztését! A manufaktúra két szintre fejleszthető tovább.

  Copyright © 2010 - 2016 Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.

  .
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 21.12.16
  Nagyii58, zsuzsu061, .dina1. és 5 más kedveli ezt.
 2. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Manufaktúra működése

  Nézzük szépen sorban, hogyan is működik ez a gyakorlatban.

  A bölcs tölgynél megszerzett manufaktúrát kihelyezzük az állatos menüből a farmunkra.

  elheleyzés manufaktúrában.png

  A manufaktúra az alábbi területekre helyezhető ki:
  • fő farm
  • szédült szántó
  • erdei tisztás
  Elérhető az 50. szinttől.
  Ára: 500 csillag az első darab, a második darab 299 FA  Terményes ólak elhelyezése a manufaktúrában

  A manufaktúra igazgatása (fogaskerék ikon) gombra kattintva az alábbi ábra fogad majd bennünket:

  fogaskerék.png

  Itt tudjuk betenni a tárolóba azokat az ólakat, amelyekben termelni szeretnénk:
  • "alap" műhelyes (terményes) ólak
  • műhelyes (terményes) színes ólfejlesztéseket

  Amit nem lehet betenni:
  • állatos ólak
  • állatos ólfejlesztések
  • óriás ólak

  Amikor megkapjuk a manufaktúrát, a felső négy helyre tudunk ólat behelyezni. Ennek menete a következő: a zöld plusz jelre kattintunk, és a felugró ablakból kiválasztjuk azokat az ólakat, amiket oda be szeretnénk helyezni. Amelyik ólnak zöldes háttere marad, abból az ólfajtából rendelkezünk olyan fejlesztéssel, amit arra még rá tudunk tenni. A fejlesztés elhelyezéséhez arra az ól ikonra kell kattintanunk, amelyiket fejleszteni szeretnénk. Ahol szürke a háttér, azt az ólat nem tudjuk fejleszteni, nincs megfelelő ólfejlesztésünk hozzá a menüben.
  Az ólak vegyesen is betehetőek, mint a képen is látható. Egyszerre lehet benne tehát több fajta ól, alap műhelyes (terményes) ól és annak fejlesztése is.
  Arra figyeljünk, hogy az érésidő a bent elhelyezett leghosszabb érésidejű ól idejével fog megegyezni, azaz érdemes arra törekedni, hogy a bent elhelyezett ólak érésideje megközelítőleg azonos legyen.
  Ha egy ólat menet közben törlünk, vagy egy üres helyre újat teszünk be, az érésidők az elejéről fognak indulni! Azaz ezt a lépést nagyon át kell gondolnunk, megéri-e nekünk menet közben változtatni a bent elhelyezett ólak listáján.
  Ól cseréje: a jobb felső sarokban látható piros x segítségével tudjuk törölni a behelyezett ólat, majd utána a zöld + gombra kattintva betenni egy másikat.

  A manufaktúrát bármikor vissza tudjuk tenni a menübe, ugyan úgy mint az ólakat. Ugyan úgy viselkednek: törléskor a menübe kerülnek vissza, a folyamatban lévő termelés természetesen megszakad ilyen esetben. (Elveszítjük ilyenkor a korábban kiosztott tápokat és állatokat, tehát ezt a lépést jól gondoljuk meg.)


  Ólak etetése a manufaktúrában

  Ha sikeresen kiválasztottuk az ólakat, ideje megetetnünk őket. Ez egy igen egyszerű mozzanat lesz jelen esetben, mivel minden ólat egy lépésben tudunk megetetni, megitatni.

  etetés.png

  Etetéshez sima táp és szupertáp egyaránt felhasználható. Arra figyeljünk, hogy mindenből legyen elegendő tápunk és állatunk, ellenkező esetben az etetést nem tudjuk végrehajtani, a termelés nem indítható el az ólakban akkor sem, ha csak egy ól számára nincs tápunk vagy állatunk!
  Látható, miből mennyi táp és állat áll a rendelkezésünkre, és mi az, ami esetleg hiányzik. Az állatok grafikájának jobb alsó sarkában lévő szám azt jelzi, egy adott ól megetetéséhez a tápon kívül mennyi állatra van szükség. (Jávorszarvas:1, nyúl:2, egér:3, pillangó:3)

  Az aratás ugyan úgy történik, mint normál ólak esetén: megjelenik a megszokott beérést jelentő cumi, és akkor készen áll a manufaktúra az aratásra.


  Copyright © 2010 - 2016 Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.

  .
   
  zsuzsu061, János1957, .dina1. és 5 más kedveli ezt.
 3. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Manufaktúra fejlesztése

  A manufaktúra két lépésben fejleszthető. Mindkét fejlesztés 2-2 újabb helyet nyit meg számunkra a manufaktúrában, így összesen maximálisan 8 db ól helyezhető el benne. (A második fejlesztés megszerzésének előfeltétele az első fejlesztés megszerzése.)

  Első fejlesztés

  Manufaktúra 1. szint: sárga

  1. fejlesztés.png

  Az első fejlesztés megszerzéséhez szükséges:
  • 6 db Manufaktúra építési terve
  • 8 db fúró
  • 8.000 db tégla
  • 4 db fakalapács
  Ha van elegendő szerszámunk a fejlesztéshez, akkor a fejlesztés gombra kell kattintanunk.  Fúrógép

  Fúró.png

  Fúrógépet a raktárházak (vadaskert, manufaktúra, füvészkert) aratásakor kaphatunk - tehát egy különleges szerszámról beszélünk, egyedi beszerzési lehetőséggel.


  Manufaktúra építési terve

  blueprint_manufactory.png


  Manufaktúra építési terve egy új gazdaköri küldetésből nyerhető, aminek neve: Manufaktúra
  A küldetés a szokásos helyen, a gazdakörben található.

  gazdaköri.png

  [​IMG]

  Állatoknál csak a farmról válogathatunk, tenyészállatoknál a szigetről is. Ennek technikai okai vannak: nem sikerült a két fajta tenyészállat csoportot megkülönböztetni egymástól.
  Növények és fák esetén is csak a farmon találhatóak jöhetnek szóba, lévén ez a fajta raktár a farmhoz készült.


  Második fejlesztés

  Manufaktúra 2. szint: narancssárga

  2. fejlesztés.png

  A második fejlesztés megszerzéséhez szükséges:
  • 12 db Manufaktúra építési terve
  • 16 db fúró
  • 16.000 db tégla
  • 8 db fakalapács

  Egy narancssárga fejlesztés így néz ki, ha éppen jávorszarva színpad van az első helyre betéve:

  Jávor.gif


  Az animáció annak megfelelően változik, hogy az első sor bal oldalára milyen ólat helyeztünk be. (Ha üresen hagyjuk, nem fog az előtérben semmi megjelenni.)


  Copyright © 2010 - 2016 Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.  .
   
  Optex2, zsuzsu061, János1957 és 5 más kedveli ezt.
 4. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Bónuszok, és egyéb "finomságok" működése

  • Minden manufaktúrában elhelyezett ól egyszerre kerül:
   • etetésre
   • itatásra
   • aratásra
   • trágya kitakarítására
  • A manufaktúrának egy globális időzítője van, azaz egyszerre készülnek el az ólak.
  • Az érési idő mindig a benne tárolt leghosszabb érésidejű ól érésidejéhez igazodik.
  • Aratógép hatással van a vadasparkra is.
  • Mindent ugyan úgy kapunk meg, mint ha ki lennének téve az ólak a farmunkra: TP, termény, trágya
  Munkásokkal kihelyezhető, törölhető, etethető, itatható, kitakarítható.

  Figyelem!

  Építőmunkások használatára nagyon oda kell figyelni, mivel a termelésben lévő vadasparkot is törli ólak törlésekor! (Jelenleg így működik, bízunk abban, hogy ezen a téren lesz változás.)

  Amit munkásokkal nem lehet elvégezni:
  • manufaktúra feltöltése ólakkal
  A különböző bónuszok hasonlóan hatnak a manufaktúrában lévő ólakra, mint ha a farmunkra lennének kitéve.


  Érésidő kiszámítása: minden esetben a manufaktúrába betett leghosszabb érésidejű ól érésidejével fog megegyezni a vadaspark érésideje.
  Tehát nem célszerű 12-16 órás érésidejű ólakat együtt behelyezni 24-36 órás ólakkal, bár a rendszer megengedné ezt.


  Copyright © 2010 - 2016 Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.

  .
   
  Optex2, zsuzsu061, János1957 és 11 más kedveli ezt.
 5. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  A manufaktúrának hamarosan megérkezik a szigetes változata is a játékba.


  Amit az újdonságról tudni érdemes.

  Működési elve hasonló a farmon már megismert manufaktúrához, ami fentebb olvasható.

  Ami a Bahamara szigeten és az esőerdőben használható Baha-manufaktúra speciális tulajdonságait illeti:
  • A maja majmok szentélyében váltható ki a hetedik kamrában 45 Aranybanán ellenében.
  • A szigeten található piros kosárra kattintva a gazdaboltban is megvásárolható 299 farmarany ellenében. (Erre akkor van lehetőségünk, ha elértük az 50. szintet. Amennyiben még nem tartunk ott, akkor előbb aranybanánért ki kell váltanunk a szobrot, hogy meg tudjuk vásárolni.)
  bahamanufaktúra gazdabolt.png

  Tehát a farmaranyért való vásárlás lehetőségének nem feltétele a szobor kiváltása, elegendő az 50. szint elérése.
  FIGYELEM! A bahás raktárházak megvehetőek ugyan akkor is, ha nincs kiváltva a szobor, de kitenni csak akkor tudjuk, ha ki van váltva!


  manufaktúra szobor.png

  A fejlesztések költségei azonosak a farmon található manufaktúrával:

  Az első fejlesztés megszerzéséhez szükséges:
  • 6 db Manufaktúra építési terve
  • 8 db fúró
  • 8.000 db tégla
  • 4 db fakalapács

  A második fejlesztés megszerzéséhez szükséges:
  • 12 db Manufaktúra építési terve
  • 16 db fúró
  • 16.000 db tégla
  • 8 db fakalapács

  Alap Baha-manufaktúra, első fejlesztése, második fejlesztése:


  manufaktúra.gif


  manufaktúra 1.gif


  manufaktúra 2.gif


  Természetesen annak érdekében, hogy elegendő manufaktúra építési tervhez tudjunk hozzáférni, új küldetés is a rendelkezésünkre áll majd a gazdakörben.

  A baha manufaktúra

  manufaktúra baha küldi.png

  [​IMG]

  Állatoknál csak a Bahamáról válogathatunk, tenyészállatoknál azonban a farmról is. Ennek technikai okai vannak: nem sikerült a két fajta tenyészállat csoportot megkülönböztetni egymástól.
  Növények és fák esetén is csak a Bahamán termeszthetőek jöhetnek szóba, lévén ez a fajta raktár a szigethez készült.  Copyright © 2010 - 2016 Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 21.3.22
  Optex2, János1957, Bathilda és 5 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.