Mutasd a Birtokod

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: Galadriel, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. vízöntő

vízöntő Fórum admirálisa

Bocsi Szellőcske, nem egészen pontosan írtam, az infót Móka Mikiről

de itt egy szórakoztató

Utoljára szerkesztett: 18.7.26, 13:53
  2. Gobio55

Gobio55 Fórum bárója

Jobb, sokkal jobb napot!

Döglesztő meleg van felénk. Nekem már huszonöt fok felett sok. Volt kertem, 300 négyszögöl, lehetett rajta tenni-venni. Tapasztalatból tudom, hogy a zöldbab, a paradicsom, a törökparadicsom/padlizsán mind melegigényes. Ezért NEKIK kell a huszonöt fok Celsius. De annyi éppen elég. Annál több felesleges, főként nekem. Sokat kínlódok a vérnyomásommal, nem áll be. Hol magas, hol alacsony. Ma reggel is mértem, mint mindig. Mivel öt óra előtt még csak 122 Hgmm volt a három mérés átlaga, nem vettem be a vérnyomáscsökkentőt. Ha beveszem, lemegy 15-20 Hgmm-t is. Ebéd után éreztem, valami nem stimmel. Megmértem a erekben lévő nyomást. Hát ugye ... a mért értékek - 108, 105, 108 - nem tartoznak a magasak közé. Ha bevettem volna reggel a bogyót vérnyomáscsökkentésre, feleségem hívhatott volna vijuvijut. Túléltem szerencsére. Van működőképes és jó légkondi, de menyem nem rajong érte, ezért, ha itt van és épp a szobában van, akkor mellőzzük a működését. A világ legjobb - kilenc éves nője - érdeklődve nézte a papát, mi baja van. Mert ma délelőtt eljöttek Nagyfaluból. (Gy.k.: Budapest) Holnap összevont névnapi, születésnapi összejövetelt tart a család apraja, nagyja. Ma nem volt ünnepi, csak szombati ebéd. Mivel melegek vannak, könnyed étkezés javallt. Mindenkinek. Nekünk is! Ezért, még tegnap délután egy nagy lábos töltött káposztát/szármát főztem. Ment be a hűtőbe. Télen jobb, mert a nagy hűtő, a nagy fagyasztó akkor jól használható nálunk, de ilyenkor nem. (A nagy hűtő/fagyasztó az az erkély.) Reggel öt órakor húztunk ki a feleségemmel a konyhába, mint a vadrucák ősszel-tavasszal vonuláskor. Jobb mielőbb túl lenni a főzésen, mert aztán gyün az az áldott meleg. - Hogy az a ... esne bele! - Szóval, könnyű, gyors ebéd. Úgymint: Palócleves, azaz zöldbabgulyás. Mivel nem mindenki eheti és szereti a zöldségeket, ezért lett bolognai mártás röfihúsból, spagettivel. Nyolcra készen voltunk. Nekiálltunk várakozni. Egy nyugger pár életének nagy része várakozással telik. Várni a csemeték látogatását, várni az unokák eljövetelét, várni az orvosnál, a kórházban, stb.

A rendes ebéd majd holnap lesz. A terv szerint lesz csirkebecsinált, brassói aprópecsenye, rántott csirkemell. Köretnek kopaszhonya, párolt rizs, főtt burgonya. Salátának paradicsomsaláta friss gyártás, tavaly eltett sós uborka, svéd uborkasaláta. Meg persze a mai maradék leves meg töltött káposzta, hátha valakinek az kell. Ha végignézem, ez mind, kivétel nélkül könnyű étel, nem fekszi meg az ember pociját. Kivéve az enyémet, mert én olyan satnya vagyok, mint voltam mindig. A feleségem tegnap sütött egy mentes lisztkeverékből piskótát, kavart hozzá kakaós-pud(l)ingos vajkrémet, azzal töltötte. (Ha kutya is van a krémben, jobb az íze.) A tetejére semmit, mert ha a unoka megjön, majd megmondja a mamának, hogy azon a süteményen MÉG mi legyen. Megjöttek, mamával kimentek a konyhába, csináltak rá csokoládébevonatot, megszórták apró picike cukorkákkal, gyöngyökkel, ami volt még maradék az édességeknél. De van még citromos szelet, meg keksztekercs is. Meg fagylatnak vagy húsz jégkrém, meg az elmaradhatatlan Vienetta. Van behűtve sör, bor, fröccsvíz. Csoda, hogy kicsinek bizonyul ilyenkor a hűtő?

Amikor nemrég idejöttem, nehezem ment a farm betöltése. A területek váltása rossz, vontatott. Az aratás akadozó, nem egy esetben nem is ment. Nyomkodtam az F5 billentyűt sorozatosan, de ez nekem nem szórakozás, kínlódás. Ha a BP feltett szándéka, hogy elüldözi a gazdákat, akkor üzenem neki: Jó úton jár!

Megyek ki inni egy kis kávét. A vérnyomásomnak is jót tesz, remélem.

További szép és hűvösebb napot!

3. teomokus

teomokus Fórumprofi

Sziasztok!

Küldtem a pontyokat. ;) További szép napot kívánok Nektek! ;)

4. szellorozsa

szellorozsa Mindentudó orákulum

Szia..persze hogy tudtam ki Ő :) éppen akartam küldeni... kicsit megelőztél...
    Hakapeszi majom...Hiszékeny úr...és Móka Miki :) csak mókáztam hogy Miki Móka...;)

Levente Péter után Gyabronka József lett a Miki...
    Móka Misi...Móka Marci...:D most olvasom ezek is voltak benne...

Nahh itt van a szöveg Gyabronkaitól: :D:Dvéget ér a móka mára..

https://www.tiktok.com/@bmifora/video/7270625616133737760

Utoljára szerkesztett: 18.7.26, 16:17
  5. jófarmerlány

jófarmerlány Mindentudó orákulum

Sziasztok!
    Szavaztam.:)
    Szép álmokat mindenkinek!

szellorozsa kedveli ezt.