Mutasd a Birtokod

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: Galadriel, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Az egyéb fül mélyén nálam is van egy-két csemegébe illő tétel :), de az eltűnésében már nem is nagyon bízom :)

miniowl, Galadriel, teomokus és 4 más kedveli ezt.
  2. jófarmerlány

jófarmerlány Mindentudó orákulum

Sziasztok!
    Szavaztam.:)
    Cilike, hova nyúlkáltál, hogy baleset ért, ejnye-ejnye!!;):p
    Gyógyulj meg minél elöbb, máris hiányzol!!
    Millió ölelésem.

Szép álmokat mindenkinek!

Galadriel, -Anyu-, teomokus és 4 más kedveli ezt.
  3. szellorozsa

szellorozsa Mindentudó orákulum

Szia...nem rossz az elefánt...a Kár c. dalt ismerem...Lovasi szintén jó...gondolom ennyi pénzből nem ittál sokat...be sem lehet belőle rúgni...;)
    Kedves Cili...nagyon sajnálom:sleepy:minél hamarabb gyógyuljon a kezed...meg te is...hiszen ez megviseli az embert...gondolunk rád...
    minélelőbbi gyógyulást kívánok...:inlove:
    Szia nagyon szép dal és megható...itt sem akar esni..hiába volt borúlás...
    A kártyást nyomom még...felröpi nulla...valamit lépni kell :)lajhárosba nem fogtam bele...

Galadriel, -Anyu-, jófarmerlány és 4 más kedveli ezt.
  4. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Szia!
    Nem a pénz végett nem ittam sokat, abszolút nem iszok már, max ha ilyen alkalmak adódnak az életemben. :)
    Tegnap megint voltunk, de picit máshogy alakul Carsom Coma volt, az nem nagyon fért bele a zsebembe, de kisebbik lánya szereti, meghallgattam. Lesz majd Elefánt Győrbe, összekötjük az állatkerttel, ez közel van, átmegyünk majd.
    Erzsinéninek raktam össze egy képet, említette az új fákat.
    Picit más... ugye a hajam, 2 éve nem voltam fodrásznál, de írtam, hogy a koncert miatt meghagytam. Feleségem szerint megígértem, hogy utána levágatom, sőt mindenki azt állítja. :D Ez még nem kjött össze. Most annyira vagyunk, hogy nejem vett egy hajpántot a héten. :D
    Ma szokásos anyós, anyás vasárnap, plusz bekell iktatnom egy autó szerelést. :( Még jó, hogy szerelőm vasárnap is dolgozik. Neki nem biztos, de ő vállalta be. :D
    Zsani indulnak Törökökhöz, hamarosan indul a gép a gépük.
    folyt. köv.

miniowl, -Anyu-, jófarmerlány és 5 más kedveli ezt.
  5. vízöntő

vízöntő Fórum admirálisa

Apja!
    Küldj már egy fotót magadról, el sem tudlak képzelni hosszú hajjal, szerintem ne vágasd le, ....... de ez magán ügy......no meg Zsuzsa asszony......annak a véleménye ......
    No a második gazdaköri, hát komolyan mondom ......amit adott titok fákat, ólat, említésre se méltó, a 200. narancs hódvár, kerti berkenye, sárga barack... egyszerűen fel nem foghatom hogy event nyereményként hogy miért is teszik az ilyeneket bele, illetve tudom, de fel sem foghatom:wuerg:

Ó hát nálam akadnak furcsa dolgok..... történetek is, néha az egyik hülyeséget , halmozom a többivel.....
    Maga a játék már nem hat meg.... csak úgy játszom már ahogy nekem tetszik,
    elefánt vonat vágott.PNG én indítom a vonatom, én is állítom meg További szép napokat, mindenkinek! Használjátok ki még ezt a pár napot, nem sokára itt a Szeptember, emberes hónap, no és suli kezdés is:)

A Bródy koncertről még én nem találtam semmit, azt mondják nagyon jó volt, te???

Utoljára szerkesztett: 23.8.26, 09:30
    kasszás, koko.54, miniowl és 7 más kedveli ezt.
  6. zsani_apja

halo!
    Már itthon leszek, ha mindenki úgy akarja. :D Aztán majd kiderül. Lányom már a tengerparton söröztek ebéd előtt, mielőtt a szállást elfoglalták. Nem mondom, hogy irigylen, inkább leírom. :D egyébként nem :) Látod, ha faccén látnál, akkor láthatnál, erzsínéni. itt most egy pirulós smiley van :D Nekem sokszor volt hosszú hajam, csak régen mindig tudatos volt, hat éve koromig apámék miatt, ők nem vágatták le, 13 éves koromtól meg már én akartam. No de mindegy is, egyszer, ha lesz időm hozok majd.

7. teomokus

teomokus Fórum ismerője

Sziasztok!

Kitartás, gyógyulj meg gyorsan! Ha kijössz a kórházból, utána már valamivel könnyebb! :inlove::inlove::inlove:

Tüke vagyok.:inlove::music: Férjhez jöttem messzire... :) De én Párásztosan, a "Pécsen" formát használom, pedig valaha magyar nyelv és irodalom tagozatos voltam.8);):inlove:

Szavazni mentem, pusszantás Mindenkinek. :)

Utoljára szerkesztett: 23.8.26, 19:27
    miniowl, -Anyu-, jófarmerlány és 4 más kedveli ezt.
  8. szellorozsa

Szia Comáékat én is láttam nyáron..hát mit mondjak :) lehet elfelejtettem;)
    Biztos jól nézel ki hajpánttal...de sokat vettem én is a fiamnak meg hajgumit régebben :)
    Kűggyé a hajadról majd képet...nem fontos hogy rajta legyé xD..nem hanem csak úgy hogy hátulról...vagy oldalt..hogy ne ismerjek fel..ha véletlenül találkoznánk;)
    Szia...én a kocsit indítottam a napi nyári ajiknák kettőt is.:)
    Most kezdtem szaporítani festékesügegesvirágot...a másikból van sok...lassan haladok mint a vonat.
    Itt Tiszaújvároban szeptember 1-től vissza állítják a vonatot Miskolc felé..nahh majd meglátjuk hogy lesz kihasználva.
    Ezt zenét ki énekli? mesterséges intelligencia szerezte?? nekem arra cómázik? ;):D
    Én sem tudok a Bródi koncentről semmit csak hogy sok fellépő volt...
    Úgy vót megyek falura..de nem mentem mondtam menjetek...valahogy nem olyan jól vagyok..remélem nincs gyomorrontásom...vagy valami coma?? nem tudom...:sleepy::oops:
    Jó a lányodéknak biztos szép helyen vannak..most én sem bírok ránézni a a sörökre ....:oops:én sem írigykedem...;)
    Apukádék miért nem vágatták a hajad..biztos kislányt szerettek volna :) nállunk fordítva volt fiúnak szerettek volna...nekem kellett apukámmal otthoni dolgokat csinálni ...szögek vasak fák...:)jó vót asszony munka is..:) kacsa ...kapa...főzni nem kellett ...nem is tudtam mikor férjhez mentem...de szép lassan megtanultam...remélem....mer megeszik...;)
    Nahh jó van kis pihi...utánna meg főzni kellene valamit holnapra..mer a fiam 9-re megy dógozni és visszi a tarisznyát.
    Nem hogy megnősülne és főzne rá az asszony...:eek::inlove:

Gabió.. mókuska ...mi az a tüke? lehet lüke vagyok de nem tudom..tősgyökeres? vagy mi?

9. -gyöngy-581

Szia!

Egy halk kérdés mi az a coma? Súlyos baj? Vagy könnyen kilábalsz belőle?
    Megmagyaráznád ezt?
    Mielőbbi jobbulást :)

miniowl, jófarmerlány, koko.54 és 4 más kedveli ezt.
  10. zsani_apja

ajajj, nem küldtem el az üzit :D na majd most
    Szia!
    Hoztam én már ide képet magamról valamikor, akkor sem ismertél fel. :D
    Nem tudom, miért hagyták meg. Papa mesélte, mikor sétáltunk és a gimis csajok mondták, hogy milyen helyes kislány, mondtam, hogy fiú vagyok és bizonyítottam is. :D Lehet jobb, hogy erre nem emlékszem.
    Szia!
    Hozom őket, mondjuk itt többen zenélnek, de ők is jelen vannak. :)

11. szellorozsa

Szia..köszönöm :) csak abból jutott eszembe a Carson Coma zenekarról...amit Apjok írt hogy tegnap látta ..meg én is nyáron láttam őket koncertezni...annyirra nem volt nagy dolog. Csak emiatt humorizáltam kicsit...de inkább ilyen gyomorrontás szerűt érzek...meg olyan fáradt...nyomott kicsit...
    szóval nem nagy dolog...:) ne gondolj nagyobb bajra...:)

Galadriel, miniowl, -Anyu- és 6 más kedveli ezt.
  12. szellorozsa

Látom apjok is írt ..nem írok mán magam alá:p..szóval Ivánt meg kimondottan nem szeretem..nem szimpatikus nem tudom miért..:music:
    Emlékszem hogy hoztál képet magadról..táncosat tükröset...csak nem emlékszem hogy néztél ki...:eek::D

miniowl, -Anyu-, jófarmerlány és 4 más kedveli ezt.
  13. -gyöngy-581

No én jól félreértettem amit írtatok :) Bocsi érte :)

miniowl, jófarmerlány, koko.54 és 4 más kedveli ezt.
  14. szellorozsa

Nem semmi baj..nem sokat vesztesz ha nem nagyon ismered a zenekart :)

Galadriel, miniowl, jófarmerlány és 5 más kedveli ezt.
  15. Gobio55

Gobio55 Fórum bárója

Jó napot!

A tüke szó jelentése: tősgyökeres pécsi, pécsi őslakó (ellentéte: gyüttment).

A régi, eredeti tüke, az legalább három generáció óta Pécsett élő "őslakos", valamint rendelkezett szőlővel is. Ma már csak a régi pécsieket nevezik így. A feleségem öccsének a volt felesége is tüke. Pár évig élt itt, de hazaköltözött. Azóta Pécsett él. Én győri vagyok, a fiatalságom egy részét Győrött töltöttem. A két t bötű, nem véletlen, mert a régi magyar nyelvben ez (is) élt. Pécsett, Győrött, Vácott, i tak dalse, oder und so weiter, etecera, kinek hogy tetszik. A régi győriek bizony Győrött és nem Győrön kifejezést használják. Meg persze a pécsiek is.

Reggel korán kimentünk a feleségem Őméltóságával főzőcskézni, mert tegnap arra kért, hogy csináljak töpörtyűs pogácsát. Ebéd után fél egykor. Negyed négyre már hűlt a kész pogi. Tegnap. Ma reggelre azt álmodta meg, hogy nem az lesz a mai étel, amit megbeszéltünk, hanem a pogácsa mellé csináljunk palóclevest, azaz zöldbabgulyást. A feleségem kérése számomra parancs. Nyolc órakor bent voltunk a szobában, beszélgettünk. Pontosan háromnegyed kilenckor hívott a fiunk és közölte, hogy nem késő délután jönnek a malacért, hanem ebédre. Rendben. Gyertek csak, volt a válasz. A nagylány táborban volt ismét, - szerintem valamiféle fiú lehet a dologban - két napig. Feleségemmel ismét kivonultunk a konyhába, de előtte gyorsan megbeszéltük a második ebédet. A húsok még a mélyhűtőben vacogtak. Lesz csirkebecsinált, a csibe darabokban volt, úgy került a frigóba. Szintén ott didergett a kilónyi lapocka is, amiből brassóit csináltam. Hozzá köretnek párolt rizs, főtt krumpli. Meg a svéd uborkasaláta még tavalyról. Második ebéd is elkészült: Mi megettük a miénket és vártuk a csipet-csapatot. Fél óra múlva berobogtak. A nagylány a malackáját kapta ölbe, hiányzott neki. A malacról ugyanezt nem tudom elmondani, nem beszélek tengerimalac nyelven.
    Ebédeltek, majd a fiam javaslatomra letöltötte az Erdélyben készült kb. nyolcszáz képet, meg a videókat, mert a mobiljáról egyesével nézni a pöcön macerás lett volna. Gyorsan átmásolta a merevlemezre, onnan már könnyű volt nézni, lapozgatni erre-arra. Mire azokat végig kukkoltuk, telt az idő. Aztán a torta, meg a zserbó következett. Addig az ebéd ülepedett a pocakokban. Meg némi gyümölcs és jégkrém, mert meleg is van. Öt óra után mentek el pár perccel. Utána a feleségemmel nekiálltunk lazítani. Ránk fér. :)

Galadriel, miniowl, -Anyu- és 8 más kedveli ezt.
  16. zsani_apja

Próbálok majd figyelni rá. :D
    Képzeld mi történt. Ugye lányom mentek most egy hétre Törökökhöz ma hajnalban. Elég mozgalmas hetem volt, jöttem- mentem. 20.- án haza jöttek még, pénteken még tartottunk egy apás napot, vásárlás, stb. :D Vőm már várt egész nap, nem szólt, de beszélni akart velünk. Este aztán elkaptak nejemmel, képzeld, megkérte Zsani kezét, olyan hivatalosan. teljesen lehűltem Meglepett, de azért örültünk, előbb küldött képet babám, már az ujján van a gyűrű, gondolom igent mondott. D Örülök, egy lépés az unokák irányában. Szegény Lacinak, nevezzük így, mert az a neve, úgy remegett a keze, amikor beszéltünk. Mondtam neki, ne izgulj, aranyos volt.

Délután se..et csináltam a számból, nekiálltam az eventnek. Felhőig megcsináltam, nekem nem volt gondom a pasziánsszal, imádom.
    De a játék továbbra sem érdekel már úgy.
    egyenlőre ennyi

Galadriel, teomokus, miniowl és 6 más kedveli ezt.
  17. szellorozsa

Gratulálok..ez igen jó és szép dolog..nekem is 1-2 hónapja jegyezte el a bnőjét a fiam..Görögországban.
    1 hete beszéltünk mi volna ha külföldön csak a szülők meg ők lenne esküvő mondjuk tengerparton...hát kicsit nem jól sikerült az egész beszélgetés...én mondtam nem ültem repülőn meg a másik fiam sem...de kicsit elmentünk egymás mellett..másnap telefonon korrigáltam...úgyhogy majd szólnak ha lesz valami én nem kérdezem :)
    Szeretek passziánszozni én is...még most lesz majd 6 fogaskerekem...:oops:most még gyűjtöm a festékes virágot..felröpit...stb.
    Te már megtetted a magadét ha meg van a felhő...:):D
    Mi van itt senki nem ír...csak mi meg Gyöngy írt...a többiek biztos hallgatnak valamit...:eek:
    melyiknél éri meg ismételni a fagaskerekeknél?

Most látom Gabió írtál és megírtad a jelentést..köszönöm szépen :)
    Akkor jól sikerült minden...jól éreztétek magatokat :)

Utoljára szerkesztett: 23.8.26, 20:51
    teomokus, miniowl, -Anyu- és 5 más kedveli ezt.
  18. zsani_apja

Már végig vittem az egészet. Még élveztem is, jobban ment, mint múltkor.
    Majd figyelek, nehogy sokk legyek. :D

koko.54, teomokus, miniowl és 4 más kedveli ezt.
  19. jófarmerlány

jófarmerlány Mindentudó orákulum

Sziasztok!
    Szavaztam.:)
    Szellőcském, én itt vagyok, de talán láttad már, mindíg "későn" szoktam írni.:)/1-1 kivétellel./
    Szép álmokat mindenkinek!

koko.54, teomokus, miniowl és 5 más kedveli ezt.
  20. vízöntő

vízöntő Fórum admirálisa

No hát nálunk is így valahogy volt a lánykérés, a szülők nem tudtak semmiről, igazából mi sem beszéltük meg hogy hogyan is kellene egyszer csak a férjem elkezdte a mondókáját .... hogy mit szólnának ha..... szegény apám csak krákogott,meglepődtek ők is nem kicsit, csak annyit mondott, de hát várjátok meg míg a bikát leszállítsa, akkor lesz majd pénz, de bizony az eljegyzést, mi ketten szépen csendben elintéztük, egyszer csak gyűrűvel mentem haza a kezemen, rá egy hónapra az esküvő, akkor még divat inkább kötelességnek érezték a szülők a lányt ki stafirongozni, úgy hogy mi sem vártunk semmire . így szegény apám elment az OTP.ben vett fel kölcsönt megvették a szoba bútort, a konyha bútort, ágyneműket, a legszükségesebb dolgokat mert nem volt semmink.Maga az esküvő csak a legszűkebb család, nálunk volt egy ebéd, és ennyi. De volt templomi esküvő, minden úgy ahogy illik. Mi nem törődtünk senkivel és semmivel, azt hittük a szerelemből meg is lehet élni, bár már mind a ketten kerestünk.
    Azt gondolták a faluban hogy terhes vagyok, azért ez a nagy sietség, pedig nem .
    Ez 1975, február eljegyzés , március 29 - én esküvő, 1976 márc. 1 gyerek. 1977 márc 29- én a 2 gyerek.a szülésznő kérdezte is ma van a házassági évfordulójuk., őszintén szólva én a kínok közt el is felejtettem, nem törődtem vele, ......
    Úgy hogy mi mindent gyorsan elintéztünk, a szó szoros, értelmében.
    De így volt ez jó,:)

koko.54, zsani_apja, teomokus és 5 más kedveli ezt.