Mutasd a Birtokod

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: Galadriel, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. Galadriel

Galadriel Mindentudó orákulum

Szép napot
    Melegszik az idő. Ma főzős napom van, de még nem tudom mit csinálok. A tanyán nyugi van.

Szavaztam.

Zene

2. Gobio55

Gobio55 Fórum bárója

Szép napot mindenkinek!

Itt - még - nincs annyira meleg. Viszont az ebéddel mindjárt készen leszek. Ma reggel voltam a CBA-hoz tartozó PRÍMA boltjában. Ott láttam négyféle leértékelt püréleveset, dobozos 400 g-s. Csak össze kell forralni. 599 HUF helyett most eksönben 199 HUF darabja. Hoztam haza egy zöldborsó pürét, egy sütőtök pürét, mint levest. Ma a sütőtök püré leves lesz. Már tegnap javasoltam feleségem Őméltóságának, hogy a maradék csirkepörköltet kicsontoznám, a húst összevágnám éles késsel, adnák hozzá párolt rizs, majd egy felezett cukkinibe betölteném, lezárnám tejföllel, megsütném a sütőben mára ebédre. Kegyeskedett rábólintani. Ma, mikor hazajöttem a boltból, riasztottam, hogy nézze meg millen konzerveket hoztam, kell-e belőlük, mert viszik, mint a cukrot. A pénztáros nő is mondta, volt aki három kartonnal vitt. Lementünk a boltba, feleségem megszakértette. A sütőtökösből, a zöldborsósból és az édesburgonyásból két-két konzervet vettünk, a menzai paradicsomosból egyet sem, meg még egy s mást. Én hazajöttem főzni, ő meg elment venni tv műsorújságot, mert anélkül nem lehet tévét nézni. Szerinte. Szerintem meg igen, de az én véleményem ebben az esetben sem mérvadó. A cukkini másik felét kirántottam, így ha ebéd után valaki megéhezik, azt is ehet. ... Ebéd kész, a töltött cukkini mint van deszkán, hűl és pihizik.

Most hogy feleségem rejtvényt fejt én meg itt vagyok a farmon, a papagájok lapítanak, - tán melegük van, - békesség honol a lakásban. Kint meg valami lehet a levegőben, mert a mentők húsz-harminc percenként rohangálnak a ház előtt. Este tízkor már az igazak álmát aludtam. Fél tizenegykor arra ébredtem fel, hogy álmomban jajongok, miszerint: fáj, jaj de fáááj! Feleségem kedvesen megérdeklődte, hogy este nyolckor, mikor a csontjaimra meg az ízületeimre panaszkodtam és Ő azt mondta, hogy vegyek be fájdalomcsillapítót, akkor bevettem??? Nemleges válasz adtam, mire határozottan felszólított, hogy AZONNAL menjek ki bevenni valamit. Szerintem nem pálinkára gondolt, ezért vettem be egy darab Algopyrint. Utána negyed óra múlva visszamásztam mellé, de éjfélkor már megint fent voltam. Nem fájt semmim, csak melegem volt. Az erkélyajtó bukóra volt nyitva, nem sarkon kitárva, nehogy a nejem megfázzon éjjel, ha kitakarózik. Mondjuk én egy alsóban alszok, takaró mellettem van a szőnyegpadlón, azzal sem lehet betakarózni, de minek, ha úgy is melegem van. Fotelban bóbiskoltam fél négyig, akkor átmentem a másik szobába. Becsuktam a szoba ajtaját, kinyitottam az ablakot és végre jót aludtam hatig. Akkor ébredtem fel. Feleségem nekiállt huzatolni a nagyobbik szobában, mert hét végén jönnek a világ legjobb női. Mind a kettő. Össznépi névnap és születésnapi akármit tartunk. Amikor tegnap este megkérdezte, milyen torta legyen, a kisebbik határozottan közölte - kiabálva a telefonba - Mama! Ne legyen torta, süssél egy nagy, nagyon nagy tepsi kakaós, csokoládés süteményt, ami ne legyen kemény, de ne legyen puha sem, de legyen benne sok-sok csokikrém. Lecke feladva a nagyinak. Ahogy én ismerem őt, megoldja. Az unokákért mindenre képes ős is. :)