Mutasd a Birtokod | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Galadriel, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. broza

broza Fórumelemző

Sajnos van....láttam Facén....de majd elmondja Ő, ha szeretné!:cry:

Anyóca: [​IMG]

koko.54, **jeje**, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
  2. szellorozsa

szellorozsa Fórum császára

Én is küldök Anyunak egy nagy ölelést:inlove::inlove:[​IMG] :inlove::inlove:

koko.54, **jeje**, Kuzdern és 3 más kedveli ezt.
  3. jófarmerlány

jófarmerlány Fórum császára

-Anyu- :(

koko.54, **jeje**, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
  4. -Anyu-

-Anyu- Fórumőrült

koko.54, **jeje**, kicsicica!!! és 4 más kedveli ezt.
  5. broza

broza Fórumelemző

[​IMG] :cry::(

koko.54, **jeje**, jófarmerlány és 4 más kedveli ezt.
  6. szellorozsa

[​IMG] :inlove:

7. Galadriel

Galadriel Fórum császára

Szép napot
    Pusztulat meleg van. Holnap túrázok a szemészhez. Sajnof műtét csak szeptemberbe, ha a covid engedi.
    Megyek szavazni.

Event.
    Segítség Héricsbárótól.
    Ó jaj Drágaságom! Sejtettük, hogy gond van, de reménykedtünk, meg szorítottunk. Sajnálom szegény kutyukát, meg titeket is. Tudom, nagyon fájdalmas az elvesztése, de vígasztaljon, hogy már nem szenved.

Utoljára szerkesztett: 13.7.21
  8. yucee

yucee Fórumszaki

Sziasztok!
    Elszomorodtam, mire végigolvastam... Anyu fogadd szívből jövő együttérzésemet. Sajnos tudom, milyen fájdalmas egy kutya társ elvesztése. 3 kutyus van kertben örök nyugalomra helyezve, virágok alatt. Talán emiatt nem engedtem még lányaim kérésének, ők szeretnének kutyát...Én is, de elveszíteni már nem....

Szellő sajnálom, lemaradtam tippelésről. (lesz még így)

Szülinaposoknak utólag is boldog születésnapot kívánok!
    Aki a névnapját ünnepli boldog névnapot kívánok!

El sem hiszem, elkezdtem és befejeztem egy eventet. Igaz szupertápom nem maradt...

Emese kitartást. Egy hónapig üldöztem gyerekkardiológiát, mire sikerült elérnem őket. Szeptember végén fogadják lányomat, éves kontroll.... Most ez van covid miatt még több a várakozási idő, így határtalan türelem kell ehhez is.
    Nem akarok vészmadár lenni, de szerintem szeptemberben be sem ülnek már suliba....

koko.54, **jeje**, jófarmerlány és 5 más kedveli ezt.
  9. broza

broza Fórumelemző

Hát bakker, hogy jártam.....életemben először tettem el céklát salátának. Kinéztem a neten, hogy kell, aztán 10 üveget megpakoltam kb. 2 hete. Ma elővettem egyet a stelázsiról....kibontom, hát úgy pezseg, mint a pezsgő!:wuerg::cry: Nézem a többit, mind olyan!:cry: Pedig mindent úgy csináltam, ahogy olvastam.....céklát megfőzni héjastúl, utána meghámozni, szeletelni.....közben jól elmosott üvegeket betettem 100 fokra sütőbe....közben megcsináltam a levet....édesítő, só, ecet, torma, tartósító.....céklát beletettem a forró üvegbe, rá a löttyöt, majd száraz dunszt 2 napra, utána stelázsi. Szerintetek mit rontottam el?:cry:

koko.54, **jeje**, -Anyu- és 4 más kedveli ezt.
  10. jófarmerlány

Sziasztok !
    Anyu, végtelenül sajnálom a kutyusodat! :( Nagyon fájdalmas egy kutya, /de bármilyen kedves állat/ elvesztése,sajnos az Ő életük is véges és nem igazán élnek túl minket.:( Így nekünk marad végtelen fájdalom .
    Együttérzek veled, mi is temettünk már el egy szuper értelmes , győnyőrű tacskólányt,Fifikét, több mint 20 éve, a képe azóta is kint van a vitrinben, a szívem még ma is összeszorul, ha ránézek ! :( Azóta sem tudtam új kutyust "hozni" a házhoz .
    Rozika, mindent jól csináltál, szerintem ez a nagy meleg még a befőzéseket is megbolondította.:wuerg::cry:Igaz , én céklát nem szoktam eltenni , télen inkább "frissen " főzök" egy-egy kisebb adagot.
    Az új event elolvasásának már 2x "futottam" neki, de még nem sikerült "értelmeznem" kristálytisztán, biztosan bennem van a hiba!
    Remélem, majd menet közben megvilágosodom és persze a jelmondatom most is: jutok, ameddig jutok !:p
    Majd kérek szépen egy-egy jelzést mindenkitől : ki, milyen felröppenőt kér !!!!
    Szellőcske, köszi a racsatnit ! :)

Majd késöbb még jövök szavazni !

Utoljára szerkesztett: 13.7.21
  11. szellorozsa

Rózikám én tormát nem szoktam bele inkábbköményt...én mikor bele a lötty meg minden forrón...csakis 2 celofánt rá és úgy lecsavarni..fejre állítanixD 5-10 percre és semmi dunyhás-dunszt.
    Addig míg nem tettem celofánt nekem is volt egy két rossz.... úgyhogy lehet a celofán..vagy tettél??

Mindenkinek elküldtem a csatnit kivéve apjuk...mert nem volt már helye nálla.

12. Galadriel

Galadriel Fórum császára

Rózi! Én soha nem rakom el a céklát hosszú időre. Én is frissen csinálom és kb 0 hét alatt megesszük.
    Köszönöm. Cuppantás.

koko.54, **jeje**, broza és 4 más kedveli ezt.
  13. jófarmerlány

Sziasztok !
    Szavaztam.:)
    Szép álmokat mindenkinek !

koko.54, **jeje**, Galadriel és 3 más kedveli ezt.
  14. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Jó reggelt!

Az eltevés mindig lutri. Az én módszerem a következő:
    A nyers céklát megtisztítom, felszeletelem készre. Egy zománcozott vagy rozsdamentes edénybe teszem, teszek rá annyi vizet, hogy jól ellepje, majd megfőzöm. A levéből még forrón kiveszem, beleteszem a sütőben 100 fokon csíramentesített üvegekbe, ráteszem nem szorosan a tetőket. A visszamaradt főzőlébe - amiben a céklából kifőtt minden lényeges benne van, (ásványi anyagok, sók) - teszek ecetet, cukrot, sót, őrölt köménymagot, aki szereti az egész köménymagot is tehet bele. Felforralom és a szükséges mennyiségű tartósítót (nátrium-benzoát) hozzáadom, majd az üvegekben lévő céklára öntöm forrón, celofánt (igazából 17x17 cm-s készen kapható fóliadarabokat) teszek rá és lezárom a fedelével, de most már szorosan zárva. Nem teszek bele tormát, mert nem szeretjük és nem is dunsztolom. Ezzel két-három évig biztosan eláll, mert most is van tavaly nyáron eltett cékla két üveggel. Édesapám (egy hónap múlva lesz 92 éves) a befőttek, savanyúságok fedele alá MINDIG két fóliadarabot tesz, közé teszi a nátrium-benzoát port, majd a fedéllel lezárja. Szerintem meg elég az egy is, mert a fedél meg kell, hogy védje az egy fóliát is. Igaz, így nem kerül a lébe tartósító. Szóval, lehet így is, meg lehet úgy is. Ki hogyan gondolja.
    Az viszont igaz, hogy a frissen készített az igazi. De ha a "kicsi" fiam - 180 cm - bezúdít 10 kilónyi céklát a kertjéből, azt nem tudom hosszan tárolni a panelben, tehát el kell tennem jelentős részét, amikor meghozza. :p

koko.54, **jeje**, broza és 3 más kedveli ezt.
  15. -Anyu-

-Anyu- Fórumőrült

Jó reggelt!
    Köszönöm a részvéteket, próbálom terelni a gondolataimat, iszonyú...:cry: Nagyon nagy űrt hagyott maga után...:(:cry:
    Jövök szavazni. Az eventet nem csinálom, bármi jöhet napiba! Köszönöm.

koko.54, **jeje**, Kuzdern és 5 más kedveli ezt.
  16. kicsicica!!!

kicsicica!!! Fórumelemző

Sziasztok!

Anyu, nagyon sajnálom a kutyusodat, sok erőt neked ehhez! Megy az ölelésem neked.

koko.54, **jeje**, szellorozsa és 4 más kedveli ezt.
  17. Galadriel

Galadriel Fórum császára

Szép napot
    Orvosoztam, most értünk haza. Azért lassan, de haladnak a dolgok. Ezt az eventet is kihagyom. Elolvastam, de olyan bonyi, hogy nem volt hozzá türelmem, az viszont kiderült, hogy az egész farmot szét kellene bombázni.

Megyek szavazni.

Utoljára szerkesztett: 15.7.21
    koko.54, **jeje**, szellorozsa és 3 más kedveli ezt.
  18. jófarmerlány

Sziasztok !
    Szavaztam .:)
    Szép álmokat mindenkinek !

koko.54, **jeje**, broza és 4 más kedveli ezt.
  19. Galadriel

Galadriel Fórum császára

Szép napot
    Nagyon meleg van, pedig felhős az ég. Álomkóros vagyok.

Pajtázok és piacolok a kakával. xD De, mint tudjuk a pénznek nincsen szaga.

[​IMG] [​IMG]

Megyek szavazni.

koko.54, **jeje**, -Anyu- és 5 más kedveli ezt.
  20. szellorozsa

Itt most volt egy akkorra nagy zuhé.. borulás ..dörgés...de már megint süt a nap...éjszaka is volt csitt-csatt...meg eső is.
    A holdason kész vagyok...most a bahán vetek..pörgettem egy kis bónuszokat is.
    Szavazok én is.
    A kis drága hogy szeretné számolgatni a pénzt...mennyi legyen cica-kajára :) :)

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.