Minden egyéb kérdés ide

Kategória: 'Technikai kérdések', témanyitó: mamarygen, témanyitás ideje: 30.10.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. donkartacs07

donkartacs07 Fórumelemző

Az elején természetesen összevissza kellett tenni a kezdő magvakat,
    de mikor a kellő szám meglett, azóta az 1x1-sbe teszem és van +2-s bónuszom is, ettől függetlenül amit írtam:
    Szomszédtól kapok, varázsfától is, és a Bölcs tölgy is fullos azaz 8+ 6 db de ezt egyszer naponta, erre ment rá a
    "- 2024-07-05 14:57:08-kor a Főfarmon 35 érkezett
    - 2024-07-05 14:57:22-kor a Szédült szántón 36 érkezett" 4.óra 20 percenként.
    az így is csak 85 db ami két focis kártyára sem elég.

2. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Ezen a farmodon nem volt Jávorszarvas-színpad soha.
    Talán piacon vásároltál Slágert.

Az oroszlán szeme gazdaköri feladatból szerezhető 1 db Színpad.

Ezen felül pedig a Sláger a Műhely cuccok ládájából és a Műhely cuccok ládája II-ből bontható, valamint piacképes.

A színpadot esetleg cserenapon is megpróbálhatod megszerezni.

Szép hétvégét Neked is! :)

Dolphin, genka53, kigyo51 és még 1 ember kedveli ezt.
  3. Othep

Szia.

Felröppenőszerzésre továbbra is a már ismert taktika alkalmazható.
    (Sokkal többet én sem írhatok, mint ami a Dolphin kolléga által belinkelt eventsegédletben le van írva.)

Farmszintednek megfelelően a lehető leghosszabb érésű növény legyen vetve, a lehető legrövidebb érésidőre csökkentve...
    Általánosságban elmondható, ha már olyan szinten vagy, hogy legalább 15 órás legyen a növény alap érésideje és ez legyen minél jobban lecsökkentve.
    A növény soha ne álljon a földben órákig aratatlanul.

Vannak, felhők termékek, amik virágok, zöldségek, stb. érésidejét csökkentik.
    Érésidő csökkentő termékeket (mint pl. a Virágokra az Életelixír és az Élet esszenciája) a Piacon találsz, a Termékek fülön.
    De van pl. farmos Egyéb kategóriáju növényekre is (A szerelem aromája és Mandragórapor)... és van Zöldség és Gabona kategóriákra is.

De hathatnak az érésidőre felhők, dekorok is.
    Ismerkedj meg a bónuszokkal itt: https://board-hu.farmerama.com/threads/bónuszlexikon.2179/

Másik nagyon hasznos segítség a felröpiszerzésre a nemesítés.
    Többet olvashatsz erről itt: https://board-hu.farmerama.com/threads/event-segédlet-avagy-mit-hogyan.15707/#post-985344
    és itt:
    Ismerkedj meg vele, mert szintén jelentősen lecsökkenti növények érésidejét, ha kinemesíted a megfelelő bónuszt és beteszed a tanyaházi rekeszbe, majd úgy veted el őket.
    Saját példám: én kinemesítettem e célra a rózsát, hagymát, szegfút, hortenziát.
    Utóbbi 2 növény ma is jól szolgál.

Remélem, segítek ezekkel a tippekkel.

Dolphin, genka53, Luminary és 3 más kedveli ezt.
  4. NagyG1950

NagyG1950 Fórumlakó

Köszönöm a segítséget! Szép estét!

Othep kedveli ezt.
  5. donkartacs07

donkartacs07 Fórumelemző

Köszönöm szépen ezeket ismerem, de mégis kevés!
    30 órás amaránt ültettem tegnap ma arattam, majd eventnövény,
    arattam, mégis 2 játékot tudtam a malomba kikeverni a felröpi hiány miatt.
    A többit leírtam, nem kívánom ragozni...
    Csakhát nincs hetente 2000 szuper trágyám ezt egyensúlyozni, amellett hogy tudnék nulla percezni,
    ha kapnám a szupertrágyát is csakúgy.
    Mert simán ültetve 22 óra azis...

6. Othep

Szia.

Megértem, de ötleteken adásán kívül, mi moderátorok se tudunk mit tenni.
    Ha sok a panasz a felröppenőkre, a visszajelzés megy aa Központnak, de ennyi a hatáskörünk sajnos.
    Eleinte próbáld azokat a holmikat kiszedni az eventből, amik fontosak számodra... (de ezt Te is tudod).

kigyo51 és -ágianyu33- kedveli ezt.
  7. .Angyalka666.

.Angyalka666. Aktív író

Hosszú évek alatt alakult úgy, hogy áttértem Edge-re. Nekem ott működik a legmegbízhatóbban a játék.

Köszi, hogy leírtad és nem kellett rákeresnem, feltöltöttem a képeket:
    https://kepfeltoltes.farmgazdak.hu/image/Screenshot-1-min.mxL2
    https://kepfeltoltes.farmgazdak.hu/image/Screenshot-2-min.mha3
    https://kepfeltoltes.farmgazdak.hu/image/Screenshot-3-min.m4se

8. Othep

Szia.

Nincs mit, köszönjük a képeket.
    Továbbítottam a kollégáknak.
    Hosszabb időt vesz igénybe, amíg jobban megvizsgáljuk a problémát.
    Szíves türelmedet kérjük. :)

.Angyalka666. kedveli ezt.
  9. Marcsi6527

Marcsi6527 Utánpótlás-írogató

Szép napot Mindenkinek!
    Az a problémám a mostani focis eventtel, hogy amikor belépek a figurák sötétek, nem lehet választani és szinte azonnal kidob az egész játékból. Klienssel játszom. Eddig minden hasonló típusú event simán ment. Ha valaki tud segíteni, azt megköszönöm!
    ID: 53220807, Marcsi6527

10. *Lúdanyó*

*Lúdanyó* Haladó

sziasztok!
    megint bambáskodok, bocsi....
    pár napja, ha ráhúzom az egeret bármire a farmon, nem mutatja, mi az...
    pl. az eventnél most a táblajátékon nem látom, mely dolgokat "váltottam ki" eddig...aztán pl. a hiányos felhőnél a tárgyakat sem "nevesíti" - mit csinálok rosszul? eddig nem volt gond, beállításokon nem változtattam már évek óta...:sleepy:

11. Luminary

Luminary S-Moderator Team Farmerama HU

Szia!
    Nem csinálsz semmit rosszul, de mégis be kellene lépned a beállításokba és ott ellenőrizni, hogy tényleg a megfelelő funkciók vannak-e bekapcsolva. Ha, szeretnéd, hogy mi ellenőrizzük, akkor szükség lenne a farm nevedre és a farm ID számodra. Azt is írd meg kérlek, hogy kliensből vagy böngészőben játszol!
    Köszönöm.:)

12. Luminary

Szia!
    Az ellenőrzést Chrome böngészőben végeztem tegnap is és ma is. Én továbbra sem látok nálad problémát, ahogy a csatolt képen is láthatod. (A kép nálad készült)
    upload_2024-7-7_7-48-33.png

Megoldás lehet, ha újratelepíted a klienst. Ehhez először el kell távolítanod a korábbi verziót. Töröld a Farmerama exe. fájlt a letöltés mappából, a programok közül és a lomtárból is. Ezek után végezz el egy CCleaneres takarítást, majd a számítógép újraindítása után töltsd le a klienst és telepítsd újra.
    Ha, nem szeretnéd újratelepíteni, akkor meg kell próbálnod böngészőben belépni, de előtte mindenképpen végezz el egy alapos géptakarítást.
    Sok sikert!

13. Boccio71

Boccio71 Fórum ismerője

Sziasztok !

Az lenne a kérdésem, ha csak Prémium Plusz előfizetés szeretnék vásárolni, azt h tudom megtenni.

eddig csak úgy sikerült, ha vettem mellé prémiumot (sima) de így az göngyölődött és jelen állás szerint szeptemberig érvényes.

Gazda: Boccio71 ID: 21211759

14. Luminary

Szia!

Le kell mondanod a sima Prémium előfizetést. Az "Állapot és felmondás" címszó alatt a bankban tudod ezt megtenni. A már kifizetett sima prémium előfizetés csak akkor aktiválódik, ha valamiért nem aktív a Prémium plusz előfizetésed.
    Bővebben itt tudsz olvasni az új prémium rendszerről.
    https://board-hu.farmerama.com/threads/Új-prémium-előfizetés-ajánlat-2023-október.24137/
    Sok sikert!

Boccio71 és Swartsch kedveli ezt.
  15. .Angyalka666.

.Angyalka666. Aktív író

Kedves Othep!
    Nagyon köszönöm, de mondjuk ezzel együtt tudok élni, csak kicsit zavaró.
    Még az jutott eszembe, hogy talán azóta van ez, amióta a betakarítást is úgy mutatja, mintha lassított felvétel lenne.

Othep kedveli ezt.
  16. donkartacs07

donkartacs07 Fórumelemző

Tudom és ezért jeleztem, így az ajándékoknak sincs értelme, mivel ilyen haladással nem lehet hozzájutni sok dologhoz.
    https://www.kepfeltoltes.eu/images/2024/07/07/421ossz.jpg

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=421ossz.jpg

Othep kedveli ezt.
  17. kigyo51

kigyo51 Törekvő

Sziasztok!

Ma déletőtt 11:55 körül a felröppenők növelése érdekében feltettem arany rekeszbe egy "Gyűjthető tárgyak" bónuszt ami 20%-kal növeli a különleges tárgyak találásának esélyét. És learattam egy "Raj" nevű dísztárgyat ami 2,5%-kak növeli ugyanezt. A Tölgyfám fullosan kész, van benne Panni, és trófeák is full. A Főfarmon kint van 2 db Panni. Böngészőben játszom. Frissítettem a farmot, miután aktiváltam a felröppenőkre ható bónuszokat. És láss csodát a Főfarmon event növényt aratva 1x1-es területről mindjárt kaptam 21 db szénsavas üdítő felröppenőt. Na erre varjon gombot valaki!! Én majdnem röhögő györcsöt kaptam.

Gazda: kigyo51 ID: 16990724

Utoljára szerkesztett: 7.7.24
    gyuszti0000 és Sylja kedveli ezt.
  18. Othep

Szia.

Köszönjük a jelzést.
    Emellett sajnos továbbra is csak a szokásos tanácsokat tudom adni, melyeket bizonyára ismersz már: https://board-hu.farmerama.com/thre...ános-témák-részleg.19446/page-58#post-1393292

https://board-hu.farmerama.com/threads/minden-egyéb-kérdés-ide.19464/page-50#post-1393253

Azt pedig tudod ugye, hogy csak a Tölgyön lévő Panni fejti ki hatását az egész farmra?
    A többit mindig arra a területre kell kitenni aratás előtt, ahol aratsz?
    Vagyis hurcolni kell?

Én magam is hallgatok a tanácsaimra.
    Mivel ilyenkor hétvégén úgysem tudok játszani, mindkét napon tarlórépát ültettem, mert kell egy gazdaköri feladatba.
    Ha nem ez a növény lenne a fontosabb, akkor hortenziát ültetnék, mert az ki van nemesítve, éppen felröppenőszerzésre.

Szerencsére van még idő az eventből.
    Kívánom, ha nem is könnyen, de meglegyen a végére, amit szeretnél.

Swartsch és -ágianyu33- kedveli ezt.
  19. kigyo51

kigyo51 Törekvő

Szia.
    Én tudom, hogy a Panni csak arra a területre hat, ahol kint van. Már az event kedete őta a Főfarmon van a 2 db Panni amiről írtam az imént. De ha jól számolok, az Élő legenda 30%, a tölgyön a Panni 5%, a Főfarmon a két Panni 5+5=10%, a Gyüjthető tárgy bónusz 20% a Raj 2,5%. Ez összesen 67,5%-os esély. Eredmény event felröppenő 21 db. Van olyan kis farmom, ahol ezek közül egyik sincs meg, vagyis az élő legenda ott 24%-os, és slussz. És mégis ott a Főfarmon az event növényből 29 db even felröppenőt kaptam.
    Szerintem ez igen meglepő, valamit jól elkalabuláltak a programozók ebben az eventben. Lehet, hogy a farmomon nem ártana egy szerver oldali szellőztetés, vagy frissítés, mint ahogyan a német fórumon emlegetik a játékosok ezt az ACP manővert. Ha lehet én kérek egy ilyet.
    Gazda: kigyo51 ID: 16990724

Utoljára szerkesztett: 7.7.24
  20. Othep

Jeleztem a kérésedet a kollégáknak.
    Jelenleg nincs ellenőrzésre jogosult kolléga szolgálatban, szíves türelmedet kérem. :)

Swartsch és kigyo51 kedveli ezt.