Közlemény Megemlékezés - 1956. október 23.

Kategória: 'Hivatalos hirdetmények', témanyitó: Kiwi, témanyitás ideje: 23.10.22.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Kiwi

  Kiwi Team Leader Team Farmerama HU

  1956. október 23.
  a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc Magyarország népének a sztálinista terror elleni forradalma és a szovjet megszállás ellen folytatott szabadságharca.
  A budapesti diákoknak az egyetemekről kiinduló békés tüntetésével kezdődött 1956. október 23-án, majd a fegyveres felkelők ellenállásának felmorzsolásával fejeződött be november 11-én.

  Az ifjúság és a hozzá csatlakozó tömeg azt mondta: ne legyen akárhogy!
  Elég volt a megalázottságból, a félelemből és kiszolgáltatottságból, az éjszakai elhurcolásokból és a rögtönítélő népbírósági perekből.
  Az október 23-i budapesti tömegtüntetés a kommunista pártvezetés ellenséges reakciója és a fegyvertelen tömegre leadott véres sortűz következtében még aznap éjjel fegyveres felkeléssé nőtt. Ez a kormány bukásához, a szovjet csapatok visszavonulásához, majd a többpártrendszer visszaállításához és az ország demokratikus átalakulásához vezetett.
  November első napjaiban az új kormány megkezdte a tárgyalásokat a Szovjetunióval a szovjet csapatok teljes kivonásáról, a Varsói Szerződésből való kilépésről és az ország semlegességéről. A szovjet politikai vezetés azonban a kezdeti hajlandóság után meggondolta magát, és miután a nyugati nagyhatalmak biztosították arról, hogy nem nyújtanak a magyar kormánynak segítséget, november 4-én a szovjet csapatok hadüzenet nélküli háborút indítottak Magyarország ellen.
  Az aránytalan túlerővel szemben egyedül maradt ország több napon át folytatott szabadságharca így végül elbukott.

  Emlékezünk, fejet hajtunk a hősök, a mártírok, az áldozatok emléke előtt!

  Míg élünk, ők is velünk vannak!


  Tegyünk róla, soha ne feledje a magyar nemzet küzdelmüket, áldozatvállalásukat!   
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.